Примерна схема на захранване 3

• 63 168
  • 589
  •   1
Отговори
# 360
честита 2008: здраве и много забавления   Party

мира още е запечена и все още си изкарава по едни минатюрни фъселчета  Cry введох набързо и круша, и фреш от нея дадох, и синя слива семпер (с оризово брашно  Shocked има ли без, не можах да намеря на други фирми newsm78) и сок от накиснати сушени сини сливи... от всяко едно хапна/пи миниатюрни дози и ефекти никакъв  Cry  знаете ли кога положението става ОПАСНО - страх ме е да не се натрови нещо  Cry а и съм спряла всички зеленукови пюрета - докога така???

Последна редакция: вт, 01 яну 2008, 15:56 от ninochka

# 361
има на Гербер - вода и сливи28%, но са от най-малките опаковки, не знам дали има по-големи

# 362
честита 2008: здраве и много забавления   Party

мира още е запечена и все още си изкарава по едни минатюрни фъселчета  Cry введох набързо и круша, и фреш от нея дадох, и синя слива семпер (с оризово брашно  Shocked има ли без, не можах да намеря на други фирми newsm78) и сок от накиснати сушени сини сливи... от всяко едно хапна/пи миниатюрни дози и ефекти никакъв  Cry  знаете ли кога положението става ОПАСНО - страх ме е да не се натрови нещо  Cry а и съм спряла всички зеленукови пюрета - докога така???

Честита Нова година!
Защо си спряла зеленчуковите пюрета-ако е заради запека има много разхлабващи зеленчуци.И самата целулоза действа добре на коремчето.Какво си въвела до сега,колко време не е ходило детето?Течности пие ли ?Давай още прясна круша.Пиши как върви.Успех!

# 363
  • София
Честита и от мен   bouquet
Здраве,щастие и много любов! Heart Eyes Hug

Мами, моя синковец 3 ден ми отказва зеленчуковото пюре ConfusedКакво да правя  Sad
Захранвам го от 10 дни вече и вече подивях,реве и пищи......

# 364
Честита Нова 2008ма момичета!
Нека новата година донесе на всички ни много здраве,късмет,усмивки и сладки и незабравими мигове с малките ни съкровища,който да ни радват и растат здрави и любознателни.
  bouquet

# 365

Мами, моя синковец 3 ден ми отказва зеленчуковото пюре ConfusedКакво да правя  Sad

Честита Нова 2008!Нека бъде добра за всички нас!  bouquet
Димяни, може би човечето знае най-добре и просто не му е време да яде сега зеленчуково пюре , мънички сте още Laughing Аз бих оставила на него да реши и не бих го насилвала, рано му е още, най-много, ако си настоятелна да постигнеш обратен ефект и да заключи съвсем устичката.
Дай му почивка, опитай пак след някоя и друга седмица, когато ще е вече по-голям и вероятно по-отворен към новите вкусове. Със сигурност знаеш, че на тази възраст все още кърмата е достатъчна храна и най-добра за храносмилането. Hug

# 366
  • София

Честита Нова 2008!Нека бъде добра за всички нас!  bouquet
Димяни, може би човечето знае най-добре и просто не му е време да яде сега зеленчуково пюре , мънички сте още Laughing Аз бих оставила на него да реши и не бих го насилвала, рано му е още, най-много, ако си настоятелна да постигнеш обратен ефект и да заключи съвсем устичката.
Дай му почивка, опитай пак след някоя и друга седмица, когато ще е вече по-голям и вероятно по-отворен към новите вкусове. Със сигурност знаеш, че на тази възраст все още кърмата е достатъчна храна и най-добра за храносмилането. Hug

Подкрепям. Изчакай една-две седмици и опитай пак. Моя син го захраних с тиква, едвам хапна малко, такива физиономии правеше, не е истина. Тогава си казах, какво ли ще му давам, като има толкова пюрета с тиква. Ама опитах да му дам тиква след месец някъде и гледай сега как я яде, чак ушите му пращят  Mr. Green Според мен, в началото на захранването децата регират странно, даже и с отвръщение, но все пак те са били до тогава само на млекце и новите вкусове са им странни. Трябва им време, за да свикнат с идеята, че има и друго за хапване, освен мляко  Laughing

# 367
  • София
Ние сме на АМ от както е роден Confused
Ядем от 2 месеца близо плодови/тях харесва/
Днес ще опитам да дам морковче с картоф и ако пак не иска пак ще спра за малко време и след 10 ина дни ще опитам! Peace
Няколко дни си хапваше а сега отказва ами се искаше да хапва и зеленчуково защото само плодовите......

