Отговори
# 60
Здравейте и от мен! Не съм писала известно време,тъй като прекарах няколко дни в болница,защото имах контракции за първи път! Сега всичко е добре! Praynig
 Искам да ви питам -дали е опасно,че плацентата ми е ниско разположена newsm78

# 61
Здравейте мамчета  Hug
Снощи бяхме на фирмено парти и беше супер, бебка танцува много в корема, ама изглежда не се е уморила защото днес е мноого активна, аз я подхранвах с фрешове и салатки  Simple SmileSimple SmileSimple Smile
за дрехите бях си с дънки и една блузка която се разширява на корема, много е цветна и красива, доста колеги ми казаха че изглеждам супер  Embarassed Embarassed Embarassed
За мазането, взех си на Чико Мамма Дона олиото, супер доволна съм всяка вечер се мажа след банята и кожата ми е много мека и гладка,слагам от него и на бедрата и гърдите, като избягвам зоната на ореола и зърната. По-добре ми действа от олиото на Джонсън.
За хремата много съм зле не мога да дишам, нямам толкова секрет колкото ми е сух и запушен носа, а и това ухо не минава, ходих на УНГ, лекарката каза че е заради бременността, няма възплание, няма нищо. предписа ми Стеримар, каза никакви капки, по 5 пъти на ден ги слагам и ме успокояват леко. Но вечер е ад, събуждам се с суха уста и нос, не мога да дишам.Оплаках ви се едно хубаво!
Всяка сутрин са ми схванати и поддути ръцете и двете и болят адски, не мога да си измия зъбите после. По рядко ми се схващат краката. При вас как е?
Извинявайте за дългия пост   bouquet
Хубав ден
Само да кажа СЛАДКА МАМА стискам ти палци всичко да наред и почивай си щом трябва  Praynig Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 дек 2007, 14:51 от Aquariel

# 62
 Привет  Hug  на новите мами!

През 18-тата г.с. изпитах за първи път в живота си какво е да имаш киселини. Не съм пила и не пия нищо за тях, просто обърнах внимание, че ги получавам от картофите, приготвяни по различен начин и гледам да не присъстват много, много в менюто ми.

berlinetta, виж при чужбинските мами. Живеещите в Дания може да ти помогнат. Едва ли някоя от нас тук ще знае за условията на раждане в Дания.

Обръщам се към вас, които сте пушили или пушите все още. Аз от известно време имам храчки, ама лошото е, че само сутрин докато си мия зъбите мога да се изхрача, после ми се лепнат за гърлото и цял ден ми е едно, такова гадно и даже има моменти, когато ми се и гади от тях. Има ли някой същия проблем и какво според вас може да ми помогне.Не искам да взимам някакви медикаменти за това, не знам защо...

# 63

И аз вчера бях на коледно фирмено парти и се почувсвах супер зле Sad Колегите много ми се радваха, но не спряха да ми пипат корема - ужас...Една колежка даже ми напипа пъпа и обясни, че не бил както трябва, защото не бил "изскочил"  Shocked
Музиката беше силна и беба според мен се изплаши и риташе силно...
Въобще за никъде не съм:( а и корема ме заболя и ми се доповръща...Кофти работа...Издържах около час и си тръгнах... Ама то нормално...Аз сега като само лежа и контракциите...

Сега вместо коледна украса съм се захванала със здраво коледно почистване...Дано успея!

Гуш и усмивки!

# 64
Ама как ще ти пипат корема!  #Crazy На никой не давам освен на таткото, какво ще му пипат, аз щях да ооткача на твое място. Close Нищо му няма на пъпа ти и моя не  е изкочил и няма сигурно да изкочи защото на някои хора са по дълбоки, споко всичко ти е ок с пъпчето, не слушай някакви некомпетентни мнения и изказвания на хора дето си нямат идея какво говорят (леле ядосах се  Wink)
Почивайте си с бебка и зарежи това почистване поне за няколко дена.
Аз днес съм на работа и вече се скапах и ме заболя корема, и у нас има за чистене, ама не ме интересува, тази вечер си почивам, не се претоварвай!

# 65
  • Бургас
Обръщам се към вас, които сте пушили или пушите все още. Аз от известно време имам храчки, ама лошото е, че само сутрин докато си мия зъбите мога да се изхрача, после ми се лепнат за гърлото и цял ден ми е едно, такова гадно и даже има моменти, когато ми се и гади от тях. Има ли някой същия проблем и какво според вас може да ми помогне.Не искам да взимам някакви медикаменти за това, не знам защо...
Аз пушех няколко години преди да забременея по кутия, че и нагоре на ден. Спрях цигарите във втория месец, защото се разболях и от тогава не съм запалвала. Но нямам спомен да съм имала храчки, просто усещах, че постепенно започвам да дишам по-спокойно и по-дълбоко, сутрин не се събуждах с гаден вкус в устата. Не съм чувала да се вземат медикаменти, но ако искаш попитай лекаря си. Сега единственото, което ме свързва с цигарите е, че ми се гади от миризмата им...

# 66
  • Русе
Здравейте и от мен момичета  Hug !!!
Аз утре съм на коледен банкет и мисля,че се справих доста добре с избора си на тоалет.Пуснах снимки в албумчето(разни) ако искате да видите какво си взех.
Аз също не мога да спя по много,но и преди не спях чак толкова.
По въпроса за пъпчето пък мисля ,че това си е също толкова индивидуално колкото и стрийте.Моят пъп например не се е променил още и май няма такова намерение  Mr. Green .Обаче кожата ми много започна да изсъхва-на корема и на краката под коляното.Ако не я намазвам по няколко пъти на ден с обикновенно кремче и един път с олиото на Икаров за стрий кожата ми става на бели люспи  Sad .
Това е от мен за сега.Приятен снежен ден на всички   bouquet !!!

Последна редакция: нд, 16 дек 2007, 19:34 от SUNI_22

# 67
ето една статия за хемоглобина,за всички мами които се интересуват,http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=5566

# 68
anilinda, аз отказах цигарите преди почти 2 години. Пушех по кутия на ден. Няколко месеца след това имах храчки. На моменти имах чувството, че не мога да се изкашлям хубаво. Обяснявам  си го с това, че на организма му е нужно време да се изчисти.

# 69
hrisi-pisi, аз също не давам да ми пипат корема! Не ми е приятно! Само мъжа ми и майка ми. И моят пъп тъщо и грам не е изкочил и според мен няма и да изкочи.

Относно запушения нос - пробвах с Пинасол, ама не ми помогна. И си ползвам Африн.

Мен също от няколко дни се мъчи да ме боли ухото. Аз по принцип имам проблемни уши и често получавам зверски възпаления, които се лекуват само с антибиотици, та ужасно се притесних да не стане пак така. Аз при първи признаци на ухобол правя следното - с тампон си намазвам обилно отвътре канала с Йодасепт мазило, след което слагам тампон и така спя. И ми минава.

# 70
  • в илюзия
anilinda аз пуша по малко всеки ден   Embarassed, но нямам храчки . Не знам може и да си изтинала, поспри ги за малко , ако можеш.
Аз също не давам да ми пипат корема, просто мисля , че има хора с  лоша енергия . А моето пъпче взело да изкача , като имам предвид колко ми беше наътре преди.Но това , че не ти е изкочило не бива изобщо да те притеснява . Една приятелка роди и пъпчето до последно не и излезе.

# 71
Киселини - в 21г.с. се чух с една приятелка, която ме попита как се справям с киселините. Тя имаше през цялата бременност. Аз до тоя момент не знаех що е то киселини. И от тогава, а може би защото и ме обзе музата да правя коледни сладки, 3-4 дена имах страшни киселини. След това намалих сладките и започнах да се храня често, по-малко и с по-леки храни. От време на време привечер имам слаби киселини, но положението е поносимо.  Simple Smile
Облекло - сега карам с 2 туники и фигурални цветни чорапогащници. Утре отивам на лов за нещо по-така за НГ и за Коледното парти на съпружеското тяло.  Simple Smile Смятам да си взема някаква рокличка рязана под бюста. Сега поне модата е на наша страна!
Спането - нямам никакъв проблем. Спя по 9 часа нощем. И през деня бих могле да полегна за 1-2 часа ако имах възможност  Laughing
Мазилата - на вълна изпробване съм.
Пъпа ми - още си е навътре.

# 72
Благодаря ви мами за подкрепата Hug
Аз след като ви се пооплаках и ми мина Simple Smile Иначе за пипането по корема и аз много мразя, особено по пъпа, ама като е някоя близка приятелка (защото имам и такива в бачкането) просто ми е неудобно да им откажа (не че те питат дали може)  Embarassed  Но вече ще намеквам де, а и така и така не се очертаява скоро да работя в офиса (само от вкъщи).
А за формата на пъпчето разбира се, че е индивидуално:) Но просто всички са големи разбирачи  Laughing

Иначе майка ми ми помогна за едно голямо коледно почистване и сега съм доволна Simple Smile
Приятна вечер и много ритничета Simple Smile)

# 73
Ясно.....разбрах,че не съм единствената която не може да се справи с безсънието ooooh!
Утре съм на преглед.......имам хиляди въпроси да й задавам на моята лекарка........ще я питам и за този сън Peace

Относно облеклото-всякакви блузи нося,но вижте с какво се чувствам най-добре
                     корема ми е толкова малък,защото снимката е от преди 2 месеца

а ето с тази блуза смятам да отида на нашето фирмено парти

Последна редакция: нд, 16 дек 2007, 18:50 от sisee

# 74
sisee много е хубавко, май в албума имаше една снимка с него, запомнила съм аз  Wink ама не съм виждала да се продават, иначе изглежда наистина удобно.
Мене ме притеснява това че вече нито едно яке не ми става, закопчавам ги със зор и ми стискат много. Не ми се купува ново но не виждам как ще изкарам зимата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт