Примерна схема на захранване 3

• 63 372
  • 589
  •   1
Отговори
# 300
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
natalii съжелявам, че е такъв резултата. Ние бяхме със 109. Мисля, че и елдата е добре, може с каша да пробваш. Дано се включят Никки и Косе Босе и други мами.

# 301
в спанака и броколите също мисля, че имаше доста желязо

# 302
natalii, някои от кашите са обогатени с желязо. От зеленчуците доколкото знам червено цвекло, спанак, броколи.

# 303
Да избързвам ли със захранването с този хемоглобин 99-т.е да включа месни пюрета,а ми казва и жълтък педито?Да не говорим че тези стойности може и да не са верни newsm78Някоя майка имала ли е подобен проблем,и с храни оправят ли се нещата или да давам и Малтофер(който не искам да давам)?

# 304
  • София
здравейте, момичета!

имаме проблемче, искам да споделя с вас и да видя дали някоя от вас е имала същия. Значи от два дена насам, т.е. от сряда вечерта бебо получава странен обрив по крачетата и ръчичките, като ужулено от коприва. Този обрив обаче сутринта го нямаше, след 2-3 часа пак се появи малко на рамото му и отидохме на лекар. Но докато влезем за прегледа, обрива пак беше изчезнал. Педиатърката ни каза, че щом изчезва толкова бързо, значи не е нещо страшно. Но вечерта пак се появи. Сутринта пак нямаше нищо. До сряда включително бебо беше на АБ, Аугментин, 12 дена, заради бактерии в урината. Според педиатърката ни не може да е от него, защото щеше да се задържи.

Запитах и Birdie, според него е от овесените ядки, които му давам на закуска сутрин към 10-11 ч. Но тях ги почнахме преди месец, тъй като се борим с упорит запек. Овесените ядки започнах да ги давам малко по малко, като увеличавах постепенно количеството, докато за 2 седмици някъда, мисля, че беше, заместих яденето в 10-11 ч. Смесвам с плодово пюре или стъргана сурова круша. Та сега не знам дали наистина е от овесените ядки (но иначе те ни помагат за запека, има някакъв напредък в това отношение). Искам само да кажа, че даването на овесените ядки го одобряват педиатърката ни, доц. Лилова от Токуда болница и един хомеопат д-р Михайлов, при който ходихме.

Какво мислите по въпроса?

Ето тук може да видите и обрива: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=204451&photo=1

# 305
  • гр. Пловдив
Момичета, да се консултирам с вас за тръстиковата кафява захар. Понеже моя бръмбазък ми отказва зеленчуковите пюрета, се принудих да добавя малко от нея и ...О,чудо!... изяде се почти всичкото. /повече от 70-80 гр. недавам/. Знам, че е по-полезна от бялата захар, но да не бъркам  newsm78.
Аз пак да си задам въпросчето, че моята сладурана без захар зеленчуково пюре неиска.  Confused

# 306
  • Пловдив
с какви продукти поотделно могат да се въведат ръж,просо ,овес?

# 307
с какви продукти поотделно могат да се въведат ръж,просо ,овес?
С ръж, просо, овес от диетичен магазин, смелени в кафемелачка на брашно и сварени на каша.  Peace

# 308
Имам проблем със захранването. Дъщеря ми има колики от зеленчуковите пюрета - морков и тиквички. Всъщност се оказа че само тиква и картоф приема. Картофа обаче сам по себе си домашен не го харесва дори и с АМ /то и на мен ми е блудкав/. И така остава варианта само на тиква на ХИП и тиква с картоф на ХИП. Купила съм броколи, но ме е страх да ги дам. Честно казано ме е страх вече каквито и да е други зеленчуци да дам. Не знам какво да правя от тук нататък. Да остана на каши за известно време /поне още месец пък може и повече/. Да давам тиква и картоф от време на време ли? Плодови пюрета съвсем не искам да давам, да не говорим че то като гледам на тази възраст може само ябълка, круша и банан. Не обсъждам с педито захранването щото тя си държи на старата схема и не я интересува здравословното състояние на детето, а и не мога да й звъня че сега празнуваSimple Smile пък да не говорим че не ми дава да я храня с каши,  щото щяла да напълнее.
Да допиша едно въпросче някой давал ли е сладък картоф и как се приема от бебето?

# 309
здравейте, момичета!

имаме проблемче, искам да споделя с вас и да видя дали някоя от вас е имала същия. Значи от два дена насам, т.е. от сряда вечерта бебо получава странен обрив по крачетата и ръчичките, като ужулено от коприва. Този обрив обаче сутринта го нямаше, след 2-3 часа пак се появи малко на рамото му и отидохме на лекар. Но докато влезем за прегледа, обрива пак беше изчезнал. Педиатърката ни каза, че щом изчезва толкова бързо, значи не е нещо страшно. Но вечерта пак се появи. Сутринта пак нямаше нищо. До сряда включително бебо беше на АБ, Аугментин, 12 дена, заради бактерии в урината. Според педиатърката ни не може да е от него, защото щеше да се задържи.

Запитах и Birdie, според него е от овесените ядки, които му давам на закуска сутрин към 10-11 ч. Но тях ги почнахме преди месец, тъй като се борим с упорит запек. Овесените ядки започнах да ги давам малко по малко, като увеличавах постепенно количеството, докато за 2 седмици някъда, мисля, че беше, заместих яденето в 10-11 ч. Смесвам с плодово пюре или стъргана сурова круша. Та сега не знам дали наистина е от овесените ядки (но иначе те ни помагат за запека, има някакъв напредък в това отношение). Искам само да кажа, че даването на овесените ядки го одобряват педиатърката ни, доц. Лилова от Токуда болница и един хомеопат д-р Михайлов, при който ходихме.

Какво мислите по въпроса?

Ето тук може да видите и обрива: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=204451&photo=1
Кати, да не го хапе нещо това дете? На ухапано ми прилича, доколкото мога да видя, но не от комар. Сърби ли го детето?

# 310
Момичета, да се консултирам с вас за тръстиковата кафява захар. Понеже моя бръмбазък ми отказва зеленчуковите пюрета, се принудих да добавя малко от нея и ...О,чудо!... изяде се почти всичкото. /повече от 70-80 гр. недавам/. Знам, че е по-полезна от бялата захар, но да не бъркам  newsm78.
Аз пак да си задам въпросчето, че моята сладурана без захар зеленчуково пюре неиска.  Confused
кафява, тръстикова, от цвекло... все е захар. Морков не яде ли, той е сладък, смесвай с него. Не каза на какъв етап сте на захранването, какво яде вч, плодове?

# 311
  • София
Кати, да не го хапе нещо това дете? На ухапано ми прилича, доколкото мога да видя, но не от комар. Сърби ли го детето?

Ами според мен не го сърби или поне аз не разбирам  Rolling Eyes Вчера например обрива се появи точно след като го изкъпахме, т.е. беше увит в хавлийката си и аз го държах  newsm78 Първия път се появи обрива преди къпането. Тази вечер нямаше нищо, след малко ще го погледна пак.

# 312
catty m, aз бих се усъмнила в АБ, но не съм специалист.
zwetellina, захар не бих слагала. По-добре да не яде известно време твърда храна, отколко да привикне всичко да му е сладко.

# 313
Кати, а защо наистина толкова дълго време АБ? И каква бактерия в урината?

# 314
  • София
Ами толкова дълго, защото в три поредни стерилни урини излизат три различни бактерии!!!! След нова година ще дадем пак проба. И аз имам съмнение за Аб, но педито нали каза, че ако е от него, щал да се задуржи по-дълго  newsm78

Сега чуденката ми е за овесените ядки, защото честно казано не искам да ги спирам.

Благодаря ви, момичета за подкрепата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт