Мами и татковци в Австрия очакват Святата нощ - 11

• 18 971
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Вяра,
Нормално е да не иска да яде,даже така трябва.
Особено млякото е противопокаzно zа момента.Нали не е кьрма а друго мляко?
МОже да й дадеШ каквото иска да пие,дори да е сладьк сок,даже е добре да е подсладен.
Какво е яло детето преz деня?

Как "чиста вода".ОпиШи по подробно....цвят,мирис,количество...ПиШка ли нормално и какьв цвят?

# 196
Не съм лекар, но от опит бих ти казала да не се притесняваш. Пробвай да пие, колкото повече можеш да и "налееш" толкова по-добре. Щом детето си е в добро настроение не е страшно. И както Кристиан ти е казал - млякото не е полезно в тази ситуация, децата си ги усещат тези неща инстинктивно Simple Smile

# 197
Кристиан, ами там е работата че нищо не е яла цял ден. Сутринта си е изпила млякото (адаптирано), след това едвам я придумахме да изяде 100 гр. кисело мляко защото още не знаехме че има разтройство. На обяд се опитах да и дам малко пюре защото не си бяхме вкъщи, но номерът не мина, изяде 2-3 лъжици, след което вече нямаше сила на земята която да я накара да продължи. След това спа и като се събуди памперсът и беше подгизнал. А тя не прави такива неща в памперса много отдавна, но явно е станало много бързо. Акото е абсолютно воднисто, жълтеникаво и единственото ми успокоение е че изобщо не мирише. Количеството ми е трудно да го преценя, доста ми се вижда, но като е съвсем воднисто май е нормално. за тия 4 часа пишка 1-2 пъти, нормално ми се стори. И аз знам че не трябва да яде и че мляко не е добре да и давам, но се надявах така да поеме някаква течност. Давам и сокове, обикновено ги разреждам много силно, сега само 1:1 за да я подмамя, но повече от 2 чаши не успях да и пробутам. Единственото което изяде сравнително лесно беше малко оризена каша с банан. Тя банан много обича, но сега и банана ми отказва. Ако зависи от нея, би живяла на бисквити, това е единственото което активно си иска. Май си поиска и ябълка, но понякога за ябълката ме лъже, а и ме беше страх че ябълката е разхлабваща, така че не и дадох. Благодаря че откликна!   bouquet

Ладолче, благодаря и на тебе!   bouquetДано да си права и да не е нищо!

# 198
Здравейте,
Вяра и Рени, да се оправят малките човечета!
Следя темата с интерес, но ще откликна по-късно!
Кристиян, прав си!
Благодаря на всички за подкрепата   bouquet

# 199
Вяра,
Как е момиченцето ти?СноЩи ни спряха интернета на всички и не сьм видял постинга ти....

# 200
по въпроса за фамиленбайхилфето, на мене ми го отпускаха все за по една година Rolling Eyes и то се засичаше с изтичане на студентска виза, та за година и половина 3 или 4 пъти доказвах че съм тук с детето.
някой ми каза, че безсрочно го отпускали само на австриици, на чужденци максимум за 5 години и пак проверка. но пък им давам право, имам приятелка на 33 год. дошла е тук когато е била на 8 с родителите си, и тя ми е разказвала че баща и веднага е получил фам.байхилфе, те с брат и изобщо не са били дошли още в страната.

вяра
добре мина прегледа, благодаря. висяхме 1 ч. за да ни кажат, че виктор е добре и да се видим пак след 6 мес.
скорошно оздравяване на твоето момиченце

оххххх да почвам ли да се оплаквам или да ви го спестя.... моите деца пак са с Т Sad не издържам вече, не знам какво им става. алекс ми вдигна Т през нощта срещу петък и почна да кашля като за псеудо круп или както и да се превежда тази болест. аз в паника да не се задуши летя към детския сутринта, права съм, кеелкопфентцюндунг. и нищо не му предписа, само кортизонови свещички ако получи анфал. носа тече като из ведро, кашля... обаче детския вика, нищо не давай. ми добре.... след няколко часа и виктор същото.... имен ми иде да си тегля куршума вече. а любимия мъж си хвана багажа и хукна на лов. #Cussing out но не без да съм му вдигнала бесен скандал де, поне му сговних настроението.

# 201
вяра,

настъргана ябълка я остави да потъмнее леко и дай на детето, това затяга.

# 202
Да ви предупредя -има някаква епидемия!! от възпаление на очите, детската лекарка ме "успокои", че не е само моето дете с това. Така че Вяра, Дейана, дано мине без болница  bouquet
Наистина възпалението минава за 1 нощ с едни капки очни с антибиотик, ама не е приятно.
А по въпроса за фам байхилфето, явно срока зависи от това колко си "убедителен", че живееш и ще продължаваш да живееш в Австрия, много помогнахте с инфото за продължителността, сега ще потърса в къщи още документи, за да съм по убедителна, пък дано се уредим с поне още 3-4 години.
Мога за кашлица да ви препоръчам един вундермител, който я моментално спира поне при моя .
PILKA какпки от аптеката, без рецепта са с струват 2 евро, състава им е на натурална остнова, има и нещо като етанол ли   newsm78 нещо звучи като алкохол и моя надига шишето с удоволствие като пияница. Това беше гешайм тип от познат апотекер на мъжо и го давам от бебшка възраст/когато се сетя, толкова често не ни трябва слава богу Praynig/
Вяра, от оризовата каша трябва да се е правило детето.

# 203
  • Виена
Ех, тия дечица... Деяна, Вяра, дано скоро се похвалите, че са добре!  Hug
Филип си е в супер добро настроение. Ако не беше хремата, нямаше и да знам, че има нещо нередно с организма му. Но, както ви казах, знам точно откъде ни дойде за втори път това чудо до главата (от едната туркиня, която се грижи за бебетата, а пуши и мирише на цигари и въпреки забраната ми, гушка детето, пък го и държи с главичката към себе си  #Cussing out). Вече няма да допусна да се случи, поне докато мога да съм край него като просто не го оставям  Crossing Arms. Първата част на курса свършва на 20 дек. и ако не ми позволят да си стоя с бебето, няма да продължа.  alert Търся си помощник да ме изтърпи и донаучи на немски  Mr. Green
А пък нашето фам.байхилфе е до юни 2009 (т.е. за две години)  smile3506
П.С. Да не забравя да кажа Danke sehr! пак на Деяна за типа за Nasensauger Staubsauger!   bouquet

# 204
Рени, купихте ли nasensaugera? краси нали беше против?
ние от месец не прибираме прахосмукачката, вече е към интериора на детската стая. алекс сам си държи смукалото към носа Mr. Green

пилка тропфен са добри, и виктор се облизва като коте като му ги давам. Laughing

забравих още нещо да се оплача, детския каза, че не въодушевен от идеята алекс да лети, заради червените уши, можело пак да стане на  възпаление. сега не знам какво да правя, имаме билети за сряда, аз и децата... да оставя алекс да пътува с баща си с колата  и аз с виктор да летя, или и 4та с колата newsm78

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 13:42 от deiana

# 205
  • Виена
Рени, купихте ли nasensaugera? краси нали беше против?
ние от месец не прибираме прахосмукачката, вече е към интериора на детската стая. алекс сам си държи смукалото към носа Mr. Green
И при нас прахосмукачката е на почит и уважение, посредата на помещението  Mr. Green Опитваме се да му представим на Филип като игра това с дърпането на секретите, че не ми се иска да му бъркам навътре в нослето, а само отвънка да го държа. Краси не беше много съгласен, защото се съобразяваше с мнението на доктори според които това изсмуквало всички течности. Ма аз като виждам какво чудо излиза и че ако не е това устройство, всичко ще влиза надолу в организма, не издържах и го купих. Иначе пръскам кърма или морска вода след всяко смукане.

# 206
По въпроса за Фамилиенбайхилфе-то, с това се занимаваше нашия татко /който е австриец/ и ни е отпуснато до навършване на пълнолетие, само ако има промяна на месторабота или ако аз започна работа тогава трябва да се уведоми институцията.

Много болни дечица  ooooh!
да оздравяват всички бързо, че идват празниците и не е никак приятно.
Вяра, големият ми син като беше с растройство и му давах винаги оризова вода и това помагаше.
Деиана - ти с какво шише даваш на Виктор Адаптираното мляко? - питам, защото аз се цедя, но моя нещо не харесва шишетата отказва хранения, яде само като спи...кошмар, сега последно сме на Нук.

# 207
clementina
нук ползвам и при 2та, без проблеми от самото начало. но съм чувала и от други майки, че някои дечица са по претенциозни и майките пробват докато улучат кое шише им харесва. върха беше енда позната с близнаци/ едното взимаше само авент, другото само чико Laughing

твоя алекс взима ли биберон залъгалка? ако да, каква? аз тогава се спрях на нук залъгалките и нук широките шишета, защото смукалото им е еднакво по форма със залъгалката, да не се объркват. напр, мам залъгалките имат по друга форма, тях алекс не ги смуче.

# 208
Naaa, jaaaa  с биберон залъгалка сме, ама като незнам каква е  newsm78 /от 0 до 6 месеца е/ от Бипата ги купих...следващия път като ходя до там ще видя какви са

И ние минахме през Чико, Авент, един път пие от Чико, друг от Нук, ама се задържахме най много на Нук, ама пак със зор, в чудо се виждам понякога. Едвам достига с много зор 600-700 мл. на ден, къде сънен, къде буден.

Благодаря ти за инфото  bouquet

# 209
 Е сега някой ако може да обясни защо в едни случаи парите се отпускат за 2 години, пък в други за 4... И какво се очаква да се промени след този срок? 

Ми примерно да забогатееш и да не отговаряш на условията за получаване на фамилиенбайхилфе както и за КБГ

Общи условия

Активация на акаунт