Януари дойде ли, познайте – ще си гушкаме бебоците, потрайте!

• 14 837
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
ДОбро утро мамани

Ейййй, това спане става все по трудно- схващам се, въртя се, пухтя и пръхтя, пъшкам, ахкам и милото се изнесе от спалнята тази сутрин в 4 и малко да пие кафе  Crazy Така да се каже: отмени ме на караулката пред телевизора и аз поспах до 8 Mr. Green

За тапата- аз всеки път се взирам в тоалетната ама досега няма нищо Crossing Arms И коремчето не ме стяга, контакции няма, само така ми тежииииии, да ходя не мога, да лежа не мога, да се епилирам е изключено (теглих си една контра на краката и сега го докарвам на маймун с ощавена козина- тука има, тука няма  Blush вербувах половинчо при първа възможност да вземе да ме избербери Grinning).

Ханна, дигитален е най-удобен за тебе и бебето

# 151
Доброютро и от мен! Hug
Аничка77, ти ли отиде да ти слушат тоновете след посещението във 2 градска? - как беше - доволна ли си от прегледа и отношението?
Филипа - оздравя ли? (какъв антибиотик ти изписаха?)(мен ме е хванала една хрема - едва дишам - но съм на работа - че в къщи още се боядисва и каквато съм се изнервила - само някой скандал да заформя, с друго и без това не мога да съм полезна ... Mr. Green)
иначе като гледам каква предстартова треска е тука - но според мен си е напълно естествено - вярно - имам доста опит в раждането - но не мога да кажа , че съм се "научила" да го правя - напротив - всяка бременност си е различна - раждането също, не можеш всичко да предвидиш - само едно със сигурност съм разбрала - отиваш да раждаш спокойна и без паника - каквото има да става то си става и с притеснения и без...
Коконка - мен епизотомията не ме боли (а и периктомията също - имам и двете Grinning)
чао за сега  Peace
ЛАЛКА - страхотни картинки избираш!  bouquet

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 09:52 от Honora

# 152
  • Варна
Я да ви питам,към комплекта за изписване,който съм направила има памучна шапка,но ми се иска да взема и по-дебела за първите разходки,вие избрахте ли шапки,от къде ,какви?
Вчера гледах много и всичките големи,само една плетена беше по-малка ама нещо пък не я харесах.
И аз това се чудех..От Мони имам много хубава дебела, обаче я носеше към 3я месец /тогава й я купих/ и нямам представа на колко малко бебе ще стане. Ще издиря от всички памучни които имам, най-дебелата, пък като се роди бебето ще му пробвам тази от Мони.
Термометър доста време ползвахме обикновен живачен, и мерехме Т в дупето. После ни подариха дигитален за ухо.
Малко ви завиждам за късното поспиване  Tired Аз ставам малко след мъжа ми, за да оправя Мони за ясла, понеже той я води..Значи към 7 часа. Обаче от днес вече нямам нищо за работа, освен вкъщи, и смятам да си лягам да спя на обяд  Grinning

# 153
Добро утро и от мен!
Аз уж да си почина днес и утре и вчера си пратих едни преводи, клечах до 12ч. за да свърша и да поспя днес, но нали съм заспи и съм пратила не каквото трябва, как е станало не знам, но ме събудиха пак сутринта рано хората да ми кажат да им пратя правилния файл. newsm78
Събудих и мъжа ми, а му бях и сърдита, защото събувах, че ми изневерява, така че за него сутринта беше много по-кошмарна, едно, че не се наспа ами трябваше и да ми се извинява за нещо, за което не е виновен... CrazyМа така е като знае да изневерява... Flutter
Закусихме, пуснах пералнята, сега ще се излежавам ,докато отй се върне от изпита си, стискайте палци, че нещо му беше много сложно да се подготви.
Аз ще се епилирам след обед, мисля да дремнем малко и после да се приготвям за банкета...епилацията на краката не ми е толкова сложна, въпреки че корема ми е доста голям, но се справям, е чекна се доста, но става все още, вижте другото място го виждсам само в огледалото, но то може би и с вас е така...
Отивам да си дръпна някое филмче, ако не пак ще си гледам сватбта, защото сериалите не ги следя, нали все съм на работа, и няма да ми е интерсно.

# 154
Добро утро и от мен!!! smile3521

Нашето семейство сутрин става и излиза в комплект, вечер пак се прибира в комплект. Малкият ходи на детска градина, пък ние със съпруга ми работим заедно, различни са ни бизнесите, но ползваме едни и същи офиси. Така че ще изкарам с работа до началото на всеобщите празници - и до великия финал ще ми останат почти две седмици за по-отпуснато състояние.

За шапчици - аз имам една плетена, не много плътна, с връвчици отпред, но не знам дали ще я използвам. Предния път използвах една памучна (сама си я уших) и една от комплекта за изписване (не знам от каква материя).

Мисля, че някои от нещата ще ги купувам допълнително. И без това не съм от майките, които стоят по градинките - просто защото не ме свърта на едно място. Свикнала съм все да обикалям и мисля, че ще ми е по-кеф да си въртя с малката по уличките и магазинчетата и направо да и избирам и меря в движение. Пък и ние ще сме в България докъм март/април. За Великден вече ще сме на доста по-топло и не мога да планирам. Ние се прибрахме в България само заради раждането. Иначе през годината живеем на 3-4 места.

За термометрите - дигитален, а за баня си имаме на Chicco  (хипопотамчето). Не е скъп и става и за водата, и за измерване на стайната температура.

Леле, всички сънувате - а аз спя без спомен  newsm03, най-много заради детето да се размърдам, ако се събуди през нощта. Иначе както легна, така се събуждам. Не знам защо съветват да се лежи на лявата страна, пък аз все надясно съм и накрая на леглото.

Желая ви усмихнат, лек и "без сериозни болежки" ден!!! newsm51

# 155
  • Варна
Добро утро и от нас:)
вчера бях при моя доктор, всичко е наред с бебо, около 2кг. е и ще се раждаме между 12 и 15 Януари. Показа ми тестиси, даже били слезли в торбичките Crazy
Днес съм на консултейшън и ще видим как са ми изследванията, макар че те не показват сегашното ми състояние, а това преди 3 седмици! Ще ми взимат и секрет....
А тази нощ си имах болезнени контракции, но понеже и аз го знам това за Нош-пато бум едно Нош-па и един Магнерич и хайде отнесох плувката. Явно са подготвителни или лъжливи или там каквито и да  са ама да не са истински...ама и аз съм една шматка вчера напазарувах и де довлякох с една огромна торба до вкъщи и то с малката...голям съм калпазанин.
Иначе и мен ми е много трудно заспиването, не мога да разбера, но това бебе много трудно се намества, чак сутрин се чувствам по-добре в леглото. Само пръхтя и аз като се обръщам, добре че мъжът ми спи дълбоко и не му преча.  #Crazy

А исках да питам има ли някоя мама от Варна която ще ражда в АГ??

Хайде лек ден!!

Мари , честит рожден ден на патерици!! Да си жива и здрава, много щастие и много положителни емоции Януари!!

# 156
  • София
Добро утро на всички!

И на мен ми е трудно да спя вечер. Все ме налягат едни черни мисли. CryРъцете ми се вцепеняват и като се обърна няма начин да не се събудя. Между другото много странно , но откакто от два дни ме заболя гърлото , ръцете ме болят по-малко. Не мога да разбера каква връзка има. По принчип пия само магнерич, но като нещо не съм добре пия едни витамини за бременни, с много витамини В вътре, за засилване на именната система.  Grinning

Мелани много хубава статия. Спомена ,че и предния път си родила със секцио. Разкажи как беше, колко време се мъзстановяваше след това. Може ли човек някак си да се подготви за тази операция, или някакви лекарства отсага да си купи newsm78

# 157
  • Троян
Здравейте мамчета!И на мен нещо взеха да ми се подуват краката,а водя доста мързелив живот,но утре ще си правя иследване на урината и ще разбера дали има някакъв проблем.
Искам да попитам мамчетата с опит бяха засегнали темата с лекарствата.Та можете ли да кажете какво от първа необходимост трябва да има за бебо в аптечката?

# 158
здравейте ,аз докато се натуткам и то станало "добър ден"! Confused
Честит Рожден Ден на Мари с леко закъснение,да си жива и здрава и най-щастливата мама! smile3525
вчера бях на консултация-бебето добре и аз така,взеха ми влагалищен секрет и ми казаха да си продължавам Магнерича ,че да не вземело да тръгне да се ражда детето преди датата за секцио Laughing
Ели ти пак си добре -намерила си си портомонето навреме а аз блейката тази сутрин тръгнах да пазарувам затъркалях се до сравнително далечен магазин и чак тогава установих че съм тръгнала без пари ooooh!
Мелани много полезна информация за предвестниците на раждането!

Хана аз си взех дигитален термометър на Чико мери темп.в дупето,ушето и под мишничката.

# 159
albenapd ето примерен вариант,но някои неща могат да се вземат и след това:
ЗА АПТЕЧКАТА НА БЕБЕТО

1. Капки против колики-саб симплекс,еспумизан,бебенос
2. бебешки термометър-моят е за ухо на CItizen
3. антибиотична пудра за пъпчето-Topocin,Norsulfazol
4. спирт 70% - за пъпчето
5. памук и памучни тампони
6. физиологичен разтвор
7. риванол
8. аспиратор за нос-взех си на Чико
9. стерилни лепенки за пъпче
10. влажни кърпички
11. памперси
12. компл. пелени за еднократна употреба
13. антипиретичен сироп /Panadol Baby,Calpol,Nurofen /

# 160
Привет момичета!

Пак не може да ви изчете човек. Както казва мики, сигурно после като се появят бебоците, няма да сме толкова активни. Laughing

Относно оплакванията, аз вчера нали имах проблеми с един зъб и голяма каръщина. Моята зъболекарка нещо я беше хванала липсата и аз я чакам 2часа пред кабинета, и като се обадих на моят мъж, той полудя и дойде и ме грабна с колата и айде почна обикаляне по кабинети. А НИКОЙ не иска да ме приеме, че съм бременна може би  #Crazy а аз умирам вече от болки. Идеше ми да си ударя главата в стената ви казвам, викам по- добре да ида да раждам, по-безболезно е. Naughty и накрая пак при моята зъбарка, упойка, извади нервите...и така ми просветна. А милият направо беше по-блед и от мен като ме видя. Joy
Ама е така като съм патка и се държа до последно, бий си сега главата де. Whistling

А да, да кажа Честит рожден ден на Мари, на патерици, а като се събуди да се включи с новини от купона. Laughing

По другите теми, по късно, сега отивам да хапна нещо да си наваксам, че вчера бях и на гладна стачка заради таз одисея. Tired

# 161
благодаря за отзивчивоста момичета   bouquet

# 162
Здравейте и от мен!
Аз днес съм на ЖК, да видим как е бебчо. Мисля да изляза обаче по-рано, за да донакупя разни неща за болницата. Ще потърся от еднократните гащи в някоя аптека. Иначе и аз чух, че превръзките за родилки били по-удобни, но било добре и обикновени да имаш, че всяка жена е с различно течение.
albenapd , това, което аз имам в списъка за домашната аптечка, е: спирт 70 градуса, памук, прахче за пъпчето Топоцин, Панадол, термометър (дигитален, защото по-бързо мери), капки против колики, физиологичен разтвор, марли...ами май това е.
juju1 , аз не съм раждала досега, но пък ме оперираха преди време от апендисит. Това, което си спомням е, че само първия ден се чувствах зле, докато се изправя. На третия вече слизах и се качвах по стълбите, естествено без да се насилвам. Не мога да кажа, че нищо не чувстваш на петия ден, защото в действителност не те боли и забравяш за разреза. Като направиш по-рязко движение и той ти "напомня"  за себе си. След седмица обаче се чувстваш достатъчно добре и само от време на време изпитваш дискомфорт. Нямаш нужда от никакви хапчета. В болницата ще ти дадат обезболяващо, ако много те боли шевът, но мисля, че не се налага. Общо взето това е, което аз си спомням от моята орперация от апендисит.  Предполагам, че при секциото нещата са сходни, но нека и други мами се включат.

# 163
Момичета, от тези, които ще ходим утре на Отворените врати в Майчин дом, дайте да се срещнем в 13:45, но по възможност не на главния вход, че може ли да си представите колко коремести  preggo preggo preggo ще има като нас  Laughing , а аз не съм ви виждала до сега и няма да ви позная.  Sad Примерно на бариерата в 13:45, а? И колко човека ще се съберем общо?  newsm78 И искате ли после да хапнем и пийнем по нещо? cook  beer

# 164
Ех че завиждам на всички, които можете да се разхождате напред назад... Tired На мен ми се иска и аз да пообикалям малко из магазинчетата  и да поразгледам това онова..че и на мен нещо да си понапазаря ..малко украса за дома...ама нейсе..не ми се отдава на мен.Е нищо всяко зло за добро, така поне ще съм сигурна че с бебчето всичко ще е наред ще имам  време след това да си обикалям колкото си искам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт