Много мина, мъничко остана, ФЕВРУАРИ бебче ще прегърне мама!

• 13 755
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Привет и от мен.
Аз докато се разпиша в темата и тя почти се изчерпа. Ама немога да смогна да ви изчета.

ЧРД на момчето на КikaM.

Еstrella много сте  сладки, а бебчовци са толкова мънички, беззащитни и сладки. Тези снимки са толкова мили, че ми изпълниха душата. От тебе лъха толкова спокойствие и щастие. Желая ви бързо наддаване и скоро да се гушкате в къщи.

Относно присъствието на таткото по време на раждане аз нямам нищо против, стига да е желано и от двамата. Нашият татко май не иска и аз няма да настоявам.

За кърменето ще ми е за първи път, но си мисля, че няма да се притеснявам да го правя дискретно и на публични места.

Май за сега друго не се сещам.
Хубав ден на всички.

# 196
Мери,
Обръщам се специално към теб и то тук, а не на лични, защото бих искала да ти се извиня публично, след като моят пост те е засегнал лично. Не съм искала да обидя никой, моето мнение е ясно, таткото няма място при мен, там в родилна зала, после ще бъдем заедно и ще споделяме всичко, от кърменето до къпането и памперса...но това си е мое мнение, всеки си има право на свое и аз го уважавам! Сравнението, което съм използвала очевидно е комично, и в кръга на шегата, в никакъв случай не е буквално и категорично. Мери, съжалявам, че не си приела чувството ми за хумор и че то те е обидило, извинявам се на всички, на които се е сторило неуместно и неподходящо! Не бих искала да навлизам в спорове с никоя от вас, просто ви уважавам и държа на мнението на всяка, така че още веднъж Ви се извинявам и вече ще имам едно наум преди да реша да изразя свободно мнението си и да се пошегувам.
Хубав ден на всички!

# 197
Естрелка! Поздравления за сладките мъничета! Да са ви живи и здрави! Снимките ви ми напълниха душата!
Кика, да ти е жив и здрав рожденника, много щастие и късмет му пожелавам!
За кърменето навън, аз съм: "за", практикувала съм го с дъщеря ми, но дискретно, на някоя пейка в парка, смятам, че този акт на естествена близост на бебето с майката не носи нищо пошло и срамно за да се притесняваме от него.
До скоро!

# 198
Ох, много са сладки Явор и Александра !!! Simple Smile Да са ви живи и здрави и скоро да си се гушкате в къщи. Много се радвам на близначета, направо ще напълнят къщата Simple Smile)))

# 199
Ох, не мога да се включа, Пресиан не ми дава да припаря до компютъра.
КИКА М, честит рожденник!!!  bouquet
Естрела, супер, много са сладки!
Вчера бях на последната ФМ и този д-р ми каза, че бебето вървяло едричко, сега пък излезе термин 19 януари, определено ми се струва, че ок. 20 ян. ще е събитието. Ако някой се интересува цветен доплер в "Темелков" е 35лв.
Да се изкажа за кърменето на вън Mr. Green В началото много се притеснявах, но постепенно свикнах и съм кърмила на какви ли не места и институции. Повечето ми познати (извън форума) обаче сякаш не го възприемат. Една от тях напр. почти не извеждаше бебето си, защото постоянно искаше да суче, тъкмо излязат, то ревне и тя веднага си вика такси и се прибира в къщи да го кърми. Ако пък бебето е кърмено под час и не дай си боже огладнее по-рано, се почва едно наливане с вода и бутане на биберон, което допълнително изнервя и майката и бебето. Аз това не мога да си го причиня, нито пък на бебо, особено лятото когато сме постоянно на вън. Кърменето е такова улеснение, особено на малко бебче, винаги можеш да се загърнеш с одеалце или пък в слинг и никой няма да разбере.

# 200
оле толкова невинни съкровища!много са сладки.естрела ти си щастливка!браво! Hug

# 201
Кика, да ти е жив и здрав рожденника, да те слуша и радва
Естрелка, колко са малки и крехки и сладки тези Явор и Александра Hug Hug Hug
Ей мами, стига с тези спорове за таткото и присъствието му в родилна зала. Всеки има право на избор. ПО същия начин може да спорим за нормалното раждане и секциото, за видовете упойки или за какво ли още не... Много ни се трупат хормоните и всички сме лесно раними. Съдя по себе си за това. Не искам нито Мери нито Илинка да са обидени, за това сме хора и живеем в държава в която можем да изразяваме мнението си. Простичкия пример е че аз не бих станала лекар, не защото няма хуманизъм в мен, а защото имам слаби нерви и немога да гледам вътрещности и т.н. Така че ако има желаещи татковци нека бъдат при майките докато раждат, а другите да подготват дома за посрещането на новия член от семейството. ПО същата логика не гледах и филма на БТВ за изоставените деца на България. Беше забранен за бременни. Радвам се че не го гледах защото това щеше да ме разстрои ужасно и да живея дни наред с мисълта че може да се случи на всеки от нас подобно нещастие. Ето това се казва нещастие... Това обаче не ме прави по малко съпричастна...
Спирам по темата. Снощи за това написах случката при козметичката - може би за да разведря емоциите, но май не се получи.
Прегръщам ви и ви желая да изживеете най прекрасния си ден днес Simple Smile    (божееееееееее заприличах на една водеща... Миглена Ангелова май беше)

# 202
Здравейте момичета!

Естрелка, стопли ми душата и ми напълни очите със сълзи. Много са милички твоите дечица! Сега колко вече тежат? Лекарите кога преполагат че ще ги изпишат? Прегръщам ви силно и да знаеш много ви се радвам!

zdravi4
, колко е бебето, не казаха ли? Януари-януари, когато да е, само да е здраво Hug

Честит Рожден ден на сина на КикаМ! Прекрасно детство, изпълнено с радостни моменти. И да е послушен батко!

За присъствието на таткото-нямам отношение, все пак съм със секцио.
За кърменето-нямам отношение, не успях първия път , сега се надявам да нямам проблеми.

Хубав ден!

# 203
Дойде ми на гости една приятелка и не успях да си довърша поста Simple Smile
За кърменетоаз кърмих сина си почти 11 месеца,но навън не съм го кърмила,не че мисля че е нещо срамно или лошо,напротив,но аз съм доста стеснителна и може би затова Embarassed EmbarassedИначе изцяло подкрепям майките,които кърмят навън newsm74
mozila,и аз в последно време само това си мисля,ако евентуално реша да раждам в Сливен(още не съм решила Confused)и е много лошо времето как ще стигна до там newsm78Другите мами от Бургас,мислили ли сте за това smile3506,мене засега май само пътят и лошото време ме притесняват.

# 204
Кика да ти е жив и здрав рожденика! Да расте умен и разумен, в безгрижни игри и веселие!

И много ти благодаря за хубавите пожелания, дай Боже да стане така! Praynig
Естрела чудно са рожбите ти, не съм виждала по сладки бебета! Да сте здрави и щастливи, скоро всички у дома! Благодаря ти за снимките, много ме разнежи...
Илинка не се извинявай, няма нужда!   bouquet И не спирай да пишеш и споделяш, моля те! Съжалявам че така импулсивно реагирах вчера, но и мен явно здраво ме друса хормона вече, особено вечер. Мислих да си изтрия поста но ми се струва нелепо, никак не искам разправии в мирната ни и уютна темичка. Аз също уважавам мнението на другите, просто на места изказванията бяха малко... груби и крайни, несъобразени че има майки споделящи противоположното мнение.
Мирка, едва ли някой би се обидил на противоположно мнение, разбира се че споделяме. Но е обидно да окачествяваме постъпките на другите които не приемаме като нередни или грозни. Всеки си има мироглед и ако за мен едно не е правилно, за теб може да е. Едно е да споделиш че не би яла да речем макарони със захар и сирене защото не обичаш да смесваш вкусовете или просто не са ти по вкуса, друго е да кажеш колко са гнусни и противни и как може да ги ям.
Пух, никой не се опитва да промени мнението ти, ставаше дума за друго тук. Както и да е, точка от мен по въпроса.
Росинко да не ми се обиди като споделих че съм от групата на невъзмутимите  bouquet
Честит рожден ден на Фифорина! Не се е вясвала скоро, но предполагам че чете. Фифо пожелавам ти да си много здрава, все така красива и безумно щастлива! 

# 205
Здравейте и от мен, мили мамчета!

Ей, тук големи страсти са се разгорели за една вечер  Mr. Green! И аз мисля, че е излишно някой да се обижда от мнението на някого или да се извинява, че има мнение, което е различно. Все пак само си споделяме... И аз искам само да кажа, че моето мнение си е сформирано от моя личен опит, не от друго. Не мога да си кривя душата и да кажа, че мъж, на когото му се повдига от вида на кръвта при цикъл, може да присъства на раждане без да има негативни последствия от това. И пак (с огромно извинение, че се повтарям Blush) - според мен зависи от мъжа и как се чувства жената, така че е безмислен да се спори.

Естрелка, бебетата са големи бонбончета! Дано бързо наддадат и да си се приберете!   Praynig

Кика, честит рожден ден! Сладко и здравичко подаръче през февруари  baby_neutral

За кърменето - ако всичко е наред (в смисъл да имам кърма), не бих се притеснявала да кърмя навън  baby_neutral

Цунки на всички Heart Eyes

# 206
Леле, колко сте изписали от снощи!
Естрелка, бебетата са невероятни! Да ги погалиш от мен другия път по ръчичката! Дано скоро си ги вземете у дома!
Честит рожден ден на сина на Кика и на Фифорина! Ето и за тях по нещичко:
За кърменето навън - кърмила съм навсякъде от първия момент, щом Благун ревнеше и му давах гърдата. Беше ми много по-спокойно да си нахраня бебето когато огладнеее, но съм се старала да го правя дискретно, загървала съм го с одеалце или в яке. Спрях да го кърмя през май заради втората бременност, а и вече почти нямах кърма, той ме използваше повече като залъгалка. Това са били невероятни моменти на близост, които сме имали двамата и се надявам пак да си кърмя и бебката.
Мери, стискам палци през новата година да сте в нова къща! Ние наскоро правихме оценка и ни излезна за 1 ден, дано и при вас да стане бързо. За съжаление банките колкото и да се тупат в гърдите, че отпускат бързо кредити, всъщност следват доста тромави процедури  Thinking.

# 207
Евелинка благодаря! Дано! Praynig И на нас
оценката ще е готова днес или утре най- късно, чакам да се обадят и тръпна. А за банката си права пердполагам, как ми се ще обаче да посрещнем новата година у дома...  Flutter
Ива вчера не искаше да си ходим от там, казва "нека си вземем къщата с нас, там дето живеем ми е тясно, тук е хубаво. Хайде де мамооо, нали каза че ще вземем къщата!"

# 208
МЕРИ!  Hug Бременна му работа! Важното е че се разбираме, макар и от после!   bouquet

# 209
Росинко да не ми се обиди като споделих че съм от групата на невъзмутимите  bouquet
Еи сладурке, нали знаеш колко те обичам - не ми пиши такива неща бе душо no Ще те напляскам  box

Общи условия

Активация на акаунт