Примерна схема на захранване 3

• 63 139
  • 589
  •   1
Отговори
# 405
Дени,Rylie Hug
Rylie,аз захраних Лора преди месец със зеленчукови пюрета.Досега всичко беше наред докато не дадох ябълка+морков ooooh!Малката се побърка от колики,не съм сигурна,но си мисля,че беше от ябълката!

# 406
  • София
Ябълка с морков запича ли newsm78
И какво се води плодово или зеленчуково Blush

# 407
  • Пловдив
Здравейте,момичета!
От вчера започнах да давам и каша на Лора.Взех оризовата на Хип,но ми стана много течна,като вода,а спазвах инструкциите.Направих я само с вода.По принцип каква трябва да бъде консистенцията й,като на гъстите пюрета ли?
Дени аз я правя като гъстите пюрета, по- лесно ми е да я давам.
и аз така я правя, то иначе не се яде а и Вики не я харесва рядка  Peace

# 408
  • Бургас
deni-k каша никога не съм правила по инструкции, правя на око - консистенция, малко по-гъста от боза, абе да може да са дава с лъжичка.
Димяни и аз бих те посъветвала да не смесваш плодовете със зеленчуците, аз не го намирам за редно. Някъде бях чела и друга причина, но сега не се сещам. Ти хубаво смесваш плодове със зеленчуци, но да не се наложи да го правиш винаги.... чувала съм за доста бебета например, които толкова привиквали към сладичкия вкус на тиквата, че се налагало майките им да я прибавят абсолютно на всяко хранене.  Shocked ябълка с морков е плодово-зеленчукова смес.
Rylie ябълка дадох, когато Пеш беше на 5 м и 27 дни, не я хареса особено, но захраних с нея, тъй като присъства в доста пюрета.

# 409
  • София
Никки,а какво да правя като не иска да яде зеленчуковите Crossing Arms Confused
Дайте идеи,плаша се Sad

# 410
Димяни,бебенцето ти е доста малко,не се притесявай,ще прояде.Засега най-важното е млекцето за него,за другото не го насилвай-колкото,толкова:)

# 411
Димяни,явно момчето ти просто не е готово още за друга храна,освен мляко.
Не се притеснявай,има време,ще ги прояде и пюретата! Grinning

# 412
  • Варна
Ябълка с морков запича ли newsm78
И какво се води плодово или зеленчуково Blush
Давала съм го много пъти, не е имало запек. Иначе го броя смесено. Моят синковец ужасно го харесва  Crazy .

За зеленчуковите просто имай малко търпение и упорство. Давам пример: пюрето "Зеленчуци с цял ориз" на Hipp. Чадото дълго време му се мръщеше, а днес ела го виж, не сварвах да му пълня устата. Някъде бях чела, че за зеленчуците им трябва повече време да свикнат с вкуса. Много родители не обръщали внимание на това и бързо се отказвали и уж бебетата не щат зеленчуци. Според мен е вярно. Колкото повече давам (по-дълго имам предвид) толкова повече ги яде.

# 413
  • София
Благодаря ви Hug Поуспкоих се малко  Hug Heart Eyes
Да му предлагам ли всеки ден все пак  newsm78 Аз само отварям и хвърлям  ooooh!

# 414
  • Варна
Защо хвърляш? Пюрето е годно 48 часа след отварянето, значи имаш да даваш 3 дни от едно бурканче.

# 415
  • София
Имам в предвид,че като не ги яде ги хвърлям на 3 ия ден! Crossing Arms

# 416
Защо хвърляш? Пюрето е годно 48 часа след отварянето, значи имаш да даваш 3 дни от едно бурканче.
И аз така-отварям,пресипвам малко,което ще яде и без да бъркам в бурканчето с лъжичка го мушкам в хладилника за сл. ден.

# 417
Здравейте момичета! Simple Smile

Вече сме на 6 месеца и мислех да започвам да захравнам с картофено пюренце.

За късмет обаче по Коледа малката лепна вирусче и още се лекуваме.  Sad  Педиатърът каза, че е по добре да изчакам със захранването докато се излекуваме.

Мислите ли, че е рисковано да поизчакам още седмица със захранването? Чувала съм, че след 6 месец кърмата не се справяла със задоволяването на всички нужди на бебето.

# 418
Димяни,,защо форсираш нещата WinkОстави детето да диктува правилата,още е много малък.А и то си има негови предпочитания,остави го на мляко и много бавно въвеждай нови вкусове

# 419
  • София
Добре, но  кога пак да опитам,той плодови си хапва и не отказва и ме е страх че още по зле ще  станат нещата Confused

Общи условия

Активация на акаунт