Примерна схема на захранване 3

• 63 389
  • 589
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета! След месец ще захранвам (т.е. след 6 навършени месеца), но вчера педиатърката ме хвърли в тъч - каза, че първия месец се започва със сокове. Това доста ме озадачи, знам, че този приом е остарял и от толкова майки във форума, не съм срещнала такава, която да е предлагала първо сок, за да види дали детето няма да прояви реакция към съответния плод/зеленчук (всъщност това е обосновката й - следенето за евентуална алергична реакция). Водеше се по някаква схема на Нестле. Ще съм благодарна, ако споделите мнения по въпроса.
Един съвет от мен-не слушай педито за всичко!Те говорят по едни доста остарели схеми на захранване!!И едва ли се е водела по схемата на Нестле!!Иначе аз предложих първо сок по съвет на педито и сега определено го отчитам като грешка!А ако имате и колки просто е недопустимо да се започва със сокчета от толкова рано!!!

#2gunfire #2gunfireНЯМА ЛИ КОЙ ДА НИ ОБРАЗОВА ПЕДАТРИТЕ?????? #Cussing out #Cussing out

# 196
спомена ли се в темата нещо за жълтъка-кога и защо (аргументирано,не градски легенди)  newsm78

# 197
спомена ли се в темата нещо за жълтъка-кога и защо (аргументирано,не градски легенди)  newsm78
Аз започнах да го давам на 6 навършени,но сме захранени малко по-раничко.Ако сте се захранили на 6 навършени,на 8 навършени се започва и жълтък.

# 198
# 199
Здравейте.
 Дени, благодаря за отговора за дюлата   bouquet Чудя се, те дюлите, издържат дълго време на по хладно, така ли да я съхранявам или по-добре да я замразя?
 От четири дена съм я захранила с оризова, безмлечна каша, като кърмя 30-40 мин преди това. След като не искам да замесвам хранене до колко грама каша трябва да стигне? Педито ми каза 120гр, но ми се струва много. Вашите бебоци по-колко са яли на нашата възраст?

# 200
Здравейте.
 Дени, благодаря за отговора за дюлата   bouquet Чудя се, те дюлите, издържат дълго време на по хладно, така ли да я съхранявам или по-добре да я замразя?
 От четири дена съм я захранила с оризова, безмлечна каша, като кърмя 30-40 мин преди това. След като не искам да замесвам хранене до колко грама каша трябва да стигне? Педито ми каза 120гр, но ми се струва много. Вашите бебоци по-колко са яли на нашата възраст?
Детенцето самичко ще ти покаже.Аз на моя син му правех по 100гр и му давах докато приемаше.Преди това щом е кърменето няма проблем. Peace

# 201
Здравейте, момичета! След месец ще захранвам (т.е. след 6 навършени месеца), но вчера педиатърката ме хвърли в тъч - каза, че първия месец се започва със сокове. Това доста ме озадачи, знам, че този приом е остарял и от толкова майки във форума, не съм срещнала такава, която да е предлагала първо сок, за да види дали детето няма да прояви реакция към съответния плод/зеленчук (всъщност това е обосновката й - следенето за евентуална алергична реакция). Водеше се по някаква схема на Нестле. Ще съм благодарна, ако споделите мнения по въпроса.
Един съвет от мен-не слушай педито за всичко!Те говорят по едни доста остарели схеми на захранване!!И едва ли се е водела по схемата на Нестле!!Иначе аз предложих първо сок по съвет на педито и сега определено го отчитам като грешка!А ако имате и колки просто е недопустимо да се започва със сокчета от толкова рано!!!

#2gunfire #2gunfireНЯМА ЛИ КОЙ ДА НИ ОБРАЗОВА ПЕДАТРИТЕ?????? #Cussing out #Cussing out
аз захраних първо със сок от моркови по съвет на немското педи.тук сокът от моркови е стандартната схема.той се дава около две седмици,после се продължава две седмици с пюре от моркови.по-нататък храните се въвеждат по-бързо.не знам колко е правилно,но при нас нямаше проблем.

# 202

аз захраних първо със сок от моркови по съвет на немското педи.тук сокът от моркови е стандартната схема.той се дава около две седмици,после се продължава две седмици с пюре от моркови.по-нататък храните се въвеждат по-бързо.не знам колко е правилно,но при нас нямаше проблем.
Предполагам,че след като сте навършили 6 месеца,нали?А при нас при навършени 3!!! Shocked Нямах достъп до интернет и така 4-я месец започнах със захранването!Слава богу,че му няма нищо на Алекс!!

# 203
о,да,след навършени 6месеца.пък и плодовите сокове съдържат повече киселини и това способства за колики при по-малките бебенца.

# 204
о,да,след навършени 6месеца.пък и плодовите сокове съдържат повече киселини и това способства за колики при по-малките бебенца.
Точно затова и аз ги ругая!!незнам от кого зависи,но е време вече и те да влезат в крак с новостите!Не може още да живеят 20 год назад!!

# 205
Момичета,от три седмици захранвам,но моят маймун нещо не иска зеленчукови пюрета,яде само тиква,или морков,понякога друг вид(картоф с тиква или морков).Какво да правя,да го пробвам ли с кашите,или с плодови пюрета newsm78Кърмата ми беше намаляла доста, но с често сукане се оправи,поне знам че не е гладен.Но той си суче по 7 пъти, че и повече.Не е ли време да приема нещо друго по-сериозно?Днес му дадох лъжичка пюре от брокои,е направо го изплю,никакво разнообразие не иска WinkДавайте съвети  bouquet

# 206
Връщам се на зехтина. На десетки места прочетох, че най-добрия вариант за първа мазнина е студенопресования зехтих.Сега чета друго.И в крайна сметка......? Вие каква мазнина давате.

# 207
Натали,защо не пробваш да изцеждаш кърма към пюрето?Иначе според мен няма да е грешка,ако пробваш с каши,някои деца прояждат пюретата по-късно!
Момичета,колко трябва да изяжда Лора от пюретата?Досега ядеше по едно,след него отказва да суче.Днес обаче беше видимо недоволна когато първото пюре свърши Mr. GreenКакто беше подкарала второто бурканче и то щеше да замине,но аз й дадох само половината!?Пюретата са на Хип-125гр.

# 208
  • Някъде в мечтите си
natalii,друго което можеш да пробваш е тиквичка с картофче,въпреки ако ме питаш мен и те са ми безвкусни.Можеш към пюрето с броколи да добавиш морковче и постепенно да намаляваш количеството на моркова за сметка на брокола.Успех!

# 209
Natalii моя син 2 месеца след захранването започна да изяжда по 150гр зеленчуково и то защото кърмата ми беше намаляла нещо, иначе до преди това изяждаше до 50грмакс зел. пюре и изведнъж оп 150. Та не се притесняваи, кърмата ти си му стига , той сам ще започна да си хапва по големи количества когато не му достиа кърмица. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт