Така наречените "Трудни деца"

• 32 577
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
И аз се ровя от вчера, попаднах на бг сайт, който може да я достави, но за 60 и няколко лева, в US цената също е намалена, пак около 20лв...

# 76
Амели Пулен, записвам те за книга Simple Smile
А във дълбоката провинция идва ли Спиди или друг куриер? Защото това може да реши проблема с доставките Simple Smile стига да си ок с разноските за мен
не е проблем да ги извикам.

# 77
Амели Пулен, записвам те за книга Simple Smile
А във дълбоката провинция идва ли Спиди или друг куриер? Защото това може да реши проблема с доставките Simple Smile стига да си ок с разноските за мен
не е проблем да ги извикам.
Идват, който си куриер пожелаеш, няма проблем и аз мен  Hug  bouquet

# 78
  • София
Така ме развълнувахте с написаното в по-предните страници. Наистина считам, че говоренето е много полезно и като освобождаване на емоцията, и като полезни съвети. Представям си колко ви е било трудно в началото, ние с по-малките деца донякъде сме по-добре, защото във форума често се говори за различните деца.  Аз съм малко обратен случай, поради много рисково раждане бях допуснала, че детето ми може да има всички физически и душевни болести. Всъщности  съветите на лекарите бяха такива, че е по-добре ранна рехабилитация в различни области, да чакаме, да видим. И сега е вече на 3 години, виждам че има потенциал, но малко съм затруднена как да действам. И аз имам подобни въпроси, за правилата, тръшкането, градините и т.н.

Чудя се за книгата и Workbook-а, защото разбрах, че има повече практически неща. zlatishka, на линка в амазон има отстъпка, ако се вземат 2-те. Така ли е и при теб?

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 17:48 от TanyaMG

# 79
TanyaMG, радвам се че детенцето ти се развива така добре Simple Smile Ако мислиш, че можем да сме от полза - давай въпросите Simple Smile
Иначе, на Амазон (UK) двете книги се продават заедно, но в момента не виждам отстъпка - цената на двете е сума от единичните цени... аз мога да ги
поръчам заедно ако искаш.
Но ако искаш първо вземи от мен или Millena копие, ти нали си в София... както решиш Simple Smile

# 80
Но ако искаш първо вземи от мен или Millena копие, ти нали си в София... както решиш Simple Smile

И аз това щях да препоръчам. Може да звуча/м малко "евангелистки" :
) , но знам какво е направила за мен тази книга. Така че си имам специално копие за раздаване по приятели, които имат нужда от тази книга  Hug

# 81
TanyaMG, моят син има подобен старт в живота - трудно раждане, последвано от една година як рев по рехабилитации (така и не свикна), нерви и притеснения от моя страна, съчетани със стремеж по някакъв начин да компенсирам това, което му се случва. И си мисля, че тези преживявания няма начин да не са се му се отразили негативно. Просто са били едно "прекрасно" допълнение на характера, с който е дошъл... Всъщност често си мисля за причините, макар че съветът на авторката е просто да приемем нещата такива, каквито са.

# 82
Всъщност често си мисля за причините, макар че съветът на авторката е просто да приемем нещата такива, каквито са.

Да! И при Вики беше така, но в по-слаба степен - трудно раждане, завършило със секцио, алергия наследена от мен и проявена още на 3 месеца... Толкова самообвинения...  ooooh! Мечтаех да родя естествено, готвех за това с месеци, усетих го като огромен провал, че не можах и че се стигна до секцио, въпреки, че реално нямах вина. После и това беше едно от нещата, които ме накараха да плача на книгата, същите мисли, същото чувство за вина. С времето наистина го приех така и вече не ми тежи толкова  Hug

# 83
Че причина има, има (аз също мисля, че травмите при раждането са една от възможностите). Но не бива това да води чувство за вина, защото тя не е твоя, а така задълбаваш в проблема, натъпкваш си го навътре, а това не е от полза нито за теб, нито за детето ти. За своето секцио съм стигнала до извода, че благодарение на него после открих естесвеното и значи е имало смисъл, т.е. не е вече травма. Но реакциите на децата ни не са задължително по рождение; може да са и усвоено от околните поведение. Това ми се струва доста вероятно за децата, при което темпераментът се появява на по-късен етап.

# 84
  • София
Явно всеки е изживял стреса по различен начин. Бебешката възраст има голямо значение, рехабилитациите или другите неразположения имат и негативно влияние. Всъщност има и нещо като медицинско наименование, че сетивата им са по-изострени и по-трудно започват да работят в синхрон и за това силни шумове, по-странни храни, откази и други ги неща ги карат да се държат странно. Около 5-6  годишнината им трябвало да се наместят в главиците. Но наистина миналото е зад нас и сега да гледаме напред. Hug

Аз все се чудя дали детската градина е подходяща, от една страна добри педагози и подходяща среда  ще направят много за детето, но от друга средностатистическата детска градина ми се струва неподходяща. Знаете ли понякога си мисля, че и ние сме много чувствителни родители. Аз определено няма да издържа детето ми да се къса от рев сутрин и някаква жена да го влачи навътре. А и после въобще не е ясно какво се случва вътре. Може да ви пиша на лични да ми кажете в коя градина са децата ви и сте доволни.

За книгата, аз мога да поръчам на zlatishka Workbook-а и да го пусна после за разглеждане, защото останах с впечатление, че от него има по-малко копия в БГ. zlatishka, нали може да се поръча отделно?
Millena, ще се свържа с теб щом имаш копие за разглеждане. От темата за инвестициите не можахме да се срещнем, но сега съм доста по-сигурна, че ще го направим Simple Smile Поздрави на Тинкърбел и на Емем!

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 23:21 от TanyaMG

# 85
Millena, ще се свържа с теб щом имаш копие за разглеждане. От темата за инвестициите не можахме да се срещнем, но сега съм доста по-сигурна, че ще го направим Simple Smile Поздрави на Тинкърбел и на Емем!

И от двете имам копия за разглеждане, така че си добре дошла  Hug И аз ще се радвам да се запознаем по този случай!

Еми, за травмата и вината за секциото имах предвид точно това, което се казва и в книгата. Просто още един от всички онези моменти, в които имах чувството, че авторката е някъде около мен, знае ТОЧНО какво чувствам и преживявам. А тя самата казва, че причина извън, че крушата не пада по-далеч от дървото и че темпераментните деца просто са такива, няма! Това е основното, което трябва да знаем и да си припомняме! Не е в нас вината и това всъщност не е вина. Просто трябва да възприемем децата си каквито са и да се научим да живеем с тях!

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 00:58 от Millena

# 86
TanyaMG, общо с Millena имаме 4 бройки от книгата и 4бр. Workbook. Така, че не е проблем да вземеш Simple Smile Само ако може до утре да ми кажеш дали искаш да поръчам, че да има време да пристигнат  Hug

# 87
TanyaMG, общо с Millena имаме 4 бройки от книгата и 4бр. Workbook. Така, че не е проблем да вземеш Simple Smile

Да, не исках да те замесвам, но принципно идеята с повечето копия си е твоя. Аз просто усетих, че имам нужда да ми е винаги под ръка, а в същото време я давах на приятели, за които беше ценна. Така че 2-рото копие реши проблема  Hug

# 88
По повод притеснението на TanyaMG за детските градини мога да кажа, че трябва да има голямо упорство от нейна страна да се сбори така да се каже със стандартното и остаряло виждане за възпитание в почти всички детски заведения. За себе си мога да кажа извървях доста труден път през 2 ясли и сега чак на втората година в градината доживях снощи като го вземам лично директорката да го похвали, че е от най-послушните деца и му подарила по този повод балон. Дори до скандали съм стигала в началото докато ги накарам да разберат, че детската градина не е казарма, както се изрази една от госпожите.
Аз от самото раждане нямам проблеми да възприемам детето си, защото самата аз съм темпераментна от малка и до сега. По скоро ми е физически трудно понякога, защото нямам на кого да го оставам от време на време да релаксирам и аз (няма баби и това си е). Но по повод градините детето определено се адаптира добре , той към тях и те към него и ходи с голямо желание, наблюдавала съм го от страни преди да го взема и като го оставям, влиза с почти еуфорично желание и веднага започва да играе , дори понякога няма време за чао на мама. Така,че мисля е по-добре да е сред други деца, все пак и да се подготви за училище. При нас единствения проблем, който ме притеснява все още е, че не може да говори толкова добре като връстниците си, но напредва определено.

# 89
Знаете ли понякога си мисля, че и ние сме много чувствителни родители. Аз определено няма да издържа детето ми да се къса от рев сутрин и някаква жена да го влачи навътре. А и после въобще не е ясно какво се случва вътре.
И аз си мисля много често за тази страна на нещата. Определено съм "различен родител" по отношение на отглеждане и възпитание на детето ми. Много хора ми го казвали, както и госпожите в детската "няма друга майка, която толкова време да успокоява детето си" аз лично виждам как родителите вкарват децата с викове и шамари за съжаление. Та мисълта ми е, че от всичкото това внимание, дали не сме отключили децата ни да бъдат по емоционални, темпераментни, упорити и т.н.. като ги приемаме за личности, а не просто деца. От друга страна пък винаги съм знаела, че моето дете ще е такова. Още от бебе като беше неспокоен и съм го разнасяла на ръце и пяла песни с часове знаех, че пътя ни ще е труден и няма просто изведнъж да стане смирен.

Общи условия

Активация на акаунт