Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Нормално ли е на три месеца детето да не може да държи главата си стабилно?
Какво да правя, ако детето ми не може да държи главата си стабилно?
Каква е ролята на физиотерапията в тези случаи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Нормално ли е на три месеца детето да не може да държи главата си стабилно?
-
Какво да правя, ако детето ми не може да държи главата си стабилно?
Основният съвет е да поставите детето по корем, което ще помогне за укрепване на мускулите на врата и гърба. Важно е родителите да провеждат подходящи упражнения, съобразени с възрастта на детето. За специфични притеснения, като трудности при контролиране на главата, може да се наложи консултация с невролог или физиотерапевт.
-
Каква е ролята на физиотерапията в тези случаи?
Физиотерапията играе решаваща роля при лечението на проблеми с двигателното развитие. Чрез специализирани упражнения и масаж може да се подобри мускулният тонус и да се предотвратят по-сериозни здравословни проблеми. Много родители споделят, че правилното и навременно провеждане на терапия води до положителни резултати.
-
Какви са симптомите на тортиколис и как да ги разграничим?
-
Какви съвети дават родителите относно търсенето на специалист?
просто усещане... а как да се свържа с добър физиотерапевт? Има малко време до Коледните празници и ми се ще преди това да идем !
но въпреки това ще направя всичко възможно да го заведа на някое от посочените места, най вероятно Чавдаров, телефони и указания получих
уж има лекари за тая работа , ама... сега много каталясва горкия - държа го много по корем и той пъшка ли пъшка ...
ама няма начин
и все пак си мисля, че искат много от бебето - например някакво упражнение за сядане ни показаха - дето го дигам за ръчичките докато седне ... хмм рано ми се вижда, а и тук други познати бебовци не са по-напред във възможностите и движенията от нашия . Много хора смятат, че избързват да ни карат да можем някои неща от сега - като че ли критериите са се променили. Майка ми например си спомня, че аз съм си изправила главата в 4 месец, защото просто ме е мързяло да я държа и ми е тежала, а за сядане да не говорим - в 5 месец чак. Но както и да е-като ми е казано ще го правя - виждам , че има полза - поне спи много от умората