Отговори
# 195
Честит имен ден на всички именници, малки и големи  Hug Честит празник на всички банкери и всички бургазлии   bouquet
Да се отчета от днешната ЖК. Бебка е вече напълно развита, така, че може да тродим без никакво притеснение, плацентата е към зряла, но все още си е високо и не се е смъкнала Sad Казаха, ако до 18-ти не съм родила пак да отида на консултация. Аз така се надявах другата седмица вече да се роди...а сега не знам какво да мисля вече, като не иска да слиза, а иначе всичко е наред, поне това ме успокоява.
Гледах "Часът на мама", за кърменето казаха, че това, че бебето след 3-тия месец примерно не наддава повече от предните месеци, не означава, че не му достига кърма. Ако все пак мислите, че нямате достатъчно кърма, за да има повече майката е нужно да се пият повече течности, независимо какви, дали ще са сокове, боза, или просто вода, каквото майката обича. И най добре се следяло дали кърмата е достатъчна по това колко пишка бебето, ако за 24ч се напишква поне 6 пъти и повече, значи кърмата на майката е напълно достатъчна, дори ако качва само по 200-300гр на месец. Важното е да не сваля и да не задържа на едно ниво. Това е накратко Simple Smile Мисля, че би било полезно, затова ви го написах.

# 196
  • София
nonich, силно подсладената вода е нещо като лекарство - дава се заради жълтеницата. Същата работа върши и глюкозата, но захарта е по-достъпна - има я във всяка къща. Иначе аз съм привърженик на кърменето, но с даване на вода и режим. Така или иначе на нормалната водичка на 100 мл. се слага една равна лъжичка захар (а при лекуването на жълтеницата 2 с връх) и с порастването на детето постепенно захарта се намалява, докато престане да се слага напълно.

# 197
  • София
nonich, силно подсладената вода е нещо като лекарство - дава се заради жълтеницата. Същата работа върши и глюкозата, но захарта е по-достъпна - има я във всяка къща. Иначе аз съм привърженик на кърменето, но с даване на вода и режим. Така или иначе на нормалната водичка на 100 мл. се слага една равна лъжичка захар (а при лекуването на жълтеницата 2 с връх) и с порастването на детето постепенно захарта се намалява, докато престане да се слага напълно.
Благодаря ти.  Hug

# 198
Здравейте и от мен.Постоянно ви чета,обаче толкова съм се сдухала вече,че все не знам какво да пиша.Наистина остана много малко,но сега ми е и най-трудно.Нямам търпение да си гушна малката мишка и да се отърва от корема,но в същото време си умира от страх.Иначе с килограмите съм добре забременях 52 сега съм 59.Дали се пълнее още последните 2-3 седмици?А за родилите мами,колко кг свалихте след като родихте?

# 199
bebobo  и нашия тати е роден на 11.12 и секциото ми е тогава  Peace и аз се надявам всичко да мине ОК с операциятя и бебето.

книжката с диапозитивите в и-нет книжарниците е 31.50 за толкова я купих днес че и в къщи ми я донесоха.

днес минах на изследвания в МД, добре са , плацентата ми е 2 степен още, ама главата на бебето е вече 10.2 см. кви са тия  глави  големи на мойте деца незнам. то и мъжа ми и баща ми и майка ми имат по големи глави, нас как са ни раждали незнам. та така заради тези големи глави ми се налагат мойте операции. утре пак ще ходя за други прегледи.

поздрави на именниците, весело изкарване   bouquet

# 200
Здравейте и от мен.Постоянно ви чета,обаче толкова съм се сдухала вече,че все не знам какво да пиша.Наистина остана много малко,но сега ми е и най-трудно.Нямам търпение да си гушна малката мишка и да се отърва от корема,но в същото време си умира от страх.Иначе с килограмите съм добре забременях 52 сега съм 59.Дали се пълнее още последните 2-3 седмици?А за родилите мами,колко кг свалихте след като родихте?

Ауууу душко ти с какво си се хранила тея няколко месеца Mr. Green
Аз и марули само да хрупам пак качвам  ooooh!
...

# 201
честно казано не съм се ограничавала,не съм си променила хранителните навици от преди.Никога не ми е ставало лошо и не съм изпитвала повече глад от преди.Обаче въобще не съм спирала да се движа.Всеки ден ходя пеша поне по 2-3 часа без да се спирам.Само така се чувствам добре.А сега най-големия ми кеф е като се движа. newsm78

# 202
Леле Били,  какви са тия кг? Аз пък сега как успяваш да се движиш не та знам. Аз днес голям кърък с тия трамвай, тъкмо стигна до него и затвори вратите, а не мога и да тичам, ако се затичам на 3-тата крачка имам чувството, че ще се разчекна, та не става. Май само шетането в къщи ми се отдава, иначе ходенето, хич, мн ми тежи. А и се премерих, вече съм 77кг (а почнах 54  #Crazy), ама мисля после да бъда инат и да сваля до 50кг, ама кога ще стане не знам.

# 203
Ами на мен не ми се налага да ползам градск транспорт.Оказа,че Плевен ми е малък град за обиколки.Моят мъж само се бъзика с мен.А корема ми тежи само,когато съм си в къщи.И най-вече,когато лежа.Много ми се радват на ЖК,защото съм слабичка,а бебока расте много.В деветия влезнах и ми казаха,4е е 3кг.Друката седмица ще видя колко още сме порастнали.Абе голяма мома юе да е Laughing

# 204
  • София
Малеее, явно съм невероятна лигла и бъзла  newsm50 smile3511
Глупости са това Laughing Ти да не си революционер та да се налага да бъдеш смела и без размисъл да се хвърляш върху врага? Wink
Мисля, че всяка една от нас, а аз със сигурност, сме се притеснявали и се страхували от това, какво ще се случи, независимо от това дали сме го преживяли вече или не. Каквото и да решиш, важното е, че знаеш, че накрая ще гушнеш едно сладко и топло вързопче и на мига ще забравиш всичко, абсолютно всичко! Толкова е хубаво бебка да се тика с мъничката устичка в теб в търсене на папото и да пуфти, като мишка Grinning Повярвай, че тогава наистина ще се смееш на своите страхове,.а сега позволи си малко да се поглезиш  Hug

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 19:28 от veshti4ka

# 205
  • София

Браво Вещичка, продължавай така да пишеш,  и ще дойда да се радвам на твоя Филип. Вече нямам търпение да се роди наща бебка, макар и да не искам до 15 да се появява. Нещо много ама много ми се гушка вече бебе.

# 206
Няма да е нормално,ако не те е страх!Само трябва да се молим всичко да мине ОК.Божа работа.
Преди да забременея ме беше страх и кръв да дам.Когато разбрах,че съм бременна 3 седмици не можех да се реша да си направя изследванията.Направо сънувах кошмари.И изведнъж станах такова перде,че  дори всеки месец си правих изследвания.Мисля,че така ще е и с раждането.Трябва да сме много позитивни нищо,че сме бъзли. Laughing

# 207
Anaise, може ли да ми кажеш от кой сайт сте поръчали книжката за Мечо Пух?

# 208
  • Sofia
Малеее, явно съм невероятна лигла и бъзла  newsm50 smile3511
Глупости са това Laughing Ти да не си революционер та да се налага да бъдеш смела и без размисъл да се хвърляш върху врага? Wink
Мисля, че всяка една от нас, а аз със сигурност, сме се притеснявали и се страхували от това, какво ще се случи, независимо от това дали сме го преживяли вече или не. Каквото и да решиш, важното е, че знаеш, че накрая ще гушнеш едно сладко и топло вързопче и на мига ще забравиш всичко, абсолютно всичко! Толкова е хубаво бебка да се тика с мъничката устичка в теб в търсене на папото и да пуфти, като мишка Grinning Повярвай, че тогава наистина ще се смееш на своите страхове,.а сега позволи си малко да се поглезиш  Hug

Hug
 Не знам какво щях да правя без вас  Heart Eyes

# 209
Включвам се само да ви кажа едно голямо благодаря за милите пожелания и топлите думи, че от толкова много четене цял ден забравих най-важното, което трябваше да напиша. Лека и спокойна вечер на всички мами с бебчета, и на всички чакащи голямото събитие.

Общи условия

Активация на акаунт