Примерна схема на захранване 3

• 63 407
  • 589
  •   1
Отговори
# 285
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
А колко пюре да му дам ако му дам и 130 мл ам newsm78
Мисълта ми беше, че може да предложиш първия ден 50 грама познат зеленчук, направи и 120-130 мл мляко, предполагям няма да го изпие, но поне ще видиш колко ще изпие и на следващия ден ще дадеш необходимото количество.

# 286
  • Пловдив
благодаря на всички за отговорите. А иначе плодовите се дават между храненията нали и не заместват хранене .... а предиобед или следобед. То нашето първо ядене е в 8 - мляко и после към 11,30 зел. пюре, явно трябва следобед  newsm78

# 287
  • София
Ако го изпие какво давам на следващия ден /колко количество пюре и колко АМ/ newsm78

Благодаря ти много!

# 288
благодаря на всички за отговорите. А иначе плодовите се дават между храненията нали и не заместват хранене .... а предиобед или следобед. То нашето първо ядене е в 8 - мляко и после към 11,30 зел. пюре, явно трябва следобед  newsm78
И двете версии ги има. Може сутрин към 10.30  или следобед към кашата. Може и отделно от кашата. Води се по детето.

# 289
deni_k,дадох днес за първи път каша оризова на Милупа,стана доста гъста (като грис), а доколкото бях чела ставали рядки,ако се спазва упътването>Да не съм аз в грешка нещо с правенето ?Реших след зеленчуците да давам малко оризова каша,304 дена,после плодови пюрета,може и с кашата.Какво ще кажеш?

# 290
Имам един фундаментален въпрос - като си говорим за количества в лъжички (особено за началото на захранването), какви точно лъжички се има предвид - чаени или бебешки, щото разликата е голяма.

# 291
Имам един фундаментален въпрос - като си говорим за количества в лъжички (особено за началото на захранването), какви точно лъжички се има предвид - чаени или бебешки, щото разликата е голяма.
Според мен няма никакво значение,даваш да опита и да видиш реакция.Все пак не е супена лъжица,а и такава да дадеш пак няма нищо да стане Peace

# 292
  • Варна
deni_k,дадох днес за първи път каша оризова на Милупа,стана доста гъста (като грис), а доколкото бях чела ставали рядки,ако се спазва упътването>Да не съм аз в грешка нещо с правенето ?Реших след зеленчуците да давам малко оризова каша,3-4 дена,после плодови пюрета,може и с кашата.Какво ще кажеш?
За гъстотата на кашата те съветвам да "питаш" бебето - моят син нпр. я обича по-рядка и не следвам упътването.
А за последователността, аз направих точно така: зеленчуци, каша, плодове, сега месо  Peace.

# 293
deni_k,дадох днес за първи път каша оризова на Милупа,стана доста гъста (като грис), а доколкото бях чела ставали рядки,ако се спазва упътването>Да не съм аз в грешка нещо с правенето ?Реших след зеленчуците да давам малко оризова каша,304 дена,после плодови пюрета,може и с кашата.Какво ще кажеш?
Когато аз давах такава каша ми ставаше гъста, но не като грис. Водниста става, когато я правиш с кърма и като започнеш да храниш, след 2-3 минути се разводнява. Светли правилно е писала- да се водиш по детето, но по-добре гъста, отколкото течна, според мен.
Зеленчуци- каша- плодове- в тази последователност съм ги въвеждала и аз  Peace

# 294
Аз го разбирам - чаени лъжички. 1 чаена лъжичка е поне 2-3 бебешки.

# 295
  • Пловдив
Аз го разбирам - чаени лъжички. 1 чаена лъжичка е поне 2-3 бебешки.
е чак 2-3 не е според мен. Около две равни бебешки е една чаена мисля аз Thinking

# 296
  • София
Здравейте мамчета!

Най-после и аз да се включа в темичката!  Hug Прочела съм всичко в Библиотеката, както и предходните две теми и мога да кажа, че темата за захранването взе да ми се поизяснява. Първо искам да благодаря на Никки и на Косе Босе за полезната информация, както и на всички, които отделят от времето си, за да отговарят на въпросите.

Аз захраних Дара като стана на 5 месеца и 20 дни. До сега съм въвела картоф, морков, тиква, оризова каша, круша. Отначало въвежда по 7 дни, но вече за 5 дни до около 10 лъжички. На обяд изяжда по около 1 пюре 125 гр., а следобяд почти всеки ден давам малко каша. Не мисля да замествам хранене. Кърмим се по около 7 пъти през деня, даже напоследък и през нощта. Вечер сме почти само на АМ. Смятах да продължа с тиквичка, броколи, пащърнак, ябълка, синя слива, карфиол, елда, банан, манго, царевица, пуешко, спанак, заешко, грах, пилешко. Т.е. месо на 8 и половина месеци, глутен на почти 10, сирене и жълтък след това. Миналата седмица се опитах да въведа тиквичка, но първия ден повръща, а на втория ден й се зачерви дупето. Въпреки, че според мен не е от тиквичката я спрях. Вчера за първи път дадох броколи и сега пак е със зачервено дупе, има пъпчици по лицето и днес ака по-редичко от обикновено. Не знам реакция ли е или съвпадение, но и него спрях.

Моля Ви посъветвайте ме след колко време пак да пробвам с тиквичките и броколите, както и дайте мнение по моята примерна схема. Притеснявам се, че се бавя със захранването и Дара всеки ден яде ту картоф с морков, ту картоф с тиква.
  bouquet

# 297
Привет, мамчета!
Моето момче е на 7 месеца и половина. Захранен е и с жълтъче вече - в началото по 1/4 през ден, а от 3 хранения и по половин. Какво е вашето мнение - кога мога да започна да му давам цял жълтък и на колко дни? newsm78 Знам, че се дава със зеленчуковото пюре през ден, но мисля, че ще му дойде множко по цял през ден. Достатъчно ли е на седмица по 1 цял жълтък? Rolling Eyes
  bouquet

# 298
Шоко_бейби цял жълтък може да се дава едва след 10-ти месец и то ако караш по старата схема с ранното захранване. Аз давам по половин жълтък 2 пъти седмично. Иначе принципа е ден месо, ден зеленчуково пюре с жълтък.

Лиличка много хубав план за захранване си направила, пробвай пак броколи и тиквички след 10 дена според мен. Може сега да продължиш с пащърнак , след като изчезнат пъпчиците.

# 299
Здравейте,днес правих кръвни изследвания на сина си-хемоглобина е 99.КАзаха че е малко нисък,чудя се какво да давам,захранене е само със зеленчукови пюрета,от един ден давам оризова каша.Да давам ли месни пюрета вече,или жълтък?Не мога да намеря педито,а ме притеснява  малко този хемоглобин newsm78

Общи условия

Активация на акаунт