Отговори
# 180
Мацата Мария-Магдалена е библейски персонаж,но не от най-идеалните.Тя е била жрица на любовта,но се е покаяла и се отдала на вярата(просто за информация).Иначе името не е лошо.

Хихи,ти голямо премеждие си преживяла,добре,че не се е наложило да се завираш през процепа откъдето минават кучетата.

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 12:55 от mamaYanni

# 181
katiousha , дано съвсем изчезнат кризите, че да не се мъчи малката душица!

Shantal аз като човек раждал 2 пъти вече и секцио и нормално, съм твърд поддръжник на нормалното раждане, първо защото мога да направя сравнение, второ защото имам мед. образование и съм запозната с реалните рискове от секциото/ неща, което ползващите тази "екстра" не знаят и не е необходимо да знаят. Нали затова са лекарите!/. Никога не бих посъветвала една млада жена като теб, с първо раждане да избере сериозна коремна операция, ако има препоставки да роди така, както природата го е наредила. А има и упойки, които напълно се справят с болката при раждане. Така, че добре помисли, консултирай се пак с лекаря си и вземи най-правилното решение за теб.
newsm10

Мацата, много хубаво име!

# 182
момичета,
благодаря ви за пожеланията...да честитя и аз празника на всички именици - малки и големи, да им е честито името, да са живи и здрави! Hug

# 183
Мария- Магдалена е страхотно име , харесва ми !

Shantal и аз съм Маги , но от Маргарита , при мен пък повечето си мислят ,че съм Магдалена !

# 184
  • София
Мама Яни, на мен ми харесва новата версия, че всъщност Мария-Магдалена е била жена на Христос Simple Smile
А името е страхотно.

Шанталче, първият път трябваше да раждам по нормален път. Бях се подготвила морално, но в последен момент, след почти 18 часа (безболезненни, не се стряскай - чакахме разкритие) се наложи да ме оперират. Водите бяха изтекли отдавна и се налагаше. Но имах уговорка да раждам с упойка. Лекарите знаят кога трябва да я поставят, за да ти спестят болки от разкритието, защото, доколкото знам, точно разкритие причинява болката, а самото раждане вече протича бързо след като получиш пълното разкритие. Та мисълта ми е, защо не пробваш нормално, след като лекарят смята, че можеш? Ще ти сложи упойка и няма да имаш силни болки. При мен проблемът беше увита пъпна връв около крачето, която не пускаше бебка да слиза. Щом не се вижда подобен проблем (нали така?), пробвай нормалното раждане.
Всъщност аз също съм далеч да давам акъл, но ако можеш да си спестиш една хирургична намеса - що не се възползваш?   bouquet

# 185
Честито съкровща на Калинуча и Нели  bouquet   ylinfantДа растат здравички и много обичани Grinning
Честит имен ден на всички мами, всички бебчовци и въобще всички носещи това хубаво име днес  bouquet Grinning /и на банкерите  Simple Smile/
Добре дошли и на всички мами с бебоци и чакаме да разказвате Grinning

Моят любим и той е Николай и днес ще имаме много гости / именния ден е по-големия празник за него/ Два шарана чакат кротко да бъдат приготвени и да заемат подобаващо място на трапезата ни newsm68 Освен това бебчо ще се ражда на рождения ден на тати след няколко дни /11.12/ живот и здраве, така че и тогава ще имаме голям празник, че и двоен Grinning Изобщо декември се очертава един страхотен месец изпълнен с празници и положителни емоции за нашето семейство и съм мнооого щастлива и нетърпелива newsm44 newsm44  newsm44
Dix6  и аз като те успях да падна, че и два пъти като втория път се поизплаших малко, но слава богу без последствия / и не по корем или на дупе или на страни/Не знам как успявам. Подхлъзвам се май някак си, после залитам и нали бременните са с нарушен център на равновесие та ето  ти дум на земята. Сега внимавам страшно много и ходя като мравка. Радвам се, че си добре и че е било по дупе /нали сега имаме сланинки та не е толкоз страшно Wink/

# 186
  • СОФИЯ
Честит имен ден на празнуващите днес!Да са здрави и щастливи!
Добре дошла на Фифелота!

# 187
  • София
Венчо, защо не пробваш със силно подсладена вода? Един мой приятел, много добър лекар от Педиатрията на МА ми каза да давам на бебето на 100 гр. преварена вода 2 пълни ч.л. захар. Захарта стимулирала отделянето на ензим в черния дроб, който се бори със жълтеницата. И наистина, откакто давам, бебето се изчисти - поне видимо. Подчертавам - съветът е от педиатър, лекар и то болничен! Peace

Мацата, Мария-Магдалена звучи много красиво, но е малко съдбовно, как да ти кажа, все едно я орисваш на съдбата на персонажа от Евангелието. Ти си реши сама! Peace

Леле, историята с парка беше хем смешна, хем страшна. Това е един от кошмарите ми - да попадна привечер в гробище и хората да си тръгват и да ме е страх, че ще ме заключат. Е, паркът не е гробище, но все пак си е страшновато! Shocked

# 188
Мммдааа пропуснала съм:
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА НЕЛИ НА КАТЮША!

Бебото - май за 11-ти ставаме трички! Дано е хубава дата.

# 189
Честито съкровище на Нели да порасне хубава и голяма мома

# 190
Честито да ви е името на всички които го носят мами,татковци и бебоци. Носете го с гордост и нека Св.Никола да Ви закриля.

# 191
  • Габрово
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И НЕКА БЕБЧОВЦИТЕ ИМ СА ЗДРАВИ И КРОТКИ!
ЧЕСТИТО И НА ИМЕНИЦИТЕ  bouquet

И аз съм от депресираните бременни мами и затова влизам колкото да честитя на новите мами, а когато родя дано съм в кондиция и комуникацията ми да е по на ниво- то тогава пък време за нет едва ли ще има Wink

# 192
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи - малки и големи.   bouquet  bouquet  bouquet

Днес ние ще празнуваме със родителите на мъжа ми - те и двамата празнуват - Николай и Николина. Та стисках кълки цял ден да не хвана и аз да родя днес, че много именници ще станат. А тази нощ имах доста контракции и си ме беше шубето честно казано. Но през деня нещата бяха доста спокойни.

Клер нали я отричат постоянно тази вода със захар? АЗ вече се чудя кой за какво да слушам и какво да се дава на бебето и какво не. Направо толкова много теории станаха, че човек да откачи.

# 193
Чак сега успях да прочета всичко, което сте писали докато бяхме в болницата. Аз родих със секцио /някой питаше/ в Шейново, с избор на екип и самостоятелна стая. Безкрайно доволна останах от всичко. И ние имахме жълтеница и я пекоха единия ден, но на следващия ми казаха, че е добре вече след лампата. А за Деян педиатърката ми беше казала за жълтеницата да слагам разтвор глюкоза във водата за пиене. Нашата мишка не плаче, само 3-4 пъти и чух гласчето и то само ако много се забавя да и дам да суче и като и обработвам пъпчето, затова се стреснах, че я боли, щото съм си паника. През нощта също беше много спокойна, но си яде в 1, в 4 и в 7, за начало така ще бъде. Аз и без това се събуждах точно в тези часове. А толкова вода пия напоследък, постоянно съм жадна, като бременна едва изпивах по 1-2 чаши. Сбогувах се с екстрите киселини и хемороиди и това само подсилва щастието ми. Украсихме си елхата с Деян, сега започваме с Коледните подаръци малко по малко. Днес идва педиатърката ни и каза, че детето си е много добре, да си живеем спокойно и следващата сряда да изпратя майка или мъжа ми да вземе кантарче от кабинета и/което после да върнем/, да я премеря колко е качила и да направим в къщи пробно кърмене, за да не ходим в студа до там и да избегнем контакта с болници /имало много ми каза/. Какво беше това дъъъъъъъъъъъъъълго изречение  Rolling Eyes
Честито на всички с имен ден, да са здрави и да си изкарат весело празника!
За албумчетата, и аз се изненадах, че се започна всеки да парви отделен, така се объркваме кой сме видели и кой не, може би е по-добре да е един общ за бебешките снимки и всеки, който роди да добавя в него. После може да се отвори нов с дечицата на 1 месец и така по теми, не отделно за всяко детенце.
Anaise, аз книжката с Мечо Пух и диапозитивите я видях в някаква рекламна брошурка и снощи пък мъжът ми я видял във Фантастико и се чудил дали да му я купи, мисля, че днес ще я купи, дори съм сигурна, 35 лв била, много ми се видяха, но знам, че той като хареса нещо за децата го купува.
И много силно стискам палци на Баба Тонка!

# 194
  • Sofia
Шанталче, първият път трябваше да раждам по нормален път. Бях се подготвила морално, но в последен момент, след почти 18 часа (безболезненни, не се стряскай - чакахме разкритие) се наложи да ме оперират. Водите бяха изтекли отдавна и се налагаше. Но имах уговорка да раждам с упойка. Лекарите знаят кога трябва да я поставят, за да ти спестят болки от разкритието, защото, доколкото знам, точно разкритие причинява болката, а самото раждане вече протича бързо след като получиш пълното разкритие. Та мисълта ми е, защо не пробваш нормално, след като лекарят смята, че можеш? Ще ти сложи упойка и няма да имаш силни болки. При мен проблемът беше увита пъпна връв около крачето, която не пускаше бебка да слиза. Щом не се вижда подобен проблем (нали така?), пробвай нормалното раждане.
Всъщност аз също съм далеч да давам акъл, но ако можеш да си спестиш една хирургична намеса - що не се възползваш?   bouquet
Малеее, явно съм невероятна лигла и бъзла  newsm50 smile3511

Общи условия

Активация на акаунт