Много мина, мъничко остана, ФЕВРУАРИ бебче ще прегърне мама!

• 13 668
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
здравейте!
Да ви питам нещо,за болнични, казаха ми да изчакам и да си пусна болничния след празниците
место на 26,27-12- 2007г. да го пусна 3,4-1-2008г.дали е възможно?Като аз се самоосигурявам.

Здравей,
мисля, че може. Доктора каза, че по-късно може да се пусне, но по-рано не. Той и моя ми го измести така - от 29.12.2007 на 02.01.2008.

Относно мазането на гърдите, аз се мажа с едно кремче, което си бях взела от Америка, нещо с прополис беше, ползва се за всякакви цели, като вазелин е. Мажа само ареолите, без зърната, че иначе много ме сърбяха и сега е по-добре.  Embarassed

# 226
  • Варна
Ох, Естрелка вече се бух отчаяла...мислех, че има да си чакаме за снимки...Много, ама много са сладички бебетата ти...направо ме просълзиха, толкова са крехкички и същевременно оформени човечета. Целувки , да ги нагушкаш, ако може и от мен  Hug

Честит празник на празнуващите!

Леле, колко много сте изписали ... Какви буйни страсти са се разгорели, после потушили ...да не ви остави за малко без надзор човек  smile3503 Ама хормоните са страшна работа  newsm12 прошка няма...

Аз, днес бях, малко на работа, и повече, по улиците...   да пазарувам коледни подараци .... Close-mas: че не остана, заврях се в молла и докато се натуткам, то станало 100 часа обърнах си джобовете с хастара нагоре, но за сметка на това пък настроението ми е супер  newsm68

Въпрос към варненските мами, чух по радиото , че в спортна зала имало Коледно изложение ...някой ходил ли е и струва ли си посещението?!

# 227
Джой, ти трябва да имаш валиден Васерман и СПИН, нали ни пускаха от ЖК в началото на бременността, пък изследването важеше май 6 месеца. Питай за всеки случай. Бланките за медицинското се взимат от книжарницата и се попълват от личния лекар, при моята се плащаше само потребителска такса. Мъжът ти ще трябва да си направи и да си плати изследванията, но мисля, че не бяха много скъпи, инфото ми е отпреди 2-3 години. И наистина - може 3 цветчета да са с една панделка, но си вземи букет! Hug
Хайде и аз да се опитам да ви развеселя: на нас ни искаха бележка от психодиспансера (страхотно е, че е отпаднало! - иначе и там ни взеха по 10 лв.). Заредихме се рано преди работа и двамата. И двамата бързахме, Митко имаше някаква среща. Пишеше, че работят от 9, смятахме да сме първи и после всеки по задачи. Да, ама 1 час никой не се появи, само портиерът и като го питахме кога ще дойдат чиновниците вдигаше рамене. Накрая Митко почна да се разхожда нервно из коридора, по едно време спря и ми каза :"Абе, те може да ни наблюдават отнякъде доколоко могат да ни изнервят. Ако не дойдат скоро аз си тръгвам, щото като ги видя и ще почна да буйствам!"  hahaha Joy Както и да е, дойдоха и само ни сложиха по един печат в медицинското, взеха си паричките и ни изпратиха по живо, по здраво Twisted Evil. Още се майтапим, че до ден днешен не знаем дали не сме женени за шизофреници, защото никаква справка не направиха  Mr. Green.
Алекс, сигурна ли си, че може да се отложи болничния, защото аз доколкото имам инфо от първата бременност, докторът предварително ти дава информация с термина и болничният започва точно 45 дни преди термин. Може да ти го издаде 3 дни преди термина със задна дата, но пак ще е от 45 дни преди термин. Иначе по-рано не може да се издава.
Лидия, не се ядосвай за хората в КАТ, навсякъде са така. Особено там е страшно изнервено. Оправях си акт преди няколко месеца и си спомням, че чаках с часове  Twisted Evil. на всичкото отгоре бяха сложили един телевизор и даваха жертви от катастрофи и ми прилоша като видях как слагат абокат на едно момче  Sick.
Ще водя Благун на Коледния базар- да си купим по нещо, за да свиква да е съпричастен с такива идеи.  Peace

# 228
Здравейте!
Естрелка много са сладки малките, да са ви живи и здрави и по-скоро да си ги приберете.
Кикам да ти е жив и здрав рожденника, много да ви радва, а вие много да го слушате Grinning.
Аз да се похваля, днес ни се роди племеница.

# 229
От няколко години вече не се иска бележка от психодиспансера за сключване на брак, но ти трябват кръвни изследвания за васерман. В поликлиниката ти трябва да знаят на информация. Ние не бяхме сигурни какво е нужно и си направихме и за васерман и за спин. Иначе бланките за медицинско за брак се купуват от книжарница Simple Smile.

Усмихнат следобяд ви пожелавам  newsm03

Ми аз лично се жених миналата година октомври, така че незнам ти за каква бележка говориш, че е отпаднала като при мен я искаха.

# 230
Здравейте и от мен!
Фифорина честит рожден ден!Да си жива и здрава!  bouquet
Кика, честит рожденник и на теб!Много, много да те радва.
Естрелка , страхотни са сладурчетата, гушни ги от мен следващия път, дано скоро да си ги прибереш вкъщи.
Да се отчета и аз .Днес бях на преглед, бебка вече се е обърнала с главата на долу, голяма е около 1300гр., няма увита пъпна връв ,плацентата е хубава абе въобще Цветкова каза, че е много хубава и оформена госпожицата.Въпреки чувствителната ми матка всичко вървяло чудесно.Притесни ме само едно нещо, сега пък по размера на главичката излизам в 29 седмица, а терминът ми  на края на месеца-27-28.02.08.Първоначално ми казаха 12.02, предния път 15.02 а сега пък 27. Датата на последната ми менструация е 10.05.07.Направо изпадам в ужас, питах да не би да изостава в развитието си, нямало нищо такова, много добре си вървяло бебчето, просто аз съм била по-дребна и то съответно нямало да бъде гигант.Не знам какво да си мисля, моля ако някоя мама може да ме посъветва нещо, много ще се радвам.
По отношение на присъствието на таткото- нашия татко не желае да присъства , защото от кръв и разни миризми на лекарства и болници  му става лошо.Така, че няма да го тормозя.Най-важното според мен е бебето да е добре.
Ох май много дълго стана, после пак ще пиша.

# 231
Леле девойкии!Една моя приятлека роди снощи момиченце 4,350кг!Секцио естествено!Представяте ли си:)))Много се развълнувах!
Благодаря на всички за отговорите- явно термините са нещо твърде ориентировъчно, но ме е яд че от тях все пак зависи 45 дневния болничен който дават.Тогава вече броят много стриктно и не дават и ден повече хитреците!Аз вече имам явна непоносимост към шефовете и не искам да им пускам и ден аванта!
Приятна вечер на всички!!!

# 232
jjoy,мисля че аз съм най пресния случай на женитба Wink.значи купуваш си медицински от книжарницата,отивате в психото удрят по един печат и плащате 20 лв.после си правите изследвания за васерман и там удрят печати на медицинските,ти трябва да имаш за васерман затова само мъжа ти да си направи но пак си даваш медицинското за печат и показваш изследването!накрая отиваш при личния,може и при друг джипи няма значение,и той ти попълва остатъка от медицинското и плащаш 10 лв.носят се в съвета най много седмица преди сватбата защото ви задържат личните карти и няма смисъл по рано.при мен понеже мажа ми не е от моя град и му искаха удостоверение за семейно положение(пак от съвета).но незнам твоя случай какав е! Grinning.ами това е с документите поне при нас!дано да съм ти била полезна! Hug

# 233
  • ВАРНА
hotday, честито на приятелката ти. Да е здраво и само радости да носи.
fiforina, честит рожден ден и на теб!!! 
А аз, нали вчера ви се похвалих, че нищо не ме боли. Е, беше така, до вчера. Днес сутринта като станах усетих болка точно на срамната кост, като съм права и като ходя. Когато съм седнала не усещам нищо. Нали бяхте казали, че е нормално ... newsm78.

# 234
Здравейте, мамчета....
Фифорина, честит рожден де....Желая ти да си жива, здрава, винаги засмяна, много щастлива и едно пухкаво и здраво беболанче-феруланче...
КикаМ, честит ви рожденик....Да ви е жив и здрав, много да ви радва.... Hug
Естрелка, много са ти хубавки дечицата....А и вие със съпругът ти изглеждате толкова щастливи....Дано бързо да наддадат сладурковците и скоро да си ги приберета....А и благодаря, че ни зарадва с така жадуваните от всички снимки на нашите февруарски талисмани... Hug
Даниекла, честита ви племеница.....Да е жива и здрва, а на мамчето й бързо вистановяване... Hug
hotday, честито на приятелката ти...Да им е жива и здрва госпожицата и много да ги радва...
Джой, много се радвам, че всичко при теб се подрежда и, че вече имате халки.... Hug А за процедурите преди брака ...не ги знам... Hug
Дездемонка, нормално е ...не се претеснявай.... Hug

# 235
  • София
Нито съм ходила до психото, нито са ми го искали. За това мисля, че не е необходимо, аз се жених преди 3 месеца

# 236
Даниелка, Хотдей честити бебета, много да са здрави и спокойни!   bouquet
Изабелита ако ги усещаш сухи мажи ги с нещо. Аз с Ива се мазах с Гармастан целия 9 месец, но първите 11 дни бях с разранени зърна, заради неправилно поставяне на гърдата. А ползата от мазането би била че се подхранва кожата и става малко по еластична. Ако си взимате някакъв мехлем за гърди нека е Лансинох, това е чист ланолин, не е нужно да се отмива, безвреден е за бебето и е много полезен за рани.
Тролипен спокойно, ще си намери място, сега наистина му е тясно на детето, но така природата го принуждава да застане в най подходяща стартова позиция, главата долу, гърба в най широката част и т.н. Детето си намира място не се тревожи Hug

# 237
Да ви попитам нещо момичета-носите ли от тези колани поддьржащи  корема или само аз имам такьв ,може би защото ми е малко по-голямо коремчето от вашите    newsm78

# 238
Алекс, сигурна ли си, че може да се отложи болничния, защото аз доколкото имам инфо от първата бременност, докторът предварително ти дава информация с термина и болничният започва точно 45 дни преди термин. Може да ти го издаде 3 дни преди термина със задна дата, но пак ще е от 45 дни преди термин. Иначе по-рано не може да се издава.
Миличка, копирам ти какво е отговорила една мама счетоводителка, пък и нали ти викам, че и моя болничен ще го преместят с 4-5 дена заради почивните дни, надявам се да не е проблем после с НОИ.

Добро утро!
Имам едно питане. Термина ми е 31.01.2008 г. и ми се пада да изляза в 45-дневния болничен на 17 декември. Аз обаче искам да си изкарам годината до края. Има ли възможност болничният ми да се издаде от 01.01.2008 г. ?

Принципно може. Според Наредбата за медицинска експертиза на неработоспособността, ако жената е работила болничният се издава по-късно. Неизползваните дни се губят, обаче. Времето, когато си работила се удостоверява от работодателя със служебна бележка. Консултирай се с наблюдаващия те гинеколог, защото много от тях не са в час и не искат да издават болничен лист по-късно от 45 дни преди термин. Освен това е възможно да имаш проблеми и при изплащането от НОИ, т.е. заради по-късното започване на болничния да ти забавят изплащането заради неразбории.

# 239
ДЖОЙ, миличка, аз се омъжвах преди месец в София. Искат само медицинско -  васерман и нищо повече. Намен не ми се занимаваше с лични лекари и тям подобни, така че ходих в поликлиника Санус - на Пиротска се намира, точно един етаж под там, където се записват за граждански брак. Струва 14 лв. и е готово за 1/2 час! Докато в поликлиниката има да се занимаваш 1/2 ден!

Успех и много се радвам, че нещата се нареждат!

Мери, стискам палци за къщата!

Фифорина, честито   bouquet

Даниелка, Хотдей, много хубави новини! Да са живи и здрави бебенцата!

Общи условия

Активация на акаунт