Отговори
# 225
  • Под Сините камъни
мадам мим бебетата са страхотни и аз направих едно клипче от снимки на моите две слънца който иска да ги види   http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=200263

# 226
  • София
Малко офф
peca1218 и нашия тати от скоро е с мотор и мн се ядосва като е лошо времето и не може да изведе"Суза" на разходка, а на малката каската на тати мнооого и отиваше като бяхме по- малки
http://family.webshots.com/photo/2848605160071188440LRTnnX?vhost=family

# 227
Ч.Р.Д.на Алексис на pontes, Росица на zizzu, Екатерина на selena6, Венцислав на moneta, Божидара на еlmi73, Дориана на mimioz, Калоян на anche_mamche,  Теодор на mencheto, Алекса на Kaspur и на всички рожденици, на които не съм честитила покрай празничната треска! Да растат живи и здрави и много щастливо детство! newsm59

liletka, дано скоро си намерите ново жилище!:hug:

Големи сладури са всички бебоци, какви красиви дами са родени през декември и един невероятен кавалер Heart Eyes

Вчера празнувахме скромно,защото в неделя ще е официалното тържество.Ето малко снимки от неофициалното  Laughing http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=200238

Искам да разкажа за раждането на малката мишочка Митко - по време на бременността имах контракции,пих лекарства за това и на термина ми (06.12-най-продуктивната дата  Mr. Green) бях с 3см разкритие без изгледи за раждане.Всеки ден ходих да слушат тоновете на бебето, защото вече го пренасях.В неделя (10.12) към 5ч започнаха много слаби и поносими контракции,така или иначе щях да ходя до болницата за тоновете и си бях спокойна,че ще ме прегледат. Доктора ми каза, че съм имала 3см разкритие(аз това си го знаех) и реши да ме остави в болницата защото било въпрос на часове да започне раждането.И то започна в 4 сутринта със силни болки, в 6ч пак слушат тонове и аз реших тогава да кажа на акушерката.Два много дълги и болезнени часа, като казах, че много ме боли, тя ми отговори, че това било само началото. #Crazy #Crazy #CrazyОт 6 до 8 ми бяха най-дългите два часа в живота, повръщах от болка, само да мръдна и болката се усилваше, накрая вече ми течаха сълзи от очите, дотогова си мислих,че съм мъжко момиче.В 8ч подпирайки се на стената стигнах до кабинета,на прегледа лекарката ми каза, защо си още тук, имаш 9см разкритие. Shocked Като чух, веднага намерих сили да се усмихна и бях по-бърза на тръгване  Mr. Green.Слязох в родилна зала и там след още мъничко време в 9.40 се появи малкото ми съкровище, което всъщност се оказа големичко Simple Smile.Лежейки в коридора след раждането, се чувствах толкова лека и щастлива, исках само да ми го дадат и да го гушна. Two Hearts

# 228
Момичета,като ви чета разказите за раждането,да си призная мъничко ви завиждам за всички тези емоции, които сте преживели.Аз и двата пъти раждах секцио с пълни упойки и изтървах тези моменти.Но пък нали имам две живи и здрави деца - това май е по-важно от всичко останало. Rolling Eyes

# 229
Върнахме се от рождения ден. Преживяването беше страхотно. Доди се смя през цялото време, не се отказа и от храна, а торта яде много и с удоволствие. Пускам едно видео, за да видите тортата ни и духането на свещичката: http://www.vbox7.com/play:. Сега го качих и все още се обработва, но по-късно ще го видите.

# 230
някой може ли да ми каже как да увелича едни снимки от 50кб да ги направя към 800кб  newsm78

# 231
desidm единият вариант е като я отвориш през Paint и там можеш да смениш формата, например от JPG  да я направиш в TIF. С промяната на формата се сменя и обемът на снимката. Но не можеш да зададеш точно с какви параметри да бъде. През Фотошоп мисля, че може да стане по-добре, но аз съм едва на 7-ми урок (от доста дълго време  Sad ) и не мога да ти кажа как става. Може би някоя по-опитна мама ще ти даде съвет.

hri2672 ама защо секциото да е с пълна упойка?! Аз бях за планово секцио понеже Зори беше с краците напред и ми сложиха спинална упойка. През цялото време си бях в съзнание, чух я как измяука след като я извадиха, дадоха ми я да си я нацелувам (всъщност ми я държаха до лицето защото аз нямаше как да я хвана). Абе през цялото време бях в течение на всичко (включително видях през отворената врата как санитарката се разхожда с кофата и мръсния парцал в коридора докато аз бях с разпран корем). Само дето от лашкането имах чуството, че ще тупна от масата на пода  Laughing Laughing

# 232
desidm единият вариант е като я отвориш през Paint и там можеш да смениш формата, например от JPG  да я направиш в TIF. С промяната на формата се сменя и обемът на снимката. Но не можеш да зададеш точно с какви параметри да бъде. През Фотошоп мисля, че може да стане по-добре, но аз съм едва на 7-ми урок (от доста дълго време  Sad ) и не мога да ти кажа как става. Може би някоя по-опитна мама ще ти даде съвет.

desidm,питай Никки.Тя трябва да знае Wink

# 233
  bouquet za vsi4ki nashi rojdennici!
Taka me e iad, che niamam net tochno sega, napravo ste se prusna  #Cussing out
Rzakazite za rajdaneto na  vsichki sa mi tolkova mili, che placha na vsi4ki  Embarassed
Celuvki ot men i Veluchito

# 234
Здравейте момичета
Честито на всички който имат рожденици
Искам да питам тези който им минаха рождените дни и са взимали торти от сладкарници лагуна доволни ли са от вкуса им и качеството им?

# 235
Vmitkova,ами тук в Казанлък така ги правят.Спинална слагат на  такива мами, които имат сърдечен проблем.Тук сме все още малко назад с науката май. newsm78

# 236
Момичета, благодаря на всички за пожеланията Hugпочерпете се Winkза наше здраве:

Лилетке,тая е за бой! Задължително Naughty отидете при адвокат по недвижимите имоти.Тия са ебаси гадовете, все ще измислят нещо.Ако нямаш познат, казвай да търся.
Вержи, браво ,че се оправяте Grinning!
Рожден  ден №1  (от 3) мина сравнително добре, с малката подробност,че Роси следобяд падна злокобно по лице върху крака на един стол и цяла вечер беше кисела е подута..Иначе си умря от кеф по балона с хелий и пиратката-фойерверк върху тортата..
За раждането-моето беше 3 дни, като едно време, като раждах и по двата начина Joy.Контракциите ми започнаха на 10-ти,заедно с тапата, като няколко пъти ме връщаха от ТК,без разкритие.Така, неспала 2 нощи и твърдо решена да родя днес, след поредното връщане от ТК (защото моите контракции апаратът не ги ловеше Rolling Eyes..),отидох в частния кабинет на д-р Колева, която щом видя гигантския ми корем и ме прегледа, установи, че на 5 см.разкритие главата й не е прилегнала и ме прати веднага да ме наливат с течности, за да ме оперират.Но когато отидох в болницата, старшата сестра си ме подготвяше за нормално раждане.Така си висях 2 часа на едно легло, до мен пъшка една мадама, ама яко и аз се спичам и си мълча..По едно време дойде шамЕнет, та малко се поразсеях с нея.. HugВ един момент идва Колева, наточила ножа да ме оперира и като видя, че въобще не съм подготвена за операция и като почна да крещи...Преглежда ме и водите ми изтичат (зелени Wink).За половин час ми наливат банките, които трябваше за 2 часа и -междувременно всички се разбързват страшно, защото на масата получавам 9 см.разкритие и напъни.Затова-под ножа.
Роси се роди в 20.40, с увита около корема, врата и между крачетата пъпна връв..
Беше цялата синъо-бяла и подута от околоплодните води, но за мен беше и все още е най-красивата на света.
Благодаря ви, че изживяхте този момент отново  с мен.Сега отивам да порева..

# 237
  • София
Честит рожден ден на Алексис на pontes, Росица на zizzu, Екатерина на selena6, Венцислав на moneta, Божидара на еlmi73, Дориана на mimioz, Калоян на anche_mamche,  Теодор на mencheto и  Алекса на Kaspur zizzu мале,жена  ooooh!чета ти разказа и се чудя да се смея ли, да плача ли? LaughingНастръхнах направо докато четях CrazyИ аз родих в 20.40

# 238
  • Vaudreuil Canada
Честит 1-ви рожден ден на Елисавета на шамЕнет, Теодора на iva_bebe, Александра на vi_ki, Владислав на Net, Живко на Елито, Микаела на Vessito, Петя на avella, Лора на nacheva, Ваня на stefka_todorova, Павлина на hri2672.

Понеже от 3 дни малкия е преместен в самостоятелна стая и освен това правя опити да го отуча да заспива на ръце а да почне да си заспива сам та съм пред полудяване. Малкия обичайно на ръце заспива за 10 минути - освен ако нещо не е превъзбуден или няма някакъв друг проблем. До сега заспивахме с биберона ама сега като го оставя в леглото това е първото което изхвърля а след това и всичко останало което намери в леглото - след което почва един нескончаем рев и мрънкане и така 40-50-60 минути. Понякога заспива понякога не. Иначе със самостоятелната стая нямаме проблем - спи по-добре от преди само проблема е да заспи сам. Лошото е че толкова се е изнервил от това трудно заспиване последните няколко дни че даже като се опитам да го сложа заспал в леглото писва на момента. А ни мъчат и зъби пък се оказа че сме и в пиковата фаза на страха от отделяне или разделяне - който не е чел по въпроса може да прочете и най-вече че след 6 месец бебета които са спали по цяла нощ може да започнат да се будят понякога за по-дълги периоди и че графика им на спане не съвпада с нашия ама хич таман. Щото аз го прочетох доста късно ... Продължавало до към година и половина това будене през нощта за по-дълги периоди. Абе и аз си взех беля с това начинание - май трябваше да го оставя за догодина ама ... сърце юнашко не трае.
Иначе сме постригвали малкия 2 пъти до сега и пак ще го пострижа ама като ни мине рождения ден да не го окълцам точно за празника.
За раждането не ми се пише много май ама ако си намеря старото писание може да го копирам.

# 239
  • Варна
аз мойто раждане съм го разказвала вече, за тези които се включиха по-късно ще пусна едно резюме Laughing
преносих 4 дена,термина беше за 11ти, доктора каза ако не родиш до петък,взимаш багажа и идваш в 20:00 да те слагаме на системи, и да раждаш на 16ти,защото плацентата се калцира и водите ти са малко. на 14 вечерта си легнах,без никакви признаци, а сутринта се събудих с обичайната доза контракции,на които вече не обръщах внимание Tired влязох да се изкъпя и да се приготвя за влизане в болницата и като се облях с горещата вода -  #Crazy - така ме стегна корема , че едва довърших къпането. след 1 час обличане между контракциите се дотътрих в Майчин Дом в 12 часа с пребледняло лице и обляна в студена пот.Веднага поисках епидурална! (а и аз си мислех че съм мъжко момиче и търпя на болка  Joy) на прегледа установиха 4см разкритие  Shocked най-дългият час в живота ми беше докато чаках 6см за да ми сложат упойката #Crazy след това всичко мина много бързо и в 15:45 ме вкараха в родилна зала. за 20 мин напъване спуках толкова капиляри по лицето ,колкото не съм пукала през целия си живот!бях като торта с моркови  Laughing а доктора каза че съм напъвала като по учебник! бедна ми е фантазията да си представя какво става ако не напъваш правилно  Shocked
и така в 16:05 се появи моята малка рошава гарга със завидните размери 50см 3,500кг, а спореха с мен, че ще е малко бебе Joy и както имах кофти плацента и нямах води оставих 10кг корем в болницата Shocked (за протокола влязох да раждам 82кг/то си личи на снимката Laughing/ а по принцип съм 53 Animal Pig)

ето и снимки от въпросния ден:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=48693&photo=156
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=48693&photo=157
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=48693&photo=158
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=48693&photo=159
и една година по-късно:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193826&photo=17
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193826&photo=28

BTW : имаме си 8ми зъб   tooth

Общи условия

Активация на акаунт