Passione natalizia - Италия 74

• 21 345
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
 Wink  За пореден път да обясня, че карта ди соджорно за комунитари не се издава вече, прави се атестат в комунето и изобщо нямаме вече работа в Куестурата. Sunglasses

Дидка, има цяла тема (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163510.0) с обяснения, погледни частта за Италия, накрая има един пдф на български с всички общи положения. Peace

http://www.meltingpot.org/IMG/pdf/guida_in_bulgaro.pdf

Принципно по закон, имаш право да стоиш 3 месеца, после си длъжна да се регистрираш, за което естествено се иска договор за работа или доказване , че имаш средства , за да се издържаш, както и медицинска застраховка и договор за наем на жилище.
  Между другото яко са стегнали вече нещата и не регистрират лесно.
  Даже са обмислени и още по-драстични мерки за българи и румънци.  Mr. Green
 Ето какво мисли да прави кметицата на Милано. Crazy

http://www.prontosofia.com/news/?SectionID=8&NewsID=13428

# 106
здравейте,

здрастииииииии Миликс4е,много липсва6е да знае6  Heart Eyes
Много ти е сладка куклата.Да я нацунка6 от мен.Много ми стана сме6но от снимките,понеже и ние имаме съ6тото влак4е и съ6тата палестра ....имам съмнение 4е и стол4ето ви за хранене е съ6тото  Mr. Green

Дуне ейййй голям си разконспиратор ей  Mr. Green

Върнах се от работа и съм гроги.Една камара документация днес,ама добре 4е бяхме заедно с колежката,та успяхме да свър6им вси4ко.Сега 4акам да се събуди беба и отивам да подписвам новия договор.За сега до края на февруари,дано после се кандардисат да ме назна4ат за постоянно.

Гледам захранване,теракоти и тем подобни бебе проблематики сте обсъждали.Аз съм на пронципа колкото по_малко се впрягате толкова по_добре.Захранвате постепенно от 5 месец,пък то детето само 6те си покаже реакциите към храната.
И на моята Але не и харесваха БГ пурета....
За теракота....минава6 с мокър парцал всеки ден и толкуз.....да си лази детето.Ние сме на фаза 4орапи анти6иволо и паседжата на воля из целия апартамент  Mr. Green

цункам ви вси4ки.отивам да будя беба,4е ве4е 3 4аса спи и дове4ера 6те се кокори до среди но6ти  Laughing
 Hug

Последна редакция: пт, 14 дек 2007, 16:04 от Dealema

# 107
  • някъде
Дидка, мъжът ти с редовни документи и договр за работа ли е тук ?
не Confused

# 108
Относно легално пребиваване на чужденци в италия и по специално за румънски и български граждани има гласуван закон от 07.04.2007 год. Според него и според тълкуването му от служителите по общини то регистрация за по- дълго от 3 месечен престои в страната се прави само в случаи че лицето може да докаже финансова стабилност/парични средства за издръжката си и евентуални медицински услуги/,или договор за работа. При спазено условие се издава кодиче фискале , прави се адресна регистрация, издава се карта ди единтита и се издава перемсо ди соджорно важещо за общината в която имате резиденца и накрая ви издават карта снитария. После може и да се регистрирате в колакаменто. Аз до миналия месец с това се занимавах и така протекоха нещата при  мен.  Успех с бюрокрацията Hug

# 109
Лелеее, Морати не си поплюва  hahaha Какво се изплашиха от българите не ми е ясно, многократното численото превъзходство ( и социална опастност за която споменават) идват от румънци и албанци.

Бимбе, ти си моята гордост.  Hug Естествено, че ще ти продължат договора!

# 110
Аууу, много Убави тез буйкиии! И хич не са скъпи обърнато в еуро. Айде ако някой поръча да каже дали всичко е ок, да пусна и аз.
Ние сега носим 18 номер. В 17 влзиаме трудно и с тънки чорапки само.
Тъкмос е върнахме, пак пари харчихме  Blush
Юли, слизам периодично, ама или не стигам до твойто място или минавам скорострелно. Утре май пак сме натам, отново на шопинг, с мъжо и бебо. Ако сте навън, да ти дам едно колпо ди телефоно  Crazy

# 111
Wink  За пореден път да обясня, че карта ди соджорно за комунитари не се издава вече, прави се атестат в комунето и изобщо нямаме вече работа в Куестурата. Sunglasses
Да, в комунето.
И трябва да отговаряш на едно от следните условия:
_ студент;
_ с трудов договор;
_ материално обезпечен.
Материално обезпечен ще рече да можеш да покажеш, че имаш банкова сметка в Италия на твое име (или споделена с някой друг), в която да има минимум 5 061, 68 евро, ако става дума за един човек. За двама души сумата е двойна, за трима и повече вече не си спомням.

# 112
Ох, Боже, и аз я закъсах. Laughing
Коя от вас беше заклет преводач? Сонита ти ли?

# 113
Ох, Боже, и аз я закъсах. Laughing
Коя от вас беше заклет преводач? Сонита ти ли?

ами не съм заклета аз  Crazy
само проста преводачка  Mr. Green

# 114
  Пиколинка, аз съм заклет преводач. Wink
  Ако имаш нужда от нещо обади ми се. Hug

# 115
Миликс, добре завърнала се!  Hug

# 116
  • Italia, Palermo
Здрасти, Деси партенопеа! Честито ново, второ очакване на най-хубавия миг- раждане на рожба! Успех и безпроблемно да расте коремчето и безпроблемно да се върне в изходна позиция, когато му дойде времето. Май си долу-горе със същия термин на една твоя съгражданка- столичанка, моята приятелка, която живее в Палермо. Може и да и се прииска да влезе в групичката ни тук, във форума! Мерси на всички за доброто посрещане!
Нещо се отплеснах с четене за двуезичието, ядосах се малко на някои хора в темата за научаването на български от децата ни и така.
Свеки бе у нас следобяд, изтърпявам я в понякогашните си срещи от обич към сина и, че май много му бе станало от нас двете. Сега сме на дипломатични отношения и взех да не и обръщам внимание на глупостите, сякаш взе да ме отпуска нервата и да усещам пътя на спасението си от нея- по- надалеч и кротко, всеки мпосле си е тих и мирен у дома, търпение!
МАй в момента само аз съм тук, винаги става малко пустинно тук от петък до понеделник

Последна редакция: сб, 15 дек 2007, 00:59 от milix

# 117
Юли, слизам периодично, ама или не стигам до твойто място или минавам скорострелно. Утре май пак сме натам, отново на шопинг, с мъжо и бебо. Ако сте навън, да ти дам едно колпо ди телефоно  Crazy

Да, обади се ако имате време, ще се радвам  Hug

# 118
Dealema, ти успя ли да отучиш Алесия от бибата-залъгалка, помня, че имахте подобен проблем за вечерите, че не се наспиваше и се будеше да си я търси. Ние сме на това дередже и много й е некомфортно на Емма като се буди по 3, 4 пъти да си я търси...Sad

Иначе през деня въобще не се сеща за това и е абсолютно без биберон, но си заспива с него. Въобще, помагайте:)

# 119
Buon giorno! Вече имаме сняг и както всяка година улиците не са почистени  #Cussing out Закуската е от мен:

Общи условия

Активация на акаунт