Примерна схема на захранване 3

• 63 370
  • 589
  •   1
Отговори
# 315
Натали,ако искаш яж повече орехи(сурови),спанак,броколи и месо.А на детенце можеш да му даваш броколи и спанак.За елдата,някои я водят алерген,други не,но тя съдържа много желязо и магнезий.
Като бях бременна бях с нисък хемоглобин,започнах да ям орехи и пак и пак.....Сега ги ям задушени с ориз или зеленчуци,вярвай ми писнали са ми,но ефект от тях има!

# 316
  • Варна
Да питам давали ли сте супа Букет от зеленчуци на Гербер и на каква възраст? Пише за над 4 м., няма нищо особено в нея, има консистенция на рядко пюре и се чудя да дам ли сега. От съставките не съм давала само корени от магданоз. Но нали супата се давала по-късно, се замислих.
Какво ще кажете?

Натали, оризовата каша на Нестле е обогатена с желязо и калций.

# 317
Кати,на снимките и на мен ми прилича на ухапано?

# 318
CATTY M,обривът според мен ако е от нещо,което си давала (храна,АБ) би изглеждал различно и няма да се появява и изчезва така.Майка ми имаше подобен на колената (симетрично и на двете) еднократно,сърбящо,изчезна за час.Решихме,че е от насекомо или паяк.Сега ми каза,че сестра ми като малка на една почивка в планината получила подобен,след намазване с антиалергично й минало.Може да ползваш Fenistil gel (противоалергично кремче) ,ако ти се струва,че го сърби или се влошават нещата и да спретнеш  хайка за паяци.Дано не ви се случва повече Wink

# 319
  • Варна
Кати, и аз погледнах сега, точно на ухапано от паяци прилича, на мен ми стават точно такива петна.

# 320
  • София
Да питам давали ли сте супа Букет от зеленчуци на Гербер и на каква възраст? Пише за над 4 м., няма нищо особено в нея, има консистенция на рядко пюре и се чудя да дам ли сега. От съставките не съм давала само корени от магданоз. Но нали супата се давала по-късно, се замислих.
Какво ще кажете?

Натали, оризовата каша на Нестле е обогатена с желязо и калций.

Аз давах такава супа като захраних, естествено след като бях въвела всички съставки, бебо много я харесваше.

Кати,на снимките и на мен ми прилича на ухапано?
Ех, сега ме хвърлихте в размисъл дали не е ухапано  newsm78
Ама на "живо" повече ми прилича на опарено от коприва, все едно съм го натъркала с коприва  Confused Тази вечер не с епояви обрив, все си мисля, че е от АБ, вече 2 дена, откакто не даваме. Уж даваме и хомеопатични гранулки за неутрализация на АБ.

Леле, момичета, наистина сега се замислям за паяци, ама не съм виждала  newsm78 Нещо друго обаче ми минава през главата, на 25 и 26 бяхме на вилата при свекърите, а те имат котка там, която ходи навън, но си стой и вътре (по принцип е домашна градска котка). Дали не е от нея? Бебо вече се е срещал доста пъти с нея обаче  newsm78

# 321
Какво ще кажете?

Днес пазарувах пюрета и мислех да взема от тази супа. Но като се зачетох в етикета й, пишеше, че съдържа пълномаслено мляко и масло, и я оставих. Confused Предпочитам да въведа маслото отделно и след това да давам готови пюрета с масло.

# 322
  • София
Какво ще кажете?

Днес пазарувах пюрета и мислех да взема от тази супа. Но като се зачетох в етикета й, пишеше, че съдържа пълномаслено мляко и масло, и я оставих. Confused Предпочитам да въведа маслото отделно и след това да давам готови пюрета с масло.

Мисля, че бъркаш тази супа - Букет от зеленчуци на Гербер е със следния състав:
моркови, вода, картофи, корени от магданоз, целина, рафинирана рапична мазнина, царевично нишесте. От 5 месец.

# 323
  • Варна
Какво ще кажете?
Мисля, че бъркаш тази супа - Букет от зеленчуци на Гербер е със следния състав:
моркови, вода, картофи, корени от магданоз, целина, рафинирана рапична мазнина, царевично нишесте. От 5 месец.
Точно така, тук няма мляко и масло.

# 324
СПЕШНО!
мира вече към седмица има запек - ака от време на време (еда изкарва) мъъъъничко колкото нокът и запечено  Sad  днес питах педи кво да правим и каза водичка от накиснати овесени ядки и сок от круша...  НО се притеснявам,че е рано за глутен, а още повече че преди 4 дни въведох ябълка, а вчера въведох круша и  съвсем много нови неща ще й станат  Rolling Eyes  да не говорим,че тя не пие вода или квото и да е с биберон и 150мл с лъжичка  #Crazy
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ - да пробвам ли да дам 10ина лъжички или по-добре нещо друго - какво????? да пробвам направо дуфалак newsm78 или каквооо???

# 325
  • София
СПЕШНО!
мира вече към седмица има запек - ака от време на време (еда изкарва) мъъъъничко колкото нокът и запечено  Sad  днес питах педи кво да правим и каза водичка от накиснати овесени ядки и сок от круша...  НО се притеснявам,че е рано за глутен, а още повече че преди 4 дни въведох ябълка, а вчера въведох круша и  съвсем много нови неща ще й станат  Rolling Eyes  да не говорим,че тя не пие вода или квото и да е с биберон и 150мл с лъжичка  #Crazy
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ - да пробвам ли да дам 10ина лъжички или по-добре нещо друго - какво????? да пробвам направо дуфалак newsm78 или каквооо???

Ако си чела малко по-нагоре, съм писалапочти по същата тема. Аз започнах овесените ядки, т.е. първо отвара, след това и самите ядки доли горе на вашата възраст именно заради запека. Но бях въвела глутена преди това, ама сега не се сещам с какво беше  ooooh! Но да ти кажа, честно, вече от месец давам овесени ядки и чак сега има ефект, така че не знам само с отвара ще подейства. Аз целях регулиране на стомахчето му, защото Дуфалака за мен е временно решение, както и термометъра  Sick Яде и сурови круши, че някъде чотох, че кашата от круша няма този ефект, пие сок от сини сливи (почнах соковете пак заради запека след 7 м. някъде, а и той много ги харесва  Thinking ), пюре от сини сливи, но май му действа това на Семпер. Пюрето от моркови него го запича много.

Не знам дали ти помогнах, споделих ти моя опит в борбата със запека на бебо, която продължава вече май няколко месеца  Tired

# 326
Дай сурова круша на пюре,достатъчно е голямо детето.И повече течности (вода).Айде още днес  да се поздравявате с "честито ако".  WinkЗа Дуфалак мисли ако стане хроничен запека и др. не помага-така ме посъветва педиатър. Peace

# 327
Имам проблем със захранването. Дъщеря ми има колики от зеленчуковите пюрета - морков и тиквички. Всъщност се оказа че само тиква и картоф приема. Картофа обаче сам по себе си домашен не го харесва дори и с АМ /то и на мен ми е блудкав/. И така остава варианта само на тиква на ХИП и тиква с картоф на ХИП. Купила съм броколи, но ме е страх да ги дам. Честно казано ме е страх вече каквито и да е други зеленчуци да дам. Не знам какво да правя от тук нататък. Да остана на каши за известно време /поне още месец пък може и повече/. Да давам тиква и картоф от време на време ли? Плодови пюрета съвсем не искам да давам, да не говорим че то като гледам на тази възраст може само ябълка, круша и банан. Не обсъждам с педито захранването щото тя си държи на старата схема и не я интересува здравословното състояние на детето, а и не мога да й звъня че сега празнува:) пък да не говорим че не ми дава да я храня с каши,  щото щяла да напълнее.
Да допиша едно въпросче някой давал ли е сладък картоф и как се приема от бебето?
Сладкия картоф беше втората храна ,която въведох на моя бебок и мога да споделя,че адски много му хареса.Вкуса наподобява едновременно тиква и картоф.Уверена съм,че твоята бебка много ще и хареса,като се има предвид факта,че обича картоф и тиква.Можеш спокойно да въведеш и пащърнак според мен,възрастта  ви е подходяща.
Аз въведох плодове,зеленчуци и каша/оризова/ едновременно,но ги менях.Имам предвид:каша,зеленчук,плод,зеленчук,плод и...Бебо яде всичко с изключение на ябълката,нея отказва във каквито и да е комбинации.
Успех!

И да попитам само,кога мога да започна да давам зеле.Не го срещам никъде.Знам,че е тежка,целулозна храна! Blush

# 328
Ниночка,Лора от време на време се запича така ooooh!Аз й давам вода със спринцовка повечко,досега винаги помага,само веднъж й бръкнах с термометър EmbarassedЩом си давала круша  е супер.
Според мен е рано за глутен наистина! Peace

# 329
Малката също изведнъж разреди драстично акането (а и го сгъсти), хем по това време бяхме само на кърма - от 3, 4, че и 5 пъти дневно, изведнъж само по 1 път на 2 дни. Въпреки това поднових захранването с нова храна тиква, смесена с морков. И пак - от 2 дни не е акала. Та, както мислех да дам следващото оризова каша, сега вече не знам - дайте съвет (плодове не е яла до сега). Да не се запече и тя няколко дни, уж тиквата е разхлабваща/неутрална.

Втори въпрос - за кашите. Купих една безмлечна оризова на Нестле, ама на нея пише да се приготвя с кърма/АМ. Аз не мога да изцеждам много, с вода ли да я направя? Освен това, видях, че съдържа ванилин и следи от мляко  newsm78 Нещо ми се върти, че не е много добре. И още калциев карбонат, цинков сулфат, железен фумарат - нищо не ми говорят, само дето много химически ми звучат...

Взех и една на Милупа - съдържанието е ОК, няма ги горните, но пък пише, че се добавя рапично олио? Да добавям ли още от сега?

Беб е захранена само с морков, картоф и тиква. Даже картофа беше толкова малко, че не знам дали се брои.

То станаха повечко въпросите, ама дано се намери някой да отговаря. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт