clostilbegyt

• 47 466
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
Според мен имам проблем в пукането на тия пусти фуликули!

Оххх, това е притеснително. И в предишния ти постинг прочетох че не ти се пукат фоликулите.
Има едно такова заболяване - ЛУФ синдром. Не искам да те плаша, но го обсъди с лекаря си.

# 46
И мен ме притеснява, Таня и за това питам. Аз съм обсъдила с доктора какво да правя и пия, но тъй като се притеснявам продължавам да се интересувам. Мисля, че и той е писал в диагнозата това, както и нещо друго което не мога да разчета. Къде мога да прочета за този луф синдром. Не знам друго какво да го питам. Сега чакам да ми дойде МЦ след около 10 дни може би и да ходя за хормони и да видя дали са ми се пукнали тези кисти.

# 47
Мими, ето ти една тема за ЛУФ синдрома обсъждана преди време

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=16225.0;all

# 48
Таня, благодаря ти отново за информацията и вниманието! Аз ти писах току-що, но още не мога да му свикна на този сайт и вероятно само ти ще можеш да го прочетеш! Много от опциите тук не са ми много ясни, за което се извинявам. Не ми е ясно как да поставям най-отгоре текста от някой, който ми е писал и на когота аз отговарям, но както и да е. С времето ще се науча. Не това е проблема, който ме вълнува. Дано днес мине успешно срещата ми с генеколога и да ми даде талон за хормоните, които се надявам да направя без пари, което ако стане ще ми е за първи път!

# 49
При мен странното беше, че първият месец след прием на Клостилбегит - цикъла беше 32 дена с овулация някъде 18-20 ден, а вторият месец - цикъл 30 дена. Сега през третия месец какво да очаквам? И защо се получава така? Не трябва ли да се регулира М и овуто да е в един и същ ден?

# 50
По принцип клостилбегита измества овулацията. При мен нямаше изместване.
Не се притеснявай. Всеки прием на лекарства може да предизвика промени.

# 51
 Simple SmileАбе момичета, схемата не е ли клостилбегит-прегнил-дуфастон. Прегнила е именно за да се спукат доминантните фоликули и да настьпи овулация.
Аз ли греша нещо какво ли... Rolling Eyes

# 52
  • Стара Загора
Simple SmileАбе момичета, схемата не е ли клостилбегит-прегнил-дуфастон. Прегнила е именно за да се спукат доминантните фоликули и да настьпи овулация.
Че кой твърди обратното Rolling Eyes

# 53
dandy, Кломидът спомага за образуване на повече яйцеклетки, а не за регулиране на цикъла. Като отидеш 13 ден на фоликуметрия ще ти кажат как се развиват нещата.

# 54
dandy, Кломидът спомага за образуване на повече яйцеклетки, а не за регулиране на цикъла. Като отидеш 13 ден на фоликуметрия ще ти кажат как се развиват нещата.

Е това ми е пределно ясно не съм 4ак толкоз невежа  Mr. Green /за жалост/, но аналогично е, 4е няколко месеца като пиеш Клостил по една и съща схема, да полу4аваш ову на един и същ ден в месеца. Развиииииииииаашшш. А аз казаш, 4е цикъла ми е с разлика 2 дена. Той по принцип си ми идва когат си иска  Shocked

# 55
но аналогично е, 4е няколко месеца като пиеш Клостил по една и съща схема, да полу4аваш ову на един и същ ден в месеца.

Не е аналогично. Кломид може да предизвика образуване на яйцеклетка, но може и да не. С други думи не е задължително да има овулация след стимулация с този препарат.

# 56
но аналогично е, 4е няколко месеца като пиеш Клостил по една и съща схема, да полу4аваш ову на един и същ ден в месеца.

Не е аналогично. Кломид може да предизвика образуване на яйцеклетка, но може и да не. С други думи не е задължително да има овулация след стимулация с този препарат.

Е ми незнам първия месец беше доказано с УЗИ, втория я усетих и имах белези за нея........, Както и да е пак не се рабрахме, забрави..........

# 57
при мен не е newsm78-аз пия само клостилбегит-абе...всеки доктор различно казва Crazy-а аз да не съм специалист да преценя сама-тва ме влудява ooooh!

# 58
Клостилбегитът е да стимулира яйчниците, да се развият повече фоликули, да се отделят повече яйцеклетки.
Когато лекарят прецени, че фоликулите са достатъчно големи около 20-25 мм може да се сложи прегнил, за да е сигурно, че ще се спукат, защото може да регресират, а може и да останат кисти.
Около 24 часа след прегнила се предполага, че ще се спукат и се прави или инсеминация, или секс, или и двете.
След това се прави преглед дали са се спукали.
Ако са се спукали се изписва прогестерон, за подпомагане на имплантирането, защото по принцип клостилбегитът изтънява лигавицата.
В тази смеха, ако не се прави инсеминация, не е задължителен прегнилът, защото се предполага, че фоликулите ще се спукат сами. Но е желателен.

# 59
благодаря Lali Hug-обясняваш много по-добре от специалистите-при преглед на 11-тия ден от цикъла ми не ми се открояваше обаче фуликул-тоест имало няколко ама били малки newsm78-съжелявам че се повтарям-от моята тема- Crazy-сега ще отида на преглед на 17 ден д видим дали няма промяна-прочетох тук за късна овулация след прием на лекарството и това малко ме успокои

Общи условия

Активация на акаунт