КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 709
  • 369
  •   1
Отговори
# 165
Rosss, ти пък! Първите 50!  Shocked
Аз напоследък се съмнявам, че и в по-скромните ни цели сме се изхвърлили... Embarassed

# 166
Ей сега пиша  Laughing
Ми Росче Барбаросче, просто нямам думи за теб, затова...   love001  love001  love001  love001
От изложената от теб информация, снощи чух едва половината, при положение, че бях стократно уверявана, че всичко е било записано стриктно. Но за сметка на това моите хора са го карали на усещания там: бащата- колко процента от присъстващите наистина ще дадат всичко от себе си, за да влязат, колко ще влязат за каквито и пари да става въпрос и колко са били зяпачи; как май сме объркали нещата с Иванови, защото сравнението било- Бай Ганьо (печалбарина, простака и непоръбения смръдливец) срещу истински ерудираните хора. Маги пък харесала обстановката, физкултурния салон и "усетила", че там и било мястото  Joy , както и се счупила да маха на Влади, но тя не я видяла. Ей това разбрах аз  Rolling Eyes
Иначе операцията мина брилянтно, без болка (благодарение на някакъв болкоуспокояващ препарат с отложено действие, който действа два дни), без хоспилтализация(тя и операцията беше чисто козметична де), даже от упойка излезе, докато спа два часа и половина след операцията. Просто отвори очи, попита всичко ли е свършило и каза: "Хайде да си ходим"  Laughing В 16 часа си бяхме у дома.  Peace Явно много хубави енергии сте ни пращали  babydust7 Heart Eyes
Сега само ходим на превръзки. А в неделя и на купон, че става на осем  newsm68
Сега се сещам, че Роситка сподели, че няма ефект от почивката при детенце...и при моето  Sad ...все по- уморена става май...дано не изпортим нещата накрая точно.  baby_neutral
И за Бойчето   bouquet  bouquet  bouquet и детенце  newsm51 Нищо, че чак сега, обаче много огън на главата ми  Whistling

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 13:06 от didkapitka

# 167
Дидкапитка, радвам се, че с юначето всичко е минало ОК smile3535

На срещата в АК видяхме две момиченца, които се казват Маги, но и двете учат в училището, а не в школата!? И махнахме и на двете момиченца.  newsm78 Едното със сигурност не е твойта Маги, защото се познавам с майката, а теб мисля, че не те познавам. Щерката се поздрави и с едно детенце от школата, но тя се казва Лора.  Thinking
Е, може при поодаването на документите да се запознаем.

Понеже аз вечно споря с мойто слънчице, че губи много време за зачеркване на отговорите, а тя спори с мен, че за АК така трябвало, я помолих да зададе въпроса "Как да зачеркват". Оказа се права - верният отговор трябва плътно да се запълни, щели да ги инструктират и по време на изпита.

# 168
Rosss, ти пък! Първите 50!  Shocked
Аз напоследък се съмнявам, че и в по-скромните ни цели сме се изхвърлили... Embarassed

Камъче,
не подценявай детенцето си. Никога нищо не се знае. Понякога по освободените деца, които не са били толкова натоварвани, показват учудващи резултати.

А за третата сливица, провери дали задължително трябва да я махате. Аз си имам съмнения, че са ни наранили нослето ,като са ни я вадили и затова от тогава ни тече често кръв от носа. Дори ни гориха капиляри, но нямаше ефект

# 169
Не го подценявам, Рос. Много си му вярвам даже.
Той си се тревожи, т.е. - обременен си е (ама се получи) но понеже аз не се занимавам, прибирам се вечер и ... кое по-напред. Идея си нямам къде се намира с подготовката.
Иначе, ако отидем на изпит в АК, то ще е без абсолютно никаква подготовка за там. Честно. И ако влезе между тези 50 деца, то това ще е знак, че трябва да продам колата си, която вчера си  купих!
Да, приемам честитки, радвам и се, още не карам добре. Simple Smile

# 170
rosss, голямо благодаря и от мен bouquet

Дидка, радвам се, че при вас всичко е минало безпроблемно.
Относно избора на Иванови - не се коси, малко са учителите, които подготвят качествено за АК и за тях си трябва да те препоръчат специално, т.е. не вземат което и да е дете, независимо от факта, че родителите биха могли да платят исканата цена за уроците. Така е поне що се отнася до тайнствената г-жа Домусчиева (не съм сигурна, че точно така й беше името newsm78, ще питам пак), която се крие като партизанин и никога не си вдига телефона. Детето на наше приятелско семейство ходи на подготовка при нея, но таткото е изпълнителен директор на банка и е специално препоръчан на госпожата, та затова се вредиха. 
Моят мъж е математик по професия, бил е и асистент във ФМИ на Софийския университет и сега се е амбицирал да се занимава с Петър поне що се отнася за логическите задачи.  Rolling Eyes Не смея да давам прогнози за тази съвместна работа, но е възможно да хвърчат перушини из къщи, защото таткото и синчето са на различни вълни и трудно намират общ език по отношение на ценностите и целите в живота. Sad

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 17:21 от Галче

# 171
Здравейте, отдавна не съм писала, опивам се да следя колкото мога темичката.
И да попитам може да сте писали, ама не го намерих "АК", съкращение на кой колеж е?  Rolling Eyes

# 172
........ "АК", съкращение на кой колеж е?  Rolling Eyes

Американския колеж

# 173
Сетих се още нещо от срещата в АК. Казаха, че ако няколко деца са с еднакъв резултат на 50-то място се приемат на субсидираната такса, без да се търси някакъв друг критерии за класирането им / примерно диплома/. За мен е важно, защото и таи такса ми е много, камо ли пълната такса, която за съжаление е абсурдно да си позволя.

Тази седмица сме на ски от училище, но това не означавало, чее ще сме без домашни. Домашните ще се проверяват сутрин в рейса и на който му липсват такива ще пише в хижата вместо да се пързаля. Чудно ми е как , като се върнеш в къщи в 18,00ч. изморен, карал ски цял ден, ще седнеш да пишеш домашни?!

# 174
Дали някой би могъл да сподели впечатление за гимназиите с насоченост към компютри и програмиране. Май дори не ги знам кои са newsm78

# 175
Дали някой би могъл да сподели впечатление за гимназиите с насоченост към компютри и програмиране. Май дори не ги знам кои са newsm78

Въпросът ти ми се вижда твърде "лесничък" Simple Smile
За децата, на които математиката им е "в кръвта" вариантите са два:
1. НПМГ - няма какво да се коментира - дава най-доброто обучение по математика и информатика.
2. СМГ - отлично обучение, много възможности

СПГЕ "Джон Атанасов" - нищичко не знам за нея, освен че има сравнително добро име и много момчета с добри и не толкова добри математически възможности искат да учат там. По бал са далече от най-високия.

Има някакво известно училище за компютърно обучение в Правец, ама за него пък хич нищо не знам.

# 176
здравейте,записвам се да следя и аз темата
моя син е шестокласник,догодина-живот и здраве и ние ще сме в треска покрай изпитите
но,от сега се опитвам да следя и да съм наясно с нещата Peace

успех ви пожелавам Peace

# 177

Специално в областта на компютрите има две специализирани училища: "Джон Атанасов" и ТУЕС.
Нямам лични наблюдения, само впечатления на родители с деца в двете училища:
"Джон Атанасов" дава по-добри практически умения в работата с компютри - специализират или в хардуера или в софтуера.
ТУЕС им дава изключителна теоретична подготовка - дори после в ТУ има малко неща, на които могат да ги научат в тази област.

Може ли да ми кажете какви са таксите в АК?

# 178

Може ли да ми кажете какви са таксите в АК?

2700 Евро е субсидираната такса
5000 Евро е цялата такса

# 179
Благодаря майчета!

Ще се опитам да направя малко по-задълбочени проучвания за тези училища и за кандидатстването там, защото мойто зайче подрежда желанията си така:
1.   АК
2.   Немската
3.   колебание между френската и училища с компютърна насоченост, още неизяснени кои
А на мен ми е чудно как виреят девойките в тези училища. Нещо ми се виждат по-подходящи за момчета. Тук идва  дилемата, а ако греша и после бъда обвинена „Ти ме спря”.
Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт