Отговори
# 210
Някой беше казал тук, че няма голямо значение на колко те осигуряват........горе-долу е така. Поне практиката показва това........Защото и да те осигуряват на голяма заплата, няма да ти дадат повече от 14,60........разбирате ли...Моля ви, държавата е помислила за всичко

# 211
Миналата седмица бях на лекция с детски педиатър, който каза, че лично той препоръчва обрязването, но от културни съображения в България тази практика няма скоро да се наложи. От хигиенна гледна точка било по-добре тази кожа да се отстрани. Освен това било установено, че жените на обрязаните мъже страдали много по-рядко от рак на маточната шийка.
Аз също знам това и  съм ЗА обрязването, чувствителността намалява незначително. Синът ми не е обрязан, по добре той да има правото сам да вземе това решение след време, не искам да ме обвинява някой ден Confused.

Момичета, вчера дадох един линк, където ще намерите отговорите на въпросите си за осигуряването, майчинството и т.н. Там ще ви отговорят на тези питания.

# 212
Някой беше казал тук, че няма голямо значение на колко те осигуряват........горе-долу е така. Поне практиката показва това........Защото и да те осигуряват на голяма заплата, няма да ти дадат повече от 14,60........разбирате ли...Моля ви, държавата е помислила за всичко
Моя колежка я осигуряват на 1000 лв и взима 722 лв майчинсво  Peace
Сега и аз се осигурявам на толкова и ще видим...

# 213
юЗдравейте,

90% от брутото, но не повече от нетното дневно възнаграждение.

Примерно 880 лв.бруто / 20 р.дни=44 лв.на ден
90%=39.6 на ден
обаче нетното възнаграждение на 880 е около 640 лв за 20 р.дни=32 лв.на ден
Значи ще получите 32 лв. на ден,а не 39.6 колкото е 90%.

Изключение правят случайте в които сте получавали примерно някакви бонуси върху които са ви платени осигуровки(но пък о-те не могат да са вурху повече от 1400 лв.месечно дори да сте получили бонус 5000 лв.) и тогава е възможно да получавате и повече от 90% от брутната заплата.

Кали, нормално е да имаш контракции Бракстон хикс вече.Но ако са много е лошо, защото могат да скъсят шийката.Ако не пиеш нищо започни да взимаш Магнерот,като разбира се преди това се чуй и с доктора си.

# 214
Ще ви обясня как се смята колко майчинство се взима.Получава майчинство на ден, равно на 90 % от среднодневното брутно възнаграждение за последните 6 месеца, но не повече от среднодневното нетно възнаграждение за последните 6 месеца.
Ако една жена получава последните месеци брутна заплата 600 лв., а нетна 500 лв., като работните дни през последните 6 месеца са 120 дни, майчинстото се изчислява така:
6 месеца х 600 = 3600 лв. : 120 = 30 лв. среднодневно брутно възнаграждение.
6 месеца х 500 лв. = 3000 лв. : 120 = 25 лв. среднодневно нетно възнаграждение.
30 лв. х 90 % = 27 лв., но тъй като е повече от нетното възнаграждение от 25 лв., ще взима 25 лв.
Значи, на месец майката ще взима майчинство от 25 лв. на ден, умножени по броя на работните дни за съответния месец.

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 10:38 от asja

# 215
Ха така, гледам, че със Сладка мама едновременно сме го обяснили смятането на майчинство! Hug

Аз си събирам фишовете за последните 6 месеца и накрая ще си го сметна сама.
Между другото, тези 6 месеца се преди месеца, в който излизате в 45 дневното майчинство преди раждане. Например аз излизам в майчинство на 7 март, значи си събирам фишовете от септември 2007 г. до февруари 2008 г. вкл.

# 216
Ще ви обясня ка се смята колко майчинство се взима....
Значи правилно съм сметнала, че като ме осигуряват на 1000 лв, ще взимам към 720-730 лв...  Peace

# 217
аха.....разбрах.

# 218
  • Пловдив
arodoet2, koketka, благодаря Ви!
Koketka, да се пазиш и ти  Hug Hug Hug
Хубав ден на всички!!!   bouquet

# 219
Привет мамчета  Hug

kalli, и на мен доста често ми се втвърдява корема. По тази причина една седмица пих магнерот в конски дози и ефект почти никакъв. След това бях в болница 4 дни, там един ден на система, а останалите пих прахчета Диаспорал, които още ги пия. Те ми помагат повече, но пак не ми спират напълно контракциите. Имам си по 4-5 на ден, като повечето са вечер. Мен няколко жени ме успокоиха, че са ги имали от петия месец натам постоянно въпреки че са пили магнезий, и накрая са преносили бебета.

За осигуровките, аз се преборих за 500 лв., на база на които нашата счетоводителка ми сметна около 340 лв. майчинство. Няма кой знае каква разлика между 340 лв. и 220 лв. след 9-месеца.

# 220
Пазарих се като поп да му се не види smile3516 да ми вдигнат осигуровките та да мога да получавам поне някакви пари (повече от 180лв.)първите 9 месеца,а то се оказва че нямало значение на колко те осигуряват,е какво се получава в крайна сметка държавата взима от работодателя осигуровки да кажем за 500лва ти дава минималното,е каде е разликата  newsm78 smile3512.

Първите 9 м. не си в майчинство , а в болнични! Така че ще получаваш на база осигурителния доход , момичетата са го описали как се смята!
На мен не ми стана много ясно това с нетното възнаграждение, но пък аз се самоосигуравам и винаги до сега съм си смятала болничните на база осиг. доход, който никога не съвпада с реалните ми, които отчитам в данъчното!

Относно обрязването, ами в природата нищо случайно няма, така че не мисля че въпросната кожичка е излишна! Сина ми не е обрязван, дори когато му коригираха фимозата изрично питах доктора за това! Спомням си имах колега турчин, който сподели че не може да носи боксерки защото е обрязан и го дразни плата, така че тази кожичка има защитна роля! Това важи и за нашите косми, които така упорито махаме!

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 11:21 от veni-b

# 221
Добро утро и от мен (то вече стана добър ден!). Така като гледам си имаме доста счетоводно ограмотени мами сред нас  bouquet които да ни отговарят!
А има ли мами, които могат да ми отговорят на 1 правен въпрос - ако да, моля драснете на лични!

За втвърдяването - доколкото знам вече би трябвало да имаме подготвителни контракции, но както беше казал някой по-горе - не повече от 2 на час Peace

Хубав ден, мамита

# 222
Това важи и за нашите косми, които така упорито махаме!
Сигурно е така, но не мога да си представя да ходя с косми, пък и не знам каква полезна роля биха могли да имат  Thinking
Примерно отдолу си ги махам отгодини навсякъде, пък не мога да се оплача, че страдам от някакви инфекции или нещо подобно. (някъде бях чела, че предпазвали. а според мен задържат повече микроби newsm78)

# 223

Спомням си имах колега турчин, който сподели че не може да носи боксерки защото е обрязан и го дразни плата, така че тази кожичка има защитна роля!

Е, не така де smile3555, сигурно причината е била съвсем друга.

# 224
sveti8 това той лично ни го каза, так че тази е причината да не ходи с боксерки!
kalli аз не махам 100% всичко /т.нар .  бразилска кола/ оставям по една лента ,просто ме боли и не ми стиска! Тези неща според мен важат по скоро за едни други времена , когато хигиената е била на друго ниво!

Общи условия

Активация на акаунт