Мами и татковци в Австрия очакват Святата нощ - 11

• 18 972
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
Sorry,че ще наруша диетата на някои от вас,но днес правим 7месеца,та ви черпя с една многокалорийна сметанова торта! smile3510

# 211
Vjara , има някакъв вирус с разстройство и температура. Кати го изкара в началото на седмицата, поради което си откарах 3 дни работа от вкъщи. Температура имаше само 24 часа и то не много висока 38,5-39,0.

Ако изглежда весело и във форма детето, не се притеснявай излишно. Разстройствата са опасни за обезводняване, т.е. ако оводняваш достатъчно, не е толкова страшно. Много течности и диета (бисквити, солети, банан, ориз, такива неща) мляко не е добре.

Ходихте ли в болница? Как е детето?

# 212
  • Виена
Sorry,че ще наруша диетата на някои от вас,но днес правим 7месеца,та ви черпя с една многокалорийна сметанова торта! smile3510
Голяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяма да порасне сладката Мимка! Черпи я едно мляко по тоя страхотен повод  breastfeeding

# 213
Е сега някой ако може да обясни защо в едни случаи парите се отпускат за 2 години, пък в други за 4... И какво се очаква да се промени след този срок? 

Ми примерно да забогатееш и да не отговаряш на условията за получаване на фамилиенбайхилфе както и за КБГ

Няма изискване с какви пари трябва да разполагаш за да ти отпуснат фамилиенбейхилфе. А както разбирам има повече вероятност Сузан да е тук след 2 или 4 години, отколкото аз, защото не съм женена за австриец. Така че продължавам да недоумявам.

Благодаря ви за съветите! Това с настърганата ябълка го каза и свекърва ми, някой си лекар го бил казал по ТВ-то. Ама аз не рискувам защото ябълката я давам за разхлабване и едно време когато детето все още не ядеше всичко, много добре действаше за тази цел. Оризова вода ще опитам, дано я приеме. Тя много обича ориз и като я попитам иска ли ориз ми казва 'о, да' и след това не го пипва.

Кристиан, днес от една страна уж е по-добре, от друга по-зле. Акала е само 1 път, аз не си бях вкъщи, баща и каза че било кашесто, но не толкова воднисто колкото вчера. От друга страна тя не яде почти нищо и си мисля че просто няма нищо вече и в червата и. Сутринта си изпи млякото, макар и не цялото. Аз и го дадох защото тя не се възпротиви. И от тогава насам май е яла 1-2 бисквити и 100 гр плодово пюре. Отказва най-любимите си храни, с нищо не мога да я излъжа. Поне някак си пие разни неща и памперсът и беше много опикан. Иначе е жизнена, но е нещо нервна, реве за най-малкото нещо, а понякога и без абсолютно никаква причина. Чак се чудя дяли не и никнат последните зъби. Но пък изобщо не си бърка в устата, а и нощта мина сравнително спокойно, а когато е в зъбоникнене почти не ни оставя да спим... Изобщо съм в пълно неведение какво става, но засега не я водя в болница.

Деяна, съчувствам ти за неприятната ситуация! Мъжът ми ако ми скрои такъв номер много ще го е страх да се прибере след това, аз съм много зла.  Twisted Evil Дано да се оправят дечицата скоро. Моята дъщеря изкара нещо подобно преди 2-3 седмици. Беше със сравнително ниска температура, 38.8°С, кашляше лошо, дори очите и се насълзяваха и казваше че много я боли гърлото, носът и течеше здраво. След 3 дни и остана само малко кашлица. Мина почти без лекарства, малко капки за нос каквито имах от предния път и сироп за кашлица Проспан. Той също е на растителна основа и при нас имаше добър ефект. Имам и капките Пилка, на нея изобщо не и харесват, хем ги капя на захар, а и не и помагат. Явно за всяко дете си има лек. Аз обаче на твое място не бих пътувала с тия болни деца. Знам че звучи много крайно, но както ви казах и аз се отказах от едно пътуване по същите причини и не съжалявам. Когато резервирам някакво пътуване вече винаги съм психически подготвена да анулирам  в последния момент. Вариантът да пуснеш мъжът ти сам с детето на такова разстояние у нас би бил абсурден, но ти си познаваш детето и знаеш доколко това при вас е възможно. Моят иска напролет евентуално да пътува до Германия с детето сам в кола, пътят е около 6-7 часа при добър трафик, но на мен ми се струва невъзможно и мъчение за детето. Ще видим, има още време дотогава.

Аз пък днес ходих уж за подаръци, нищо не свърших, нищо не купих, но не е истина какво е по магазините! Всяка година ми се струва все по-зле. 

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 21:53 от Vjara

# 214
Предполагам,че утре Ще е оЩе по добре.
В болница така или иначе няма какво да ти предложат освен течности и иzследвания,които да те хвьрлят в паника само.

# 215
Благодаря, Кристиан! Прав си, но от друга страна изследвания биха ме и успокоили малко. Не знам, предполагам има някакъв момент в който все пак е по-добре да се отиде в болница отколкото да се стои вкъщи. Но се надявам да си прав и утре да е по-добре от днес. Тя се е поставила на диета и на мен не ми остава нищо друго освен да я следвам. Аз вярвам че децата имат много повече инстинкт за самосъхранение от нас.

# 216
Су3ан, мерси 3а информацията, но като не си намирам документите от фамилиенбайхилфето, май Ще трябва да ги питам.
Вяра, ако не се е подобрило състоянието, е добре да отидеШ в болница да я видят.

