Първокласници /13/

• 32 404
  • 287
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Ауу, изтървах темата. Последно време нещо не мога да сколасам...

Светлин имаше рожден ден в събота. Неделя пък беше купона с децата в един клуб. Такива трески ни тресяха последните дни. По БЕЛ сме до "п", а по математика до 9.

# 76
Нашето тържество е в петък и аз като отпускарка поех ангажимента да закупя това онова за партито, да се отсрамя за това че когато съм на работа не мога да се включа в никаква инициатива. Идеята беше да се купи по едно шоколадово яйце наред с другите лакомства и така отивам в Кауфланд и какво разочарование беше да науча че нямали нито едно Kinder Surprise  Close  #Cussing out - ама как може точно по празниците да свършат  Cry

# 77
  • някъде ... тук ...
Купи им шоколадови мечета или има едни яйца с героите на Мечо Пух.

# 78
Благодаря за предложението, но говорихме с майките да са точно Kinder Surprise и ще трябва да решим заедно или пък някоя друга майка да купи от някъде...
Сега един въпрос по математика:
Сетих се за една задача от първата тетрадка по математика (на последната страница 32), корекцията на учителката много ме озадачи и не само мен явно, но тя твърдеше че нейното е вярно и щяла да обясни на децата защо, е аз не можах от Симона да разбера защо и много се чудя и не ми дава мира това. А ето и задачата с корекцията в червено на учителката:

Какво мислите? Ако някой знае какво е условието на задачата да ме осветли моля!

# 79
  • София
Не виждам логика newsm78  Ако се има предвид първата ябълка, действието на другите е вярно Naughty

# 80
  • Варна
Условието на задачата е в този смисъл:

от трите числа в ябълката, кои две може да съберем, така че да запишем сбора в най-горната ябълка:
2+3=5     1+4=5     2+2=4

Т.е. най-горе е сбора, а в двете ябълки долу са събираемите.

# 81
tsveta_pile  относно задачата -погледнах на моята дъщеря в тетрадката и при нас вярното е както е решило детето ти! Не мие понятно обяснението на госпожата. защото в първата ябълка си е обяснено и то точно така както я е решило детето ти би трябвало по тази логика да поправи и готовата. решена. първа ябълка!
Защо ги баламосват тези деца и без това тази матиматика и ние понякога не я разбираме като има нещо за домашно и я пращам госпожата да обясни и тогава да си напише!

# 82
Не виждам логика newsm78  Ако се има предвид първата ябълка, действието на другите е вярно Naughty
И аз съм за  Peace

# 83
  • София
Дъщеря ми сега като видя, че гледам задачките и донесе нейната тетрадка с абсолютно същите задачи. Ами решени са, както е решила дъщеря ти и е получила "Браво!"

# 84
  • някъде ... тук ...
Аз схванах логиката по обяснението на Морската, обаче би трябвало да не знаят що е то нула или да не го броят за число. Ако някой не ти каже условието, от първия пример няма как да разбереш Rolling Eyes
Радо каза, че такава задача не са решавали, явно са по друг сборник. Седя пред монитора, гледа и се чуди. Накрая отсече, че госпожата не знаела математиката Laughing

# 85
  • София
И аз мисля, че трябва тогава да има ясно условие, че иначе не се схваща логиката. А и щом моето реши също така и получи "Браво"... Явно всеки преподавател сам си решава какво условие да даде.

# 86
Точно на тази задача имаме Отлично решена е по същия начин по който я е решила и твоята госпожица.А задачата не е от сборник а е от учебната тетрадка по математика :: Peace

# 87
Само на нас ли ни дават по 30 текстови задачи за решаване? То явно е за добро обаче, защото в класа всички станаха суперматематици. Тези задачи се решават отскоро с помощта на родителя - четем условието и даваме напътствия, иначе не зная какво учи.

# 88
  • Карлово
За яйцата Киндер сърпрайз, тази година купихме 3бр. като се надявах да са с човечета всезнайко, така поне изглеждаше на картинката отгоре - но не-е-е, по-големи боклуци не съм виждала. трябва да ги снимам да ги покажа.

# 89
sea woman  благодаря за пояснението, относно задачата! Наистина без точно задание никога не бих се сетила че точно така се решава, но аз не виждам защо 0-лата е изключена като вариант за събираемо  newsm78 все пак 0-лата значи нещо в математиката, поне за мен като инженер е доста важна...

А за Kinder Surprise, ние събираме Funny Students, досега от около 10 купени яйца сме събрали Рангелчо и Влюбен и сега чакаме Цветка кокетка, но като гледам с каква скорост ги събираме...

Общи условия

Активация на акаунт