Кое е най-странното име на дете което сте чували?- 5

• 26 276
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ихтиандър

# 211
  • София
Много книги четеш  Whistling или този, който си е кръстил така детето,
с най-добри чувства!   bouquet

# 212
Истински случай - попаднах преди време служебно ровейки в документацията на една фирма на човек с фамилията Френски...Но по-странното е, че регистъра показа,  че  дъщеря му се казва Любов....Евала пич...готино чувство за хумор Simple Smile
А как ли са се обръщали момчетата от класа към тази девойка...Simple Smile

Много сте писали по темата и ме мързи да чета назад, така че ако някой е разказал вече този виц - сори:

Две жени си говорят. Едната пита:
- Абе как кръстихте внучето?
- Мииии Курвелина...
- Е защо пък Курнелия...
- Ми аз нали съм Нели, пък сватята курва....та затова

Simple Smile

Иначе има и други готини имена: Куролюба, Прасислава, Гъзимира, Пръцислава и тн

# 213
Баба ми се казваше Ерменка, лека й пръст. Искали са да ме кръстят на нея скъпоценните ми родители, но ми се е разминало - взела съм само първата буква. Flutter
Сестрите на баба ми също са от топ 10, носителки славни са на следните имена: Цена, Кула, Доста, Динка, Гълъбинка.  Mr. Green

# 214
Истински случай - попаднах преди време служебно ровейки в документацията на една фирма на човек с фамилията Френски...Но по-странното е, че регистъра показа,  че  дъщеря му се казва Любов....Евала пич...готино чувство за хумор Simple Smile
А как ли са се обръщали момчетата от класа към тази девойка...Simple Smile

Много сте писали по темата и ме мързи да чета назад, така че ако някой е разказал вече този виц - сори:

Две жени си говорят. Едната пита:
- Абе как кръстихте внучето?
- Мииии Курвелина...
- Е защо пък Курнелия...
- Ми аз нали съм Нели, пък сватята курва....та затова

Simple Smile

Иначе има и други готини имена: Куролюба, Прасислава, Гъзимира, Пръцислава и тн

Това ми напомни един случай, но не знам действителен ли е....Скарват се жестоко двете фамилии на кого да се кръсти бебето, че едната баба е Йорда, другата - Дечка. Накрая постигнали консенсус. И така се появила малката...Йордечка.  ooooh! Laughing

# 215
Баба ми се казваше Ерменка, лека й пръст. Искали са да ме кръстят на нея скъпоценните ми родители, но ми се е разминало - взела съм само първата буква. Flutter
Сестрите на баба ми също са от топ 10, носителки славни са на следните имена: Цена, Кула, Доста, Динка, Гълъбинка.  Mr. Green
Цена, Доста, Гълъбинка - това са пожелателни и защитни имена, свързани с българския фолклор и култура. Днес просто не са модерни, но не са осмиващи.
Кои имена днес са модерни и кои не трябва да бъдат давани на новородените? newsm78

# 216
Аз ще се намеся тука с риск да обера негативи.Заглавието на темата е "Най-странното име на дете....".Аз виждам,че някои от вас споменават баби,лели и друга някаква рода.Вярно,че и те са били някога деца,но по онова време имената като Цона,Пена,Тодора,Кина и т.н. не са били странни.Смятам че темата е за имената на съвременните деца,чиито родители се надпреварват каква по-голяма глупост да сложат за име на детето си.Като  да речем "Ая".Не се шегувам,а и мисля че споменах това име в тази или др.подобна тема.  Peace

# 217
Днес научих още едно странно име на дете - Ивеслава, да е жива и здрава милата..... Mr. Green

# 218
Има една нова водеща по Джи-Ти-Ви, много е готина, ама много странно име има - Аглая.

# 219
  • Отвъд алеята зад шкафа
с най-добри чувства!   bouquet

Ами че чета много книги - вярно си е, ама това какво общо има не ми стана ясно???? Какво общо има фактът, че Ихтиандър е герой на Беляев с факта, че познавам дете с това име, пациентче на мъжа ми???????

# 220
"Любов Френска" hahaha hahaha hahaha
Е,как може такава подигравка с детето!

# 221
Най-странното име, което съм чувала е на един познат, казва се Лаврен.
Но в именник, който са давали преди 20 години в родилното майка ми е видяла имена като Пройчо и Поройчо, незман кой би си кръспил детето така, все пак името носи някакво послание и всеки по различен начин го тълкува и разбира.В някакъв научно популярен филм , който гледах преди години се обясняваше, че с името , което е наречен човек не бива да се сменя или нарича с друго, защото се обърква съдбата на човека.Също така , колкото повече са броя на буквите и не се повтарят в името, толкова е по-хубава съдбата му.Аз при избора на име на детето си се съобразих с тези твърдения и искрено вярвам, че са верни.

# 222
В моя род има страшно много Рудин, Рудина, че и Родина......все накръстени на една пра-пра-пра баба с има Руда (пославянчен вариант на еврейското Рут). Хората и до ден днешен се пулят откъде са се взели толкова "отечества" при нас.......Но пък има и герой Рудин от романа "Дворянско гнездо" на Тургенев.

# 223
Имах една детегледачка, която се казваше Пройка. Тя твърдеше, че името е тракийско. Сигурно е така.

А един съученик на дъщеря ми се казва Христивън  Crazy ooooh! - дядо му е Христо, та затова.

# 224
  • София
с най-добри чувства!   bouquet

Ами че чета много книги - вярно си е, ама това какво общо има не ми стана ясно???? Какво общо има фактът, че Ихтиандър е герой на Беляев с факта, че познавам дете с това име, пациентче на мъжа ми???????

Ами просто ми направи впечатление, че знаеш кой е човекът-амфибия. Може би защото не се впусна в разсъждения откъде идва името или на кого е кръстено детето. Сигурна съм, че повечето "младежки" ще решат, че това е име от сериал. Извинявай, ако нещо съм те засегнала, не съм имала намерение. Брой го за комплимент.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт