ЯНУАРСКИТЕ НИ МАЛЧУГАНИ ТИЧАТ ПО СНЕГА ЗАСМЯНИ

• 9 308
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
Днес моите родители празнуват 27 години от сватбата си!
Да са ми живи, здрави, щастливи и мнооого да се обичат!

Да се почерпим за тяхно здраве! (и наше удоволствие Grinning )

# 46
Анту, много благодаря !  Hug

pepi, ужас  Cry Горкото детенце сигурно толкова се е срамувало, а и как се седи с пълни гащи ... #Cussing out

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 10:06 от Vili4ka

# 47
Вили,да са ти много щастливи мама и тати и още толкова години да изкарат заедно  bouquet
Моите вчера правиха 32г семеен живот Wink

пепи,малко и е било на тая мухла само разговор.НАправооооо......как може такова нещо #Cussing out

При нас нищо ново.Вчера ги водих при педито на Вяра даде Бетадерм да я мажа,то това завяхна ама ако се появи пак.А бебка е вече голямо момиче цели 4.220кг и 50см Grinning Биха и ваксина,много плака и така......

Хубав ден на всички Hug

# 48
  • София
Здравейте и от мен,макар и чак да се класирах за трета страница! Grinning трябва и такава категория да има
Честито на всички именяци,моряци,рибари ,банкери ,бургазлии,видинчани,че и някъде четох и на всички деца-празника Никулден!пак на патерица Grinning,но нещо мн.задължения и работа ми се събра+болестите напоследък.
Освен всичко това имах страшно неприятна разправия с едната сестра от яслата на Ками.Ще се опитам да съм кратка,но все пак да ме разберете.Извинете ме,че ще е дългичко.
Платих таксата и ми казаха ,че само два дни е отсъствал,но аз помня че два пъти ни звъняха да го вземем и че занесох две бележки от лекарката,вечерта като го взимах попитах г-жата колко дни се водят,да разберем къде е станала грешката и да не я повтаряме.Уверявам ви с най-нормален и дружелюбен тон.Донесе дневника тя и видяхме ,че е имало още един задраскан и отгоре коригиран ден,при това казва,че това е положението и нищо др.не може да се направи.След като и казах,че това не е от непоправимите грешки в живота,тя избухна ,прасна дневника и викна,че ще ми върне тя 2 лв.при което блъсна вратата на групата.Аз останах като гръмната от тази неочаквана реакция и си взех детето за ръка и плика с омазаните дрехи и си тръгнах.На входа обаче тя ме догонва и ми дава 2 лв.и като не исках да ги взема ми ги натъпка в плика.Ками се разрева от виковете й и не искаше да влезе с мен ,за да й ги върна.Изобщо да не обиждам циганите,ама такава работа стана и то в час пик за взимане на деца от 4 групи.Казвам ви по-унизена не съм била в живота.Да не говоря ,че повечето родители са ми й комшии.Звъннах на звънеца,тя не излиза и тогава аз влезнах вътре и й казвам "че имам право да попитам човешки" и че ми е убидно да ми дава 2 лв.при положение ,че съм си оставила най-скъпото си при нея.А тя почна да ме побутва към вратата и да ми казва "уморена съм -отивайте си" и аз нищо не можах повече да кажа и си отидох. В къщи си поревах от обида ,развалих на всички настроението,не спах добре и на др.сутрин говорих с директорката,която ни познава от 5 год.,защото дъщеря ни беше също тяхна възпитаницка.Помним се само от тържества,защото каката беше дейна.Не сме имали никакъв проблем и скандали.Мисля ,че добре ме разбра и каза ,че поведението на г-жата е било недопустимо и ми се извини .Освен това каза,че ще въведе в края на месеца да се изнася списък с присъствените дни,за да може всеки робител,които забележи разминаване да каже преди да отидат данните в касата.Момичета,повярвайте,ако бях скандалджийка имала съм поне 50 повода да се скарам,ако бях дребнава щях поне да си запиша в кои дни е отсъствал,ако бях некоректна нямаше да си плащам на първо число всичко.Чудя се с какво заслужих това отношение?Питам се също в какви ръце съм си оставила детето?Ако от мухата се прави слон и с такива нерви се работи...да раздаваме лексотаните.Разбирам ,че не им е лесно да гледат толкова деца,но и аз работя с хора,пари,документи по 9 часа ,пътувам още 2 ч.и бързам без дъх да го взема мин.по-бързо и пак намирам сили да се усмихна и да им кажа "добър вечер",а и раб.ден продължава и у дома.Това е  в общи линии оплаках се-дайте идея какво да направя с 2 лв. newsm78-моля!

# 49
  • там където ме зове сърцето!!!
Виличка , да са ти живи и здрави родителите!!!!Любов , разбирателство и уважение да царят в дома им!!! Мерси за почерпката!  Hug

Неда, не се ядосвай на хорската простотия Hug!!!!Знам , че по лесно е да се каже, отколкото да го направиш ,когато са те ядосали !! Sad Ти си си в  правото да поискаш дневника и ако няма какво да крие не виждам повод да реагира така(дори да има проблеми или да е ядосана ), но най често кой на когото може си го изкарва  за жалост !!!Аз лично бих и върнала двата лева и бих и казала две думи , защото поведението и е детинско ,това все пак е  педагог и работи с деца !Смятам , че и директорката ще си поговори с нея така че ще се държи добре!!!
На теб много гушки за утеха и настроение!!! Hug Hug Hug Hug Hug

pepi , много се радвам , че те засичам тук след дълго мълчание!!! Hug HugНямам думи за поведението на г-жата към Лъчко , но си мисля , че добре си и го казала и правилно  те е разбрала !  Wink

Дес , браво на малката госпожица -пупупуупупу !! Hug

galita , дано да си измисля Вики , но децата са още малки за да си съчиняват чак такива неща (моята щерка в градината доста неща си измисляше  , но че са я ударили не се е сещала да ми каже)!На приятелка приказливата дъщеричка още в яслата каза , че я удрят и майка и не и вярваше докато не видя с очите си госпожата да удря дете с книжка по главата и вече беше сигурна ,че детето казва истината!!!За да се работиш с деца трябва първо много да ги обичаш - да ти е призвание ,а не професия!!!

# 50
Ехо привет и от мен в новата темичка! Simple Smile

Ние сме добре,Дари ходи на ясла.Сутрин е много смешна като стане и казва "айде мамо на гина(градина)-отивам да ям..!" Laughing То горкото ненаяло се,как лапа пу-пу и не и личи. Днес са ги снимали за календари и картички,нямам търпение да ги видя.
Онзи ден обаче,баба и като я взела от ясла, и в къщи Дари си показала ръчичката"бабо има ох на чичката" и наистина като я видях-ясно си личат зъбките отгоре и от долу.Подуло се беше доста и много червено! Confused Питам я аз веднага какво стана,и ми каза детето че "Еми апа Даи чичката",обаче след малко каза че е Рая.. Outta Joint Питам и защо те ухапа-"щото пожата кара на Еми и има пет-пет на дупето" и от там предположих,че ако е станало така  Дари е била най-близко до Еми и го е отнесла.. В парка съм наблюдавала на два пъти такава реакция при деца,като не могат да се съпротивят на този който им се кара-най-близкостоящото дете го отнася,без даже и да разбере какво става..Та още на другата сутрин проведох разследване и след обяд другата смяна са казали на свекърва ми,че наистина Еми я е ухапала,тя е по-голяма и си е казало детето.. Случват се такива неща наистина,но мисля че е рано да приемаме всичко казано от децата за истина,много фантазират..ето беше Еми,Рая..не ги бърка със сигурност,защото онзи ден ми показа шкафчетата им! Shocked В случая е видно,че е ухапана но утре може да ми каже че еди кой си я оскубал,ритнал и т.н. вяра още и нямам до пълното изясняване на случая. Laughing

Около мен ново няма,освен че от седмица се върнах на работа,почнаха ме от първия ден.И нови задължения имам(освен старите Mr. Green)..нова програма и въобще.. Crazy За да съм в час с новото си амплоа, чета нормативни наредби като някой книжен плъх..надявам се да ми се отрази на заплатата,както обещаха.. Money

Поздрави и целувки на всички,като си пренастроя системите и сложа ежедневието в ред се надявам да ми остава временце да ви чета! Heart Eyes

# 51
Oххх Неда ужасно звучи това,представям си какво ти е било.Но ти си достатъчно умен и интелигентен човек за да знаеш колко лоши сме хората и както казва ВИВКА,простотията почивен ден няма Hug
БОДЛИВКА,на работа а?Добре дошла в отбора Grinning Пусни малко снимки на Даринката да я видим колко е порастнала Heart Eyes
ВИВКА,кога ще взимаш шведската стена?Ти май и с къща с двор скоро ще се пУФалиш Mr. Green
Морска,къде си чАдо?Никаква не се вясваш тъдява Wink

Аз съм си сама с бебка в къщи.Мама заведе Вяра у сестра ми да гледат другото бебе,нали сме с много бебета Joy
А тази вечер май ще е от неспящите.Вяра след часове лигавене заспа в 3 и аз я събудих в 16:30,просто заспиване май няма да има преди 12.Беба днес нещо няма силни колики милата и тя цял ден спи и ще се ококори след баня,абе веселба ще е у нас тази вечер ooooh!

# 52
OОх, Дес, и аз съм сама, ама с двамата и за цяло денонощие. Tired В момента и двамата са напълнили памперсите Tired, Стефан спря да си казва  Tired и съм му ядосана! Crossing Arms Иначе Стефан е супер изпълнителен и прави всичко, което му кажа, старае се да помага детето. Малко ми е палав, ама какъв да е на 2 години? Grinning Браво на Хриси за мерките, виж как хубаво е наддала, а ти се тревожеше! Grinning
Много съжалявам заясленските неволи на всички! дано не се повтарят! Praynig
Ох, исках много да пиша, но в момента и двамата са върху мен и ми е трудно. Бутат клавиатурата. Пък как миришат! ooooh! Sick.

# 53
  • София
ей, БОДЛИВКА, най-после се появи и ти!  Hug Лека работа ти пожелавам. Друго си е да влиза още един доход в семейството (хехее, аз още не мога да си похарча заплатата, преди това не се е случвало Grinning)
И на Вики й се е случвало да носи белези от яслата (предимно в началото), но не съм правила разследване, мисля, че нямаше смисъл в конкретните случаи ... там и без това никой нищо не е чул, ни видял.  #2gunfireНие вкъщи не можем да ги опазим, пък там 20 деца си представям какво е.
ОБАчЕ, забелязвам напоследък у Вики един много лош навик - да посяга с ръка д абие - пошляпва така и други деца, посяга и на нас!  Embarassed Това е ужасен навик! Просто незнам как ще го изкореним, макар че знам че (някои) си минавали и през този период Tired Като почне така да ме бие, аз й хващам ръката и я удрям с нейната ръка и и говоря, че това не е хубаво и т.н. Вашите деца правят ли го този номер и как мислите да се справяте?
Пепи, мерси за ваксината, значи и нашата е същата! Ужасно са постъпили с детето, това е направо недопустимо!  #2gunfire
А за побийването в яслата ни - виждам, че предишния ми пост (не по темата) е всял малко недоразумение. Аз СЪМ сигурна, че в нашата ясла ги бият - това поне съм склонна да й вярвам на Вики, защото И дочух случайно един разговор на лелките една сутрин, цитирам част от него: "Като я набих вчера Михаела да видиш как бързо заспа".
Аз имам съмения, че и в нашата ясла пошляпват, но не съм сигурна. На 2-3 пъти като съм била пред вратата съм чувала лелята да казва: направи еди-какво си или ела тука, че ще те плесна или нещо от сорта. Аз не съм от тия дето не дават косъм да падне от главата на детето, напротив - според мен "трудният начин" учи по-добре, но не мисля, че непознати могат да пошляпват детето ми за щяло и нещяло. Виж, ако здравата е сгазил лука - ако е ударил друго дете или нещо такова - давам им картбланш! И аз, и баща му си го поплесваме, като прекали.
newsm10 ... Мисля, ако имаме родителска среща някога това да го отбележим непременно!
Неда, това е ужасно! Как може такива нервни и неуравновесени хора да работят в ясли!!!
Последните 2 седмици Вики много си заобича яслата, и лелите даже ми казват, че направо станала друго дете - не такава стеснителна като преди. Сутрин отиваме с песен вече!  Peace
Дес, дано да не ти се сбъднат подозренията и да си спят децата нощес!  Praynig Че утре все пак е почивен ден и трябва да се почива!
Vili4ka, нямате почивка от празниците вие! Честито на вашите! Ама какви вкусотии си врътнала, както бях гладнаа!
Морска, къде се загуби?! Искам да те помоля пак да споделиш за онова вашето гърне дето пее и т.н. Видях такова на Fisher Price и се чудя дали ще я 'прикоткаме' да седи (и върши нещо) на него  Thinking В яслата ми я хвалят, че памперса й е все сух и всичко в гърнето вършела, но у нас положението е коренно - ако веднъж се изпишка на ден, ще са големи радости. Все пак гърнето си е солидна сума (за такова) та искам и повече мнения  newsm78

# 54
Благодаря ви, момичета! Много сте мили!

Отивам да си изкъпя и приспя детето, че много закъсняхме днес  Joy

# 55
Здравейте и от мен момичета,днес пак беше напрегнат ден,работата се увеличава все повече и повече,но по-добре да има,че иначе време не минава  Mr. Green
Днес обаче намерих малко време да изляза от работа и ходих на очен лекар-вече ще съм с очила  Crazy.Аз си знаех,че отдавна трябваше да се прегледам,но какво да се прави.Гледаха ме на скенер и ми каза,че общо взето имам уморени очи,малък проблем и нямам тумор  #Crazy,обясни ми че с този скенер се виждал чак мозъка ми.Направо като чух изпаднах в ужас, но поне си тръгнах спокойна,май диоптъра ми е 0,5 за далече и на двете очи.Утре съм на пазар да си избирам рамки.
Виличка,честита годишнина и от мен на родителите ти   bouquet.
Дес Хриска добре се справя,да е жива и здрава.
galita защо не пробваш Вики да я слагаш на тоалетната-Стаси така се научи,може би от батко и,незнам,но когато и се ака идва и ми казва и ме води в тоалетната-нямаме пропуск до сега,макар да е още с памперс-виж за пишкането изтървавям я понякога,но пък навика да ходи в тоалетна го има,а ако я видите как седи сама и се държи  Joy
Неда,не се притеснявай заради простотията на една изперкала вече госпожа,няма смисъл,гадно е че си била унижена, но не и разрешавай повече да се държи така.Един съвет от мен-Не и мълчи другия път , а двата лева и ги върни.Жалкото е само да не рефлектира всичко върху детето, в смисъл да не започне да се държи лошо и с него.
VIVKA появих се да,
БОДЛИВКА успех в работата и дано бързо се климатизираш.
Като каза за календари та се сетих да ви кажа-Стаси са я снимали за модел на календарите от които родителите си избират какъв календар да поръчат.Естествено много се зарадвах като ми каза мъжът ми,той пръв разбра като отиде да я взима,а аз като я видях каква е рошла,направо паднах от смях -поне да я бяха сресали,ама карай-да не я урочасват Mr. Green
Еми друго не се сещам за сега-после пак

Последна редакция: сб, 08 дек 2007, 13:03 от pepi

# 56
Чудя се с какво заслужих това отношение?
Hug Често получаваме и незаслужени обиди , уви ...  Hug
Сигурна съм , че с нищо не си заслужила такова грозно отношение , съжалявам за унижението  и обидата , представям си колко ти е било болно на душата ... Hug
Няма право да се държи така , независимо че е била уморена изнервена и т.н. , как така ще си го изкарва на тебе  #Cussing out Да се научи да си сдържа нервите  Naughty Та тя така утре ще избухне и ще си излее гнева върху някое детенце  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Close

# 57
Добре че малкия ще ходи тук на ДГ, че иначе доста бой ще да отнесе в БГ.

За подарък си мислим караоке сет или Nintendo DS.

Дървените играчки са отлична идея, ние имаме доста и Боре ги харесва много.

# 58
  • София
galita защо не пробваш Вики да я слагаш на тоалетната-Стаси така се научи,може би от батко и,незнам,но когато и се ака идва и ми казва и ме води в тоалетната-нямаме пропуск до сега,макар да е още с памперс-виж за пишкането изтървавям я понякога,но пък навика да ходи в тоалетна го има,а ако я видите как седи сама и се държи  Joy
Ей това ако беше перфектно ме устройва. Ние лятото я качвахме на тоалетната и тя понякога се изпишкваше, понякога и в гърнето, ама беше само период, после като каза НЕ и това е!  Naughty Сега пак почваме отначало, но пък в яслата като ги учат на гърне, тя за тоалетната чиния не ще и да чуе.
Ira Talis [YES], едвам те разпознах  Grinning Няма ли да е малък Боре за Nintendo DS?

# 59
  • Варна
Галитка, и ние имаме сериозен проблем с неползването на гърне.  Mr. Green Т.е. детенце изобщо не иска да сяда на него. Сяда само, когато е с дрехи, защото съм го оставила на достъпно място, уж да свиква с него. То са едни писаци и т.н. Имаме и детска седалка за тоалетна (Пепи за такава май писа или май не ползват newsm78), но и нея не я иска... Аз съм сигурна, че с времето ще се научат, само дето толкова нерви трошим покрай това... Ще подавам малба за ясли идващия януари и гърнето трябва да ни бъде близка цел, защото на 2 и половина в яслата с памперс няма никак да върви. А за музикалното гърне, понеже беше още от Светлин, не мога да ти бъда много полезна, защото се счупи отдавна и беше изхвърлено. Но не беше скъпо! Сега гледам има едни гърнета като колело-конче (ама че го обясних), но не мисля, че са практични. Аз съм за най-обикновените гърнета (имаме 3), защото то не е за забавление. Сега се сещам, че една позната научила нейното момченце на гърне, като го прилъгвала с бонбони... Александър е луд за "мони" и се замислям дали и това да не пробвам...

Съчувствам на всички майчета за яслените неволи. Силно ви подкрепям. С времето и отиването на децата в детската градина, нещата ще се нормализират, дечицата ще започнат да се обслужват самички и ще е много по-лесно. Кураж в този труден период. Praynig Heart Eyes

Дес, тук съм, мила! Не съм забравила и миг за вас, но сама знаеш-трудно е. Александър е много щур, Светлин го дразни и мноооооого рядко да се заиграят без последствия... Ще видиш ти Хриси като тръгне... Hug

За коледните подаръци - нищо не сме купували още. Светлето има РД на 15-ти този месец и първо това чудо трябва да мине. По традиция си го водим във Вегата и сам си избира подарък, та тогава може би ще купим и на малкия. Ще се загледам за тези дървени играчки, макар Сашко да не се заиграва с почти нищо... Sad Само търси какви бели да направи. Whistling

Пепи, очилата особено с хубава рамка  допринасят допълнително за чара... Аз нося от 3-ти клас... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт