Примерна схема на захранване 3

• 63 363
  • 589
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Искам да ви питам понеже и ние сме с запек и давам и зеленчукови и плодови пюрета дали може да давам плодовото пюре разредено с малко вода 2 пъти на ден и по колко....
Давам иначе 2 пъти по 80 гр. newsm78
Нали повечето течности спомагат за запека гаден Rolling Eyesа той вода не иска!
Давах му чай Блевит Л но пък го повръща,може би защото е течно много Rolling Eyes

# 331
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Grace m за рапичното олио- не съм слагала. Имаше хубаво мнение на Косе Босе за мазнините.

Аз моите безмлечни каши ги правех отначало с кърма от фризера, после с вода, но сега ги давам с плод и вода.

# 332
Grace m,аз също не можех да изцеждам за кашата,а малкия отказваше да я приеме само с вода и плод.Моето решение е АМ.Иначе се кърмим преди,та понякога и след кашата,но я забърквам с АМ.Много ми беше трудно да взема това решение,но като гледам как бебо си хапва с охота ,се успокоявам. Laughing

# 333
  • гр. Пловдив
...
Втори въпрос - за кашите. Купих една безмлечна оризова на Нестле, ама на нея пише да се приготвя с кърма/АМ. Аз не мога да изцеждам много, с вода ли да я направя? Освен това, видях, че съдържа ванилин и следи от мляко  newsm78 Нещо ми се върти, че не е много добре. И още калциев карбонат, цинков сулфат, железен фумарат - нищо не ми говорят, само дето много химически ми звучат...
...
Същото съдържание има и оризово царевичната каша на Фризо, която взех на малката. Не ми стана приятно като се прибрах и прочетох по-подробно съдържанието, което наистина доста химически звучи. Давам и през ден два от нея, но незнам дали е вредна въпреки, че държи класациите за една от най-добрите каши след кашите на Милупа.
Взех и една на Милупа - съдържанието е ОК, няма ги горните, но пък пише, че се добавя рапично олио? Да добавям ли още от сега?
Оризовата каша на Милупа е първата, която въведох и се утрепах да търся рапично олио, но ... няма. След като се консултирах с мамите там реших първоначално да не слагам никаква мазнина, а след това започнах да добавям студено пресован зехтин по малко, но е хубаво да си спомниш какво написа Косе Босе за мазнините.

# 334
  • Бургас
ninochka когато Петър беше бебе имаше подобен проблем. Тогава глутен не бях въвела, но смея да твърдя, че това с отварата от овесени ядки не действа. Аз лично пробвах със прясно изцеден сок от круша. Ефекта беше буквално мигновен. Казвам това, защото Петър дори не беше захранен тогава. Аз не съм давала все още сокове, просто тогава трябваше да взема бързо решение. Беше еднократно, но много помогна. Същото действие има и сока от грозде. Просто трябва да разбереш кое действа при вас. /Щом си въвела крушата може и направо с пюре, а също сините сливи, въведи няколко разхлабващи продукта/. Аз съм давала и все още давам всичко с лъжичка - вода, кърма, сока от круши, за който говоря, АМ, всичкооооо, дори и по 200 мл, когато се е налагало.... Мога още да препоръчам масаж на коремчето, преди ядене - кръгови движения по посока на часовниковата стрелка, а така също и свиване на крачката към коремчето - много помагат. НЕ препоръчвам термометъра и дуфалака и всякакви такива мушката и тем подобни, дори да действат ефекта е краткотраен и не е решение на проблема.

Димяни имам приятелки, на които децата не ядат плодови пюрета, а ги пият т.е. плодово пюре разредено с вода и го дават направо с биберона. Намирам го за чудесна идея, за деца, които пият от шише /за съжаление моето не е от тях, както стана ясно по горе/. По колко не мога да кажа, но ти ще прецениш.....

И за запека да добавя само, че в първите етапи на захранването е нещо нормално, доката коремчето се настрои към твърдата храна.  Доброто съчетаване на запичащи и разхлабващи храни и повече течности /вода/ са добро решение на проблема.

Grace m както вече казах това с намаляването на броя на аканията е нормално, и все пак акате по 1 път на ден, което не е като без хич. Не мисля, че има място за притеснение. Това е нормална реакция на организма, която е временна. Продължи с оризовата каша, според мен....
За кашата на Нестле, защо не я приготвяш с АМ? Мляко съм казвала защо съдържа, защото не се прави на отделна поточна линия и по принцип е безмлечна, но няма гаранция, че не е попаднало нещо млечно от производството на млечната каша. Това не е проблем. Ако детето няма алергия към белтъка на кравето мляко може да я даваш. С тези надписи производителя се презастрахова просто. Аз съм давала същата каша и Петър много я харесваше.
За Милупа не съм компетентна.

Натали за желязо, приготви домашна елда /богата е на желязо/, или купи готова каша, която е обогатена с желязо, а така също месо /по принцип ви е още раничко, но аз поради същата причина го въведах дори по-рано/, жълтъка също съдържа много желязо, но ви е доста рано за него. Броколи, авокадо.

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 21:45 от Никки

# 335
Натали за желязо, приготви домашна елда /богата е на желязо/, или купи готова каша, която е обогатена с желязо, а така също месо /по принцип ви е още раничко, но аз поради същата причина го въведах дори по-рано/, жълтъка също съдържа много желязо, но ви е доста рано за него. Броколи, авокадо.
Аз така се обърках вече,че не знам какво да давам за този хемоглобин.
1.Мисля да дам каша елда,до сега съм давала три пъти каша ориз
2.Много се чудя кое да предпочета,да дам в зеленчуковото пюре четвърт жълтък или да почвам месни пюрета.Не знам какви обаче,на Хипп имат сол и рапично олио и какво ли не още.Ако мога ще си набавям месо аз да права пюре,но хубаво могат да ми пращат ,а аз не знам как да го съхранят по пътя(става въпрос за сварено пуешко и заешко).дайте идеи.
3.Аз мислех да включвам плодове,но сега се чудя,много нови неща ще станат.И въобще много спорни неща чета във форума и не знам какво да правя този път newsm78
И въобще този жълтък,кога да го въвеждам?

# 336
Grace m както вече казах това с намаляването на броя на аканията е нормално, и все пак акате по 1 път на ден, което не е като без хич. Не мисля, че има място за притеснение. Това е нормална реакция на организма, която е временна. Продължи с оризовата каша, според мен....
За кашата на Нестле, защо не я приготвяш с АМ? Мляко съм казвала защо съдържа, защото не се прави на отделна поточна линия и по принцип е безмлечна, но няма гаранция, че не е попаднало нещо млечно от производството на млечната каша. Това не е проблем. Ако детето няма алергия към белтъка на кравето мляко може да я даваш. С тези надписи производителя се презастрахова просто. Аз съм давала същата каша и Петър много я харесваше.
За Милупа не съм компетентна.
Никки, благодаря. С акането сме екстра днес, така че спирам за него. Кашата на Нестле не само заради млечните остатъци, ами и съдържанието ми е непознато с тия химии и първо ще ги проуча, пък тогава ще давам. Милупата по ми вдъхва доверие.

За мазнината - може да сложа няколко капчици зехтин - имам Био зехтин. Сигурно са го написали да се добавя, защото помага за усвояването на нещо (не съм в час с тия работи).

Аз гледам да съм много внимателна с храната, защото на малката още отдавна и от време на време й излизат едни като лишейчета - зачервени и на точици. Въпреки, че си позволявам само кисело мляко, знам ли какво може да е. Това малко и ме спира да правя кашата с АМ. С морков няма ли да е добре или с тиква?

# 337
  • София
Възможно ли е от пюре да излизат  пъпчици едни ситни малки само по бузките  bouquet

# 338
Възможно ли е от пюре да излизат  пъпчици едни ситни малки само по бузките  bouquet
За алергия ли се съмняваш?По коремчето има ли?Към какво мислиш,че може да е?

Момичета,понеже гледам,че обсъждате състава на пюретата,аз като вляза в магазин и се пуля по половин час какво да взема  Shocked и накрая все едни ги въртим,споделете какви пюрета давате.Синът ми е на 7,5 месеца,от 6 месец до сега го мъча да яде (то нашето мъка,не ядене) с готови пюрета.Домашно не яде,пък и нямам доверие на купешки продукти-поне малко да поизрасте за тях.Та аз съм вземала до сега предимно на ХИП,първия ми опит на Сънвал беше злополучен и се отказах от тях.Ето какво съм сметнала за подходящо:
ХИП:
Моркови
Картофи с карфиол
Картофи с тиквички (помага ни за пустия му запек)
Картоф с тиква
Пресни зеленчуци

Ябълка за бебе
круша и ябълка
банан(не съм го дала още,страх ме е да не се запече)
сливи (има добавена захар)
Круша на Нестле

Меса-опита пилешко и хич не го щя,не съм го насилвала,Хб ни е 107(около,педито не се сети точно),давам жълтък 1/4 през 4 дни
Каши-оризова,елда-не ги яде

идея- какво да разнообразявам,да не се цъкля пред пълни рафтове в недоумение

Дайте някакъв съвет

# 339
  • София
Туранага_Санka, аз вземам пюрета и на бебевита, зеленчуковите са хубави според мен, т.е. според бебо. Вземам често тиквичка с царевица. Също така на Семпер има хубави пюрета, както и на Гербер - те са хубави особено за въвеждане на хови храни според мен, защото нямат "примеси" като сол, захар и т.н. 
Но като цяло си е висене и четене на етикети  Rolling Eyes Аз като отидем да пазаруваме храна за бебо и вися по половин час на щанда, мъж ми се изнервя чак.

А междудругото, има тема в подфорума Хранене с АМ и захранване, където има опис на всички видове пюрета по марки и състав, много е полезна.

# 340
Туранага_Санka, аз вземам пюрета и на бебевита, зеленчуковите са хубави според мен, т.е. според бебо. Вземам често тиквичка с царевица. Също така на Семпер има хубави пюрета, както и на Гербер - те са хубави особено за въвеждане на хови храни според мен, защото нямат "примеси" като сол, захар и т.н. 
Но като цяло си е висене и четене на етикети  Rolling Eyes Аз като отидем да пазаруваме храна за бебо и вися по половин час на щанда, мъж ми се изнервя чак.

А междудругото, има тема в подфорума Хранене с АМ и захранване, където има опис на всички видове пюрета по марки и състав, много е полезна.

ДА,темата и аз я четох,но ми се струва едно море от пюрета...То и да имаш избор не е лесно  Rolling Eyes

# 341
Здравейте, отдавна чета и общо взето намирам всичките отговори на въпроси които се появяват в предишни дискусии, но нещо ме притеснява и не виждам никой да го прави и се чудя дали правя правилно.  newsm78

След като дадох пюре от круша, ябълка, тиква и морков, оризова и овесена каша, като не съм замествала кърмене, просто опитва. Изведнъж като че ли почна да не и стига кърмата. Гладна постоянно, на всеки час иска да я кърмя, нервна.. неспокойна. Реших да и дам АМ.. в добавка към кърменето. И като че ли се поуспокои детето. Спи по-добре, не мрънка, с 2 думи много съм доволна, че тя е доволна.  Heart Eyes  Обаче.. какво да правя, че да не свърши кърмата? Искам още да я кърмя, но виждам че явно трябва дохранване. За момента успявам да я нахраня само с 50 мл АМ и кърма. Дайте някакви практични насоки как да дохранвам.. не намирам нищо в библиотеката, а може би не търся където трябва?..  newsm78

# 342
  • Варна
Обаче.. какво да правя, че да не свърши кърмата? Искам още да я кърмя, но виждам че явно трябва дохранване. За момента успявам да я нахраня само с 50 мл АМ и кърма. Дайте някакви практични насоки как да дохранвам.. не намирам нищо в библиотеката, а може би не търся където трябва?..  newsm78
Ще ти кажа моя скромен опит. С бебо бяхме 5 месеца на смесено хранене за изумление на педиатърката. Номерът при мен беше: първо го храня преди да изгледнее съвсем, защото тогава отказваше да суче. Та като дойде време за храна давам да суче от двете гърди колкото се може повече. Като се убедя, че не иска повече или няма мляко, давам шише. Никога обратното (първо шише после цица)! Що се отнася до количеството, много дълго време му давах по 60 мл, и то следобед и вечер (сутрин кърмата стигаше). Просто трябва да пробваш. След като 50 мл й стигат, хубаво. Като почне да не стига сама ще си каже Wink.

# 343
  • София
Туранага_Санka,не съм сигурна но от известно време излизат едни много ситнички червенки но само на бузките никъде другаде няма Praynig
Мислех,че може да е от Аптамила но пак не съм сигурна а педито ми каза да взема Липобаза и да го мажа 10 дни и тва беше!

# 344
Emi w Ottawa, най-важното е детенце да е спокойно, но за жалост дохранването с АМ може да бъде причина да ти намалее съвсем кърмата. Знам, че е много трудно, но ако искаш да кърмиш още, трябва да спреш или поне да намалиш добавката. Това, че детенце е неспокойно и иска по-често да суче съвсем не означава, че непременно е гладно - може зъбче да го мъчи например и със сукането да се успокоява. Има много теми в подфорума точно за увеличаване на лактацията, както и в Библиотеката - прочети, вземи мерки и сподели пак, за да помагаме. Може дори да пуснеш нова тема, за да с включат повече и по-опитни майки.

П.С. И още нещо - кога кърмиш, преди или след пюретата? Най-добре е първо да кърмиш и след около час да даваш пюретата.

Общи условия

Активация на акаунт