Отговори
# 165
Честито на Нели и Калинуча! Да са им живи и здрави бебчетата!

Честит имен ден на малките именници - Никола на Венчо, Нели на Катюша и Юлина-Никол на Ива!
Честит празник и на niky26!   bouquet

Катюша, даваш ли Еспумизана? Аз давам вече преди или след /както дойде/ всяко хранене по 4 капки с малко вода в лъжичка и засега нямаме проблеми с коликите. Калоян се размрънква само когато огладнее  Grinning.

Шантал, далеч съм от мисълта да ти давам съвети, просто искам да споделя моето мнение. Аз съм твърдо за нормалното раждане! Да, болезнено е, но най-силни са болките от контракциите на финала - при 8-9 см разкритие. Аз родих и двете си деца нормално и без упойка - и не съжалявам изобщо. Не е нещо, което човек да не може да понесе - най-силните болки при мен продължиха по-малко от час. Ако поискаш и упойка ще си спестиш и тези болки. За сметка на това възстановяването е направо светкавично в сравнение с възстановяването след секцио. 

# 166
  • София
Добро утро и честито на всички малки и големи именници!  bouquet

Калинуча, да ти е жив и здрав Максим! Да е хубавец, чаровник, душата на компанията и когато врати се затварят пред него, да се отварят порти! HugШантал, никой не може да ти даде съвет - слушай доктора си и най-вече интуицията си. И едното, и другото имат плюсове и минуси, а пък най-гадно е да тръгнеш да се мъчиш нормално и накрая все пак да се стигне до секцио. Но така или иначе сигурна съм, че всичко ще е наред! Пожелавам ти да вземеш най-доброто решение и да родиш много бързо и много лесно, а възстановяването ти да е светкавично! Hug

Ох, момичета, Лили още не е почнала с коликите - стискайте палци все да е така. Все пак профилактично давам при вечерните хранения по 15 капки Саб Симплекс, но през деня още нищо не давам. Ивето почти нямаше колики, дано и Лилето да е така!

Ей, мами, с тия торти ме убивате, бре. Казвам ви, само да се намъкна в старите си дрехи, отивам един ден специално в пустите му "Хъшове" и изяждам толкова парчета торта, колкото мога да побера!  bowuu Mr. Green

chiges, наистина гледам пожеланията да са различни - отвътре ми идват. Дано да се харесват на мамите, че може някои да не са съгласни с мен! Simple Smile

# 167
  • Sofia
Честит празник на всички именяци и именячки   bouquet Да им е живо и здраво името !!!

Шанталче и аз съм като теб пред голяма дилема .Цяла бременност знаех , че ще родя секцио и ми беше спокойно , а сега от 2 седмици насам , доки ме агитира да пробваме нормално раждане.То добре ама аз като съм с друга нагласа и малко ми е притеснено и объркано . В крайна сметка , за момента взех решение все пак да остане секцио и в понеделнк трябва да му го съобщя окончателно (ако до тогава не размисля или не родя)
Оф, и аз май така , направо не знам . И мъжа ми , и той така ми помага, направо ... "Ми както решиш", "Ми както си прецениш" , "Както ще ти е по - спокойно" ... Според мен той се чуди кой от двата начина би бил по - неинфарктен за самия него  Joy Joy
А снощи, от прегледа (надявам се) имах нещо като течение, ма беше кафеникаво. Днес го няма сякаш . Какво ли може пък да е това  newsm78
Благодаря на всички мами за съветите или мнението ви по - точно  Hug
Клерски, 23 добро число ли беше?  Heart Eyes

# 168
Момичета, постоянно ме избива на ред и нерви, по-добре да не пиша. Всичко е наред с бебето, обаче много ме гони шубето с тази пъпна връв. Не давам вид как се чувствам, дори напротив, мъжът ми се чуди как може да съм толкова спокойна, но какво ми е отвътре... Наистина повече си проличава като го напишеш, не като го говориш. Затова едно време хората са си писали любовни писма, чувствата най-лесно се изразяват черно на бяло. Ето сега влязох в темичката и още от заглавието - сълзите ми на очите... ужасна съм.

Нокакто и да е, поздрави и целувки на новите мамчета, на Калунича, Фифелотка, Маленушка, Дари и дано не съм забравила някоя. Ако съм, нека зло я забрави, както казват старите хора. Да напрегръщат малките бебчета и да ги нагушкат и нащипкат (ама лекичко) от една бъдеща мама. (дано, дано е по-скоро и всичко е наред)

Иве, относно гостуването - и аз съм твърдо против. Даже за погачата не знам дали ще се осмеля да правя, ако има много грип като му дойде времето. Иначе за гости - аз и сега ги посрещам с калцуни (само където маски не им слагам). Оспбено за контакти с малки деца - повечето хора изобщо не се съобразяват и са забравили как са треперили когато техните човеченца са били бебчета някой да не им кихне в лицето. Затова, пазете си дечицата да не боледуват, а който се сърди, мнгоо му здраве. Той ли ви е по-важен или бебчето.

Момичета, не знам дали ще пиша повече, не се безпокоите за мен, но наистина много ми е напрегнато и по-добре да не ви притеснявам с моите тревоги, всички сме досттаъчно изнервени. Целувам ви всичките, пожелавам леко раждане и прекрасни бебчета. А на тези, които са родили - скорошно благополучно изписване. Който пък си е у дома нека стиска палци и за нас, очакващите.

Чао-чао азсега Simple Smile))  Hug  Simple Smile  Peace

# 169
  • София
Стела-Мария, а откъде да се снабдя с калцуни? newsm78

# 170
Честито бебешорчета на Нели Пехливанова и Калинуча.Да са ви живи и здрави малките съкровища и много радости да ви носят в живота.
Честит имен ден на всички именници.Със здраве да си носят името.  bouquet
А също така и на всички Бургазлии(аз съм една от тях).Ех..... Tired как ми се ще сега да съм си в любимия град.Така ми липсва празничната атмосфера.Но,нишо няма да падам духом.Довечера ще си направим рибка и ще се почерпим послучай празника.
Момичета да знаете вчера какъв шок изживях.Пребирам се аз след разходка и решавам да мина през парка(който е олимпийски размери).Часът беше някъде около 4.Както си вървях и говорех по тел. с една приятелка се оказа,че са заключили парка и няма откъде да изляза Shocked.Взех да обикалям парка за да мога да намеря начин да изляза или да питам някой заблуден като мен от къде да изляза.Около 40 мин.обикалях без никакви признаци на жива душа .Какви ли не мисли ми минаха през главата.Викам си:ще родя тука без никой да разбере или да  се обадя на мъжа ми за да се обади на някой да дойде да ме измъкне с крана  Laughing,защото няма друг начин как да ме измъкнат от там.Добре,че не се стигна до тази процедура,срещнах един учтив чичко,който ми обясни че имало някаква пролука която я знаели само хората,които си разхождали кучетата,но в моето състояние не бил сигурен дали ще мина през нея  Laughing.Както и да е.....след дълго и уморително обикаляне из парка срещнах полиция,която отговаря за парковете и хората ми отключиха за да си изляза.Като се върнах в нас и започнах да разказвам какво съм преживяла падна голям смях,ама тогава хич не ми беше до това.

# 171
благодаря ви за поздравленията за именния ден. поздрави и от нас за другите именяци

и честито на всички родили мами, вече изпуснах дирята на кой съм честитила

и ние тая нощ не спахме, май ни застигнаха коликите Sad, а вчера през деня 2 пъти давах изцедена кърма и през нощта се мръщеше на цица и не поиска да яде. днес си разбрахме и резултатите от жълтеницата (билирубините) и пак сме ги качили и пак искат да ни взимат в болница. ма какво е това решение, все по болниците ли ще висим. ние лампа си имаме и вкъщи, само да можех да го държа по - дълго под нея, че той вече е голям и тарикат, не е онова глупаво пашкулче
та съм в лошо настроение, щото вече си мисля дали нямаме проблем с черния дроб Sad ма никои не ти казва, само 'елате да го печем'. а уж яде и наддава, вече е 4 300 г. уф, аре няма да ви развалям настроението и празника
успехи на запътилите се да раждат мами
стела мария, моето бебче беше с усукана пъпна връв и всичко беше наред. вярно, че аз раждах секцио. имаше и други мами, но не се сещам кои

# 172
  • София
Стелче, как така нямало да пишеш повече? Не така, моля те или поне не и до настъпването на най-хубавия момент (надявам се, че точно си имала предвид!) Hug

# 173
Честит Никулден! Да са живи и здрави именяците - малки и големи, да им се слави името, да им се чува думата! Пожелавам на всички, които празнуват да изкарат добре празника.

Честито на Нели и Калинуча! Да са им живи и здрави бебчетата!   bouquet

Стискам палци на Меги  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 174
  • София
Честит празник на всички именници - бебета, мами и татковци   bouquet

Момичета, вчера голям спор водихме с мъжа как да се казва бебето. Понеже все още не сме сигурни в пола сме решили, ако е момче да го кръстим на баща му - Кирил /на мен много не ми допада де/, а ако е момиче на майка ми. Тя се казва Мария. Обаче, само Мария не искам. Лятото мислихме за вариант Магдалена, а снощи за Мария-Магдалена. Според мъжа ми било префърцунено. После се съгласи де.
Та какво мислите за Мария-Магдалена? Харесва ли ви?

# 175
vencho, чувала съм, че и други бебета карат по-дълго жълтеница. Стискам палци бързо да я преборите и тези притеснения да останат само дребен лош спомен  Peace

# 176
Iety, много изоставаме с някои размери, те си отговарят на 8 -ми месец. Например ако се вземе само размера на главичката съм в 31 г.с. За мен това е притеснително и затова реших да потърся и друго мнение. Както и да е - решила съм да не притеснявам себе си, бебка и баща и, защото веднъж вече бях изпаднала в нервна криза, а това не ми донесе нищо добро. Надявам се, че ще ни се роди едно здраво и хубаво бебе и скоро всички притеснения ще бъдат зад нас.

По- повод измерванията при УЗ,к вчера случайно попаднах на една английска статия за отклоненията при размерите на плода. Грешката в края на бременността е най-голяма и е +- 3 г.с. Направи си сама изводите има ли за какво да се притесняваш или не.

Shantal аз като човек раждал 2 пъти вече и секцио и нормално, съм твърд поддръжник на нормалното раждане, първо защото мога да направя сравнение, второ защото имам мед. образование и съм запозната с реалните рискове от секциото/ неща, което ползващите тази "екстра" не знаят и не е необходимо да знаят. Нали затова са лекарите!/. Никога не бих посъветвала една млада жена като теб, с първо раждане да избере сериозна коремна операция, ако има препоставки да роди така, както природата го е наредила. А има и упойки, които напълно се справят с болката при раждане. Така, че добре помисли, консултирай се пак с лекаря си и вземи най-правилното решение за теб.

Честит имен ден на всички големи и малки именници! Да са здрави, усмихнати, обичани и желани!
А на майките с новородени бебчета - да са силни, здрави, щастливи и много търпеливи! Поздрави от мен, една бременна в 40 г.с., очакваща най-сетне нашата дъщеричка.

# 177
  • София
new super_mama, даваме непрекъснато капките, иначе сме загинали. Имаме за 24 часа около три кризи с колики - после си спинкаме като къпани.
За пъпната връв - и нашата беше два пъти завита. Със секцио раждахме.

# 178
Честит имен ден на всички именници !!!

Честито и на всички мами , които гушкат новородените си бебоци !
Венчо не се притеснявай , печете се щом трябва , не мисли лошо всичко ще е наред при някои бебоци по- трудно минава жълтеницата , ние бая време жълтеехме след изписването , но не са ни пекли ! Има бабешко поверие в коритото ,в което къпеш бебо се слага златна халка и жълто цвете !

Неродили мамички , стискайте зъби още малко остана с депресията и нервите , миналия път веднага след раждането се успокоих , надявам се и сега да е така , че от всичко и всеки се дразня !

Ако не родя до понеделник , влизам в майчин дом , дано да имам някакво разкритие да ми пуснат една системка , миналия път родих така точно на термина си , всички казват че второто раждане е по бързо , по леко - дано да е така , че какъв страх ме е подгонил !

# 179
  • Sofia
Честит празник на всички именници - бебета, мами и татковци   bouquet

Момичета, вчера голям спор водихме с мъжа как да се казва бебето. Понеже все още не сме сигурни в пола сме решили, ако е момче да го кръстим на баща му - Кирил /на мен много не ми допада де/, а ако е момиче на майка ми. Тя се казва Мария. Обаче, само Мария не искам. Лятото мислихме за вариант Магдалена, а снощи за Мария-Магдалена. Според мъжа ми било префърцунено. После се съгласи де.
Та какво мислите за Мария-Магдалена? Харесва ли ви?
Аз съм Магдалена и си харесвам името   Whistling Е много хора не знаят от къде точно идва това Маги, защото рядко се представям с цялото си име

Общи условия

Активация на акаунт