Примерна схема на захранване 3

• 63 449
  • 589
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, има ли вариант, при който плодовото пюре да стане основно ядене ако към него се добави приемрно малко каша или АМ с бисквита на Плазмон? newsm78 Голямо мислене пада с какво да разннобразявам менюто на моето момче ( вече на 7 месеца). Кисел не съм дала още. За попара май е рано, освен ако не е с мляко, а чай? Вие какво ще ме посъветвате? Rolling Eyes
Според мен не е много удачно да се замества цялото хранене с плодово пюре.
За попарата-ако си въвела глутена няма проблем.Аз започнах да давам попарка на 6 навършени месеца.Сухарче,извара или обезсолено сирене и шипков чай.
За киселчетата-аз ги правя с царевично нишесте и с АМ,като Ам не го варя.
 Peace

# 121
Момичета, има ли вариант, при който плодовото пюре да стане основно ядене ако към него се добави приемрно малко каша или АМ с бисквита на Плазмон? newsm78 Голямо мислене пада с какво да разннобразявам менюто на моето момче ( вече на 7 месеца). Кисел не съм дала още. За попара май е рано, освен ако не е с мляко, а чай? Вие какво ще ме посъветвате? Rolling Eyes
Според мен не е много удачно да се замества цялото хранене с плодово пюре.
За попарата-ако си въвела глутена няма проблем.Аз започнах да давам попарка на 6 навършени месеца.Сухарче,извара или обезсолено сирене и шипков чай.
За киселчетата-аз ги правя с царевично нишесте и с АМ,като Ам не го варя.
 Peace

A как точно ги правиш киселчетата? Киселът колко време може да престои до следваща консумация и въобще съхранява ли се в хладилник ( за фризер не говорим. Чак такива количества няма да правя). Thinking

# 122
Първа плодовете на пара-най-често ябълки,банани(може и готово плодово пюре).След това пасирам и слагам пак на огъня.Добавям царевично нишесте размито с малко вода и оставям около 2-3 мин.Като махна от котлона прибавям АМ-около 30-60 мл.Зависи колко гъстичко е станало и пак пасирам,защото става по-пухкаво.Хапваме си го с апетит. Laughing

# 123
Много ти благодаря, little^cuttie!  bouquet
Ако ми кажеш и какво нишесте купуваш, ще имаш още една китка  bouquet!
 Laughing Laughing Laughing

# 124
Ще кажа,но не заради китката  Mr. Green
Различно-каквото ми попадне,защото не пазарувам винаги от едно и също място и общо взето всичките са почти еднакви! Peace

# 125
  bouquetХиляди благодарности момичета!
Добре ,че ви има!

# 126
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Само да вмъкна за Шоко_бейби, че попарата по принцип е с чай или вода. С мляко - след годинка мисля.

# 127
Само да вмъкна за Шоко_бейби, че попарата по принцип е с чай или вода. С мляко - след годинка мисля.

Да, за млякото знам и категорично ще се придържам към тази препоръка.
Много сте мили, но аз пак да се върна на темата за пюрето като следобедна закуска. На Хип предлагат плодово-зеленчуково пюре, което според мен напълно би могло да замести едното млечно хранене. Вие какво ще ме посъветвате?

# 128
Шоко бейби,аз на Лора вече й заместих яденето в 3ч с пюре на Хипп.Според мен се засища,не иска да суче след това.Досега съм давала морков,тиква,картоф и комбинации от тях.Днес пробва карфиол с картоф,не остана очарована Mr. Green
Много ме е яд,купила съм й и спанак,а в него има мляко Crossing Arms

# 129
Леле, момичета, колко много сте напреднали в страниците . . .

Ние сме на диета от 4 дни по препоръка на педиатърката, но тъй като не виждам ефект, мисля от утре да я прекратя, макар да се притеснявам така на своя глава да взимам решения.
Проблемът е, че преди 4 дни бебчо го хвана страхотно разстройство - с цвят и гъстота на реванол. Първият ден беше най-зле - около 15 минути не спираше да изтича, коремчето му веднага хлътна. Да отбележа, че нови храни не бях въвеждала последните две седмици. Единственото ново беше, че за първи път му дадох купешко пюре, но по-предния ден, затова предполагам, че не е от него. Пюрето беше на Хип-картоф с морков, ако това има значение. Веднага се обадих на лекарката и тя каза да го оставя на кърма и да дам ентерол. Обаче той не иска да го пие, пробвах всички варианти - лъжичка, чашка, биберон, спринцовката от панадола, но събира в устата колкото може и после всичко изплюва. Малко ме успокоява единствено това, че не ака повече от два пъти на ден и затова си мисля, че не е толкова страшно, а и започнах да го кърмя на поискване, за да не се обезводни, тъй като и вода не пие по принцип.
Моля, споделете какво мислите и дали имате подобни случки. Смятате ли, че трябва да продължим с диетата?

# 130
Шоко бейби,аз на Лора вече й заместих яденето в 3ч с пюре на Хипп.Според мен се засища,не иска да суче след това.Досега съм давала морков,тиква,картоф и комбинации от тях.Днес пробва карфиол с картоф,не остана очарована Mr. Green
Много ме е яд,купила съм й и спанак,а в него има мляко Crossing Arms

Да, deni-k, аз също вече от 1 месец имам заместени хранения, но моето питане е конкретно за плодово-зеленчуковото пюре. Нали плодовото се дава между храненията, зеленчуковото го давам на обяд, а ми се искаше да разнообразя следобедната закуска с плодово-зеленчуково пюре. Та питането ми беше, то може ли да замести напълно едно хранене? Надявам се да сте ме разбрали... Rolling Eyes

# 131
ники,дени,мерси Hug 
днес обедното мислех да е тиква и каша, а вс други вкл следобедно да са кърма... дадох 2те първи лъжикчки тиква и с кеф ги хапна и после отказа каша  Shocked  тъй че за целия ден си остана само на 2те лъжички тиква  Laughing
лично аз примема новите храни не само като запознаване с вкусове,а въвеждане на НЕОБХОДИМИ съставки в менюто на бебето и от тази гл.т. не е ли вече време да има и второ твърдо хранене и не е ли важен именно оризът? ако не, да взема верно да го сменя само с плод, който няма да я наяжда и дори мога да го давам межу кърменета... мислех си дае плодова оризова каша,ама май  newsm78

# 132
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Шоко_бейби води се по детето. Пробвай, ако се засища - давай плодово- зеленчуково пюре за разнообразие.

m_a_y_a за съжаление не мога да ти помогна.

ninochka ориз си въведи, така ще разнообразяваш. Ако искаш вкарай и второ твърдо хранене, въпрос на желание е. Аз съм по- предпазлива, защото ме е страх да не се отбие. Но нямахте ли проблем със запичането?
Като цяло искам да споделя, че е е добре да се спазват определени правила, но пречупени през нашето съзнание и дете. Аз лично не изпадам в крайности. Затова може и противоречиви да са ми мненията- действам на момента и според детето. Добре е да въведеш ориз, защото го има и в някои пюрета.

# 133
deni_k, мерси!
Някой давал ли е на бебока си млечна каша с бебешки бисквити "Good night" на Hipp? Пише, че може да се дава след 5 месец.  newsm78 #Crazy

# 134
Ох, момичета, днес положението май е по-сериозно - изаканото стоеше като пяна с шупли  по повърхността на памперса  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт