Първокласници /13/

• 32 406
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Честита първа ваканция на всички първолаци и техните мами и татковци! Tada  costumed034 newsm44 newsm44 newsm68 newsm68

# 91
Весели празници и от нас!  Heart Eyes

# 92
Весели празници!

# 93
Весели празници Hug

# 94
Весело посрещане на Коледа и Нова Година от мен и много подаръци за първолаците!  santa2

# 95
Честито Рождество!
Весела Коледа!  Hug
Здраве, късмет и много любов за всички дечица!  Hug Успехи в училище!

# 96
Честито Рождество Христово!Весело посрещане на Новата 2008 Година!
Много здраве, щастие,успех и благословения на всички първолачета, техните сестричета и братчета! А на мамите и татковците повече любов, търпение и разбирателство!

# 97
  • София
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО! ПОЖЕЛАВАМ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ ЗДРАВЕ, БЛАГОПОЛУЧИЕ, КЪСМЕТ И УСМИВКИ!

# 98
  • София
Честито Рождество Христово! Нека нашите дечица растат здравички, жизнерадостни, весели и щастливи, а дребни неуспехи да бъдат стъпало за тях за по-успешно бъдеще!

Ние се изпратихме на ски-училище, което ни се организира от нашето училище. Днес ни е втори ден и до 30-ти. Доволна съм, само да не бяха такива безумни цени за всичките тези неща. Бейбивлека - 8 лв и така 5 дни по 8 лв Shocked, а аз си помислих, че това е цената за цялата седмица Rolling Eyes Позабравих аз ... За тези скиучилища всяка година вдигат цените с по 20-на лв., така, както сравнявам с предишните години, когато още от детската пращахме дъщеря ни. А и картите се вдигат...Ама хайде, да сме живи и здрави и работа да имаме, че да можем поне спорта за децат да осигурим...
Егати, всичко така поскъпва, само не и заплатите и помощи за майките...А аз и за трето си мечтая... Crossing Arms

# 99
  • София
Весели празници и от нас!
Отдавна не ми беше оставало време за тази темичка, обаче днес изчетох всичко пропуснато. Последните две седмици и ние бяхме болни, пропуснахме тържеството - само занесох почерпката, подаръка и взех този за нея. Трябваше да има и театър, разменяне на подаръци, но не би. И при нас имаше тестове по бълг. и математика, втория го пропуснахме. По български като гледам не се е справила много добре с диктовката - изпускала е букви, някои не ги е написала много ясно  ooooh!. После пише Препиши!. Накрая има подпис и лепенка с цветенце. Това не знам какво означава  newsm78 - според мен има много грешки. Баща и каза, че съм била много критична  Thinking
Ние не сме от тези, които предварително могат да четат и пишат. Малко се притеснявам, че изоставаме  Rolling Eyes. Сега през ваканцията ще прегледаме това, което са учили до момента - стигнали са до буквата Б.  Иначе математиката не ме притеснява толкова, ама четенето и диктовките  Confused
Дайте идеи как да я стимулирам за четене и писане. Тя е везни, много е разсеяна, прочете една сричка, отплесне се и докато стигне до втората вече е забравила първата  ooooh!. Опитва се да ги налучка и си измисля някакви призводни  Crazy
Иначе за обсъжданата по-горе задача тя каза, че е вярна   Peace и щом тази госпожа ги е поправила значи не разбирала от математика  Laughing В интерес на истината и ние тези задачи така ги решавахме  Peace

# 100
  • Карлово
Честита Коледа, здраве и любов ви желаем

# 101
Какви са тия 30 текстови задачи, които Ви дават по математика. Има ли някой от Бургас. А от ОУ" Братя Миладинови" да си початим по темата. А на нас ни дават според мен твърде малко домашни, може би за 15 минути сме готови. Не мога да ги разбера тия учители. Някой деца са мното претоварени, други -въобще. Не знам кое е за добро, но аз лично почвам малко да се притеснявам. Иначе съм съгласна,че след 1, 1 1/2 писане и децата вече са неадекватни.

# 102
  • Варна
  bouquetЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС!!!  bouquet

# 103
  • Дива Индия
vicks, униформата на детенцето ти е като нашата. Е, аз имам момче де Wink.
От началото на ваканцията не сме писали и чели уроци (само комикси, в които има и кръстословички). Изоставаме, кофтиии...
Утре смятам да се позанимаваме, но да видим newsm78. Дядо Коледа донесе на сина ми Трансформера Тревога. Е... не намерихме Оптимус прайм. Намерих го в Интернет, ама 40 лв....  ooooh!Shocked. Баба му му купи компютър, ние бюро и сметнахме това за достатъчно вече. За нова година евентуално настолна лампа за бюрото ще му вземем. Полудяваме с анимационните телевизионни канали. Ben10 е големият хит в момента. Наистина не ми носи главата вече тези филми smile3515. Караме се много заради тях. Честно казано имам чувството, че децата направо потъват в тях, което ми се струва ужасно. Ако са преведени поне - иди-дойди, но те говорят на английски и, което е най-отвратително, в тях непрекъснато се ръмжи, крещи и се нанасят удари. Снощи, обаче, синът ми, а и аз с него (за да можем да коментираме) изгледа с интерес целия филм по btv, за децата, които се забавляваха с една голяма котка у дома си. Много се зарадвах, че прояви интерес към не рисуван филм newsm10 newsm44! Сега трябва да го обсъдим за да разбере каква му беше идеята на филма.  Peace
    Връщам се да добавя нещо Embarassed. Относно сонорните. Съгласните звукове в бълг. език се делят елементарно на звучни и беззвучни. Пример: Б:П; В:Ф; З:С и т.н. Сонорните съгласни нямат такъв еквивалент. Сонорните съгласни са  еднопризнакови и признакът е място на учленение (поставяне на преграда в устната кухина за да се произнесе звукът). Фонемата [й] е също еднопризнакова . Нейното фонологическо съдържание "се изчерпва с модалнияпризнак глайдовост, с който тя се противопоставя на всичкиостанали фонеми в системата. Фонемата [й] заема особено положение. Тя е извън всякакви нормативни отношения в консонантната система на българския език. Среща се винаги в съседство с гласни като образува с тях дифтонгоидни съчетания (от две гласни). [Й] не е вариант на [И].
Сонорни съгласни се делят на меки и твърди. Сравнете Л в думите Лято и Лапа, М в Мюсли и Мотор, Р в Ряпа и Рамо, Н в Някой и Нищо. Проявления на меките и твърдите варианти са това.
Единствената дума в бълг. език, съставена от сонорна съгласни, без Й е ЛаМаРиНа Wink.  Така децата могат да ги запомнят по-лесно Peace.

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 10:34 от Jumanji

# 104
  • Бургас
счети , моят син учи в Бр.Миладинови - Бургас. Ако искаш пиши на лични, но не знам дали аз ще мога да ти пиша на ЛС.  newsm78 Май трябва да си направиш регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт