Януари дойде ли, познайте – ще си гушкаме бебоците, потрайте!

• 14 837
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • София
мъжа ми иска да е присъства при  раждането, а те ми казаха че неможело вътре в операционната, а в някаква друга стая със стъкло, но се плащало допълнително, казвам и че парите не са проблем просто мъжа ми иска да е там, а те се опитват да ме разобедят понеже това били някакви "нови американски глупости".
Ето това и аз не го разбирам. За мен присъствието на таткото в този момент е най-естественото нещо. Навсякъде в цивилизования свят това се смята за абсолюто нормално и даже препоръчително, само при нас за глезотия или за някаква екстра, за която трябва допълнително да се заплаща. И наистина не е въпросът само в парите, макар че тези 100-200 лв биха могли да се изхарчат в нещо полезно за бебето, а по-скоро в отношението.

А иначе за шишетата, понеже и при мен беше такава дилемата си, взех едно на Bfree и едно на Aven. Пък бебка после сама ще си реши кои са и по-удобни. Защото в магазина ми казаха, че всяко бебе си има свои предпочитания към шишето и по-скоро към биберона.

Понеже споменахте и кока-колата, вижте тази статия- http://health.actualno.com/news_138643.html

# 196
Доброютро и от мен! Hug
Аничка77, ти ли отиде да ти слушат тоновете след посещението във 2 градска? - как беше - доволна ли си от прегледа и отношението?
Филипа - оздравя ли? (какъв антибиотик ти изписаха?)(мен ме е хванала една хрема - едва дишам - но съм на работа - че в къщи още се боядисва и каквато съм се изнервила - само някой скандал да заформя, с друго и без това не мога да съм полезна ... Mr. Green)
иначе като гледам каква предстартова треска е тука - но според мен си е напълно естествено - вярно - имам доста опит в раждането - но не мога да кажа , че съм се "научила" да го правя - напротив - всяка бременност си е различна - раждането също, не можеш всичко да предвидиш - само едно със сигурност съм разбрала - отиваш да раждаш спокойна и без паника - каквото има да става то си става и с притеснения и без...
Коконка - мен епизотомията не ме боли (а и периктомията също - имам и двете Grinning)
чао за сега  Peace
ЛАЛКА - страхотни картинки избираш!  bouquet
Здравейте,момичета,
Honora,правилно си се ориентирала в познаването - аз бях тази.Да ти кажа,всичко много ми хареса,много беше чистичко и подредено,акушерката,която дойде с мен,беше тази,която влезе за дистанционното,много внимателна и разбрана жена.
Те всички са натрупали толкова опит,че и тя каза,че сме готови да излизаме.
Аз определено се спрях на тази болница,нищо,че не се излиза и няма посещения.Мисля,че здравето на бебчовци е по-важно от всичко.
Днес бях и на консултация,последна,и бебо е около 3 кг.Видяха ни на видеозон,обърнат е с главата надолу и доки каза,че със сигурност няма да устискаме до термина.
Обаче имам много високи левкоцити - 21.Ужас!!! #Crazy

# 197
Само пробвам дали пиша , мамчета . Че нещо ми стана с компа (одеве нямало ток в офиса на Нет - а) и сега  smile3511 ни приемам , ни предавам ... #2gunfire

# 198
Здравейте,
Филипа, много е неприятно, дано мине бързо!
Имам въпрос относно болежките тук-там Вчера се разхождах до обяд и като се прибрах си направих сандвич и седнах пред Тв-то. Изведнъж ми стана много зле, зави ми се свят и се разтреперих цялата, осетих някаква тежест в коремчето и лееека болка, която обаче от вчера до сега не ме оставя на мира. Нито се усилва, нито изчезва, повече я усещам като тежест или напрежение, около срамната кост. Чудех се от какво може да бъде, дали е свързано с бебето и слизането му надолу, защото да си призная не знам дали това се е случило, не помня как ми е бил корема, че да забележа промяна, но долу си ми тежи доста а болката се засилва при сядане и ставане само.
Майчета, на вас, на които са ви казали, че бебетата са се "смъкнали" надолу, такива ли са ви болежките?
Помогнете малко, че съм на жк в друг град и не ми се иска да ходя сега, а по тел. няма как да го опиша. На 17 на място ще ходя и ще ми кажат от какво е.
мерси предварително.

# 199
Здравей,Аничка,
и при мен е точно такава болка ,особено при ставане и сядане,сякаш кокалите се "разтягат",докато се наместят минават секунди.Малко прилича на мускулна треска.При мен корема е доста ниско и явно е заради наместването на бебето,просто е слязло надолу.Ако все пак имаш притеснения,посъветвай се с доктор.

# 200
на нас на училището ни казаха, че къпането на бебчо е препоръчително да е всеки ден, не защото се цапа, а по-скоро заради масажа на тялото. и после да се маже с бебешко олио в началото, по нататък може с тоалетно мляко. крем против подсичане задължително също да се слага след всяка смяна на памперса. казаха ни също така, че няма нужда от лепенки за пъпчето, важното е да не се потапя под водата, иначе може да се намокри леко, после се изсушава със спирт 95 градуса и памуче.

алекс, за какво се използва риванола?

# 201
Доколкото знам за къпането на бебетата при нас - първата баня я правят когато бебето е на 8 часа - прави го акушерка, в присъствието на родителите. Мисля, че тук мокрят пъпчето и отричат спирта, аз така или иначе незнам дали се продава по аптеките, не съм търсила, но при всички положения ако реша да ползвам, ще е нелегално  Laughing.

Филипа, ние с теб сме шампионки по антибиотик - аз последния го пих за същата кашлица, каквато ти описваш, бяха ми го дали за 14 дни, но аз го пих само 6. Пожелавам ти това да е последното гадно нещо, което ти се случва тази бременност, стискай зъби и кураж!!!

Аз съм на консултация утре да видим дали ще има нещо ново около броя на движенията на бебето на час съотносимо към седмиците на бременността - направо вече говорим за математика. Ще пиша после.

# 202
Здравейте! Моля да ни включите ш списъка с ношите бебоци. Мона вече е на бял свят! Тежи 3.150 кг, 'висока' е 50 см. и вече си е у дома! Това, мили майчета е най- хубавото нещо на света! Желая Ви успех! А на онези, които още не са рещили - горещо препоръчвам ТОКУДА болница и д-р Диков! До скоро със снимки!

# 203
Ох, днес голямо нашествие на баби Tired
Хем имах нужда да ми помагат за Пресил, ама трудно понасям Rolling EyesКривотия Simple Smile

Звънях на док да питам какво обезболяващо мога да пия, че не се трае.Пих и сега поне мога да се движа, даже не си отмених часа за маникюр-педикюр и сега съм красива Laughing
Но ми е криво, отрових си бебето на финала от хапове Cry

Къпането при нас протича по един и същ начин откак Преси се роди.Всяка вечер е в банята, пропускали сме само няколко пъти по уважителни причини.Но и той, слава богу, няма проблем с кожата, няма АД.
Още първият ден в нас го къпахме, брат ми ни показа как Simple Smile и от следващата вечер баща му пое функцията.Дори и преди да падне пъпчето, понякога се случваше да го намокрим, но не е било проблем.

Вал, дам, за жалост сме шампионки в таз област Tired

jungle79, честита ти Мона!  bouquet
Кажи кога я роди, как, сподели! Hug

# 204
jungle79 честито бебче!!! Да сте живи и здрави и много много щастливи!!!

# 205
jungle79 честито бебче!!! Да сте живи и здрави и много много щастливи!!!

Hug

# 206
Здравейте милички  Hug
аз днес ходих до болницата и малката госпожица е добре.
Днес е станала 2170 грама и ако е здравичка и няма проблеми другата седмица ще си е прибирам в къщи .  Praynig Praynig Praynig

Филип@ разбирам, че си по - добре и много се радвам за това .
Ти не се притеснявай - всичко ще е наред .

говорите за къпането - ми ако можеш да обесниш подробно как се къпе бебето ще съм благодарна, защото си мисля, че като си взема моята Мария ще мога само да е гледам без да знам какво да правя .

Весела вечер и усмивки на всички .

# 207
jungle79, честита ти Мона!  bouquet
Кажи кога я роди, как, сподели! Hug

# 208
Здравейте мамчета.
jungle79, честито!!! Да сте много здрави и щастливи с бебка!

На лекцията вчера казаха също, че никога не се маже нищо по главичката на бебо. Спирта 95 градуса е за пресушаване докато пъпчето падне, а после 70 градусов докато заздравее + антибиотична пудричка. Също казаха да не се притесняваме, че може да му влезе вода в ушенцето, тъй като е било във водна среда 9 месеца и няма проблем.

И аз днес бях на лекар. бебо е вече 2440 гр., а плацентата ми е 2-3 степен -  малко попрезряла, а аз имам повече от месец до термина.

Мари - честит рожден ден на патерица.Всичко най-хубаво и едно прекрасно бебенце януари.

Доктора ми каза че трябвало последния месец всяка седмица да се прави 20 минутен запис на тоновете. Вие чували ли сте нещо по въпроса? newsm78

# 209
jungle79, честито ти бебче!
Sylviaa почисти си пощата, не мога да ти отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт