Passione natalizia - Италия 74

• 21 365
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Aз също харесвах пове4е на меллин плодовите,а и имат много по-голямо разнообразие от плодове PeaceСъщо имат пове4е рибни пЮрета,цената им е леко по-ниска.Взимах много и едни в зелени опаковки Диетерба,които са само от биологи4но 4исти райони и освен това 3 в опаковка Peace
Деска,а Давиде кога пристига?
http://italiasalute.leonardo.it/shopping/shopdisplayproducts.asp … &cat=DIETERBA

# 151
Бонжур моми4ета Hug
И при нас е голям студ ама ние се крием в къщи на топли4ко Laughing
Миликс голяма е сладурка твоята Маргаретка Heart Eyes

# 152
Деска 4РД на патерици.Да си жива и здрава и многоооо оби4ана   bouquet

Миликс голяма сладрана малката.И хи4 не се оплаквай,6те види6 като тръгне да ходи за какво става на въпрос.
Днес моята госпожица ре6ила да играе на криеница с дядо си и баба си и се скрила зад полтроната и хората си изкарали акъла,4е я няма.Накря като видяла 4е никой не я намира ре6ила сама да се покаже на бял свят.Няма да ви казвам как зву4е6е свекито по телефона,цялата тепере6е,така си бяха изкарали акъла  Shocked Mr. Green

По въпроса за бибата,добре 4е е Денис4ето да ме успокоява,4е ми е такъв трън в о4ите  #Cussing out
От време на време пробвам да я слагам да спи без нея ама веднага ревва и я давам.....6те видим кога 6те настъпи момента в който 6те я хвърля.направо не понасям деца с биби и това си е.Моя мъж е тръгнал в първи клас с биберон,ужасссссссссссс  Twisted Evil

Днес успях да си изкрънкам отпуска за 24.12 и съм супер доволна,понеже ня6ите пристигат в събота и 6те имам няколко дни да им се порадвам като хората.

Ленииии блазе вииииии.Искам и аз сняг.Майка каза,4е в Пловдив е зимна приказка.От мерак за сняг в4ера пратих мъжо да ми купува вериги за Пандето,ама сняг нъцки  Twisted Evil  Mr. Green

# 153
  • Italia, Palermo
Ооо, Деси, здрасти!
не съм ти казала още честито за работата!
И ти ли ме плашиш с това ходене? Аз отсега грохвам от умора с това буболече.
Ама Алето голяма шегичка изиграла, сега май ще се сумясват да я търсят зад полторната, ама явно не са добри в претърсването свекитата...имат нужда от бау-бау!

# 154
Пак аз Blush

ДЕска, хайде и от мен 4естито за новия договор, като изте4е ти пожелавам да го подновят и край с работните  грижи Hug

ААа, аз съЩо не оби4ам деца с биби, ма таквиз, по големи4ки, около 2 години и нагоре Close Няма да стигаме дотам, споко Wink

Миликс4е, като вземат да ходят стабилно ставаШ луда и Щастлива Crazy Последният ни номер . да танцува изправена на дивана Confused здраво ти4ане подире им става #Crazy

Италин4е, оправяйте се скоро  Hug

Деска, Тцугуми, как ви проти4ат дните с Нори в София, излизате ли, студа как понася на бебинка? добре зву4иШ Hug

Отивам да действам,

пак Ще намина Simple Smile

# 155
Деси, честит рожден ден на патерица! Hug
Много здраве и сбъднати мечти!!
  bouquet

Дани, малко ти остана, пази се !  Hug

И при нас е доста студено!
Масимо и щерката кашлят, аз тъкмо се оправих, надявам се да не ме прихване пак.. Tired
Италинче, оздравяйте скоро . Hug

В неделя готвих един голям шаран - 2 кг, прясно уловен, че и тиквеник правих.   chef
 Свеки остана много доволна.   Wink

Ако имам време ще намина пак по-късно .  Wink

# 156
Цугуми, честит рожден ден:)

# 157
Buon giorno! La colazione e pronta   chef

# 158
Муцки, я микажете, как се отоплявате през зимата? Ние трябва да измисляме начини за това в къщата, която се строи  newsm78
Алая, благодаря за закуската. Ех, че е хубаво така да те чака готова закуска Blush Аз си допивам още млякото, на ден сигурно поне литър мляко пия и литър плодов сок  Crazy
Когато има сняг, не я държа на открито, защото ме е страх, но пак излизаме. Последния път сама я извеждах с кенгуруто и имаше доста странни погледи  Laughing В събота сме записали час за педиатър. Любопитна съм, какво ще ми кажат тук,

# 159
Tsugumi, ние сме с локално парно.

Ники, за колко време ти идва поръчката от БоттегаВерде и обаждат ли ти се преди това? Аз поръчах в петък вечер, а от вчера следобяд ордерът е обработен ...

# 160
Тсугуми, и ние сме с локално парно, газифицирани сме.

Я вижте тук класацията тази година за качество на живот:
http://guide.dada.net/single/interventi/2007/12/316007.shtml

http://www.corriere.it/cronache/07_dicembre_09/citta_vivere_bene … 003ba99c53b.shtml

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 14:38 от TwinsZia

# 161
  • Italia, Palermo
Здравейте!
Днес е по-топло от вчера. Ходихме на разходка и да купим нов кордлес, че стария издъхна, уж Панасоник, а вятър работа.
Току-що изчистих след обяда- мих целия под на дома, сега разпускам мазнини пред компа....
ТСугуми, аз останах много доволна от педиатрите в Бг, много повече внимание ти обръщат. Това лято детето хвана един тамошен вирус, прегледжахме я преди това при една съученичка на майка, после се случи тая неприятност, жената я нямаше и ходихме при още една лекарка, която също ми хареса, една сутрин минахме през бърза помощ, и там много приятно се държаха- нали бях още неомама- то детето дишало тогава тежко заради пълното носле и слунката де се отделяла обилно заради растрящите зъбки. А ние се уплашихме и хукнахме в 6 до спешното.Обясниха ми за аспиратора за нос и други работи. После ходихме до детската кухня, и там бяха много внимателни, само дето не се записахме заради алергията на Марги към млекото, че с него готвят всичко. С една дума, тук си на самотек, дори нямах кой да ми обясни каквото и да било при захранването и при случаи на настинка, всичко знам от мамите тук  Hug Hugи от българските контакти с педита. Ти доволна ли си от педиатъра ви в Сардиния?
Лени, не бе зле навремето в Таранто, този град е на дъното на класификата сега, защото общината им фалира заради кражби и прочие и кметицата се покри нейде...мафиозка и половина. А и много не е различна статистиката от миналогодишни данни. Емиля романя си е била винаги доста цивилизована област с висок стандарт на живот и сервици инпеккабили. Сигурно и ти се чувстваш комфортно, свикна ли вече там, харесва ли ти наистина? Надявам се да е така, това предразполага към по- ведри мисли, животът е песен и започваш да се чувстваш и ти като в родна страна и да пускаш коренчета, малки и бели, като на цветята, които в годините растат и крепнат, поне с мен е така.

# 162
Тука са червени, затова са добре  Laughing
Ами, да. Мога да кажа, че съм свикнала с много от реалностите тук. Близост имаме с море ( Римини, Милано Маритима), Болоня е културният център така да се каже, има много удобни връзки, пътища,  областта е доста нашироко разположена, не можеш много да видиш къде свършва едно и почва друго населено място. Това, което ме дразни стила на планиране на всяка крачка и липсата на градски тип живот, както съм свикнала ( лудница, стрес, шум и пр). Не е като в София, слизаш на улицата и поемаш ( пеш) в сто посоки.  Ето това ми липсва. Тук трябва предварително да си наясно къде, как отиваш, къде ще паркираш , за колко време и тн.  Отиваме на изложба, сто дни преди това се знае кога, как ще стигнем, как ще се върнем.. . Богати са и спокойни до скучност, но ми се струва, че доста и на кредит живеят. В момента ( сигурно и при вас) магазините са поопразнени. Купуват всякакви боклуци, които се изпречат пред погледа им. Цените според мен са високи, т.е може би не като в зоната на Ани, там глави режат. В прост салон без никакви видими екстри, подстригване, боя ,сешоар е към 100 евро. Имат много добре развита система на социални услуги ( мен това ми е и малко специалност и му обръщам внимание). Зоната на кооперативите е тука ( нали казах, че са червени). 
Добре, е но може и да е по-добре с две думи.

А в класацията тази година ( аз от миналата я следя) от първите 10  изпадна Милано ( обяснимо), Болоня се качва май  и влизат някакви напълно непознати за мен имена ( Болцано, Беллуно). Учудва ме присъствието на Равена в топ 10.

Интересни са тези класации, показват, че нещата се случват в широк периметър, а не като в БГ и южноамериканските държавици само в основни 1-2 точки.

Кажете за вашите местообитания, интересно ми е.

# 163
Тука са червени, затова са добре  Laughing
Ами, да. Мога да кажа, че съм свикнала с много от реалностите тук. Близост имаме с море ( Римини, Милано Маритима), Болоня е културният център така да се каже, има много удобни връзки, пътища,  областта е доста нашироко разположена, не можеш много да видиш къде свършва едно и почва друго населено място. Това, което ме дразни стила на планиране на всяка крачка и липсата на градски тип живот, както съм свикнала ( лудница, стрес, шум и пр). Не е като в София, слизаш на улицата и поемаш ( пеш) в сто посоки.  Ето това ми липсва. Тук трябва предварително да си наясно къде, как отиваш, къде ще паркираш , за колко време и тн.  Отиваме на изложба, сто дни преди това се знае кога, как ще стигнем, как ще се върнем.. . Богати са и спокойни до скучност, но ми се струва, че доста и на кредит живеят. В момента ( сигурно и при вас) магазините са поопразнени. Купуват всякакви боклуци, които се изпречат пред погледа им. Цените според мен са високи, т.е може би не като в зоната на Ани, там глави режат. В прост салон без никакви видими екстри, подстригване, боя ,сешоар е към 100 евро. Имат много добре развита система на социални услуги ( мен това ми е и малко специалност и му обръщам внимание). Зоната на кооперативите е тука ( нали казах, че са червени). 
Добре, е но може и да е по-добре с две думи.

А в класацията тази година ( аз от миналата я следя) от първите 10  изпадна Милано ( обяснимо), Болоня се качва май  и влизат някакви напълно непознати за мен имена ( Болцано, Беллуно). Учудва ме присъствието на Равена в топ 10.

Интересни са тези класации, показват, че нещата се случват в широк периметър, а не като в БГ и южноамериканските държавици само в основни 1-2 точки.

Кажете за вашите местообитания, интересно ми е.
Лени , ти наистина ли смяташ че причината хората да са добре в Емилия Романя и по точно в Болоня е това че е областа с най много комуняги (сиреч червени ) .......... ???????????? newsm78Дали няма някаква друга причина , дали независи от самите хора , от манталитета им .. и т.н. а не толкова каква им е партийната принадлежност или на коя партия симпатизират ????

# 164

Общи условия

Активация на акаунт