# 217
Вяра,
Цитат
Аз вярвам че децата имат много повече инстинкт за самосъхранение от нас.

Няма по хубаво от това становиЩе.Според мен. Peace
Иzследвания в болница никога не биха те успокоили,напротив...все неЩо Ще й намерят,zа да касират от касата...вьтреШен човек ти го каzва Wink

# 218
фамилиенбаихилфето, на мен сам ми дали до пълнолетие на Софиа, 3на4и при автрийците дават до 18 год., при 4ужденците_ си реШават по свои правила. Ако ми бяха дали 3а 2 или 4 години, бих погледнала 3акона и ги попретиснила с няколко въпрос4ета.
Деяна, и а3 не бих пътувала при болни деца, бях писала в предиШните теми 3аЩо (100% се 3анимаваШ с болното,виждаШ 3а малко роднините, а и не пра3нуваШ като хората). 3а мъжа ти те ра3бирам напълно, и а3 се боря с моя да си поделяме 50/50 не само радостите а и 3адълженията.
"Gigi" , да ти е жива и 3драва, и само радости да ти носи.
Пилка капките на Софиа не и помагат особенно, тъй като сме с каШлица доктора и предписа СУЛТАНОЛ 3а инхалиране и ооооо 4удо_3а първа ноЩ детето спа спокойно, бе3 каШлица, и а3 се наспах. Peace
И а3 имах днес "свободен" предиобед, и3карах си мн добре, на фри3ьор, после обилна 3акуска, и бър3о в няколко мага3ина преди да настъпи лудницата. Оцених колко е важно да имаШ време САМО 3а себе си, колкото и егоисти4но да 3ву4и.
Клементина, при Софиа имахме такива трудности с биберона, докато намерим сегаШния, Що рев 4ухме и Що пари пръснахме...
На вси4ки болни де4ица скороШно о3дравяване а на техните родители леки ноЩи и starke Kräfte.

# 219
Мами аз малко ви поизоставих тази седмица, че ми се беше натрупала бая работа.
По въпроса с болестите, дано да ви се оправят дечицата много бързо.
То аз вече не виждам дете, което да не кашля, киха или да има хрема. Нямаше как и нас да ни подмине, но вече май при нас са следгрипните хреми и кашляния.. Лоша работа.
Тук незнам длаи сте забелязали, но все едно е прието, детето и да болно пак си го прашат на градина, училище и прочие, в резултат на което заразите са навсякъде.
Не мога да го възприема този маниер...

Другата седмица ще ми идват гости и се чудя къде да ги заведа на ресторантче. Някъде с добро съотношение на качество и цена.
Някой ако може да сподели любимо място Hug

Днес се опитваше да превалява и донесе малко коледно настроение... но пък захладня. Яд ме е че не мога да обикалям коледните марктове.. толкова са прекраснии Crazy Въобще цяла Виена е чудесна. Нямам търпение от сряда да имам време да се разхождам.

# 220
Rika_Pika: от австрийските http://www.plachutta.at/index.php?id=44, Salm Bräu, Siebenstern Bräu
от другите http://www.santacruz.at/ или http://www.dacapo.co.at/.
Те3и са по_централни, Някои не са евтини, но пък храната е супер.

# 221
Кристиан, не знам, може и да си прав за болниците. Лично аз досега не мога да се оплача. Ходили сме 2 пъти. Единия път ни върнаха и казаха че няма нищо, което си беше голямо успокоение. Другия път лежахме 2 дни там. Нашата педка каза после че се били презастраховали, но доколкото разбрах това било стандартна практика в подобни случаи.

Рика_пика, вече разбирам майките които си пращат децата болни на детска градина и на училище. При толкова малко болнични за децата, какво друго могат да направят?

И за мен сряда е последен работен ден за тази година. И после съм 3 седмици в отпуска. Не мога да опиша с каква радост чакам това време.

И да ви разсмея малко с последния българо-немски бисер на дъщеря ми: 'папа, огън ан!'  Joy Това означава че баща и трябва да запали свещите на адвентскранца.

# 222
sviti мерси много за информацията, дано да успея да резервирам в някой от тях ! Много добре изглеждат  Peace
Vjara наистина болничните са смешни, и така децата ни са непрекъснато болни тамън се излекуват и пак се заразят. Повече превантивни мерки трябва да се вземат. Аз като я хвана, че подсмърча или въобще е в началото на болест и давам Рмантандин. Незнам дали някоя от вас го ползва, но на мен много ми помага, ако го прилойа навреме. Спира разпространението на инфекцията.
А междудругото много ми направи впечатление тук навика на децата да хвърлят всичко на пода- якета, чанти и прочие. Също седят, въргалят се....  Напрово окорвам очи понякога, то че не е толкова мръсно не е, но все пак не е и чисто. 

# 223
Rika_Pika,predlagam  edno  liubimo  moe miasto :
http://lokaltipp.at/lokale/homepage_9_143
_

# 224
rika pika
по въпроса за болните деца на градина и училище. болен е много широко понятие, александър е от средата на окт. с течащ нос и лека кашлица, според детския не е необходимо да лекувам нищо, да го затворя 2 месеца у дома ли? ами ако работя? абсолютно всички деца, с които се срещаме, са така.
и относно чистотата, да права си, не е като в бг, да не дават на детето да седне на пейка в парка че ще се изцапа, това да не пипа, онова да не пипа, че дрехите са по важни от това детето да играе. на мене практиката тук по ми харесва. не казвам че трябва са на прасета... но в бг хората преувеличават със стерилността.  една приятелка научи сина си да си мие пишлето  със сапун след  всяко ходене до тоалетна, и се чуди детето що все гъбички влачи, като е толкова чисто Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт