Passione natalizia - Италия 74

  • 21 268
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 6 167
Добър ден  Laughing

Да ви споделя смешка от тази сутрин, т.е разговор с  барманката в кафенето, където закусвам.Попита ме как празнуваме Коледа в Австралия ( аз няколко пъти съм казвала, че съм от Бг, да не мислите....). Обясних и на дълго и широко за Бъдни вечер в Австралия, нечетния брой постни ястия, после за киселото зеле и кокошката на Коледа. Много беше хубаво, жената сега е напълно в час с австралийските порядки вече и може да участва дори в куизз по темата.


Емили, добре дошла.
Не знам каква работа търсиш , с как
ва квалификация си, какво ти е нивото на италианския и тн, за да ти дам адекватен съвет. Нито знам къде ще се устроите в Италия.
По принцип има бюра по труда, с които лесно ще се ориентираш. Там попълваш нещо като СВ, т.е анкета с въпроси какво си правил, какво искаш да правиш и тн. Идеята е, ако се появи нещо да те повикат, но това не знам на кого се е случило, на мен не, затова вече не се занимавам с такива. Вариант 2, който е по-препоръчителен ( от моя гледна точка) е да се регистрираш в бюрото за безработни. От там също никой не ти намира работа, но има доста информация, предлагат някои курсове, както и имат база с основните обяви за работа в района. Аз ходя всеки четвъртък, но тъй като не търся неквалифицирана работа досега не съм намерила подходяща обява и от там. Но е нещо, а и се виждаш с хора все пак, говориш и тн.  Освен това, в тези бюра по труда има т.нар Спортелло донна, където, ако си по-квалифицирана, можеш да се срещаш с консултант специалист човешки ресурси, който може да те ориентира в обстановката и да ти направи т.нар коучинг,т.е да види резюмето ти, да те посъветва, да ти даде идеи и да направите заедно план как ти ще си търсиш работа и да те изпрати с куп адреси. Възможно е да ти даде и име, да ти организира среща с някой, който може да е заинтересован от теб.  Този вариант е по-работещ за мен. Ако си квалифицирана и с добър италиански ( документи и тн), можеш да кандидатстваш за работно място и с конкурс ( www.concorsi.it). При мен единия вариант е отново да се върна в болница и да работя по специалносстта си, за което трябва да се явя на конкурс, така, че и това следя.  Вариант 3 е да се регистрираш онлайн за обяви за работа, които да получаваш по имейл. Аз имам такава регистрация, получавам всички обяви от кориере.ит , но, отново работите са предимно за нискоквалифициран труд, което не ме устройва. Гугълизирай °lavoro...и града в който ще сте и ще видиш колко неща ще излязат. Вариант 4 чрез лични контакти, обяви във вестника и тн.  Друго - запознай се с КООП в града ви - това са нещо като неправителствени организации на държавата. Според това какво има и какво предлага, тези организации предлагат често курсове за най-различни неща - от готвачи, през асистент инфермиери, баданте и тн. Отново, полезно е по-скоро от гледна точка на това, че ще си сред хора и не се знае откъде ще изскочи заека. Добрата новина тук е, че те предлагат курсове за неща, които по принцип се търсят тук, но осново - нискоквалифициран труд. Ако вземеш курс за асистент инфермиере ( това е едно ниво над санитар) имаш шанс да намериш работа по-лесно, защото асистенти не са много популярни сред италианци.
Отново, според това, което търсиш и стратегиите са различни.
Въоръжи се с търпение - без връзки, препоръки и тн. става бавно и трудно, но не е невъзможно, ако попаднеш на точното място в точното време. Информацията е номер 1.








Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 12:07 от Lennie

# 211
  • Мнения: 2 379
Sonia,



Melinda Mousse
E' una passata di mela con la versione mela, mela-pera, mela-albicocca, mela-prugna, mela-banana, mela-mirtilli... Non ha zuccheri aggiunti e le calorie sono solo 63. La composizione nutrizionale è la seguente:
- energia Kcal 63
- proteine g. 0,3
- carboidrati g. 15,2
- grassi g. 0,1

Всяка опаковка е по 100 гр.
Намира се в супермаркетите в сектора за плодове и зеленчуци.
Съставките на всички видове са само смлян плод и нищо друго.
Има и още една марка, която купувам (зависи на какво попадна) - Le Polpine. Те произвеждат същите пЮрета, опаковката е същата, само етикетът отгоре е различен.

Купувам тези пЮрета за удобство, когато сме навън.
Иначе вкъщи беля плод/плодове, пасирам, давам. Няма нищо сложно. Peace

# 212
  • Мнения: 2 379
Добър ден  Laughing

Да ви споделя смешка от тази сутрин, т.е разговор с  барманката в кафенето, където закусвам.Попита ме как празнуваме Коледа в Австралия ( аз няколко пъти съм казвала, че съм от Бг, да не мислите....). Обясних и на дълго и широко за Бъдни вечер в Австралия, нечетния брой постни ястия, после за киселото зеле и кокошката на Коледа. Много беше хубаво, жената сега е напълно в час с австралийските порядки вече и може да участва дори в куизз по темата.
tooth  Hands Clap

# 213
  • Мнения: 2 617
Ех, много им е сложна географията на тези италианци    #2gunfire (този емотикон за първи път го ползвам)  Whistling
Съседката ми (в Сардиния) преподава английски в Университета, следователно, предполага се, че би трябвало да е малко повече наясно поне за езиците в различните държави. Направо се втрещих като ме пита, кой ми бил майчиният език   Whistling

Миликс, как си днес? Споко, възрастта е точно за да се шегува човек с нея  Hug

# 214
  • Мнения: 6 167
Тсугуми, Аля, какви са температурите в София? Има ли сняг?
Аз леко съм се стреснала какво ще обличам, защото ако хване някой студ съм съвсем неподготвена.
От 2 години нямам 'зимно яке', защото тук нали е по-топло и на практика си ходя с есенни дрехи.  Rolling Eyes
Тук е около нулата плс/минус 2-3 градуса. Стискайте палци да няма мъгла и да излетим/кацнем по разписание.
Резервирах и място за колата на летището в Болоня, режат глави тези хора и не си поплюват. 10 евро на ден.

Кажете за тези еко-пасс в Милано. Плаща ли се вече, в какви зони...

А тази Мелинда съм я купувах за свекърва ми Blush Хубаво е много, точно около плодове/зеленчуци се намира и  е сто процента натурален продукт.

# 215
  • Мнения: 170
Лени, вземи си топли дрехи, че си е доста студено, особено сутрин! Дават го за днес 2 градуса. Аз съм си зиморничава и без боди да ми топли кръста не излизам  Laughing А сега вече има много фини материи с пресована вълна и за чорапогащници и за бельо, които хем са красиви хем топлят  Party

# 216
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Здравейте!
Благодаря за поздравленията! Hug. Аз целия ден тук с вас изкарах, че мъжо бе на работа и после по неотложни плащания на майка си и на самотния си чичо- ей най-мразя това в последния момент, а тук са така.....та по нета и телефона празнувах, бе ми весело, а вечерта плаках и си го изкарах на Вито, защото можеше да се организира за моя ден, а аз цял ден изкуках около малката, която иска да пълзи и да бърка из чекмеджетата и да ги затваря с пръстите си вътре, то грохваш психически и физически, голям рожден ден, няма що!
Подари ми Анаис Анаис, не го ползвах от мнооого години, имаше кампиончини на Елле- супер аромат.
Таман си прегледах пак пуретата- имам доста от изгодните опаковки по 4 или по 6 в картон на Плазмон без захар- ябълка, банан с ябълка, круша, сливи с ябълки.
Иначе и аз правя прясно, вчера в оризовата каша с пуре и малко мляко ливнах и пресен портокалов сок. Ле паппе латтеи ни правят ялергии, формаджините и щраусовото месо и те, киселите млека на Мио също, дано отзвучи с възрастта.
Тия мусове от чист плод на Мелинда ги има на доста места, в Аушан също. Има и фрутта пура на Меллин по 4 пластмасови кофички, всичко, споменато тук и видяно от мен и ползвано естествено.
Моята бебка сега се отвори на варена тиква със семолино! всеки ден изяжда по 4 пурета от плод.

# 217
  • Мнения: 2 617
Лени, според мен е ужасно студено  ooooh! Вземи топли дрехи, не вярвам другата седмица д станат чудеса (нищо, че е Коледа и в нощта на Коледа се случвали  Crazy).
Миликс, ама какви са тези ангажименти с майка му?!  ooooh! Да не би всеки ден да е Рожден ден  Cry Нормално е да ти избият нервите. И аз последните два дни не бях много "на център". Елеонора се опитва да се чеше, два дни беше нервна, аз също-следователно. Не ми донесоха и книгите (не че е жизнено важно, ще си ги купя и иначе, но е некоректно). За новия парфюм на YSL ("Eлле")ли говориш? Ако е за него, на мен също много ми хареса, въпреки че малко е сладникав. Харесах си много и едни ориенталски аромати на YSL.

# 218
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
ТСугуми, за него парфум говоря. Зимен сладък аромат.
Ами като се плащат болеттите за гробищата в последния момент така стана и сега. Тук си плащат общи капели на обединени в сочиета докато умрат, а бе такива ми ти работи, възрастни хора, какво да ги правим.
Бре, чета от меиловете на дружките, че в нашата Силистра открили Билла, строели КАуфман и Техномаркет, то за срамотите само няколко малки супера имаше досега и малки хранителни магазинчета. МАй ще ремонтирвам Дунав мост и ще минават всчики тирове и прочие през силистренския нов терминал с фериботи. Имаме и два 4-звездни хотела, да се чуди човек на метаморфозите и в малките градчета.

# 219
  • Мнения: 1 545
Миленка, честит рожден ден на патерица! Да си жива и здрава и много щастлива!
На мен днес ми е последен работен ден, като за последно тази година е една лудница, такава седмица скоро не помня..... Ама ще оживеем. В момента довършвам два компютъра и после - отивам на гинеголог.
Утре Бобо ще имат феста в градината..... А в неделя пристигат всички от България. Обичам празниците  Heart Eyes

# 220
  • Мнения: 170
    
Момичета, заповядайте на почерпката! Баща ми днес има Рожден ден!  Hug

# 221
  • Italia, Palermo
  • Мнения: 886
Добър ден!
Али, честит рожден ден на татко ти!
Деси, мерси за поздравленията, мила!
Тук нищо ново. беба наня и сушилнята ми бръмчи преспивно и топли кухнята.
Ходи м и се в България вече, по- ми е хубаво там, най-вече за Нова година. Тук ще сме със свекървещицата и ще и готвя и ще я търпя, големи празнични дни ме чакат, няма що. Почти никога не ми е било кеф тук на Коледа, ни ми е било весело. Става ми тъжно и криво, особено мразя мъртвилото из града на 25 и 26.12 и на 1.02 това си е, не ги понасям тия дни тук, реве ми се, тягостно ми е.

# 222
  • Мнения: 170
Миликсче, дай го по-ведро! Напълно те разбирам за мъртвилото. И мен ме депресира. Но си имаш бебка да те весели! Мерси за поздравленията!

# 223
  • Мнения: 3 388
Момичета, благодаря ви за съветите! Нашата педи ми беше казала обаче, първите месеци да избягвам да правя аз плодови пюрета, особено ако плодовете не са сезонни, тъй като са пълни с нитрати и не минават строгия /уж/ контрол на купените ... хммм  Thinking

Миликс, кога ще си ходите в Бг? Наистина е кофти, че идват хубави празници, а веселбата няма да е такава каквато я искаш със свекърва ти наблизо /знаейки каква е  Mr. Green/

Алиа, честито на татко ти! Да е здрав и щастлив   bouquet Тези твои закуски и почерпки за уникални, да знаеш!

Моя кукла, как мина прегледа? Сигурна съм, че новините са добри - какъв хубав коледен подарък само, нали  Simple Smile Аз миналата година, точно седмица преди Коледа разбрах, че съм бременна  Crazy

# 224
  • Мнения: 3 425
Ей ме на и мен  Crazy

Аля, Честит Рожден Ден на Баща ти:)Здраве и Дълголетие;)

На мен пък празниците ми харесват,където и да сме заедно!Не ме привлича Коледа в Бг,моето семейство е тук,т.е. аморето,което работи и на празниците, и мишлето;)Без тях не ми е празнично!

Наоколо съм;)

Общи условия

Активация на акаунт