Примерна схема на захранване 3

• 63 156
  • 589
  •   1
Отговори
# 375
а този чай Блевит има ли ефект,ако е само няколко лъжички - щото Мира повече Не пие, каквото и да е  Rolling Eyes
дали да дам тиква  newsm78  аз се въздържам от каквото и дае, различно от разхлабващ плод  Rolling Eyes за да не вкарвам храни де, щото да не се натрова,не дай си боже 
Praynig

Последна редакция: ср, 02 яну 2008, 19:41 от ninochka

# 376
Ниночка,  нямам представа, не съм го пробвала препоръчаха ми го от форума, но не го дадох, защто Слави вода и чай не пие. Rolling Eyes

# 377
  • София
Ниночка,при нас нямаше ефект Блевита но да ти каже ние сме с един корем  ooooh! нищо не ни действа за разхлабване!

Благодаря ви за отговорите мили мами!  Hug  bouquet

# 378
  • гр. Пловдив
За много години, момичета! Живи и здрави и бебчетата ни да папкат приготвеното от мама с охота!  Hug
С новата година имам и няколко нови въпроса към вас.
1. Давали ли сте пащърнак и  какъв е ефекта след това? Имам чувството, че от него малечка се запече. Иначе доста и хареса.
2. След седмица навършваме 7 м. и съм в чуденка кое да въведа първо: кокошката или яйцето  newsm78  Joy Имам в предвид с месце ли да започна или с жълтък.
  bouquet

# 379
За много години, момичета! Живи и здрави и бебчетата ни да папкат приготвеното от мама с охота!  Hug
С новата година имам и няколко нови въпроса към вас.
1. Давали ли сте пащърнак и  какъв е ефекта след това? Имам чувството, че от него малечка се запече. Иначе доста и хареса.
2. След седмица навършваме 7 м. и съм в чуденка кое да въведа първо: кокошката или яйцето  newsm78  Joy Имам в предвид с месце ли да започна или с жълтък.
  bouquet
За пащърнака-това е подобно на моркова,и ако има и същият ефект,значи запича.Според мен започни с месото,аз така мисля да направя PeaceЖълтъка нали по-късно се въвежда Peace

# 380
Честита нова година на всички мами.
Моето слънчице вече е на 5 месеца и от утре смятам да го захранвам - започвам с пюре от морков на Гербер.
Моля, захранилите вече мами да ми помогнат със съвети - по колко лъжички да давам и колко дни, след това преди въвеждане на втори зеленчук колко дни се почива. Разреждате ли пюрето с вода или мляко или пюрето се консумира директно. Трябва ли и да се затопля ?
Много благодаря.

# 381
Аз също захраних с пюре от морков, но на Хип. Започнах с 4 бебешки лъжички и го давах 3 последователни дена.
Следващата въведена храна беше тиква, като между първия и втория вид пюре не съм правила почивка, нямаше нужда.
Предлагах пюрето директно, без да го разреждам с нищо.
Затоплям винаги след изваждане от хладилника. Ако пюрето е стояло на стайна температура, преди да отворя бурканчето за първи път, не топля.

# 382
  • Бургас
radostche_plovdiv новия вид храна /било то морков или нещо друго/, каквато и да е тя даваш по свое усмотрение от 3 - 6 дни, започваш с 2-3 лъжички първия ден, 4-5 втория и т.н. Преди да въведеш следващия продукт правиш почивка от един ден само на кърма в началото, а занапред без нови продукти т.е. докато въвеждаш основните зеленчуци подходящи за вашата възраст може да правиш почивка от един ден между тях само на кърма, а като въведеш 7-8 зеленчука правиш почивни дни като даваш само храни, които вече са въведени. Пюрета съм разреждала с кърма, когато са много гъсти и винаги съм затопляла, защото почти всички марки са с много гъста консистенция, но като се затоплят се разреждат. Вода не съм слагала.

# 383
Мили мами, много благодаря за бързите отговори. Започвам днес пък да видим как ще потръгне.
Само да попитам още нещо - след моркова и почивка от един ден какво е по-добре да дам морков и картофи или морков и ябълка. Това за въвеждане на нов продукт ли се счита?
Имам и пюрета тиква с картоф  и тиквички с картоф - кое е по-добре да дам първо?

# 384
Здравейте!
Докато четях старите дискусии в темата, попаднах на това, което беше писала catty_m за запека на бебчо (че  нито тиква, нито сини сливи, нито варена круша помага). Затова реших да споделя моя опит в тази насока - моят син, който има същия проблем почти от самото си раждане, много добре се повлиява от сок от бяло грозде. Сокът приготвям като предварително бланширам гроздовите зърна, тоест не от съвсем суров плод.  Peace

# 385
Само да попитам още нещо - след моркова и почивка от един ден какво е по-добре да дам морков и картофи или морков и ябълка. Това за въвеждане на нов продукт ли се счита?

Без значение кое, и двете са подходящи за първи храни. Но пак да кажа, че не е необходимо да правиш 1 ден почивка.

Имам и пюрета тиква с картоф  и тиквички с картоф - кое е по-добре да дам първо?

Тиквата e сладка и затова повечето бебета я предпочитат, дай нея.

# 386
Мили мами, много благодаря за бързите отговори. Започвам днес пък да видим как ще потръгне.

Не че има кой знае какво значение, но ако си решила първо да въведеш зеленчуците, то дай морков и картоф.
Имай предвид, обаче, че в пюретата морков + картоф и  тиква + картоф, преобладаващи са моркова и тиквата (ако е на Хип, тиква 88% + картоф 12%). Аз, например, взех еднокомпонентни пюрета морков и тиква. След като въведох моркова, към него започнах да добавям първо по 1 лъжичка тиква, после увеличавах, докато стигна до 50/50. След това дадох тиква с картоф. Тази подредба "морков - тиква - картоф" дава също възможност да се регулира стомахчето, защото морковът и картофът са запичащи, а тиквата разхлабваща (или поне неутрална някъде я водят).

# 387
Здравейте да споделя и аз и да попитам за съвет, дали постъпвам правилно.
Ние сме на 5 месеца и половина. Кърмим се успешно и започнахме да се захранваме с плодови пюрета. За сега давам символично по около 50гр. веднъж на ден, почти на игра. На малката много й харесват и до сега аз й ги приготвях с кърма, но вече май ще купуваме. Освен товаправя нещо неконсултирано с педито. Баба ми разказа, че едно време на бебчетата са им давали трошички от храната на възрастните. Не за да ги наядат, а за да свикнат да преглъщат. Та и аз на ден по няколко пъти й давам тршички, я хляб, я от баничката, я бананче. На нея й е много забавно, но аз се притеснявам дали не греша. Много благодаря за помощта и за това, че този форум същаствува. До сега съм научила много неща от тук.   bouquet

# 388
Какви еднокомпонентни пюрета да ползвам ... ти на коя фирма ползваш ?

# 389
  • София
Какви еднокомпонентни пюрета да ползвам ... ти на коя фирма ползваш ?
Хип или Гербер! Peace

Общи условия

Активация на акаунт