clostilbegyt

• 47 485
  • 303
  •   1
Отговори
# 30
  • София
smile3523Здравейте момичета аз съм новак все още във форума казвам се Йорданка и ми е безкрайно приятно че имаме възможност да контактуваме.Моят проблем е че зад гърба си имам 3спонтанни аборта и едно кухо яйце в продължение на 4 год. от 3 месеца съм на клостил бегит но ми прави впечатление че вашите схеми за прием са други.Моят гинеколог ми предписа първият месец 2 пъти по 1 от 6 до 10 ден включително а 2 и 3 месец 3 пъти по 1 пак от 6 до 10 ден.До този месец няма никакъв резултат и ми предстои преглед на ехограф за яйчниците.Моля ви ако знаете какъв е критерия за определяне на дозата и дните за прием на клостил бегит ми отговорете.

Дани, здравей!
Първо да ти отговоря на втория въпрос за схемата на прием на Клостилбегит. Практикуват се основно 2 схеми: от 3-ти до 7-ми ден на цикъла или от 5-ти до 9-ти ден. Срещала съм варианти и дори от 1-ви до 5-ти ден на цикъла. Но от 6-ти до 10-ти ден никъде не съм чела да се прилага... Това ми се струва много късно, защото овулация след лечение с Клостилбегит обикновено настъпва 7-8 дни след последното хапче. При твоята схема това би означавало овулация на 17-18 ден, което определено е късно. Колкото до критерия за определяне на дозата, това зависи от индивидуалните особености на жената - колко килограма е, има ли спонтанна овулация без Клостилбегит, как е реагирала на първата стимулация. Освен това, от думите ти разбирам, че досега при лечението с Клостилбегит не си била редовно преглеждана с вагинален ултразвук за следене на фоликулите. Това е изключително неправилно. Горещо ти препоръчвам да смениш лекаря, защото всичко казано от теб, ме навежда на мисълта, че човекът не си разбира от работата.
И тук идва място на основния въпрос - А ЗАЩО ИЗОБЩО ТЕ СТИМУЛИРАТ С КЛОСТИЛ?

Пишеш, че си забременявала 4 пъти. Това показва, че нямаш нужда от стимулиране на овулацията. При теб очевидно проблемът е другаде - 3-те спонтанни аборта (предполагам, че са ранни) и 4-тия неуспех с кухото яйце показват ясно това. Правени ли са ти някакви изследвания във връзка с репродуктивните неудачи? Би трябвало, просто е задължително при твоята история, а не да те тъпчат с Клостил!
Ще ти препоръчам още нещо - независимо от кой град на страната си, свържи се по имейл с доцент Конова от Плевенския център за репродуктивно здраве. Тя се занимава изключително със случаи на повтарящи се спонтанни аборти. Опиши й твоя случай подробно и помоли за консултация. Правят се генетични, имунологични, хромозомни изследвания, изследвания за функциониране на щитовидната жлеза и др. фактори, за които е установено, че имат връзка с повтарящите се аборти.
Имейлът на доц.Конова е eikonova@abv.bg
Повече информация за техния център ще намериш на сайта им:
www.immunelab.info
Доста материали за спонтанните аборти има и в сайта на Зачатие:
www.zachatie.org
Порови се, почети, поинтересувай се и обмисли положението.
Готова съм да ти помогна с още информация, питай каквото те интересува.

# 31
newsm10 newsm03 newsm10Благодаря ти сърдечно за отзивчивостта!За тези изследвания (генетична проба, имунодиагностика,спермограма на съпруга ми и още куп изследванния)ми беше казано макар и късно от сегашния ми гинеколог.Явно до сега съм попадала на доктори печалбари,както се изрази самият той.Доктори които са решавали моментния проблем без да ми предложат по-задълбочено проучване на проблема или решение как да се действа нататък.Всички изследвания за каито споменах по-горе са напрвени няма отклонения...мен по-скоро ме притеснява това че забременявам през голям период от време.Ето сега дори с приема на клостил бегита пак не се получава.Вчера четох публикациите във форума и някъде попаднах на материал за сбъркана спермограма и започвам да се замислям дали да не направим втора спермограма на мъжа ми.А колкото до изследванията те са правени именно в Плевен в Университетската болница от доц.Симеонова и иимунологията до х-л Балкан а спермограмата от д-р Бързашки в "АВИС МЕДИКА".Благодаря ти още веднъж за отзивчивостта!!!

# 32
Искам и аз да ви питам нещо, но не исках да отварям нова тема:
Диагнозата ми е ПКЯ - лошо хормонално съотношение, чести кръвотечения, болки в областта на кръста и яйчниците.
Също така и се оказа, че по-често нямам овулация, отколкото обратното.
Пия за първи месец Клостилбегит (5-9 ден), за трети Оргаметрил (18-27 ден).
Резултатът: ЕДИН-единствен фоликул, и множество малки, които се появяваха и изчезваха (проследявахме ги на ваагинален ехограф от 13ти до днес - 20ти ден). Все пак го имаше...
Правих посткоитален тест в петък (овулацията мина в събота) - резултата беше "ЛОШ"
за капак, след днешния преглед много ясно се бяха очертали като броеница множество кисти около дясния яйчник и няколко около левия.

Възможно ли е след т.нар. стимулация да са се появили кистите, или по-скоро тази картинка ми е спестявана?
С толкова много кисти надали може да просъществува успешно който и да е упорит плод дори и да е станало нещо  Crossing Arms ... newsm78

Сега ми предлага да опитам с Клостилбегит втори и последен месец, но било опасно да се продължава повече заради поликистозата - и иска "лапаро наесен" да правим.

Моля ви споделете опит ако ви се е случвало нещо подобно - много съм радвоена дали да вярвам вече на тази лекарка  Rolling Eyes

# 33
Абсолютно е възможно да си получила кистите от стимулацията. Това е един от страничните ефекти на това лекарство. Но е възможно и да си ги имала преди това, след като казваш че имаш ПКЯ. По-важното е че докато имаш кисти, със стимулацията не бива да се продължава. Затова трябва да те видят съвсем в началото на следващия цикъл, до 3-4 ден след започване на М, и да се прецени може ли да те стимулират или не.

Не е толкова странно че резулататът от посткоиталния тест е лош след като са те стимулирали с кломифен. Той има антиеcтрогенно действие и повлиява много зле цервикалната слуз.

# 34
  • Пловдив Белащица
Аз съм с ПКЯ и пих Клостилбегит. От него ми се образуваше доминантен фоликул и изчезваха осталите малки фоликули под 5 мм.
Абе незнам дали е вреден за Поликистозата, досега поне не съм чувала такова мнение, но определено Оргаметрила, с който се тъпчеш е вреден.

# 35
Здравейте момичета,
Аз съм с ПКЯ и пиех Клостилбегит. Не съм сигурна, че вреди, защото след като го пих четири месеца, сега съм бременна. Незнам не мога да кажа нищо, но откакто го пия нямам кисти. Вярвам, че ми е помогнал и то много. Е вярно, че малко се надебелява като го пиеш, но си заслужава.  Успех  Heart Eyes  Praynig

# 36
Честито, ГериД
Съвсем наскоро четох историята ти и се чудех какво ли е станало с теб и кога ше се похвалиш  Flutter
Извинявай ако съм пропуснала, но няма ли да пуснеш темичка да се похвалиш и да си ъпдейтнеш лентичката  Heart Eyes
А освен Клостилбегит за втората фаза на цикъла пи ли нещо?

Манго,
И аз четох, че Оргаметрила не е много популярен, но също така четох и че при някой случаи може той да е подходящия медикамент...  newsm78
Ти защо смяташ, че ме тровят  Shocked?

# 37
Аиа,
Благодаря за честитката, знаеш ли не съм пускала темичка, защото разбрах на рожедният си ден и там се похвалих, може би трябваше да пусна, ама май вече съм закъсняла. И лентичката трябва да си ъпдейтна, обаче искам да изчакам още малко, от суеверие  Embarassed  Embarassed  Embarassed не за друго.
Значи схемата по която пиех лекарствата е следната:
от 2-рия ден след като ми е дошъл М, в продължение на 5 дни пиех Клостилбегит - по 1 тб сутрин и по 1 тб. вечер;
от 15-тия ден след като ми е дошъл М, в продължение на 10 дни пиех Дуфастон - първият ден 2 тб една сутри и една вечер, а после 9 дни само по една таблетка;
Ох, дано да си разбала, че аз хич не мога да обяснявам  Embarassed
Така ми беше казъл доктора, но май благодарение на това лечение стана.
Хайде, пък дано и ти ни се похвалиш скоро най-хубавата новина.
Успех, Миличка  Heart Eyes  Praynig

# 38
Честито, Gery!
Лека и успешна бременост ти желая!

И може би наистина трябва да пуснеш отделна тема. Хубавите новини в този форум са толкова малко, че всички трябва да ги виждат, когато ги има. Wink

# 39
Здравейте мили момичета!
Току що се регистрирах и преди да Ви разкажа за себе си, обяснете ми Моля Ви, за какво точно се пие дуфастона - за предизвикване на М или за пукане на фоликули или кисти или .....?!

# 40
Вяра,
как така заради Клостилбегит-а са лоши резултатите? По тази логика плувците никога няма да стигнат до заветната яйцеклетка ако умират толкова бързо заради препарата  Thinking

# 41
Ами така, това са част от добре известните стрaнични ефекти на кломифена. Съжалявам, но е факт и е много подробно описано в литературата. На мен по тоя случай ми даваха и естроген в добавка по време на стимулацията, но и с него цервикалният мукуз ми беше мизерен. При всеки е индивидуално, при някои това явно се запазва фертилен мукуз щом успяват да забременеят, други като мене пресъхват напълно. Лично аз се отказах от кломифена. Има и други начини за стимуция, казват че са с по-малко странични ефекти, но пък са доста по-скъпи.

# 42
Здравейте отново! Казвам се Мария и се радвам, че попаднах тук и се надявам да ме приемете във Вашето голямо семейство. Вчера зададох един въпрос за дуфастона, но просто се обърках и не можех да си обясня някои неща по отношение на него. Ето накратко и моята история. На 36 години съм, имам един аборт преди 12 години по желание. По стечение на обстоятелствата не съм забременявала повече. Ноември миналата година ме оперираха от двурога матка-метропластика. Всичко мина успешно и след половин година и направена цветна снимка на "закърпената" матка доктора ми даде картбланш да забременявам. Grinning Още първият месец след това се въоръжих с тестове за овулация, но уви такава нямаше. Образуваше се фоликул, видно от видеозона, но незнайно защо не се пукаше и имаше обратно развитие. Предписаха ми клостилбегит от 3 до 7 ден и доктора ми каза, ако до два месеца не забременея да ходя пак при него, а преди това не. Първият месец го пих и на 10 ден тестовете отчетоха овулация, поработихме по въпроса и дори си бях внушила, че съм бременна. Боляха ме гърди, кръст, имах от време на време тъпи болки ниско долу, а около овулацията всичко в областта на яйчниците ме стягаше и болеше. Но .... на 30 ден ми дойде при нормален цикъл средно около 28 дни. На вторият месец обаче, ровейки се тук аз реших да отида на преглед за да видя на видеозон ефекта от лекарството при мен. Моят доктор беше в чужбина и аз отидох при д-р Коларов, който ми бе препоръчан. За да не Ви досаждам с подробни обяснение ще кажа, че в крайна сметка се оказа, че имах кисти в единия и голям фоликул в другия яйчник, след това се появи фоликул и в другия, но те така и не се пукнаха до ... 17 ден от МЦ, въпреки, че имах положителни тестове за овулация. Но .... ехографа показваше друго. Ходих три пъти от 11 до 17 ден. Д-р Коларов ми предписа от 17 ден дуфастон и ми каза, че този месец е пропуснат. Има вероятност яйчниците ми да са хиперстимулирани. На 4 ден от МЦ ще си правя хормони, вероятно имам някакъв хормонален дисбаланс. Та за това зададох въпроса за какво точно е дуфастона! Надявам се да не съм била много досадна! От тук се осведомих, че хормоните са безплатни, ако си с направление от генеколог. Утре ще ходя да взема такова, но не знам къде е добре да отида да ми ги направят и дали има значение това, дали си с направление или си ги плащаш! Имам в предвид точността на изследванията. Чао и късмет на всички!!! 

# 43
  • Пловдив Белащица
Мила дуфастона е за регулиране на лутеалната фаза - фазата след овулация. Ако има бременност подпомага за нейното развитие, ако няма за идването на М. Но няма отношение към овулацията. Дуфастона се пие след овулация.
А за това, че си образувала фоликули и въпреки това доктора ти е предписал Клостилбегит и не си наблюдавана на узи, точно заради възможността от хиперстимулация или от образуване на кисти. Е, нямам думи!!! #Cussing out

# 44
Сърдечно ти благодаря мила! Сега вече ми е по-ясно! Явно погрешно съм разбрала относно действието на дуфастона. Просто останах с впечатление, че доктора ми каза, че кистите и фоликулите би трябвало да се спукат след като го пия 10 дни и да ми дойде цикъла, ако ли пък не - на 5 ден щял да ми предписва друго за това. Мен така или иначе цикъла ми идва - е от два месеца доста по- оскъдно, но се поява и без медикаменти. И тъй като видях, че другите момичета пият клостил и дуфастон се зачудих аз за какво го пия след като явно до 17 ден нямах овулация. Според мен имам проблем в пукането на тия пусти фуликули!

Общи условия

Активация на акаунт