Passione natalizia - Италия 74

• 21 255
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
  • Italia, Palermo
Ох, Кала, веселото става, ако освен аморите нямаш неприятни хора на главата си, това, те развалят всичко. Аз от десет години не съм си ходила на Коледа в България, а на мен там ми са приятелите и нашите ми липсват, та с мъжо и беба там би ми било по- весело.

# 226
Бонжур, момичета!  Hug

Пак се появявам точно навреме. Wink
Аля , честито на баща ти - много здраве и да го радват всички от семейството ви.  bouquet

Добре дошла на ЕмилиHug

Аз пак да дам линк към темата за ЕС, защо ли е забита най-отгоре като никой не търси инфо из нея. Rolling Eyes
А за Италия има всичко, включително и документ на български език. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163510.0
http://www.meltingpot.org/IMG/pdf/guida_in_bulgaro.pdf

Там са описани общите условия и чак когато поне един от семейството може да докаже доходи и да си узакони престоя, може да се процедира по реда, описан от Лени.  Wink
  Новопристигнал, без легален престой, няма никакво право да се записва, нито в бюрото по труда, нито ще му обърнат внимание по агенции за работа.  Tired
   Принципно най-лесния път е чрез кооперативи и ако има някой , който за начало да ви поеме и насочи ще ви улесни много.  Peace

Успех и късмет в устройването!   bouquet

За празниците, аз имам  работа да върша, надявам се да приключа до Коледа. Tired
   За 25.12 сме със свеки, семейството на зълва ми и нейната свекърва.  Mr. Green
   А за Нова година - във Фриули.   Party

# 227
Благодаря ви, момичета за пожеланията!  Hug

# 228
Ох, Кала, веселото става, ако освен аморите нямаш неприятни хора на главата си, това, те развалят всичко. Аз от десет години не съм си ходила на Коледа в България, а на мен там ми са приятелите и нашите ми липсват, та с мъжо и беба там би ми било по- весело.

Неприятни хора нямам  Joy Joy Joy Така си мислиш,защото не ви разказвам вече  Crazy Crazy Crazy само да ви надувам главите с моите глупости просто нямате нужда ахахахаха

# 229
  • Italia, Palermo
ауу най-после виждам нашата русчуклийка, добър день, Петя, как си?

# 230
Здравейте Снежанки и дядо Мразки.Завърнах се от Бг.макар и с малко премеждия на летището в Букарест,но като се прибрах и видях в какво състояние ми е къщата положението с Маер ми се видя направо розово.В Бг. на 4 ден след като пристигнах заваля един хубав сняг,който пак ни завари неподготвени(все едно сме август ,а не декември),но на мен ми беше кеф тъй като от 7 години не съм била в Бг.през зимата.Аааапропозито ,момета оказа се ,че не съм си регистрирала брака в Бг.при което се обадих на свекървата да ми изпрати нужният документ ,който трябвало да има апостил.Обаче служителката от общината след дълъг спор със свекито и ударила един мокър печат сложила си подписа и казала това е апостил.Съответно като пристигна документа в Бг. хората не ми го признаха.Та много ви моля открехнете ме за този апостил какво то4но да обясня и откъде да го търся,тъй като служителката в общината си няма на представа от апостили Rolling Eyes Rolling Eyesили аз го търся на неправилното място,абе изобщо май,май няма да си регистрирам брака в Бг от невежество.Възможно ли е тази женичка да не знае какво е апостил,свекито ли не е обяснила правилно или и аз незнам какво.Така ,че ако някой знае точно много моля да ме изведе от това състояние на иньоранца,че ме хвана дроба от нерви.

# 231
Ооооо Милих мара ва.Сега ще си направя едно кафе и ще попрочета писания за 2 седмици назад

# 232
Обаче служителката от общината след дълъг спор със свекито и ударила един мокър печат сложила си подписа и казала това е апостил.
Joy
Това и "Бъдни вечер в Австралия" са ми лЮбимите вицове от последните дни.

# 233
  • Italia, Palermo
Овчева, какво стана на Букурещкото летище ли нещо?
Ние уиндджет добре пътувахме.
Апостилът и мен ще ме заинтересува, май се слага в префеттурата уффичио паспорти, поне за регистрация на св, за раж  дане е така
Аз навремето регистрирах брака пращайки пръво етраттото за матримонио в нашата амбашата в Рим и после майка го носи в общината. Сега казват ставало всичко автоматично, бо

# 234
Алая, да е жив и здрав баща ти  Peace

Овчева, аз правих апостил на Акта за раждане на Елеонора. Първо минахме през Общината (там слагат печат и се подписват), след което в Префеттурата добавиха още един лист към Акта за раждане (това е Апостил-а), пише, че е от Ufficio territoriale del Governo. И на него има печат и подпис.

# 235
  Овчева, бен торната!  Hug

Няма автоматични регистрации, ако се минава през посолството се чака доста време, понеже дипломатическата поща я пращат веднъж на няколко месеца.  Tired
   Така, че от консулството съветват да се прави регистрирането директно в Бг. Wink
    Апостила се слага в Префеттурата . Peace
   И за да сме верни на италианския стил (т.е. навсякъде различно  Laughing ) при нас се прави  в Ufficio  legalizzazioni .  Wink

# 236
Момичета, гледахте ли снощи по новините, че 62 на сто от италианските ученици не знаят защо денят се сменя с нощта  и обратно. Повечето от тях нямат понятие за това, че Земята се върти. И това е само един от пропуските в общата им култура! Не знаят наистина елементарни неща и не ми се мисли кой от днешното поколение ще успее да стане учител или каквото и да е, което изисква умствен труд.

# 237
  • Italia, Palermo
Али, така е защото не са наследници на Галилей, а с промити от катехизиса мозъци

# 238
И аз не съм го регистрирала моя брак в Бг.

Деси, ти като регистрира беба, егн извади ли й?

Ооо, аз направо се шокирах от "познанията" на учениците. Като гледам какви са им основните занимания обаче, си го обяснявам пределно ясно!

Овчева  Flutter

# 239
Минзухарки ,тъкмо виках ще си полафим малко, но две приятелки (как надушват че съм се прибрала),дойдоха(без предупреждение)уж за по едно кафе,но като видях колко удобно се настаняват им казах,че след половин час започвам да чистя и за тях съм предвидила прозорците.Преди малко ги салутах .Тенкс за информацията за апостолите(ох на мене 1 ми стига)стана ми ясно и от едно лично съобщение от една рагаца ,която ми обясни подробно пасо а пасо как става работата.Да ви кажа аз пътувах с Маер от Наполи до Букурещ.Беше ми за пръв път,но се навих заради удобството да се прибера до Русе по бързо.На отиване полета имаше само час закъснени и това не ме притесни особено,но при кацането ,което трябваше да бъде на летище Банеаса,самолета тъкмо взе да се приземява и изведнъж отново литна,ей така все едно това си му е нещо нормално,да се полуприземява и поизлита и то без да някой да ти даде някаква информация.По едно време един италианец стана и поиска субито,субито да се даде информация какво става ,отвличат ли ни и кой?Представете си остеската каза ,че нищо не знаела,след което хората направо взеха да викат по нея.Мен не ме е страх от летене ,но като чух един да бучи че според него ни отвличали си викам дано не е някоя топла страна,че си нося само зимни дрехи CrazyПо едно време благоволиха да ни уведомят,че ще кацнем на друго летище(отопени)над което кръжихме още около 20 мин.На връщане пак циганска(разбирай румънска)работа.Багажа трябвало......айде пак ме търсят

Общи условия

Активация на акаунт