Много мина, мъничко остана, ФЕВРУАРИ бебче ще прегърне мама!

• 13 725
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
hotday и при мен докторката каза че бебчо ще излезе на 26,02,2008, като последния ден ми беше 19,05,2007. По други калкулатори ми излиза да се роди на 22,02,08, наистина и аз много се чудех. Всъщност няма значение, защото бебето само ще реши кога да излезе. Една приятелка ми каза вчера че най-малко 6 седмици ми остават до раждането и като вляза в деветия месец всеки ден ще е рожден ден.
еvelinar аз от август съм в болнични. В началото ми закъсняха с два месеца, но вече всичко си идва точно на време. Т.к. болничните са ми всеки месец от 20-ти, а фирмата ни на 26-то число подава данни за предния месец. Сега вече влезе всичко в крак и около 5-10-то число имам превод на болнични. Не знам дали стана ясно, ако не ще се пробвам пак да обясня. И за мен беше малко трудно да разбера защо така и как но ..... нещо не "загрявам" много бързо в последно време.
Роси много ме развесели с разказа си. относно предаването за изоставените деца и аз не го гледах, не знам но ми става много кофти.
Естрела много са ти сладички бебенцата. Не знам дали само на мен ми се вижда така, но мисля че приличат много на теб.
Кика М да ти е жив и здрав рожденика и много да го слушаш.
Исках и още нещо да кажа но...... ми изхвърча  smile3535

Не знам дали ви е попадала тази петиция, аз сега я виждам http://www.bgpetition.com/maichinstvo/index.html
Чао и много целувки Rolling Eyes

# 211
Илинко!   Hug   bouquet
Роси! Heart Eyes  bouquet
slanchice1 подписахме я отдавна семейно.
Все забравям да кажа за болничния, аз излизам от 24.12 според док, но ще ми го издаде на 27.
Оставям ви, ще опитаме с Ива да мръднем навън за час-два, ужасно е студено днес, но ще видим колко ще изтърпим.

# 212
здравейте момичета!

мери - много благодаря за пожеланията! стана ми адски мило Heart Eyes. чета редовно, доколкото мога и пиша рядко - то вие всичко казвате каквото има.

та, по повод на днешния ми празник черпя обилно всички ви с кой каквото му се иска  chef

на всички с хубави новини - честито!
естрела - твоите бебета са просто прекрасни! а вие с мъжа ти изглеждате като едни много щастливи хора - да сте все така радостни!

аз съм много добре, бебо също. растем и щастливеем.
относно присъствието на бащата - мери, общо взето е изчерпала темата, т.е. аз споделям нейното мнение. като искам да допълня само, че моето мнение се промени. принципно, не исках таткото да присъства. но първо, че той изяви желание (предпупреди, че не иска да гледа  между краката ми, обаче Joy) и второ след като ходих на курса по йога започнах да гледам на цялото нещо, наречено раждане доста по-разлчино и смея да кажа много по-позитивно. възприемам го, а покрай мен и таткото като наистина най-естественото нещо на света, от което няма защо да се притеснявам нито аз, нито той. освен това, таткото наистина може да бъде подкрепа и опора в този момент - да помогне да се чувстваме по-спокойни, защото имаме близък човек до себе си, а може да прави масажи и едно друго, с което физически да помага. а има и един съвет за целуване между контракциите, което пък съвсем помага Wink. по този повод, мери - ако не го пуснат да стои до мен ще направя жесток скандал! плащам си (което е принципно безумно!) за това и да не позволят да стои до мен - просто няма да стане.
за кърменето - честно казано, на пръв поглед ми е малко смутително, въпреки че не съм от притеснителните. предполагам, че като свикна със самото кърмене, няма да имам проблем и да кърмя навън.

желая на всички ви един прекрасен ден, изпълнен само с положителни емоции!

# 213
Днес ми е много нервно и бременно настроението, затова само да кажа за болничните. Аз бях в началото на септември една седмица в болнични. Парите още не са ми преведени от НОИ. Не знам дали е нормално, но това е положението.

# 214
Днес ми е много нервно и бременно настроението, затова само да кажа за болничните. Аз бях в началото на септември една седмица в болнични. Парите още не са ми преведени от НОИ. Не знам дали е нормално, но това е положението.
Пухка... не искам да те плаша но парите от болничния за първата операцията на сина ми Боби през април ми ги преведоха миналия месец. Стоях и се чудех като си гледах извлеченията какви са тея 30 лева ????????>Оказа се че толкова ми се полага за 10 гледане на Бобо - който претърпя 2 операции на крачетата и беше за по 25 дена в гипс през 2 месеца.За това за втората операция не си всех болничен. Просто имах толкова проблеми с НОИ, че не ми се говори.
 Stop
Усмихнат ден от мен Simple Smile

# 215
   newsm51Браво на всички ,че пак сте под снежното, коледно, весело настроение  newsm51
                                       така ще е по-добре -усеща се мир,любов и ужажение  !!!
  txtloves По-добре да се обичаме всички
и да украсим коледни елхички !!!   txtloves

# 216
fiforina,честит рожден ден  bouquetмного здраве и щастие и едно сладко бебче догодина  Gift
Мери,пожелавам ви да посрещнете Новата година в собствения си дом PeaceНие и тази Нова година ще си я посрещнем под наем,дано догодина вече си имаме собствен дом Praynig
Момичета,аз писах за моето мнение за присъствието на таткото по време на раждане  Peace,завиждам ви че можете да споделите с партньора си този момент.Не че нашият татко не иска да присъства(аз също искам),обаче няма кой да го пусне #Cussing out #Cussing out
За болничните не знам,аз излизам в болнични около 10-14 януари чак.Досега не съм ползвала болнични,защото така или иначе се водя фиктивно на работа във фирмата на свекър ми.
За термина:и моят термин е на 27.02.,а датата на последната ми менструация е 20.05.
Приятен ден на всички Hug

# 217
Буби, като прочета поетичните ти постовете и всяка черна мисъл се изпарява от главата ми!
Нека нежната ти поетична душа да продължава да пръска сияние и да озарява понякога мрачните ни дни! Поздравления!   bouquet

# 218
fiforina честит рожден ден.много здраве,и любов и щастливи мигове с бебнцето ти!
КикаМ честит рожденник и на теб ! Да ви е жив и здрав,и да е добър батко !
Близнаците на Естрела са много сладки !Така ме разчустваха тези снимки,такива хубави и оформени човечета са!
Хайде по-бързо да наддават и да си ходят у дома  Hug
И да попитам някоя от вас маже ли зърната си с крем (Гармастан или нещо подобно,което ги подготвя за кърменето) още от сега?
Хубав ден на всички ви!   bouquet

# 219
  Мами много бързо пишете бе Simple Smile
  Честито на всички празнуващи.
   Аз след депресията, в която бях изпаднала и на фона на всичките проблеми да ви се похваля днес си взехме халки за подписването. Много са изчистени и симпатични. Това е подаръка от "свекървата" - ако я видите каква е мацка свекърва ми звучи малко кофти.
Да ви попитам по този повод някой знае ли как става издаването на медицинско? Какви точни изследвания се правят, какво се плаща и колко, защото сватбата е на 12.01.2008 и трябва да сме подготвени. Дано само да не се отметнат заплануваните кумуве, че незнам какво ще правим. Приятелят ми, май вече трябва да казвам мъжа ми Simple Smile, искаше веднага да си сложи халката и да не я сваля  Joy. Зачудих се какъв е тоя мерак да се обвърже Simple Smile. Ходенето ха банкет довечера отпада. Решихме го заедно и май така ще е най - добре.
Снощи брат ми имаше рожден ден и бебо му изнесе безплатен концерт. Всички се забавляваха на изпълненията от корема ми  Laughing.
 Гледам снимките на Естрелка и си мисля колко големи и оформени човечета имаме в коремите си. Ние на нашето бебче вече си му говорим. Малко сме като невменяеми ама Simple Smile...
Предлагам да прекратим темата за присъствието на таткото, че май обстановката доста се е нажежила  Peace. Това е от мен целувам ви всички.

П.С. Смятате ли, че след като на подписването ще сме само ние с кумовете и родителите ни ми е необходим букет ?
А имате ли мнение   за ритуална зала "Красно село" там ще подписваме

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 15:28 от jjoy

# 220
    Two Hearts  Illinka    Животьт е толкова хубав и кратьк ,
 че искаме да вземем всичко ,без остатьк .
Благодаря ти отново за милите думи
и..... нека  само разбирателство цари помежду ни !!!  Two Hearts

ЧАРА ти ще ходиш ли вьв мола  ,говорих сьс маика ми-ще доиде по някое време Цените какви са -ако искаш ми  пиши на лични    СТРАХОТНИ СА ГОБЛЕНИТЕ   

Последна редакция: чт, 13 дек 2007, 20:40 от бубето 29

# 221
  Да ви попитам по този повод някой знае ли как става издаването на медицинско? Какви точни изследвания се правят, какво се плаща и колко............
П.С. Смятате ли, че след като на подписването ще сме само ние с кумовете и родителите ни ми е необходим букет ?
...

Отиваш при личния лекар и срещу 20 лв някъде ти дава медицинско за брак. Никъде не те праща, формалност е и става веднага. Но според мен отделно трябва да отидеш в Психодиспансера за уверение, но не съм сигурна.

Ето тук може да видиш полезни неща:
http://www.svatbamagazine.com/articles/article1.html

А тук пък може да си пишеш в подобен форум за нещата, които те вълнуват:
http://forum.svatbata.bg/

За букета е хубаво да си имаш, защо не, дори и три цветенца обгърнати с панделка, за настроение..

# 222
По темата за таткото искам само да добавя, че всички вие ми помогнахте да постигна хармония със себе си и сега съм много по уверена в това което искам. Та мисълта ми е, че не трябва да спираме да изказваме мненията си, било то положителни или отрицателни. Illinka дори и твоето мнение, което тогава ми дойде леко в повече за бременния ми мозък в крайна сметка ми помогна да разбера себе си. Hug Спирам по темата, само да добавя , че е важно всеки да разбере за себе си как бихте се чувствали най спокойни и щастливи в момента. Защото в крайна сметка това е най важното.

Близнаците на Естрела са страхотни малки душички, много ме развълнуваха снимките. Естрелка пожелавам ви много скоро да сте у дома.
Честито на fiforina    и на рожденикът на КикаМ   bouquet
jjoy честито ти халки, мъжете понякога за по ентусиазирани около сватбите дори и от нас жените Wink
izabela83 аз в момента си мажа гърдите с крем на Мустела, но не съм сигурна дали трябва да се мажат зърната или не. Ако не ги намажа, ми стават много сухи. Но и аз се чудя кое е по правилно, да се мажат или не.
Напоследък усещам бебчо много пораснал и толкова много рита и се движи из корема ми, че на моменти имам чувството че ще излезе от някаде.  Laughing Дали е възможно нещо да не му е удобно или аз пак си мисля глупости? Ами това е, иначе сме добре. Не съм го виждала от както бях в 22 седмица и ми е мъчно вече за малкото човече.
След малко ще излизам да потърся нещо малко по официално за обличане на тюленчета като мен. В събота сме на Коледно парти и трябвало облеклото да е официално.....направо не знам дали ще намеря нещо подходящо.
Още не съм украсила в къщи, но съм купила едни страхотни лампички, които светят като падащи снежинки и смятам да ги слагам на къщата от вън. Винаги съм си мечтала за къща, цялата в светлини като по филмите, дано сега да постигна подобен ефект.
Започнах да се замислям и какво ще приготвя за Бъдни вечер и Коледа. За първи път ще трябва аз да приготвя вкусотиите, досега винаги майка ми е приготвяла а аз само помагах. Скоро по този повод мъжа ми каза "Сега ти си МАМА "  и се замислих. как на мен се пада честа от сега нататък да придавам уют в дома. Изобщо много ми е Коледно напоследък.
Хайде лек ден от мен и много коледно настроение.   bouquet

# 223
  • София
От няколко години вече не се иска бележка от психодиспансера за сключване на брак, но ти трябват кръвни изследвания за васерман. В поликлиниката ти трябва да знаят на информация. Ние не бяхме сигурни какво е нужно и си направихме и за васерман и за спин. Иначе бланките за медицинско за брак се купуват от книжарница Simple Smile.

Искам да ви кажа колко съм бясна на хората. Днес ми се наложи да отида до КАТ и след 3 часа чакане вече просто ми дойде повече и попитах на последната опашка хората дали биха ме пуснали пред тях? Какво мислите стана, вместо да кажат разбира се всеки започна да се оплаква как и него нещо не му е добре, защо съм отишла там като съм бременна и така нататък  smile3514 направо подивях, а жената от гишето им се скара - не можах да повярвам, че хората сме такива Weary същества!!!

Стига толкова нерви от мен!
Усмихнат следобяд ви пожелавам  newsm03

# 224
здравейте!
Да ви питам нещо,за болнични, казаха ми да изчакам и да си пусна болничния след празниците
место на 26,27-12- 2007г. да го пусна 3,4-1-2008г.дали е възможно?Като аз се самоосигурявам.

Общи условия

Активация на акаунт