Примерна схема на захранване 3

• 63 375
  • 589
  •   1
Отговори
# 210
natalii,друго което можеш да пробваш е тиквичка с картофче,въпреки ако ме питаш мен и те са ми безвкусни.Можеш към пюрето с броколи да добавиш морковче и постепенно да намаляваш количеството на моркова за сметка на брокола.Успех!
Тиквичката с картоф има оризово нишесте,а аз не съм въвела озриза,затова не съм давала PeaceТова с броколито и моркова ще го пробвам,защото иначе броколито няма шанс Laughing

# 211
  • гр. Пловдив
Момичета, да се консултирам с вас за тръстиковата кафява захар. Понеже моя бръмбазък ми отказва зеленчуковите пюрета, се принудих да добавя малко от нея и ...О,чудо!... изяде се почти всичкото. /повече от 70-80 гр. недавам/. Знам, че е по-полезна от бялата захар, но да не бъркам  newsm78.

# 212
  • София
Аз пак се включвам с въпросче..
Педи ми каза да започна да му давам зеленчуково пюре лъжичка,две и т.н. като всеки ден да увеличавам и да давам веднага след това АМ колкото изяде от дозичката си и като откаже АМ след няколком дни се счита за заместено хранене,обаче мен ми се струва,че той ще си иска и ще си изяжде и АМ цялото възможно ли е примерно  да изяде 150 гр пюре и да иска да изпие 130 ам newsm78

# 213
  • Pb
svetli, little cuttie, b u b i, благодаря за отговорите.
Точно схемата на Нестле гледаше моята педка, друг е въпроса, че има разминаване м/у това, което тя каза и това, което видях в сайта на фирмата. Въобще-изобщо  ooooh!
Досега съм правила това, което считам аз за добре, така че и този път мисля да не спазя препоръките, а да започна с пюре.

# 214

Най -щастлива мама!

Местожителство:
София

Re: Примерна схема на захранване 3
« #212 сряда, 19 декември 2007, 19:37 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Аз пак се включвам с въпросче..
Педи ми каза да започна да му давам зеленчуково пюре лъжичка,две и т.н. като всеки ден да увеличавам и да давам веднага след това АМ колкото изяде от дозичката си и като откаже АМ след няколком дни се счита за заместено хранене,обаче мен ми се струва,че той ще си иска и ще си изяжде и АМ цялото възможно ли е примерно  да изяде 150 гр пюре и да иска да изпие 130 ам

Да разбирам ли че искаш да заместиш хранене?Защото не се препоръчва хранене без мляко
до 1годинка ,но ако така си решила няма лошо.
150гр. и 130мл е много за  4 месечно бебе ,то сигурно няма и да го изяде.
Моя савет е да  даваш пюре до 100гр. и след това около 60мл.АМ

# 215
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
natalii,друго което можеш да пробваш е тиквичка с картофче,въпреки ако ме питаш мен и те са ми безвкусни.Можеш към пюрето с броколи да добавиш морковче и постепенно да намаляваш количеството на моркова за сметка на брокола.Успех!
Тиквичката с картоф има оризово нишесте,а аз не съм въвела озриза,затова не съм давала PeaceТова с броколито и моркова ще го пробвам,защото иначе броколито няма шанс Laughing
От поста ти разбирам,че даваш основно готови пюрета. Наистина НЕ ти препоръчвам тиквичка и картоф на ХИППІ много е гъсто и гадно. Ние ядем на поразия тиквички, но домашни.
За разнообразието- моркови, тиква, дом. тиквичка, картоф, така по-дълго време.

# 216
Момичета,колко време след въвеждането на месото трябва да изчакам,за да въведа глутена?

# 217
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Имаше подобен въпрос и мисля че Никки беше писала, че е добре да минат 2 семици.

# 218
При много от пюретата на Хип има оризов грис,сгъстяват с него.Ориза не е алерген,може да се дава от ранна възраст.Специално за тиквичките с картоф на Хип злоядото ми дете ги яде,дайстват му разхлабващо.Нямам домашни,на купени тиквички вяра нямам.Явно е въпрос на вкус на детето.

# 219
  • София
Значи,да не махам от обедното хранене млякото  а след като достигнем 100 гр зеленчуково пюре да му додавам 60 мл готово АМ?
А педи защо ми вика като стигнеш 160 гр пюре махаш млякото? Аз не съм решила нещо дали да имаме мляко на обяд или не и за това ви питам Rolling EyesЗахранването ми се вижда доста трудно bowuu
Ние също харесваме тиквичка с картоф на ХИП и днес 4 ден ще папа това а утре мисля да му дам тиква с картоф,че нали сме с запек и морков и разни подобни не искам да давам! Педито ми каза да давам грах,домати и какво ли не още но чесно да си кажа не смея!

# 220
  • Пловдив
ви питам Rolling EyesЗахранването ми се вижда доста трудно bowuu
Ние също харесваме тиквичка с картоф на ХИП и днес 4 ден ще папа това а
И Вики много го яде това пюре, харесва й явно. Днес ще я пробвам с карфиол и картоф, е ще добавя и ранни моркови. Дано й хареса буламача, който ще забъркам  Joy

# 221
Имаше подобен въпрос и мисля че Никки беше писала, че е добре да минат 2 семици.
Благодаря deni_k   bouquet

# 222
Изкарахме много тежък вирус с висока температура  повръщане и сме изцяло на кърма няколко дни! Т въпроса ми е, с колко грама зел. пюре да започна на обяд( точно бях заместила обедното хранене с 150гр зеленчъци размесени с кърма), и мога ли пак да си замествам обедното или да изчакам детенце да се адаптира наново към зеленчуците( съответни и плпдовете следобед)???

# 223
Значи,да не махам от обедното хранене млякото  а след като достигнем 100 гр зеленчуково пюре да му додавам 60 мл готово АМ?
А педи защо ми вика като стигнеш 160 гр пюре махаш млякото? Аз не съм решила нещо дали да имаме мляко на обяд или не и за това ви питам Rolling EyesЗахранването ми се вижда доста трудно :bowuu
Аз поне така направих,ние сме на 6м. и на обяд и давам след пюрето и мляко ,по савет на моя педиатър и от това което съм чела,ти решаваш
Дано и други да дадат мнения

# 224

Общи условия

Активация на акаунт