КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС II

• 66 693
  • 369
  •   1
Отговори
# 195
Хе,хе всички искат да станат програмисти или математици. Laughing Брат ми е такъв.На 22 е,взима около 1500лв.,на месец,води се шеф,живее сам в свой собствен апартамент. Crazy На мен мечтата ми е да бъда лекар или ветеринар. Heart Eyes

# 196
Ние поне сме наясно какво и къде искаме да учи.
Моля се само да не се обърка нещо на изпитите, че този път нямаме резервен вариант.
Ще мислим и такъв... по-нататък.

Като гледам майки на момичета как се чудят за "Джон Атанасов" и ТУЕС...
Сигурни ли сте, че искате да подложите дъщерите си на подобно изпитание?
Защото за мен тези училища са изпитание за момичетата, дори да са "мъжкарани" (извинявам се за грубата дума).
А и сред толкова мъжки хормони... риска си е голям.  Laughing  Grinning  Laughing

# 197
  • у дома
Галче,що така бе човек-на мен много ми хареса как говориш и вътрешно бях сигурна ,че си точно ти...Ама му хванах края на предаването...
Уич,какво стана с пробния по математика-мина ли ,че не помня каква дата беше казала?Тежки ли са били задачите?

# 198
Здравейте момичета,
От събота до сега ви четох. Просто сте невероятни. Ама сте изписали тонове кибер мастило. Laughing Едвам смогнах да ви изчета. Колко пъти ми се искаше да отговоря на нещо написано от вас, ама се спирах, защото ми е ясно, че сигурно сте забравили за конкретния постинг, и докато влезете в час ще има да чегъртат хард дисковете .... “тая пък сега за какво ни говори”.  Wink Но някак си за тези няколко дни ми станахте близки, с тревогите, с грижите, с вълненията за децата – такива като моите и много други като мен и вас.
Но не мога да не кажа, че имам определена симпатия към Дидката Питката, защото още от първия миг като видях постинг с това име, направо все едно ми падна набука (ноутбука Flutter) от високо и на ръб. Моето малко момиченце се подвизава със същия ник нагоре надолу из мрежата и даже пощата й е такава. После видях, че не е тя все пак, но за части от секундата ми мина през главата, че се е побъркала да пише в такъв форум, но много бързо отхвърлих тезата. А като добавя, че и седмокласничката ми е в същото училище като твоето момиченце – просто още по-внимателно четях.
Ако ме приемате – включвам се с голям ентусиазъм в темата.  Много неща ми се иска да напиша, но реших, че ще стане много дълъг първия ми постинг тук и се отказвам, защото сигурно сте се отегчили вече. Затова си запазвам правото да питам и коментирам нещата, които съм си намислила, но постепенно.
За Дидката Питката, иска ми се да ти напиша много неща, които и аз си мисля, във връзка със споделените от теб мисли и вълнения, но да не е всичко наведнъж Laughingпък и време трябва. Все пак е добре да не изкрейзваме толкова много, бая време има до изпитите, и все по побъркани ще ставаме, та да си поговаряме от време на време и за децата изобщо, пък макар и лично.

# 199
И аз барабар Петко с мъжете, да се похваля с професионално ориентиране - от 2-3 години Камен е категоричен, че ще стане математик, шахматист и готвач. Някой да знае училище с подобен профил? Wink

Значи, за математик и шахматист съм сигурна, че вървят заедно. Имам пример у дома. Обаче не съм срещала такъв вариант на 3 в 1 като вашия. Всъщност може да се получи като в рекламата: Неочаквано добра комбинация Wink

Галче,що така бе човек-на мен много ми хареса как говориш и вътрешно бях сигурна ,че си точно ти...Ама му хванах края на предаването...
...

Щот съм комплексарка Embarassed Така съм възпитана: Можеш повече, Другия път бъди по-добра ooooh!

Кул Уич, прости ми за разсеяността, обаче къде щеше да кандидатства твоето детенце, че съм забравила?

Аз също съм на мнение, че професионалните гимназии по електроника или както там се казват не са добре за момичета. Не знам защо, може и да са предразсъдъци Thinking Иначе синът на братовчедката ми учи в Джон Атанасов и тя е доволна, защото той много се интересува от тази материя и ходи с интерес на училище, т.е. нямат проблеми с мотивацията.

Добре дошла на новата мама Hug Включвай се в движение и коментирай каквото те вълнува. Всъщност как точно ти се чете ник-а, понеже аз съм немско говоряща и бих те нарекла Крише, но на английски май ще е Крисче newsm78

# 200
  • София
Следя темата, макар че още не сме дорасли за тези вълнения...
Виктория още от началото на шести клас заяви, че иска да кандидатства в гимназията по полиграфия и фотография (едно време беше техникум, сега е професионална гимназия). Чудя се да я разубеждавам ли? На мен ми се струва погрешен ход толкова ранно профилиране, още повече, че гимназията предлага и двугодишно вечерно обучение след завършване на средното образование в друго училище. От друга страна пък аз навремето знаех къде искам да уча, кандидатствах само там и бях доволна от избора си. Дори не го коментирах с нашите...

# 201
Леле колко много сте писали от вчера-вечерта. smile3521

По отношение на желанията на нашите обичани деца за бъдещите им поприща, мисля, че имат достатъчно време да ги променят по няколко пъти.  ThinkingМай им е раничко да са наясно със себе си и живота. Но аз поне считам, че трябва поне от части да се съобразя с нейните желания и настоящи потребности.  newsm78Най-малкото, защото трябва да й е по душа, това което учи. И както казва Кабо Алма с висшето вече да си решава сама.

Дидка, пак се връщам за дипломата, за да не се окаже, че съм те подвела. Embarassed За АК не влияе, ама за другите училища не знам.
Права си, че СМГ не е лош вариант, което не пречи в оставащото ни време пак да се лутаме и пренареждаме желания.  smile3511

Галче, позволявам си за наклонностите на Пепи към точните науки малко да поспоря с теб.  Като всяка майка си права да изискваш максимума от него, но искам да ти напомня за отличните му резултати по интуитивна математика,   superuuкакто и по-добрите му от нашите оценки на някой пробни изпити, въпреки че ние решаваме с тонове такива задачи.

Кабо Алма, Май с тези си желания синът ти може да стане мечта   food002 за нашите девойки newsm74

Уич, Какво изпитание визираш? Моля да уточниш, защото за сега не се проявяваме като „мъжкарана”, просто харесваме точните науки и бленуваме за нелюбителски занимания с компютри.

Маме Крисче, а какви са Ви амбициите за след 7кл.

Янита, Аз не мисля, че 6 клас е рано. Ние започнахме да се подготвяме за изпититие от 6кл

# 202
  • София
Цитат
Янита, Аз не мисля, че 6 клас е рано. Ние започнахме да се подготвяме за изпититие от 6кл

В какво се изразяваше този подготовка? Изпитът е тест, нали? И е основно върху материала, изучаван в 7 клас, предполагам.
Подготовката по математика в СМГ е много стабилна. Вярвам, че това ще е достатъчно за националния изпит след седми клас. Или поне на този етап на подготовка не виждам нужда и време за допълнителни занимания.

По български език и литература подготовката (ако на този етап може да се говори за целенасочена подготовка) се изразява в старателно и последователно учене на материала, грамотно писане и много четене. Но тя така си учи по всичко.

Дали пък не пропускам нещо? Аз самата не съм ходила на уроци никога през живота си и изобщо нямам опит и база за преценка - трябва ли, кога и как...

Единствено, ако след седми клас кандидатства в "Полиграфията", ще се явява на изпит по рисуване, за който трябва да взима уроци. Това е и притеснението ми - оценяването е твърде субективно, не мога да преценя качеството на уроците и за пореден път - не знам дали такова профилиране няма да навреди.

# 203
И аз да споделя, че ние също обичаме точните науки, но ориентацията ни варира в две крайности - от  Националната гимназия за древни езици и култура - до НПМГ.
Не съм чела да се коментира първата/ или съм пропуснала/, но какви са ви впечатленията за нея, какво сте чували, освен че за нас е накрая на света  Rolling Eyes Предварително ви благодаря!   bouquet

# 204
И аз да споделя, че ние също обичаме точните науки, но ориентацията ни варира в две крайности - от  Националната гимназия за древни езици и култура - до НПМГ.
Не съм чела да се коментира първата/ или съм пропуснала/, но какви са ви впечатленията за нея, какво сте чували, освен че за нас е накрая на света  Rolling Eyes Предварително ви благодаря!   bouquet
НГДЕК ще направи от детето ти страхотен ерудит, но какво ще прави после с тези древни езици в нашата държава???  #Cussing out Тук просперират икономисти, програмисти, мениджъри! За инженери, учени, творци и производители напоследък няма място! #2gunfire

# 205
россс, ти си балсам за изтерзаната ми майчина душа Hug
Видях в сайта на Първа часна математическа гимназия, че и те имат профил информатика, таксите са доста поносими на фона на други училища. Опитай да намериш инфо за тяхното качество.

Янита, аз живея до Гимназията по фотография и полиграфия, но за съжаление впечатленията ми са само от учениците, които посещават кафенето срещу нас, за да пушат. За качеството на обучението нищо не мога да ти кажа. На мен също ми се струва, че толкова тясно профилиране толкова рано не е добре. Като й хрумне после нещо друго, ще трябва да наваксвате с частни уроци, защото в професионалните гимназии общообразователните предмети са с по-малък брой часове. Обаче спокойно, имате още време. Догодина може и друг акъл да й дойде.

За НГДЕК се опитах да подскажа на сина ми, обаче заинтересованост нула. Направих го, защото той има някакво влечение към историята, обаче ударих на камък.

Всъщност малко ме интересува какво точно ще избере синът ми като профил. За мен е важно да го прави с желание и да влага нещо от себе си. Реализацията после ще я мислим. Засега страст и целеустременост се наблюдава само при карането на сноуборд. Crazy

# 206
Ехаааа, темата ни бъка от живот!  newsm68
Марсиди, никак не си пропуснала, много си си внимавала даже и си много права- не сме я коментирали изобщо НГДЕК, обаче не е късно никога и е напълно в нашите възможности-разнищваме я за един ден- направо на пух и прах  Joy Хайде сега сериозно, че нещо ми е много приповдигнато- лигаво- смешно настроението тази сутрин. Моето мнение- добра гимназия, единствена по рода си, възпитава и създава истински ерудити. Обаче!- за съжаление, почти без практическа насоченост. Поне не в областите, които са по- масови и по- реализируеми. Иначе е много интересно и най- вече завладяващо за учениците- материала се поглъща от раз, с кориците, налице е интелектуалното обогатяване, присъщо на всеки човек ,докоснал се до миналото (а там не е допир, ми юнашка доживотна прегръдка), разширяване на полета на мисълта и разума до неузнаваемост, както и присъщата отнесеност и артистизъм на хората, опиващи се от историята на древни цивилизации. Пък като проговорят езиците, посетят местата и вдишат въздуха на древните, забрави да ги върнеш обратно в реалността  smile3531 Това мисля аз и мисля ,че не сгреших, че затрих тази идея още в зачатък от хубавата артистична главица на дъщеря ми. Зависи все пак и от детето де, но моето никога не стъпва по земята(като майка си) и счетох за разумно да не и подарявам дирижабъл  Wink

Россссссситка, ясно е, грижовно майче такова, че за държавните гимназии ще ни трябва всяка стотна. Но аз се надявам все пак, независимо от четворката първи срок(а май се очертава да е петица, защото преподавателят и е предложил сам днес да я изпитва за петица  Laughing,ама на волейбол  Joy Joy Joy), на отличен резултат за годината. Въпросът беше дали сега да го удряме на молба или да рискуваме да изчакаме, но всъщност, ако се справи Маги днес, май- по- добре се получи без излишни пререкания(защото нямаше да са молби  Naughty). Изказването ми е каша един път- дано ме разбра. И ти благодаря, че си такова добро човече  Hug

Ха сега Крисчеееее  Hug Hug Hug  welcome
То за моите вълнения...какво да ти кажа- всички имаме проблеми, повечето идентични, обаче само аз редовно оревавам и охълцвам, и омрънквам и онедоволствам, и обуйствам и Обичам темичката  amiiii Embarassed И понякога се учудвам на търпението на майчетата,които ме търпят тука и още не са ме изритали и наплюли за необузданите емоции, които разплисквам хаотично. Аз ви казах, че тази сутрин в специално настроение, дано трепти на една вълна с вашето, защото сигурно звуча адски лигаво, ако сте сериозни. В коя паралелка сте и как се казва дъщеря ти? И дали се познават с Маги  newsm78 И също да кажа, че изобщо не ни жали- напиши си дългия постинг, (ние обичаме да ги четем дългите...поне аз , де), кажи за целите ви, желанията И (на дъщеря ти...Пиша "И", защото понякога се разминават с нашите), проблемите, напиши за тъмните и светли мисли, които се въртят в главите ви, за това как и къде се подготвяте и изобщо всичко, за което се сетиш.

Целувки на всички   love001 О, и...Кабо Алма, да кажа и за сина ми, че е екстравагантен като твоя- Готвач и съдия като мама  newsm62 newsm62 newsm62 Явно съм оценена и на двете поприща, което е балсам за душата ми  newsm65

# 207
Цитат

В какво се изразяваше този подготовка? Изпитът е тест, нали? И е основно върху материала, изучаван в 7 клас, предполагам.

Изпитите са върху материала от 5-7 клас! Естествено, че за математиката нямате нужда от нищо допълнително, но ако ще се явявате на изпит по български, едва ли ще минете без допълнителна подготовка- мое мнение. Погледни в сайта на МОН миналогодишния тест например.
Подготовките са школи, частни уроци - не че са ми особено приятни, но не мисля че имам избор.
Колкото до Полиграфията-нищо не знам за нея. Влез в сайта им и виж дали нямат ученически форум- ще научиш доста неща, ако има такъв

Галче , ще проуча ПЧМ. Междудругото поне нашите резултати се оказаха сбъркани, някой верни отговори не ни ги бяха включили. Пепи, провери ли си след това работата

# 208
россс, не съм проверявала, защото не съм допускала такава възможност. Ти как разбра, че са сбъркани резултатите?

# 209
http://ide.li/article2719.html

Не знам и аз какво да кажа, останах без думи! Twisted Evil

Детето ми е още малко, все още не сме се сблъскали с тази част от сивата икономика, наречена частни уроци. Но побеснях докато четох статията  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт