Примерна схема на захранване 3

• 63 448
  • 589
  •   1
Отговори
# 105
Може и с вода да я правиш и нашите каши са редечки,но си ги хапва с биберон,но аз си слагам кърма независимо какво пише на опаковката,защото водата не иска да я пие Thinking

# 106
Здравейте и от мен  Grinning
от известно време следя темичките, та реших и аз да пиша най-накрая.
Да ви се представим: бебка е на 6м. и 15дни - до сега е била само на кърма и от 2-3 седмици вече се захранваме. Нашия педиатър /той ми даде схемата за захранване/ е за изкючително кърмене и късно захранване и аз се доверявам на мнението му по-принцип,  но ме озадачи това, че ми каза да започна със сокче / готово, никакъв случай прясно изцедено/, въпреки, че той постоянно е по семинари и НЕ е от тези, които не се интересуват от новостите. И точно, заради това след известно умуване реших да започна както ми е казал, а именно: 1седмица - сок; 2седмица - зеленчуково пюре; 3 - плодово; и 4 - каша. До сега съм дала сок от ранни моркови на Хип, после - пюре от картоф /домашно/+кърма, пюре от тиква на Семпер и Хип+пюре от картоф+кърма.  Всичко до тук много го хареса и папкаше с удоволствие  feeding . Днес дойде ред да въведа плодово пюре, дадох й ябълка на Гербер, но никак не й хареса  Sick май, че й беше кисело. Утре мисля да пробвам с пюренце на Хип, това което ме притеснява, обаче е че в тях има нишесте и грис от ориз, а аз още не съм го въвела, въпреки, че в пюрето от тиква на Семпер "след дъж - качулка" видях, че имало оризово нишесте  newsm78 Значи ли това, че съм въвела ориза  #Crazy /два непознати вкуса наведнъж/ ? И какво мислите момичета, да продължавам ли с ябълка на Хип? Дали пък нещо не обърках newsm78 ?!
 Извинете ме моля, за дългия пост и дано да сте разбрали какво имам впредвид, че аз  Rolling Eyes май малко се пооплетох  Mr. Green

# 107
Момичета,какво ще кажете за рапичното олио?Харесала съм някои пюрета На Семпер,но във всички има рапично олио?Може ли да се вкарва в менюто,след като захранвам едва от две седмици?

# 108
Захарче,щом го кърмиш преди пюретата/кашите това означава ,че пак си е на млечно хранене!!!Не се притеснявай и продължавайте така!!!!
Благодаря за подкрепата!  bouquet
Имам още едно въпросче,уж чета внимателно,пък нещо ми се губи информация.
Банана кога може да се дава?
Той не е ли прекалено тежък,като храна,понеже  има високо съдържание на целулоза? newsm78

# 109
Hug хубу,че ми отговориха, че има нова темичка,че нещо не видях да пише  newsm78

да си пейстна въпроса, така чаках отговорите, пък сега тепърва го питам  Confused

косе босе, ники, какичка,денита и всички, ето ме с едно притеснение  Rolling Eyes нали ме мързи да се цедя, а и се притеснявам, че няма да й остане да суче (нещо не мога да насмогна и за цедене) правя пюрето с вода и кашата също в крайна сметка пробвах с вода, а не с АМ, и й с услади ( Love), та изведнъж се сетих, щото днес яде само 4 пъти (8, 12.30, 16.30, 21.30) и след обедното пюре (изяде към 40мл) и следобедната каша (към 40мл) сука малко, че вероятно не й достига млечното ядене - нали тр да е към 80%   Rolling Eyes  аз, особено обедното ядене, имам намерение да го заместя (макар че това няма да стане скоро с тази нейна скорост на хапване   Heart Eyes - вече месец и нещо, а сме на 40мл средно)...
1. ако почне да яде повече пюренце наобед или го заместя, става задължително да е с кърма пюрето ли? и объркващо ли ще е еза нея да е с АМ?
2. ако все още не искам да замествам следобедното (което,ако и на нея й се услажда кашичка,може и да е скоро), какво да правя - примерно дори и да иска още да ограничавам до 100мл каша и после да кърмя ли? странно ми се вижда първо да кърмя и после да давам каша, иска ми се обратното, дори и да не замествам, някак си по-подредено ми се струва  Rolling Eyes
3. като увеличим кашата до 80-100мл (живот и здраве), трябва ли д ая правя вече задължително с кърма/мляко и може ли с АМ, т.е. млечна каша?

и още:
от утре въвеждам тиква  Love  мисля да я нарежем на малки парченца и да варя колкото за два дни пюре (както правя с пюрето си морков-картоф) - ок? ... искаше ми се печена, а не варена,ама голяма хамалогия ще е фурна за 2 парченца  Laughing

# 110
а днес пък се стрсирах вече - яде пак само 4 пъти и едва едва суче след пюрето и след кашата  Sad  ари д аре4ем,чче ще заместя обедното,ама следобедното и него не ща  Crossing Arms  рано е,нали? за целта да взема кашата да я предлагам между кърменета ли ... нещо ми е много объркан режим с такива междинни хапвания  newsm78

# 111
  • Бургас
little^cuttie към 11 месец може да минете на кърмене сутрин и вечер, а към 12 месец само вечер. Е, разбира се пак си има и субективна преценка, а тя е от значение за периода на отбиване. Ако мислиш да отбиваш преди годинката, смъкваш границите.... Мисля, че по този начин става най-безболезнено намаляване на броя на моцканията и отбиването....

Димяни след като имате такъв проблем /а той е нормален за началния стадий на захранване/ винаги предлагай комбинация от зеленчуци разхлабващ + запичащ. След като си въвела тиквата, предложи 5-6 дни тиква с картоф, после дай тиквички с картофи примерно, после тиквички с ориз и така - тиквички+морков+ориз... или пък след тиквата даваш тиква с морков, абе ще въртиш ще сучиш гледай тиквата и тиквичките да присъстват...Вярно, че в началото е хубаво да се дават еднокомпонентни пюрета, може да опиташ, ако обаче проблема със запека продължава ги комбинирай....и предлагай повече течности  - вода най-добре.

zaharche много добре правиш, кърменето преди /30-40 мин/ или пък след пюре ти осигурява млечното хранене, така че всъщност нямаш само твърдо хранене и не си заместила. По отношение на банана не виждам причина да не го дадеш. Малко запича, но ако нямате такъв проблем може да дадеш. Само не прекалявай в смисъл да не го предлагаш много дълго време дни наред, защото той съдържа хистамин, който може да доведе до алергични реакции, макар че и това важи за дацата с алергии. За децата без алергии не е проблем. Иначе се препоръчва за въвеждане след 8 месец и пак казвам в неголеми количества.

zwetellina дори безмлечната каша може да направиш с вода, просто преди да я дадеш накърми детето така осигуряваш млечно хранене Peace не е необходимо да се цедиш. А кашите правени с кърма винаги след 5-10 минути стават редки, това не зависи от марката каша, просто кърмата съдържа вещества /сега не се сещам точно за наименованието/, които бързо разграждат

Rumi_T мда въвела си ориза, е поне вече спокойно може да го даваш  Grinning Нищо не си объркала, споко, опитай пак с ябълка и ако не и хареса - ми това е. Най правилното решение, за това с какво и как да захраним на следващата стъпка дава малкото човече, то има своите вкусови предпочитания и ние се съобразяваме с тях.

ninochka
1. Пюрето не е задължително да е с кърма, както вече казах единия вариант е да кърмиш 30-40 минути преди него, другия вариант е да сложиш АМ, това нищо няма да обърка.
2. Защо ти се струва странно първо да кърмиш после каша? Подходи от гледна точка, че кашата не е за наяждане, а само за запознаване с новия вкус и консистенция... т.е. нахранваш си детето /разбирай кърмиш/ и после просто въвеждаш някакъв нов вкус. Мисля, че погрешно възприемаш пюретата и кашите като средство, с което да нахраниш детето, поне на този етап. Принципно майките, които не искат да заместват първо кърмят после дават твърда храна /казах вече защо, за да е нахранено детето/, а тези, които искат да заместят първо дават твърда храна /разбирай каша или пюре/ и после кърмят т.е. храниш детето с твърда храна, а после просто досуква, така с увеличаването на количеството твърда храна, детето ще суче след това все по малко и по малко, докато в един светъл ден просто ще откаже да суче, защото не е гладно. Това всъщност е заместването на храненето. Докато в обратния вариант няма как детето да ожкаже кърма, защото тя е нещото, с което то се храни. Май много се впуснах в обяснения, но исках да стане разбираемо за всички, защото това май е най-често задавания въпрос.
3. млечната каша правиш с вода, безмлечната с АМ. Не е задължително да е с кърма.
Тиквата като за начало е добре да бъде въведена варена, печена на по-късен етап, така че давай смело.  Grinning

а днес пък се стрсирах вече - яде пак само 4 пъти и едва едва суче след пюрето и след кашата  Sad  ари д аре4ем,чче ще заместя обедното,ама следобедното и него не ща  Crossing Arms  рано е,нали? за целта да взема кашата да я предлагам между кърменета ли ... нещо ми е много объркан режим с такива междинни хапвания  newsm78
Мен ако питаш направо я махни тая каша и давай на детето да суче по начесто. Ако почнеш да я даваш между храненията според мен съвсем ще ти откаже да суче.

# 112
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
ninochka Никки ти е обяснила, но да напиша и аз моето мнение.
Обедното може да го заместиш, когато детето е готова за това, аз го правя без кърма и АМ. Също ми е трудно да се цедя и поради страх да не ми намалее кърмата не бързам да замествам следобедното.
Следобед аз лично давам плодово пюре, което не замества хранене- между кърменията, или по мъничко каша. Отначало купувах безмлечни каши, но пред 1 месец взех на Милупа. Аз знам, че само те са с АМ, но тук други майки твърдят, че и на Хумана и Хипп са с АМ, а не със сухо мляко.

Както Никки ти е написала, махни сега кашата, кърми, а може плод да предлагаш следобед.

# 113
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета,какво ще кажете за рапичното олио?Харесала съм някои пюрета На Семпер,но във всички има рапично олио?Може ли да се вкарва в менюто,след като захранвам едва от две седмици?
Според мен няма проблем, ще ти се обоснова. На оризовата безмлечна и безглутенова каша на Милупа, която се препоръчва за първо хранене, пише че се прави с малко рапично олио. Аз никога не съм слагала такова в кашата, защото не намерих по магазините. Косе Босе беше публикувала, защо е важна за детето мазнината. Ако все пак искаш да изчакаш, отложи ги тези пюрета до навършване на 7 месеца и си купи на Гербер, Хипп.Аз също от скоро давам и Сънвал, но тук Туранга Санка беше писала, че намерила вътре треска, така че не ги купувай.

# 114
  • София
Благодаря ви! Hug  bouquet
Значи,за оризовата грис,нишесте и смлян ориз които ги има в повечето пюрета мога да смятам,че съм въвела ориза.... така ли newsm78

# 115
Захарче,те мамите са ти отговорили,но да си споделя и аз!Давам каша от банан на беб харесва я ,но после пюрето на Хип от банани никак не го хареса та пак правих миксове пюре +пюре от круша +сок и най накрая го изяде,но няма скоро да взимам бананово пюре,че явно не му допада вкуса Grinning Пробвай с бананова каша първо на Слънчо безмлечна и я смеси с вода или кърма,както на беб му харесва Heart Eyes За соковете знам,че е добре да се дават купешки до поне 6 месец и след това изцедени от плод в къщи.

# 116
Благодаря deni_k  bouquet

# 117
Ниночка,аз лично заместих вече храненето към 15ч с пюре,Лора просто отказва да суче след него.Поради тази причина мисля като започна да давам каша,да го правя след кърмене.Според мен не е проблем,че едното хранене е безмлечно,Лора си суче и нощем все още и то стабилно!
Кашите обаче нямам намерение да ги правя с АМ или ще цедя или с вода,има опасност от алергична реакция при изключително кърмени деца! Peace

# 118
Благодаря Никки  newsm51
днес пак ще пробвам с пюре от ябълка - на Хипп, дано то поне да й хареса. Но все още ме притеснява въпроса за сокчето, незнам дали да продължавам с него? Давам й го предиобед между храненията и ако го спра, трябва ли да й давам нещо друго по това време  Thinking

# 119
Момичета, има ли вариант, при който плодовото пюре да стане основно ядене ако към него се добави приемрно малко каша или АМ с бисквита на Плазмон? newsm78 Голямо мислене пада с какво да разннобразявам менюто на моето момче ( вече на 7 месеца). Кисел не съм дала още. За попара май е рано, освен ако не е с мляко, а чай? Вие какво ще ме посъветвате? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт