Работещи майки 2006 г. - тема 11

• 23 208
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
и ние стигнахме до джъмбо днес.
Кало си хареса една пералня и касов апарат (заради микрофона, че е като на слушалките). нкаупихме за разни дечица разни играчки, ще го оставя той да разпредели кое на кого.
и каквото си хареса да го оставим.
имаше биберони за деца над 18 м (трети номер, за пръв път виждах) купих му 3, не ги хареса в такъв размер и аз съм много доволна, може пък да ги откаже. Joy
ква съм гаднярка

купих му розово лилава ютия също така... но и голямата/истинската ни е лилава Confused
освен на кало, подаръци сме купили само на майка му, утре ми пристигат новите обективи и парфюми. ако не ми беше толкова лошо, щях сигурно да съм много щастлива.

# 136
Ето ни и нас на коледното парти снощи в яслата. Имаме снимка с гаджето, ама имаме и такива в които се вижда как набиваме яко пици, сладки, торти. Голям срам , момичетаааа Embarassed Ша речеш, че гладен сме го държали. Избяга от Дядо Коледа за да се върне на масата с пици Embarassed

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 09:53 от Kabiv

# 137
Гери, страхотен е НИки Hug Да го  нацелуваш от нас Heart Eyes
Нешето коледно тържесттво беше в понеделник.МОята хубавица се е забавлявала на тържеството, пляскала ,танцувала и т.н...НО накрая като си е тръгнал дядото..ревнала Shocked Аз си мислех 4е  ще се  стресне нещо от него, а то.... ooooh!

# 138
Ето ни и нас на коледното парти снощи в яслата. Имаме снимка с гаджето, ама имаме и такива в които се вижда как набиваме яко пици, сладки, торти. Голям срам , момичетаааа Embarassed Ша речеш, че гладен сме го държали. Избяга от Дядо Коледа за да се върне на масата с пици Embarassed

Страшен е Heart Eyes А за яденето не се притеснявай - всички деца са така. На мен преди ми ставаше срамно като гледачката ми обясняваше как Ясмин ядяла най-много от всички деца (а е най-малка), ама ми мина вече Wink Сега като отиде там се залепя веднага на масата (тя им слага плодове сутрин). Една сутрин нямало нищо и тя хукнала към кухнята направо да си търси, без да чака покана Mr. Green

# 139
кабив, много е сладък малкия... Браво. А и с костюмчето много добро.... Жалко, че иван не пожела да облече нашето - много ме е яд.
Днес пак го пращам на градина - ще видим дали пак ще се стресира и ядоса, че вече се чудя дали да не го оптиша - щом му е такава драма да не го тормозя...

# 140
Герчо, НЕ го спирай !!! Дали ще се разиграе този сценарий сега или напролет даре4е, е все тая.КОлкото по-големи стават, толкова пове4е нахитряват.в края на краищаста не го пращаш на заколение, а на приятно място , където има деца, добри грижи и веселба.ЩЕ свикне- ти много бързаш Peace

# 141
Ами аз затова още държа фронта, но вече се изнервям тотално... първата седмица си ходи 5 дни, втората 4, тази понеделник и вторник не е ходил, че имаше хрема и сега сигурно с начале ще трябва да свиква... Иначе аз съм удивена колко неща е научил там. Храни се сам /не особено успешно, но важното е, че прави опити/, храни се на масата /преди баба му изнасяше волна програма из целия апартамент/.
той си заспива с едно синьо поларено одеалце и биберон. та вчера ги разнася вечерта нагоре-надолу и му казвам, че трябва да ги даде на баба. той и ги дава и и каза "ти си бебе"... Явно така му казват в яслата като си ги поиска та сега върна жеста на баба си. но аз съм доволна, че вече се замислям как ще трябва да нося полареното одеяло на първата брачна нощ, че няма да може да заспи без него и бибата  Joy Joy Joy. Щото четах някакви коментари по разни теми как трябвало да му обясня, че не е бебе и да подарим бибата на някое малко бебе, ама всичките ми опити са завъършвали, че той ме гледа едно умно, като му обяснявам и като стане време да я дадем на някое бебе и той казва не и това е. Вчера също така се изака в памперса, след това си донесе гърнето и каза "Тука акам"... Е, малко след насирането се сети, но е факт, че аз преди не можех да го накарам да се доближи до тъпото гърне и ревеше като все едно го колям. А имам цяла колекция всякакви чешити, форми - с играчка, с музика, без музика, прости, сини, жълти, червено, дъска за тоалетна на чико и кво ли още не... та поне в яслата са го научили за кво служи това чудо... Може и да почне да сяда на него... сега им купуват учебници по английски и т.н. пособия и почват уроци /п.п. моят с бъългарския е на фаза 30 думи, 20 от които ги закза от 10 месечен, останалото е ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, та много ще се смеяя на кво точно ще го научат, ама важното е нещо да го занимават/. Та изобщо ако ходи може и да успеят да му налеят малко акъл в главата, ама то е въпроса, че нещо явно си го тормози. Иначе там не реве, даже веднъж не искаше да си тръгва от там, но пък като се прибере у дома и по цяла нощ се буди и мрънка да го гушкам и да спим заедно, а това никога преди не го е правил. Даже единствения вариант да заспи беше като си остане сам в леглото или да го люлея в количката, ама да не ме вижда... сега трябва да стоя с него на ръце, иначе пищи като за световно... А и аз съм си една каръчка - като иван се успи до 9-10 аз обикновенно се будя в 3 и не мога да заспя повече, а когато той се буди на 15 минути на мен душата ми спи... изобщо угодия няма... Иначе съм фен на такива заведения...

# 142
Само така PeaceНе се предавай.Явно всяко дете си изживява нещата по своему.ДАри  е страшно контактно дете.Убедена съм 4е за нея това е  е мястото, а не вкъщи  ,където и на 4елна стойка да застана, не мога да й измисля  такава  пълноценна програма.за повторното привикване- не се притеснявай.ДАри прекъсна 2 седмици ходенето на ялса докато бяхме в болница, но - нямаше никакви проблеми като се върна там.
ДАри биби не ползва( и никога не е ползвала), та  с това не мога да т помогна, но ще ти кажа че АЗ ПОМНЯ къде  си криех бибероните Joy( смятой до кое време съм била с тях).Дори като ми казваха да я дадем на агънце, кученце и какво ли още не, се съг;асявах и после  казвам"ще ида да си купя друга от аптеката Shocked"(тогава там ги продаваха).Та- зна4и не съм била  малка когато съм ги ползвала.Не че съм им фен на тези атрибути, но в края н акраищата  няма да е с биберон до 1-ви клас Peace.МОят племенник във Франция е на 4г и още  е с биба #CrazyТа- ти направо си нямаш повод за притеснение по въпроса Grinning
ДАри пък оби4а да заспоива с един мой сатенен халат ooooh!.Не са ме карали да го нося в яслата Joy, и до първа бра4на нощ се надявам да  го премахнем този ритуал hahaha
МОга да ти кажа че след около месец ходене, усетих 4е Дари наистина е свикнала и се е успокоила.Така 4-е не  бързай с изводите.ДАй му време на детето да се адаптира .
Не помня дали съм пускала това клип4е на ДАри http://www.vbox7.com/play:662d5a01
 Laughing Ето как ходим сега на ялса Joy Joy Joy

# 143
Гер4о, остави го да свикне с яслата пък после махай биберона! Ясмин при гледачката заспива без биберон от 4месеца насам - пльосва ги заедно с едно момиченце на един матрак на пода, завива ги и така заспиват ...Обаче вкъщи слдобяд си заспива още с биберон. Пробвах 1-2 пъти без - ужасен рев и малко се отказах Blush

А за яденето сам и тн - не се учудвам - при нашта гледачка сядат на малка масичка всичките малчовци (3-4 броя) и се хранят сами отдавна. По такива места научават доста по-бързо, защото подражават на децата. Ей я на Ясмин - ходи за по 4ч на ден при гледачка, спи поне по 1ч там и пак научава по-бързо думите на немски ....

Аз мисля, че и спането през нощта ще се регулира - аз като започнах работа Ясмин си върна нощното кърмене и ходех като сумнамбул..но за 203 седмици нещата се оправиха и сега спи 21.30-9ч сутрин едва я вдига баща й...

# 144
МОят племенник във Франция е на 4г и още  е с биба #CrazyТа- ти направо си нямаш повод за притеснение по въпроса Grinning

О да, това и тук си е "нормално" - на по 4-5г са още с биберони и то по улиците - явно не само за заспиване и ги возят в детски колички Crazy

# 145
Гери, страхотен сладур е Ники!  Heart Eyes Ама и гаджето си го бива...
Аз, като гледам, тази година няма да успея да облека Иван коледно, но той и без това няма да ходи на парти. Имам едни рогца от миналата година за отбиване на номера.
Ger4o, кураж! Всичко ще се намести с времето.

# 146

Аз мисля, че и спането през нощта ще се регулира - аз като започнах работа Ясмин си върна нощното кърмене и ходех като сумнамбул..но за 203 седмици нещата се оправиха и сега спи 21.30-9ч сутрин едва я вдига баща й...
ха-ха-ха... добре, че Ясмин няма 203 седмици общо през живота си и е печатна грешка, че в първия момент щях да се гръмна като го прочетах....

# 147

ха-ха-ха... добре, че Ясмин няма 203 седмици общо през живота си и е печатна грешка, че в първия момент щях да се гръмна като го прочетах....

Joy Връщах се и аз да гледам какво съм писала Joy 2-3 седмици естествено имах предвид hahaha

# 148
Купих елха и една червена пижамка, с която ще си издокарам джуджето. Ще си създам коледното настроение ПЪК!!! Напук на всички, които се опитват да ми го скапят. Най-много за наказание да ги оставя без подаръци.  Mr. Green Ама, доколкото се познавам, ще ми мине... нали съм добрата ламя Спаска...

# 149
девойки Simple Smile гушки!

Гер4о, може неспането да е признак просто на емоции, не непременно на лоши емоции. нали знаеш, когато се вълнуваш, не можеш да спиш добре, като влюбване, нещо такова. не го спирай от ясла. ще му мине първоначалната тръпка.

Миньон, направи си на себе си един подарък хуууббаааввввв !!!!!!!!!!!!!!

Гери, много сте хубави и тримата, ти най-много. току що ми донесоха обективите, можете да се жените вече Simple Smile снахата я бива Wink

девойки, заминавам за англия след една седмица, за известно време.

ей... забравих да ви разкажа днес какво ми се случи.

реших да пробвам и аз калоян с буквите, на майтап, разбира се. той обикновено не проявява никакъв интерес към рисуване или всичко, което изисква седене на едно място и изключва опцията катерене.
написак му К, това на Кайо буквата.. седи и гледа малко....  newsm78

после казвам: това на баба Тани буквата, Т като тани.
и !! той повтори!!
и поиска още!
написахме на тати Венци буквата. И той каза В тативани (за пръв път!!)
написах му още няколко букви (общо 5) и той на второто прочитане ги казваше с мен, и ги посочваше разбъркано  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

много му хареса, започна да ме гони с тефтера да му пиша... това не е моето дете! а съвсем случайно го пробвах! колко ли неща значи и могат, пък понеже не си казват, ние ги подценяваме. и той казва около 20 думи.

също тяка бях убедена, че произнася идеално и безгрешно неговите си 20 думи.
днес венци разби тази илюзия на пух и прах. оказа се, че той не разбира почти нито една от думите на кало.
например изобщо не разбра неща като: тунено, танани, танолони, танална.... (студено, банани, панталони, пералня)....

започнал е да се притеснява кой ще му превежда докато съм в англия  hahaha

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 01:13 от kalina na kayo

Общи условия

Активация на акаунт