Отговори
# 120
  • Варна
Момичета, май ще трябва сами да се грижим за правилното протичане на ЖК. Погледнете линка към програмата "Майчино здравеопазване"  на ЗК на първата страница и вижте кое изследване кога се прави. За да не се правят лекарите на разсеяни ако трябва си го разпечатайте и им го покажете. Щом са сключили договор със ЗК, задължително трябва да го спазват. Да не говорим, че ако майката има някакво заболяване по време на бременността, те са длъжни да го лекуват безплатно и да ви дадат направление за специалист ако се наложи, независимо, че не е посочено в програмата на ЗК.

Аз сега например откривам, че не ми е правено изследване за кръвна група. Вагинален преглед също не ми е правен, но това е по мое желание.

# 121
Здравйте момичета, аз ви чета всеки ден, но нямам време да пиша, защото съм на работа.
Набързичко да кажа само по темите:

# 122
на мен ми взеха кръв и урина за втори път в 20-та седмица, като ходих на ЖК.
На ултразвук обаче са ме гледали само веднъж  - следващия път ми казаха, че ще гледаме бебо в началото на 6-ти месец.
МБ ми правиха само веднъж - в началото.
Относно пазаруването - аз резгледах новият магазин на JUMBO, който за щастие е много близо до нас и има много сладки неща, даже си харесах няколко, но реших да изчакам до началото на 8-ми месец.Ди тогава само ще гледам и ще подготвям къщата за най-малкия човек.

# 123
Привет и от мен   bouquet
Аз май - съм най-голямата късметлийка от компанията.................няма как да се оплача от моята лекарка, Hugмного си я обичам тая жена, дори мисля че и аз съм и слабост на нея Embarassedдано си остане такава  bouquet
А на вас желая да намерите такова отношение каквото намирам аз в нея PeaceСъвестност,човечност,разбирателство,професионализъм.........пу пу пу пу пу да не я урочасам Flutter

# 124
Знаете ли дали капките за нос Xylometzolin са вредни за бременни? На опаковката пише, че не се препоръчва, но лекарят ми ми ги изписа... Не знам да ги слагам ли или не? newsm78

# 125
didimora, сега само се успокой. Явно, че има и добри хора - този човек не се е направил, че не чува, а ти е помогнал! Simple Smile Има много абсурди, но сега не можем да ги разрешим, важното е бебетата да са добре. Радвам се, че в крайна сметка всичко си е дошло по местата.

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 12:20 от tanzen

# 126
Знаете ли дали капките за нос Xylometzolin са вредни за бременни? На опаковката пише, че не се препоръчва, но лекарят ми ми ги изписа... Не знам да ги слагам ли или не? newsm78

С вит.Ц опита ли?
Аз също знам ,че не трябва с Ксилометазолин, но щом ти ги е исписала............
Ако не си пробвала с вит.Ц пъво сложи него преди капките, другото за тях ако все пак ги слагаш , ги капи не повече от 4-5 дни,по -принцип знам , че разширяват кръвоносните съдове може и да ти потече малко кръв от носа от тях

# 127
Ами само ампули Вит Ц нямам... Имам хапчета и ефервесцентни таблетки. Няма да слагам капките - шубе ме е. Сега ще пробвам с вода и сол Rolling Eyes

Vanyivan, какъв тип неща продават в Джъмбо или всичко? И на мен ми е близо, но не знаех, че е готово Grinning

# 128
Ами само ампули Вит Ц нямам... Имам хапчета и ефервесцентни таблетки. Няма да слагам капките - шубе ме е. Сега ще пробвам с вода и сол Rolling Eyes

Vanyivan, какъв тип неща продават в Джъмбо или всичко? И на мен ми е близо, но не знаех, че е готово Grinning
с вода и сол също е лесно но не да го капеш като физиологичен разтвор ами го сложи на котлона и дишаи парите като инхалация,също ефекта е  Peaceа за ампулите........... Naughtyна другата среща ........ Crossing Arms приеми ги насериозно........вече щеше да ти е минало  bouquet

# 129
Здравейте и от мен.

Аз от снощи не съм влизала и вие вече 3-4 стр.сте изписали.

За изследванията, пкк и урина ми правиха в 12 и 19 г.с.Микробиология-всеки месец,защото аз си я искам(поради страха да не ми се случи случката от предишната бременност).

След Нова година ще си сменям док. по ЗК,защото  мойта няма да си продължава договора(а много си я обичам).Мисля да се запиша в МД.

За лекарствата -недейте да четете толкова задълбочено листовките. Щом ви ги изписват трябва да ги вземате.По безопасно е лекарството от евентуална инфекция.

didimorа,това което ти се е случило е ужасно.Най-важното е обаче ти да си добре, и това,че всичко е свършило добре.

Аз в петък съм на преглед при другата ми гинеколожка дето ми прави серклажа.Ще си поискам пак МБ.

# 130
Продават дрешки за новородени и по-големи деца, има обувчици, чорапчета, а също и разни уреди, които много не разгледах добре-може би стерилизатори и т.н.
Има също много играчки - но повечето от тях са за по-големи дечица.
Има и домашни потреби - разни свещички, вазички, рамки за снимки и украси за дома - общо взето е разнообразно и ефтино.

# 131
Здравейте и от мен.
Като говорехте за болки и разпъване, се сетих, че когато бях бременна с Коко (най-малкия), някъде към 5-6 месец ме заболя точно под черния дроб и си ме боля така чак до самото раждане. В момента, в който Коко излезе навън, болката изчезна! Той просто си беше заврял там крачетата и буквално ми беше набутал черния дроб под сливиците.  Joy  Та бъдете готови и за такива изненади.

# 132
Cenitelkata Hug Ама докато ти прочета поста и си бях капнала ей така направо вода и сол Laughing Важното е, че ми се отпуши. Поне засега  Wink

От известно време насам чета за слингове и вече съм напълно убедена, че ще си взема. Много ми харесва - не само като практически, но и като емоционални ползи. Ето един линк към мнение на майка - фен на слинга. http://estestveno.com/index.php?pageid=4&langid=0&itemid … 7000&cid=7002 Препоръчвам ви и самия сайт.

# 133
  • в илюзия
Здравейте  bouquet
Аз съм много доволна от моята гениколожка , тя ми води и ЖК т.е. имам си папка в която се събират всички изследвания , снимки на беба , килограми и други неща всеки месец.Иначе и на мен не ми е правен вагинален преглед , но ъя никога не е искала. Когато лежах в болницата , обаче ми казаха , че трябва , защото в тези седмици на някой жени им се разширява тръбата и изтичат водите. И трябвало да се провери. Confused

# 134
Аз сега звъннах да си проверя изследванията от вчера - хемоглобинът ми е 124 - голямо месоядно съм явно. Wink. Няма бактерии, абе направо се развивам като по учебник.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт