ДЕКЕМВРИ е, настана време мама да се срещне с бебе!

• 12 441
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро и от мен.Днес сутринта пак същата история като вчера.Обяснете ми повече за тази тапа,моля ви!Може ли да пада постепенно?
!

# 61
Иве понякога е нормално при новородени от хранене до хранене изчезва , може и да е млечница , за която педиатрите предписват Дектарин , но все пак си направи консултация с лекар !
За водичката добре правиш , задължително изплакване с една две глътки след ядене !
Понякога тази млечница е дразнеща за бебоците , може и от това да плаче !

# 62
  • София
Лариса, за съжаление - не ми дадоха. бяхме с гащеризонче от втората световна ( но беше сменяно при всяко къпане и беше чиститчко ). те и шише не ми дадоха да ползвам, но аз ходих с тяхното и си пресипвах в нашето ( техните са с мн широка доупка и нинка се давеше ).

# 63
  • София
Розичка, честит син! Да е жив и здрав, силен, умен, победител във всичко и покорител на женските сърца!

Пиша набързо, че Лиляна е огладняла и почна да се дере. Не знам на каква температура сме, държа парното в хола на 5 през деня, но холът ни е доста голям и двата радиатора не топлят много, според мен сигурно е към 20-22, във всеки случай аз съм с жилетка и чорапи. През нощта държа на 3 и в спалнята се получава температура като в хола през деня. Иначе пускам духалката преди всяко къпане и преобуване, че да му е топло на бебочето.

Сол - в никакъв случай. Това са бабини деветини, а и може да се окажат вредни при това. Naughty Иначе аз съм доволна от Саб Симплекса, на Ивета действаха, засега нямам проблеми и с Лили, ако въобще коликите са почнали, де.

Венчо, ти си решаваш сама - просто ти предложих вариант, при това препоръчан от болничен педиатър. Лично аз предпочитам естествената вода пред изкуственото печене, но всяка майка решава сама за бебето си. Важното е бебоците да растат здрави и силни и да ни радват! Peace

Иве, аз плакна винаги с лъжичка, не с биберон, защото биберонът отива направо в гърлото, а с лъжичката се плакне цялата уста. Не разбрах ти с биберон или с лъжичка плакнеш? Ако имаш опасения за млечница, веднага се обади на лекарката си, защото може да се разпространи към хранопровода!

Нели, имам добър педиатър в "Младост"1 , ще ти пратя координати на личн

# 64
Ivalinai, бялото по езика на бебката най- вероятно е остатъци от мляко, щом се отмива от вода. Soor или популярното наименование на гъбичното заболяване при кърмачетата - млечница, не се отмива с вода, а дори с пръст трудно се маха от устната лигавица и ако се махне отдолу остава леко кървящо място. Най- лесно се проверява по този начин - маха ли се или не. Не е толкова страшно, лекува се лесно с мазане на устата с противогъбични препарати или със сода се третират налепите + пълна стерилност, докато се оправи на биберони, шишета и всичко, което има досег с устата и. Когато има soor бебето е неспокойно и понеже го боли, плаче особено по - време на хранене. Провери дали се маха лесно налепа и ако не, го заведи при педиатъра да му изпише подходящо противогъбично средство.
Надявам се да съм ти била полезна.

# 65
Честити бебоци на Miglena , Ohcaroline и  Golden Rose! Да са здрави, щастливи и да носят много радост на мама и тате!

Ходих аз в четвъртък на преглед, но сигурно е по-добре да отида на врачка. Много ми се иска някой да ми каже кога ще взема да родя и аз спокойно да си направя план  Laughing Иначе на прегледа всичко беше ок, но док. каза, че няма да се ражда скоро, а също така и че не можел да види  на този апарат дали има пъпна връв около врата. Успокои ме, че тоновете са добри и дори и да е омотан, засега не е проблем.

# 66
  • София
И аз плакна устата с лъжичка.
За коликите, доколкото четох, влияят и храните, които взимаме ние. А също могат и да успокоят. В тази връзка се препоръчваше майки-кърмачки да пият също чай от копър или анасон, който през кърмата попада при бебето. Отделно засилва лактацията, а и спасява и вас от подуване, ако имате такова. Аз си правя чай със семе от анасон и копър - правя си един литър и през целия ден пия, като гледам да е половин час преди кърмене. Не знам колко помага, но или ние нямаме още силно изразени колики, или помага все пак. Също избягвам различни храни, които спомагат образуването на газове при бебето.

# 67
Rorinка, Клерче благодаря ви! Hug Може и да не е млечница, защото никъде другаде в устата няма признаци, а и определено при ядене не плаче...сега спи, но като се събуди ще я храним и преди това ще проверя с една лъжица до колко се маха...

# 68
  • Sofia
ЗДРАВЕЙ ТЕ МАМЧЕТА! аз вече съм си в къщи с моето съкровище - МАРИЯ ! сядам да ви прочета, а после да ви напиша това онова!
само да честитя на всички нови мами,а на останалите 2в1 да пожелая леко освобождаване!

Толкова сме щастливи,че не мога да го опиша с думи!

# 69
  • София
ДОбре дошла, Муниека! Hug
Хайде, чакаме да разправяш Grinning

# 70
добре дошли на изписаните мами и бебоци    bouquet

то май вече се разделихме на мами дето са родили и на мами дето още чакат, та всеки с неговите радости и проблеми.
аз какво да кажа - ходя да записват тоновете всеки ден, днес бяха добри поне според мен и акушерката, утре съм пак и ще видя какво са казали. днес се качих се на 12 етаж в МД ама само от фоайето видях как е вътре, но е доста по добре от 7 етаж де, там ще искам да съм.

приготвих си най сетне багажа за мен и бебето и в понеделник рано рано хоп в болницата ще се вястна. вече се запознах с доста мами там та няма да ми е скучно. ами това е от мен засега, лек уикенд на всички ви   bouquet

# 71
Здравейте, аз влизам за последно като бременна, в момента съм много спокойна, но след час, два като тръгнем към Токуда сигурно ще съм вече  #Crazy, вече два часа не ям и не пия нищо, но незнам как ще се справя със жаждата, но няма начин, благодаря ви за подкрепата   bouquet. Отивам да се оправям и ако имам време ще хварля един поглед преди да тръгнем.

# 72
Здравейте, аз влизам за последно като бременна, в момента съм много спокойна, но след час, два като тръгнем към Токуда сигурно ще съм вече  #Crazy, вече два часа не ям и не пия нищо, но незнам как ще се справя със жаждата, но няма начин, благодаря ви за подкрепата   bouquet. Отивам да се оправям и ако имам време ще хварля един поглед преди да тръгнем.

успех  Peace

# 73
  • София
Alex83 , пожелавам ти леко и безболезненно раждане, а после също бързо възстановяване! Hug

# 74
  • София
На нашето Бабче се роди син  Теодор 48 см и 3200гр ! Да расте голям и силен мъж и да бъде опора на мама, която толкова го чакаше! Hug

Все пак се е наложило секцио, което, в крайна сметка, не е най-важното в случая!

Последна редакция: сб, 08 дек 2007, 18:46 от veshti4ka

Общи условия

Активация на акаунт