Искам да ви питам дали мога да му правя плодовото пюре понякога с водичка и да го изпива защото той не иска вода или чай или ако пийне малко ги повръща newsm78 

# 368
Здравейте,момичета!За много години! Hug
Айде и аз с въпрос:захраних малката преди месец със зеленчукови пюрета,вече има едно заместено хранене.Сега мисля да въведа каша,но не мога да цедя кой знае колко кърма,та се чудя ако взема млечна дали ще е проблем(досега не съм давала АМ,нито пюрета с такова)?Или да я правя само със вода?Така обаче ще има две безмлечни хранения,въпреки че Лора си суче редовно през нощта? newsm78

# 369
ами мира ядеше морков, тиква и картоф... и ги спрях ,за да не се антоварва коремчето - не може само да вкарва,пък да не изкарва... а и мисля,че нещо от тях я запече... май и моркова и тиквата  Rolling Eyes  ефект и досега няма... правих малко по-силово масажче на коремче ама само пръц  Cry  някой може ли МНОГО ПОДРОБНО да го обясни това масажче  Praynig херелина,мерси - знаех си, че имаше на гербер,ама не видях  Close
deni-k,аз също се чудех за същото и питах и в крайна сметка я правих с вода - ако я харесва, така си я прави  Peace  ако, не може и с АМ - но трябва да се следи май за реакции или поне аз след даване на АМ бих изчакал 3 дни преди ново да дам  Peace
димяни, изчакай пет дни или повече и дай пак - дет се вика може и месец да изчакаш, за никъде не бързате  Peace

# 370
ами мира ядеше морков, тиква и картоф... и ги спрях ,за да не се антоварва коремчето - не може само да вкарва,пък да не изкарва... а и мисля,че нещо от тях я запече... май и моркова и тиквата  Rolling Eyes  ефект и досега няма... правих малко по-силово масажче на коремче ама само пръц  Cry  някой може ли МНОГО ПОДРОБНО да го обясни това масажче  Praynig

Масажът аз го знам така - слагаш си дланта върху пъпчето и въртиш с лек натиск по посока на часовниковата стрелка. Тоест, ако бебчето лежи пред теб поставяш дланта върху пъпчето като пръстите сочат твое ляво, завърташ плавно нагоре, после на дясно докато пръстите стигнат положение да сочат твое дясно.

Освен това знам, че помага гимнастика с краченцата. Вероятно така или иначе си го правите това упражнение, но все пак...Крачетата свиваш към коремчето, задържаш и после ги опъваш. Пак свиваш, задържащ и опъваш. Ако бебчето плаче и се сърди спираш задържането.

Не съм захранвала още, но това което съм чела по въпроса със запека в следствие от захранването е, че разхлабващи храни могат да се включат в менюто на майката, за да се направи баланс между запичащо и разхлабващо чрез кърмата. Тоест овесените ядки можеш да ги ядеш ти. Това обаче, в случай, че кърмиш.

Иначе съм чувала, че има АМ със разхлабващо действие, но не знам дали е подходящо в случая.

Успех! Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 яну 2008, 14:12 от Джой

# 371
има и чай на Blevit с разхлабващо действие

# 372
Ние сме на АМ от както е роден Confused
Ядем от 2 месеца близо плодови/тях харесва/
Днес ще опитам да дам морковче с картоф и ако пак не иска пак ще спра за малко време и след 10 ина дни ще опитам! Peace
Няколко дни си хапваше а сега отказва ами се искаше да хапва и зеленчуково защото само плодовите......

Искам да ви питам дали мога да му правя плодовото пюре понякога с водичка и да го изпива защото той не иска вода или чай или ако пийне малко ги повръща newsm78 

Според мен много рано сте почнали захранването въобще.Не го насилвай,давай му АМ щом не иска друго.Зеленчукови предлагай по малко,не за нахранване,само колкото да свиква с вкуса.За плодовото пюре с вода не знам,идеята на захранването е да свикне да се справя с лъжица все пак,не да продължава с биберон.Аз захраних на 6 месеца и няколко дни  със зеленчуци,и още караме на тях ,и някоя друга каша,но ги яде повечето ,въпреки че е свикнал с кърмата,която е сладка Peace

# 373
ninochka, знаеш ли, че може да е от картофа. Ние също започнахме с морков, после морков + картоф, после тиква с морков и т.н. Дребната не че се запече, но намали много ходенето. Но при вас е друго. Защо не пробваш само тиква?

deni-k, аз направих безмлечната каша (оризова) с вода, защото също като теб не мога да изцеждам. Сложих и 2 капчици Био зехтин. Но се получи много безвкусна и на малечка изобщо не й хареса. Затова я смесих с по-голямо количество пюре от тиква и така я "пробутах" Simple Smile Лично аз някак не мога да дам АМ, просто вътрешно усещане, а и ако детето не е пило досега, то си е чисто захранване и трябва да внимаваш, защото ще имаш 2 нови храни. Ти може първо да кърмиш, след това да даваш кашата, приготвена с вода и смесена с плод. Не знам какво сте въвели досега, но ако не сте още плод, може тиква, че е по-сладка, или морков, поне докато я въведеш. Така на първо време ще имаш млечно незаместено хранене. А ако държиш да заместиш, пробвай с АМ, но полекичка.

# 374
Благодаря за отговорите,момичета!  bouquet
Лора днес се опитва да прави нещо като стачка,не иска да суче,така че отложих въвеждането на кашата!

Общи условия

Активация на акаунт