КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 667
  • 369
  •   1
Отговори
# 225
Майчета,
Замислих се над постингите за уроците. Определено и на мен не са ми приятни частните уроци. Но започнах да гледам на тях така: При ситуацията в образованието, която разбира се не мога да променя , уроците стават неизбежни. Позитивното в тях е, че независимо от резултатите на изпитите, това е една инвестиция в детето ми, неговото развитие, промяната и изграждането на съжденията му, допълнителен тренинг за мозъка му / който аз в домашни условия, трудно бих осъществила/. Поне на настоящия етап, аз виждам положителна промяна в детето си, която ми стига. Не, че изпитите не са важни, но те са само един миг и не винаги в този миг детето успява да даде най-доброто от себе си

# 226
Камъче, аз този въпрос не съм го чула, може би вече сме си били тръгнали, защото не изчакахме приключването на срещата.

А за двете бройки го чух в представянето. Действително не помня вече дали са казали първите двама или аз по презумция съм решила така, но съобщиха, че е новопостъпила за тях новина, че петгодишното обучение на 2 ученика ще бъде спонсорирано от американска фондация /или фирми-не помня кое от двете/ . Тъй като новината е нова и за тух, още нямало информация на страницата им, но щели да публикуват такава. Днес като прочетох постинга ти , прерових отново страницата им, но още няма информация там
Аз ходих вчера. Доколкото си спомням ти беше на предишната среща.  Напълно е възможнооо да се предложат на най-успешно представилите се. Какво друго би моглоо дда е с толкова огромна тежест.
 Hug
Въпросът беше зададен от родители, които са ходили и на други срещи, защото те също са го чували...
Ние не останахме също до края.
Не знам на децата колко им се учи, ама родителите яко ги тресе. Laughing
С някои въпроси направо се забавлявах. Няма да ги коментирам тук обаче.

# 227
Не знам на децата колко им се учи, ама родителите яко ги тресе. Laughing

Камъче, абсолютно си права. На моменти се чувствам толкова неадекватна и не на място, особено като ме погледне сина ми. В погледа му чета: Не разбирам какво толкова искаш от мен, не може ли да я караме по-спокойно.

За съжаление мъжът ми не успя да отиде на срещата. Много му е зле, с бронхит и отит е. Всъщност по-важно беше Пепи да отиде, за да види какво би пропуснал, ако не си даде зор сега. Но здраве да е. Благодарение на вас поне сме запознати подробно с информацията около изпита  bouquet

# 228
И аз съжалявам, че не отидохме с детето. Може би щеше да се амбицира.
А на него хич не му се учи. И треска не го тресе. Пише само толкова, колкото му дадат за домашно. Нищо повече. Приключва отгоре-отгоре и на компютъра.
Даже се е издънил на класното по литература. Но поне успех 5.00 ще докара за да може да кандидатства.

Другото нещо, което не знаех е, че срокът за записване е до юли месец, а не веднага след излизане на резултатите. Преди, или около (не помня) второ класиране за елитните гимназии.
Ще имат време да мислят, да претеглят плюсове и минуси...
С мъжът ми сме на мнение, че ако има възможност да избира - ще го оставим той да реши. Разбира се,, много е вероятно ии да няма такава възможност ooooh!. А за го оставим сам да решава, все пак сме му разказали нашите си мисли. Laughing

# 229
Ние пък вече сме го решили- ако я приемат в Американския, спираме и Иванови, и подготовки, и всякакви други кандидатствания където и да било. Край на тормоза. Имаме 5 на волейболааааа   newsm44 Какво да го правя това дете- никакво го няма в училище по физическо (може пък учителя да го няма никакъв  newsm78), а иначе в плуването е добра, даже много добра.

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 13:21 от didkapitka

# 230
  • у дома
Дидка,изобщо не се вълнувай от оценките по физическо,музика и така нататък-мисля че в балообразуването те не влизат...Само,че и до ден днешен си спомнам,че преди много,много години,когато завърших седми клас единствените ми петици бяха по музика и рисуване-не можех и това си е ...

# 231
Дидка,изобщо не се вълнувай от оценките по физическо,музика и така нататък-мисля че в балообразуването те не влизат...Само,че и до ден днешен си спомнам,че преди много,много години,когато завърших седми клас единствените ми петици бяха по музика и рисуване-не можех и това си е ...

Светла, вярно, че така беше, когато кандидатствах и аз. И тогава учителите ни правиха луди калинки, заради тези оценки, защото целият успех от 7 клас влизаше в балообразуването. Никога няма да забравя, как биоложката ни изнудваше да пишем разни тъпи реферати, за да си отчете дейността по ТНТМ. Заплашваше ни, че иначе ще ни остави петици за срока. Химичката пък по този начин ме принуди да отида на олимпиадата по химия, а аз толкова исках да отида на тази по физика, защото знаех, че мога да се представя добре. После трябваше да лъжа, че на олимпиадата ме е болял корема, защото представянето ми беше пълен провал, т.е. двойка Close
Сега пък е в другата крайност. Другите предмети са на по-заден план и се набляга само на изпитните. Пак не е добре, но поне е по-малко напрежението сякаш.

# 232
И аз да си кажа: "А, бе каква е тази мания на тези учители по физическо, музика, трудово и т.н.?
И сега да попитам влизат или не влизат в балообразуването?
Нашата по музика ги кара да учат толкова теория, че... #Crazy, а не от всеки става музикант, спортист, художник...Ние с рисуването нямаме проблем, но с музиката  ooooh!, пее толкова фалшиво, че... Rolling Eyes
Надявам се тези оценки да не влизат, че и по физическото миналата година имаше 5-ца, пак заради някаква глупост. По наше време не беше така, имах съученички които въобще не справяха по фичическо, но учителите им гледаха др. оценки и им пишеха 6-ци, за да не им развалят успеха.

# 233
Марсиди, не влизат тези оценки в балообразуването.
Аз се чудя защо тези предмети не ги направят само с ДА и НЕ. Кому са необходими такива напъни newsm78 Според мен те трябва да разширяват кръгозора на децата, а не да са за мъчение, обаче на кого му пука освен на родителите Close

# 234
Галче, абсолютно съм съгласна с теб!  Peace
Ако вече са в специализирани училища с такива профили, тогава вече е друга работа.
Няма да забравя как една учителка по трудово обучение не ме остаВЯшЕ НА МИРА за да се науча как се поправя щепсел, е научих се  ooooh!, ама...на сила.
А къде мога да видя, че не влизат в балообразуването?

# 235
# 236
Cool Witch мерси  Hug

# 237
Честита нова година на всички, да сте здрави, усмихнати и щастливи. През тази година дано само хубави неща ви се случват!

Аз малко бях зарязала четенето на темата, но сега съм пак тук. Като прочетох някой мнения се успокоих, че не само моя син не е наясно какъв иска да стане, колебае се между програмист, барман и готвач   chef
За голяма радост изведнъж се стегна и започна да изкарва високи оценки само 5-ци и 6-ци, стресна ли се това дете какво стана, беше с грип и пак искаше да ходи на училище защото бил писал голяма домашно по немски и трябвало да го предаде Rolling Eyes Сега стискам палци на ръце и крака да го държи така до към лятото пък после ще видим.
Последния хит, който ми изтресе беше че можел да се пробва и в някое училище с английска паралелка, но да не е английска гимназия. Затова моля ви споделете какво знаете за училищата с такива паралелки, кои са добри ...

# 238
  Напълно е възможнооо да се предложат на най-успешно представилите се. Какво друго би моглоо дда е с толкова огромна тежест.

Възможно е също така, да са предвидени за добре представили се ученици с много лошо финансово състояние. Или пък за сираци  Thinking По логично ми се струва. Не, че първите с най- висок бал не заслужават, обаче ако например на осмо място се е класирало дете, което няма абсолютно никаква възможност и за субсидираната такса(пробвало се е), логично е колежът да иска да си го задържи.

# 239
  • София
Цитат
Възможно е също така, да са предвидени за добре представили се ученици с много лошо финансово състояние.

Принципно има логика, но как се доказва финансово състояние в България? Голям процент от родителите са осигурени на минимална работна заплата  Wink, на чие дете да отпуснат стипендията?

Общи условия

Активация на акаунт