clostilbegyt

• 47 470
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
  • София
може да се сложи прегнил.....
След това се прави преглед дали са се спукали....
Ако са се спукали се изписва прогестерон......
Ех, Лали, никаква не съм я свършила аз, но поне за следващия път ще знам.

Нали нямаш нищо против да ти копирам мнението в темата за инсе-то: така следващите ще знаят да настояват за прегнили или много точно таймиране т.е. често гледане на УЗ, да искат да се види дали фоликулът се е пукнал, както и да им се изпише прогестерон....

# 61
Здравейте,
аз посещавах клиниката на Щерев.Бях при д-р Савова- след 2-месечно лечение с Клостилбегит(оволацията беше потвърдена с ехограф, но не настъпи бременност)  тя самата ми каза:"Нещата не стават добре с Клостилбегита". И така изписах си от Германия (тогава в Бг няаше) Кломит-Кломифен или нещо подобно, пих и Утрогестан и...хоп забременях. Знам, че състава на посочените лекарства е почти еднакъв, но... все пак реших да ви пиша.

# 62
Съдържанието е едно и също, имало е да става. Wink

# 63
  • София
Съдържанието е едно и също, имало е да става. Wink

абсол=тно съм съгласна.Аз пък на втория прием на Клостилбегит забременях и също после бях на утрогестан(след като ми биха прегнил и установиха,че фоликулът е спукан).Е бременността беше неуспешна,но се радвам,че все пак стана и вярвам,че пак ще стане.

# 64
  • Стара Загора
..Е бременността беше неуспешна,но се радвам,че все пак стана и вярвам,че пак ще стане.[/color]
Където е текло пак ще тече Зори Hug Hug Hug Първата крачка вече е направена Hug

# 65

Здравейте, аз сам новак във форума Embarassed. От доста даълго време се опитваме със мъжа ми да си направим бебе но............това е трудна работа. От дълго време имам проблем с яйцниците, хормоните и тн.тн.Всъшност имам кистозни яйчници и от там нередовен цикъл и естестевено имам овулация от дъжд на вятър. Преди време доктора ми стабилизираше хормоните, че бяха извън всякакви граници, а от лятото ми възложи лецхение с Клостилбегит. Започнах да го пия по схемата което д-ра ми каза от 5 -9 ден на цикъла. Трябваше да я следвам 3 месеца и след това да отида на преглед. След първия месец отидох и всичко беше ОК, имах отделена яйцеклетка па макар и само една, но не е зле. Следваштият месец не ми дойде цикъла и чак на последващия пак започнах да пия Клостилбегит. След което отново не ми дойде, и аз си направих тест, които беше полойителен, но с течение на обстоятелствата почнах нова работа и ми се налагаха командировки и неможах да отида при моя доктор. След няколко дена за моя изненада ми доиде цикъла, на 2-рия ден от него ми падна огромрн съсирек. След няколко дни като намаля кървенето отидох при др. доктрка, че нямах възможност да отида при моя и тази въпросна д-ра ми каза че това е от Клостилбегита и теста е бил фалшив. Преди няколко дни отидах при моя си д-р след като 3 месеца не ми беше идвал цикъла. Разказах му какво е станало и той установи че е било спонтанен аборт в много ранна бременост Cry
Та сега отново съм на Клостилбеит. Хубавото на този спонтанен аборт е че в момента на единият яйчник нямам една киста, а др. имам 2-3. Та сега пия клостилбегит и се надявам този път да се получи:)

# 66
здравете,моя лекар ми изписа  clostilbegyt  но на петия ден след мц 2 x 1 дали е правилно виждам че на вас са ви го изписали по рано дали ще има ефект да го пия по тази схема или да сменям лекаря?

# 67
еееееееееее стига с тея драстични действия. защо ще сменяш лекаря?????  Shocked Аз го пия от 5-ти ден по 1т. успокой се. Има разли4ни схеми на прием, довери се на специалиста, пък може да ти е улу4ил дозата, което е доста тругно от първият път.

# 68
А 4акай сега 4ета, 4е става въпрос за пети ден след лелката. Май е късничко, да не би да не си разбрала. При кой лекар ходиш?

# 69
  • София
А 4акай сега 4ета, 4е става въпрос за пети ден след лелката. Май е късничко, да не би да не си разбрала. При кой лекар ходиш?

девойки мамини златни, не си обменяйте диагнозите! Simple Smile

дори на самата листовка на Клостилбегита си пише, че има различни схеми на приложение.
може да се дава от 1 до 5-ти ден на цикъла (това значи от деня на идването на "лелката", странно е колко много жени не знаят какво значи първи ден на цикъла...)
може да се дава от 2-6 ден, от 3-7 ден, от 4-8 ден, най-късното е от 5 до 9-ти ден.
дозата варира от половин таблетка до 2 и половина таблетки.

от кой до кой ден ще ви го дават и в каква дозировка, зависи от вашето конкретно състояние и диагноза, от дължината на менструалния ви цикъл, от дължината на лутеалната ви фаза, ако имате изобщо такава, от килограмите ви, от куп други фактори...

недейте да сменяте лекаря, защото не ви го предписал като на Гинка от другия вход!
сменяйте лекаря, ако ви го е предписал без да е направил проверка за проходимост на тръбите и спермограма на мъжа ви! сменяйте го и ако в ипредписва клостил без да проследи на ултразвук какво пониква от тоя клостил и дали се пука уставно. сменяйте го и ако ви предписва клостил в продължение на повече от 3 месеца...

# 70
Да бе Джам, аз не съм казала нещо грешно  Wink
Но не разбрах моми4ета какво има предвид под :

и си помислих, 4е става въпрос за края на кървенето ина4е много ясно, 4е на4ало на цикъла е на4ало на менструацията, от 2 години киснене във форума поне това нау4их  smile3503

И ти не се нервирай, кажи сега как е беб4о, расте ли?

# 71
  • Варна
Момичета, дайте да разберем защо се предписва различно. Едни го пият от 3 до 7 ден, едни от 5 до 9, а съм срещала и от 6 до 10 ден. Иначе всички сме на Дуфастон от 11 до 25 ден. Казвайте бързо, докато не съм го почнала:-) Защото някъде ми е останал спомен, че приемайки го от 6 до 10 ден, забременелите били с 60% повече. Ама... от какво повече... newsm78.
Изписан ми е от 3 до 7, ама моя цикъл по принцип е около 32- 35 дни и си мисля, че е по- удачно да изчакам 5- ия, че и 6- ия ден за начало.
Някоя питала ли е защо точно такава схема /и каква?/ й се пада?

Благодаря!

# 72
Отговорих ти в другата ти тема.

# 73
момичета страшна надежда ми вдъхнахте!!!и аз от този месец на това лекарство!чакам с нетърпение цикъла и после от 3-7 ден ще го пия.по предписание естествено!дано да се получи че пробваме от 3 г.,като се има в предвид че имам една неуспешна бременност-мисле че нещата не са чак толкова зле??? newsm78какво ще кажете??

# 74
От кога е бременността?

Общи условия

Активация на акаунт