Примерна схема на захранване 3

• 63 348
  • 589
  •   1
Отговори
# 345
Натали,според мен за желязото е по-добре да въведеш първо елда,броколи,спанак,след това месни пюрета и чак тогава жълтък.Аз поне ще ги въвеждам в този ред.

# 346
Бих искала да попитам майките на по - големите дечица- какъв вид месо въведохте първо и какъв е редът на въвеждане на месата след това. Благодаря ви предварително.
Весело посрещане на НОВАТА 2008 ГОДИНА!

# 347
  • Варна
Бих искала да попитам майките на по - големите дечица- какъв вид месо въведохте първо и какъв е редът на въвеждане на месата след това. Благодаря ви предварително.
Весело посрещане на НОВАТА 2008 ГОДИНА!
Аз започнах с пуешко и заешко. Мисля след това пилешко и телешко. Свинско четох, че доста по-късно се дава, даже след годинката.

# 348
  • Бургас
ето още за желязото, това е разисквано в темата и Косе Босе го е обяснила много подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236764.msg5642406#msg5642406

# 349
Благодаря за отговорите и предложенията на Svetli i Никки!

# 350
  • Бургас
Emi w Ottawa това, че детето суче начесто е добре. Кърмата се регулира според нуждите на детето. Когато няма търсене, няма и предлагане. И съответно, когато детето расте, расте и неговата нужда от кърма. Детето ти суче по-често за да подскаже на мозъка, че е необходимо да издаде заповед за производството на повече кърма. Това е проблем, който се решава за седмица. Просто започни да намаляваш добавката, примерно както даваш по 50, на другия ден дай 40, после 30 и т.н. Остави детето да суче колкото и когато иска. Може дори на всеки час .....и дори на празни обороти, така то ще подскаже на организма, че всъщнос има нужда от повече и той ще разбере посланието и ще започне да произвежда повече. Може дори да започне да суче нощем, не я спирай, тогава нивото на пролактина е най-високо /визирам интервала между 3-8 часа/. Всяка кърмеща майка минава през, това и пак казвам това не е проблем, а естествена реакция....

# 351
ето още за желязото, това е разисквано в темата и Косе Босе го е обяснила много подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236764.msg5642406#msg5642406

Благодаря

# 352
Ще ти кажа моя скромен опит. С бебо бяхме 5 месеца на смесено хранене за изумление на педиатърката. Номерът при мен беше: първо го храня преди да изгледнее съвсем, защото тогава отказваше да суче. Та като дойде време за храна давам да суче от двете гърди колкото се може повече. Като се убедя, че не иска повече или няма мляко, давам шише. Никога обратното (първо шише после цица)! Що се отнася до количеството, много дълго време му давах по 60 мл, и то следобед и вечер (сутрин кърмата стигаше). Просто трябва да пробваш. След като 50 мл й стигат, хубаво. Като почне да не стига сама ще си каже Wink.

Светли, мерси за съвета. До момента не иска шише нито преди нито след сучене. Само м/у двете гърди. И то ако аз и давам биберона. Другия вариант е ако яде само АМ, без да суче.. (тогава изпива повече). Не съм пробвала повече от 2 пъти, защото все още не съм убедена, че това е което трябва да се направи.

Emi w Ottawa, най-важното е детенце да е спокойно, но за жалост дохранването с АМ може да бъде причина да ти намалее съвсем кърмата. Знам, че е много трудно, но ако искаш да кърмиш още, трябва да спреш или поне да намалиш добавката. Това, че детенце е неспокойно и иска по-често да суче съвсем не означава, че непременно е гладно - може зъбче да го мъчи например и със сукането да се успокоява. Има много теми в подфорума точно за увеличаване на лактацията, както и в Библиотеката - прочети, вземи мерки и сподели пак, за да помагаме. Може дори да пуснеш нова тема, за да с включат повече и по-опитни майки.

П.С. И още нещо - кога кърмиш, преди или след пюретата? Най-добре е първо да кърмиш и след около час да даваш пюретата.

Grace m, минах през много колебания дали не е зъб, дали не е болна нещо, дали не е от пюретата и какво ли още не - спането нощем се променя също в този момент -  и реших да пробвам да видя дали не се чувства по-спокойна ако и додам мляко. Ще се окаже, че проблема е по-комплексен отколкото си мислих и май ще взема да пусна нова тема, че имам чувството, че не съм само аз с тези притеснения. Не е въпроса само за увеличаване на лактацията, а може би желанието да дадеш всичко най-добро на бебето си, смесено с ограничението, което налага кърменето на поискване за майката и т.н.
Храненията се получават ей така (тя сама си ги подреди по този начин): кърмене в 8, пюре в 9, кърмене в 10, кърмене в 12, кърмене в 14, кърмене в 16, пюре в 17, кърмене в 18, кърмене (с добавка АМ) в 20 и нощно в 3 и 5. Струва ми се че за 5 месечно бебе кърмене на 2 часа е малко прекалено. Да не говорим, че от седмица, две и по-често иска. Изчетох доста материали по въпроса за лактацията, но навсякъде пише как трябва да слушаш бебето си и да даваш колкото се може повече за да имаш кърма.. само че аз си мисля, че за да иска да суче толкова често, навярно не и стига каквото получава..  newsm78

Emi w Ottawa това, че детето суче начесто е добре. Кърмата се регулира според нуждите на детето. Когато няма търсене, няма и предлагане. И съответно, когато детето расте, расте и неговата нужда от кърма. Детето ти суче по-често за да подскаже на мозъка, че е необходимо да издаде заповед за производството на повече кърма.

Никки, благодаря и за твоя съвет, аз не съм почнала активно да дохранвам, просто пробвах един два пъти да видя каква ще е реакцията и за мое учудване беше много добра. Но все още ме "дерзае" въпроса дали правя правилно.. самото даване на добавката.. и определено ме гони страха да не ми спре кърмата по тоя начин..  Thinking Също така мислейки по тези въпроси изскача питането.. има ли такова нещо като качество на кърмата. Казвали са ми, че каквато съм "кльощава" няма как кърмата да е "качествена" и ето защо искало бебето да суче често!.. А сомалийките как си изхранват бебетата.. те сигурно са с далеч по-бедна диета от мойта..

Извинявайте за дългия пост и малко off topic (ще отворя нова тема по тоя въпрос тия дни)   Blush
Весело изкарване на Новата Година!!

# 353
  • Бургас

Също така мислейки по тези въпроси изскача питането.. има ли такова нещо като качество на кърмата. Казвали са ми, че каквато съм "кльощава" няма как кърмата да е "качествена" и ето защо искало бебето да суче често!.. А сомалийките как си изхранват бебетата.. те сигурно са с далеч по-бедна диета от мойта..

Някой подхвърли ли ти тази идея? Това е напълно абсурдно твърдение. Не съществува понятие като хранителна и нехранителна кърма. Това са някакви остарели разбирания на нашите майки и баби, поне аз от тях съм го чувала. Аз бих те посъветвала, ако наистина искаш да кърмиш да поговориш с някои от съветничките по кърмене. hedra е винаги много отзивчива и компетентна.

# 354
Аз бих те посъветвала, ако наистина искаш да кърмиш да поговориш с някои от съветничките по кърмене. hedra е винаги много отзивчива и компетентна.

Май ще се наложи да се консултираам... Благодаря за съветите и подкрепата  Hug че вече съвсем се омотах  #Crazy

# 355
аз най-накрая насрочих захранването за 13,01 , когато малчо ще е на 5,5 месеца  Grinning мисля да започна с картофено пюре, но имам няколко въпроса.

мазнина трябва ли да слагам или с нея се започва след 8мия месец?
мисля да сложа и малко кърма вътре, но тя сгъстяваше ли или разреждаше?  newsm78

педиатърката ми каза да почна с 2 лъжички първия ден, с 4 втория и т.н. докато стигна до 90мл плодово пюре+90мл АМ. обаче, той яде по 120мл, а и смятам със зеленчуково да започна, така че дали тогава дозата се променя на 60пюре+60АМ?  newsm78

# 356
От няколко дни слагам  пуешко месце в зеленчуковото пюре, по половин кубче(такова от формичка за лед) към 100гр зеленчуци и 30-40гр кърма или АМ и се получава готово пюре 150гр.Така давам през ден. Та  се чудя достатъчно ли е месцето? И всъщност колко трябва да е за нашата възраст месото като количество за деня?

# 357
аз най-накрая насрочих захранването за 13,01 , когато малчо ще е на 5,5 месеца  Grinning мисля да започна с картофено пюре, но имам няколко въпроса.

мазнина трябва ли да слагам или с нея се започва след 8мия месец?
мисля да сложа и малко кърма вътре, но тя сгъстяваше ли или разреждаше?  newsm78

педиатърката ми каза да почна с 2 лъжички първия ден, с 4 втория и т.н. докато стигна до 90мл плодово пюре+90мл АМ. обаче, той яде по 120мл, а и смятам със зеленчуково да започна, така че дали тогава дозата се променя на 60пюре+60АМ?  newsm78

мазнина за пюрето-още е рано
кърмата разрежда,защото има ензими,които разграждат
въвеждането става постепенно увеличаваш количеството
дозите са примерни-от опит ти казвам,че ако стисне уста и 1 лъжица не можеш да вкараш; ако ревне за още ще го ограничиш ли?Зависи от детето,не се впрягай толкова в мерните единици.Аз не разреждам ,ако се наложи с малко водичка.АМ не давам,суче колкото иска когато иска.Може да започнеш с каквото прецениш (не сок),аз почнах зеленчуково пюре.Успех в захранването и не се притеснявай,ако не всичко върви по твоя план,детето също има мнение Simple Smile

# 358
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
От няколко дни слагам  пуешко месце в зеленчуковото пюре, по половин кубче(такова от формичка за лед) към 100гр зеленчуци и 30-40гр кърма или АМ и се получава готово пюре 150гр.Така давам през ден. Та  се чудя достатъчно ли е месцето? И всъщност колко трябва да е за нашата възраст месото като количество за деня?

Когато правя домашно пюре слагам 1 кубче месо от фризера във формата на бонбон. Незнам колко трябва да е месото като количество, но на готовите пюрета пише- Съдържание на месо- 8-15 % .

# 359
Честита Новата 2008 Година!!!

На всички пожелавам здраве, щастие, успехи, любов и мнооого радост с най-прекрасните деца !!!

Общи условия

Активация на акаунт