Passione natalizia - Италия 74

• 21 337
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
  • Italia, Palermo
Гери, казаха ми, че тук е автономна област и процедират така защото имало случаи на хора, издали си дипломи от различен вид учебни заведения. НА мен в Таранто ми казаха, че можели да ми издадат диплом за личео шентуфико или за езкова гимназия #Crazy, че програмите ми по русаки и английски били обемисти, простотииииии- чак пък по английски на едновремешните ЕСПУ-та хихихихи

# 91
  То на какво ли се чудим, тук всяка инстанция е сама за себе си... Wink

Ако искаш да си вадиш друга диплома винаги има начин - вадиш си копие от Бг, все едно си я загубила и готово.  Wink

# 92
Соня досега съм поръ4вала 4етири пъти,никога не съм имала проблеми,плащала съм и с кредитна карта и с бонифико Peace.Козметиката им е добра и досега са ми изпращали много омаджи.

Ник, я ме открехнете и мен за кой магазин става въпрос?Simple Smile

Миликс, ти поръчвала ли си от линка, който си дала? Щото не виждам да има сайт на италиански. Знам невероятни английски сайтове за бебешка мода, ама нито един от тях не работи с чужбината..

Сонита, ти май така и не слезе до Миланския?Simple Smile

# 93
  • Italia, Palermo
Моргъс, не съм поръчвала никога нищо, само Вито навремето марки и други работи филателни. Мисля, че тия обувки са практични, да видим кога ще се решим и дали ще се решим да пазаруваме така, че наистина нещата, които ми харесват са все от американски сайтове, та затова питах дали някой е поръчвал оттам, сигурно ще  е по- трудно. МАй бях гледала по телевизията нещо за непристигнали, но платени вече неща от отвъд океана.
Гери, и аз си мислех тоя вариант, ако ми потрябва де, божа работа.
Татето донесе сега печка на керосин и се поокърши дома, трябва да се проветрява често обаче, демек ще топлим и навън. Ние сме с хол-коридор и веранда-кухня, всичко доста хубаво и просторно, но открито един вид- голяма площ за топлене, няма врати да изолираме хола от останалия дом и от остъклената тераса де остава в границите на кухнята, не знам дали ме разбрахме, но трудно ще се топлим.
Ако няма много желаещи да поделим сумата за тръби газ ди читта до апартаментите и не се получат приемливи цифри за плащане няма да имаме никога парно и ще се мисли за локално такова за нашия апартемент с печка на т.н.палети- нещо като компактирани дървени "стружки".
Май ще си ходя до Бг не само да избягвам част от периодите на горещини, но и за студовете, че у нас си е топло и изолирано. Не е ли срамно какви са заспали тук да живеят като скотове? Все пак и тук е лед по домовете зиме, не е човешко.
Спирам.
Спрях.

# 94
Миликс, аз не се стърпях и опитах да поръчам на Емма ботушките - бежеви, стават за цялата зима, щото са от 6 до 12 месеца. Скъпи са, да си призная, но тук такива наистина не съм виждала, взех й едни, които едвам обувам с чорап, не може с по-дебел, а тези виждам, че нямат връзки и ципчета. Отдолу са с твърда подметка за прохождащи и т.н. Абе като дойдат, ще ви кажат, пише, че до 5 работни дни ще ги имам.

# 95
Здравейте!

Ех, Миликс си дойде и настъпи оживление!
Миликс,  и ние не сме случили на кантари, на мен ми отчита разлики плс. минус 10ина килограма, но го разбирам де.. И върху мен да скочи малко слонче и аз ще се объркам.  Виж при мъжа ми ситуацияа е по-благосклонна, при него дава разлики от само 2-3 кг. Преди малко реших да се премеря за 50 цента в КООП, но реших да не си развалям настроението, а и ме беше страх от тази машина да не вземе да проговори " Вие тежите .....  " , или да каже " Моля, качвайте се един по един"  Mr. Green  Затуй хвърлих презрителен поглед и отминах. Важното , драга Миликс е, стрелката да върви в посока надолу. Колко не е  от значение.

# 96
Миликс,  и ние не сме случили на кантари, на мен ми отчита разлики плс. минус 10ина килограма, но го разбирам де.. И върху мен да скочи малко слонче и аз ще се объркам.  Виж при мъжа ми ситуацияа е по-благосклонна, при него дава разлики от само 2-3 кг. Преди малко реших да се премеря за 50 цента в КООП, но реших да не си развалям настроението, а и ме беше страх от тази машина да не вземе да проговори " Вие тежите .....  " , или да каже " Моля, качвайте се един по един"  Mr. Green  Затуй хвърлих презрителен поглед и отминах.
Joy
Лени, винаги си страшно самоиронична. Hug
А моят кантар напоследък се държи добре, но същото се отнася и за мен. Трябва да е взаимно, иначе няма как. Laughing

# 97
  • някъде

Четох назад, че Дидка питаше за документи, това , което е имала предвид Италина е Удостоверение за семейно положение(от съвета по местоживеене).
Ще ти го искат в Комунето, като си правиш документите. Не им е достатъчно да видят акт за брак или акта за раждане на детето. (поне в нашата комуна е така). Peace
Да, но май се оказа, че трябва да работи на договор, за да ни впишат където и да било, а той в момента не е на договор! Confused

Много ми е притеснено- след броени дни летим за Италия Tired Има ли някоя от вас, която да не е знаела езика Rolling Eyes

# 98
  • Italia, Palermo
Хехехех, ще плача, чак кило за един ден да съм сложила без да променям диетата ни сол да съм слагала в манджите не мога да повярвам.
Лени, голям майтап това за кантара в Кооп.
Моргъс, наистина и аз съм луднала по тия боти за беба. Тия от по почти 40 доларс не ми се виждат толкова скъпи, като знам какви други по-скъпи има тук. Ние досега сме взели само два чифта от кварталния магазин и от Аушан за по12 евро, но са леки не с гумена подметка, а от плат, макар и нагоре кожени и ползваме копригамбите на количката, та изкарваме. От Бг си донесох два по- големи чифта за по 15 лв. марка КОКО с цип де минава и по подметката и пухени вътре. Но мисля, че Робийз ще са практички от гледна точка и на губенето им по пътя. 
ТАман от любопитство влезнах в сайта на бг-пощите, добре оформен, но както винаги във всяко почти нашенско нещо както казва Вито си конфондоно алл'ултимо- тарифите им излезнаха направени не пригледно на таблица и прочие, а на фольо елеттронико от Ексел.
Отдавна нямах новини от България и сега чета из нета, че не знам защо не мога да гледам тв от нито една бг телевизия по нета, уж инсталирах различни Кодеци. То и какви новини, да си развалям настроението, няма оправия в милата ни родина, та теглят още горките ни нашенски хорица.

# 99
Дидка аз все забравям - къде ще се установите да живеете? Мъжът ти къде е!?
За езика - едва ли някой е дошъл без поне бегла представа от езика.  Голямото разочерование настъпва от факта , че почти никой не говори английски, т.е мисля, че горе долу бързо ще започнеш да се справяш от немай къде. Италианският не е труден, ако сте легално пребиваващи можеш да се запишеш на курс за елементарно ниво към местното уфичо ди колокаменто ( не знам как се казват сега май чентро пер импиего). Изобщо, моят съвет е това да е едно от първите ти места за посещение.
Не се оставяй да се забиеш в къщи да чакаш мъжа ти да се върне от работа, за да излезете, например.

# 100
  • някъде
Лени, в Анцио е!
Знам ,че ще го науча от немай къде, но в момента просто ми е много притеснено и само се чудя за какво още да се притеснявам Tired
А колкото до курсове- дори и да искам, няма как да стане- имам детенце на 1г и 5 месеца и ще си го гледам, мъжът и е до 16 часа на работа и докато се прибере се стъмва Rolling Eyes, пък и никой няма да ме чака да ида вечерта на курс Crossing Arms
А какво значи да си легално пребиваващ- извинявам се ако въпросът ми е глупав Thinking

# 101
Легалността се удостоверява с документи -  резиденца, карта д'идентита, кодиче фискале, карта сантитария, карта ди соджорно ( която така и не разбрах има ли я още или не).
С две думи имаш ли документи - в матрицата си  Laughing
Ако нямаш резиденца вероятността да си намериш легална работа мисля, че клони към нула.
На черно пък рискуваш екстрадиране ( вж. румънците и тн).

Последна редакция: пт, 14 дек 2007, 14:54 от TwinsZia

# 102
  • някъде
Това ми беше въпроса- как да се сдобием с тези документи- само ако работиш легално ли можеш да ги имаш или не Thinking

# 103
Това ми беше въпроса- как да се сдобием с тези документи- само ако работиш легално ли можеш да ги имаш или не Thinking

Не съм много запозната, но мисля, че да.
Виж в Анцио офис за емигранти и там ще ти обяснят. Ако мъжът ти има договор за работа и резиденца, сигурно вървите с него т.е можеш да извадиш и ти документи.

# 104
Хехе, вярно Миликс4е дойде еи гледай какво оживление в редиците ни Wink

Гледам Деската се е прибрала от работа, Ще ни драсне някой ред Hug

Дидка, мъжът ти с редовни документи и договр за работа ли е тук ? ако е така, би трябвало лесно да узакониШ и престоя на детето и теб, за дълъг период от време.

Отивам да прегледам сайта на Уницеф, гледах по тв, 4е имат много хубави Коледни инициативи.

Апропо, егати ботуШките бебеШки #Crazy дет Ще се носят не пове4е от 2 месеца. Шамар в лицето на бедността и мизерията Rolling Eyes ИзобЩо  зверски се спекулира бебШките и детските стоки....

Миликс4е, ха дано се постоплите Hug Аз ли4но от миналата година паля редовно термо камина, ма няма просто такава топлина, само дет яко бърсане на пода, инак много 4исто, не одимява, топли, овляжнява. Зълва ми има пе4ка (огроман) на пелетц, много е яка Peace

До после
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт