Коледната тема на канадките - 20

• 21 056
  • 285
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен!Пожелавам на всички весели празници!При нас те ще продължат по-дълго,защото синът ми става на 3 годинки на 4-ти януари.Искам да попитам Монреалските мами къде да поръчам хубава торта за р.д. и как е системата с детските градини-носят ли се торти и сокчета като в БГ или за всяка градинка си е различно?

Ако още сте в същата градина, няма проблем да занесете нещо за почерпка, както и шапки, свирки, балони  или каквито там се сетите парти украси. Мн. е важно да занесете всичко преди обяд, докато не са легнали децата, че после се сърдят Embarassed...не че не ги разбирам, ама тъй се случи при нас.
Иначе торти поръчваме в Лоблаус.
Ако не те е уведомил твоя момък, сега в градините е много на мода спайдърмен и е голяма гордост всичко на тази тематика (торта например Wink
Весели празници!!!

# 31
Mama Veni, в градината на Алекс разрешават да се внесе торта, но искат сертификат. Освен това,срещу заплащане, готвачът може да приготви тортата с участието на децата. Родителите носят чинийки, лъжички, чашки, шапки и свирки. В нашата градина са забранени балоните. Плюс всичко това рожденникът приготвя малка торбичка с подаръчета за всяко детенце. Торбичките включват близалки, дъвки, бонбони, балони, малка играчка или книжка, моливчета+тефтерче, пастели и т.н. - общо взето дребни неща, купени от Доларамата. Разрешават присъствието на родителите, както и снимането с апарат и камера. Весел празник!!!

# 32
  • Canada
Привет момичета Grinning
Чудесно оформление Каролина, ентусиазма ти е неизчерпаем Grinning
Първо да се отчета:
получих 10$ от Софи (още преди седмица Embarassed), с които общата събрана сума до момента е 330,28$
Кремовете и комплектите за нокти са от една седмица в БГ. Като разбера къде ще бъдат дадени, ще пиша пак.

Много дискутирахте за къпането на мъниците. Аз реших проблема на "дългите бедра", като от 10 месечна възраст започнах да слагам Слава седнала на пластмасов стол вътре във ваната. Тя се държи за стола, а аз поливам отгоре. Когато измия тялото и главата, я изправям (държи се за една дръжка на стената) и измивам и дупето. Понеже при нас мокренето на главата открай време е придружено с писъци, в повечето случаи и давам някоя играчка в ръцете или две чашки, като периодично й ги пълня с вода, а тя ги изсипва една в друга. В общия случай при нас къпането трае не повече от 5 мин., за повече не ми издържат нервите и кръста (ваната е ниска и цялата процедура я извършвам превита на две).
Весело посрещане на празниците на всички!

# 33
Чудесно оформление Каролина, ентусиазма ти е неизчерпаем Grinning

Снежи, благодаря.   bouquet
simplyaven, ама вие сте били големи бързаци. Бебчо още не се е родил, но вече си има столче за хранене. Браво на вас. Кога ти е термина?
Сега се сещам, че имахме още една бременелка Кафявата мечка, която май скоро ще трябва да ражда.  newsm78, но нещо се позагуби.   
shemet_neveroiaten, предполагам, че си се подвела от лентичката на Писанка за рожденния ден на Ивет, защото отдавна вече й го честитихме. Хе-хе колкото повече толкова по-здрава ще да е. Тя имаше на 5.12., но днес със сигурност 2 год. навършва Криси на Chrisimommy. Имам някаква маниакална способност да помня рожденни дати.  Heart Eyes Хайде скоро ще дойде и вашият ред.  Peace

Честит рожден ден, Криси!
Желая ти здраве, късмет и щастливо детство!
Да растеш умен, добър и все така чаровен!
Ани, весел празник!

# 34
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten, предполагам, че си се подвела от лентичката на Писанка за рожденния ден на Ивет
Ами нещо такова се получи Simple Smile
Честит рожден ден на Криси!
Да радва мама и тати, а те да го зарадват с най-прекрасния рожден ден Simple Smile

# 35
Честит рожденник на Chrisimommy! Жив и здрав!
  party023

Момичета, къде ще празнувате Нова Година?

# 36
Благодаря на МИНЕрВАта и Mama Desislava,детето ми наистина си е още в същата градинка,за спайдермен е добра идея.

# 37
Здравейте момичета!
Аз наи-после приклоючих с работа и е крайно време да се разпиша тук, и има и хубав повод.
Честит рижден ден на Криси! Жив и здрав да е. Да расте весело и умно дете!
Каролина, кафява мечка е колкото мен и тя е за края на Януари, май малко остана, сега като минат празниците и можем да чакаме бебета вече.

# 38
Момичета, иzвинявайте zа намесата,  моля ви zа информация . Сигурно някой от вас праща канадски долари в България . Кажете ми моля ви, коя банка в София работи с канадски долари, как се правят преводите от Канада zа България и колко е комисионната? В Райфайzенбанк като раzбраха , че става въпрос zа канадски долари ми каzаха, че не се zанимават.  newsm78

# 39
Момичета, иzвинявайте zа намесата,  моля ви zа информация . Сигурно някой от вас праща канадски долари в България . Кажете ми моля ви, коя банка в София работи с канадски долари, как се правят преводите от Канада zа България и колко е комисионната? В Райфайzенбанк като раzбраха , че става въпрос zа канадски долари ми каzаха, че не се zанимават.  newsm78

Точно вчера пращах. Ние използваме Money Gram. Тук в Торонто във всеки клон на Canada Post (тукашните пощи) може да се извърши транзакцията. Попълва се бланка, трябва да се знае единствено 3 те имена на получателя. Цената за транзакцията е наи-изгодна от всички други фирми в бранша. Например за 200 $ таксата е 10$. Служителката дава реферънс номер на транзакцията, който трябва да се съобщи на получателя. Същият, с този номер и документ за самоличност отива в близкият клон на ето тези банки (цитат от сайта на Money Gram):
Where to find us in the Bulgaria

You can send and receive money at: HVB Biochim Bank, CB Union Bank, First Investment Bank, Economic Investment Bank, DSK Bank, Hebros Bank, Commercial Bank Allianze, Raiffeisenbank, Piraeus Eurobank and all branches of Factor I.N. Exchange Bureaus.

От тук се пращат кан долари, но те ги обръщат в евро и получателя решава дали да му се изплатят в евро или по курса за деня  на съответната банка в лв. Да, наистина банките в Бг не изплащат директно в канадски долари, а в евро. Но от тук парите обърнати в евро ( те го правят това още на гишето) курса е горе-долу изгоден. 200 $ ги обърнаха на 132 евро  и някакви центове .
  Половин час след изпращането от Канада,  парите  се появяват в информационните бюлетини на банките и могат да се изтеглят. 

Крисимам, честит ти рожденик. Да бъде все така чаровен и добродушен. Весел празник!

# 40
jabata_dil  в България с канадски долари работи със сигурност Булбанк, Биохим, Хеброс, ОББ. Но за превод от Канада ще ти е по изгодно с  Western Union ,ако е малка сумата,защото тяхната комисионна е еднократна а банките ,всяка една си има комисионна ,т.е. плащаш две комисионни една на банката изпращач от канадкса страна и една на банката получател,като комисионните са различни във всяка банка взависимост от тарифата на съответната банка. Всяка банка си има банка кореспондент в различните страни с която работи ,така че проверяваш,като си избереш БГ банка, но така ли иначе комисионните не могат да се избегнат.

# 41
jabata_dil    може и Писанка както ти е казала с Money Gram те са същите като Western Union . Ние тези дни изпратихме с тях и таксата за 500 $ беше 31 $.

# 42
Честит рожденник, Chrisimommy!
Да ви е жив и здрав, много послушен, любознателен!

Относно превод на пари. Много зависи на кой се превежда. Ако е родител и е сравнително често, най-добре е да им се изпрати банкова карта. Вкарвате парите тук ( на гише, че става веднага) и там ги теглят от банкомат в левове. Зависи от банката, но в най-лошият вариант ще е 3$ на транзакция.

# 43
Другия вариант, който според мен е най- изгоден, откриват си сметка в българска банка в евро, и с транзакция от сметка в канадска банка към българска банка (става дума за евро). Плаща се еднократна такса ,която е много по-ниска от изброените по-горе. Сумата за да ти открият сметка в евро в банка в България мисля , че е около 5 евро (зависи от банката все пак). Изпратените пари влизат по сметка след 24 часа. Така имаш възможност да изпращаш и по -големи суми пари.

# 44
Да си изпрати по сметка сигурно ли е, че е най-евтино? Работила съм с валутни банкови преводи и знам, че парите не влизат по сметка след 24 часа, а в най-добрия случай след 2 дни, възможно е да се усвоят и на 4-я ден тъй като има и кореспондентски банки винаги; става дума за обикновен превод; ако е за експресен таксите са по-високи; такса плаща както наредителят така и ресипиентът; ако се желае да се получи точно определена сума, наредителят може да отбележи във формуляра за изпращане на пари, че иска да поеме и таксата на ресипиента след като се получат парите. В повечето банки минималната такса, примерно до 500 евро, е около 20 евро. Но всяка си има нейните изисквания относно таксите.

Общи условия

Активация на акаунт