На море в чужбина - 2008 - Всичко по темата!

• 77 431
  • 638
  •   1
Отговори
# 570
А, как стигате до Кавала?
Аз ще ходя септември на една конференция и като гледам има само 1 автобус през седмицата София- Кавала, тръгващ сряда. Влак има ли до там? А не съм шофьор

# 571
Ние ходим почти всяка неделя на плаж в Гърция. Нали тук ни е близичко... Ходили сме и с автобус, но напоследък с личен транспорт. Иначе за влак до Кавала не съм чувала. На мен лично ми се ходи до Александропулис. Някой ако е ходил може да сподели впечатления... newsm03

# 572
Ние ще сме 3 коли народ. Две деца - пълна лудница.
 Crazy

# 573
Ние ходим почти всяка неделя на плаж в Гърция. Нали тук ни е близичко... Ходили сме и с автобус, но напоследък с личен транспорт. Иначе за влак до Кавала не съм чувала. На мен лично ми се ходи до Александропулис. Някой ако е ходил може да сподели впечатления... newsm03

На мен пък Кавала ми хараса делеч повече от Александропулис. И като градче, архитектура, обстановка, и плажчета.
За цените на хотелите нямам инфо, но по ресторантите са нормални като в Б-я, може би малко по-скъпо. Ние например ходим за по един обед там да си хапнем октоподи и разни рибоци Mr. Green, тук за съжаление няма такъв избор.
Не съм чувала да има влак до там, транспорта е личен или най-вероятно с автобуси.

# 574
Благодаря за инфото!
До Александропулис ли ходите за един следобед? Не е ли доста далечко?  newsm78

# 575
Благодаря за инфото!
До Александропулис ли ходите за един следобед? Не е ли доста далечко?  newsm78

Да тръгнахме сутринта от Пловдив през Ново село до Свиленград от там до Александопулис, после Кавала - хапване, разходки и връщане през Гоце Делчев.
После сме ходили само до Кавала, защото повече ни харесва Peace.

# 576
Здравейте   bouquet

След цялото ровене в нета си харесах един автобус до Кавала, тръгващ в сряда в 11.30. Там ще му мислим за спането.
То иначе е организирано, но е 210 евро на човек с автобус, две нощувки и закуски, но малко множко ми се струва. То в Кушадасъ ми излезе 1200 лв. на олл инсклузив със самолет

# 577
Горе-долу колко км е разстоянието от Пловдив до Александропулис? newsm78

# 578
Горе-долу колко км е разстоянието от Пловдив до Александропулис? newsm78

315 км. през Свиленград Peace

# 579
  • Vienna
По горе питаха zа олимпийската ревиера, бях там преди 3 седмици и сьм много приятно иzненадана, бяхме в фамилен хотел, стая с кит4еннет, огромен балкон и климатик на 3мин от плажа, аz мьжьт ми и 2 год.ни син, платихме по 25Ена нао6 zа стаята. и храната и спането и дрехите ни се сториха ужасно евтини. едни бьлгари дьржат zаведния на плажа и 4адьри с 6еzлонги, 6Е е 1 4адьр с 2 6еzлонга, в таzи цена ти се вклУ4ват 2 фрапета и 2 бутилки минерална вода или 500мл бира или 500мл натурален сок. Олимпийската ревиера се намира то4но до Паралия(била сьм там години наред,не е мн подходя6то zа семейства с деца, мн е 6умно, има страхотен но6тен живот и мн магаzини) на 2км, има променада свьрzва6та 2те сели6та, много е оживено, но не е 6умно има 2 големи детски пло6тадки, фудболно игри6те,мн zаведения, zа хора с деца е мн подходя6то, плажа е раzко6ен. ние ходихме до Олимп и до Лифтохоро, то е в подножието на олимп , невроятна красота е , препорь4вам го.

# 580
http://blueorangebg.com/bg/hotel.html
Някой бил ли е в Созопол в този хотел, близо ли е до самия созопол Simple Smile

# 581
  • Paradise
Объркала си темите. Питането ти е за другата тема Peace

# 582
Момичета, някой няма ли да сподели инфо за хотели на Халкидики или Олимпийската Ривиера!  bouquet

Patenze25, май сме били там по едно и също време, на Олимпийската Ривиера
и ние сме много доволни, невероятно красиво градче
отидохме с Бохемиа
стаята излезе 40 евро на нощ+5евро на ден за климатика, много чиста, снежно бели чаршафи
платихме и храна - закуска+вечеря, на човек по 10 евро на ден, но се оказа напълно безсмислено
пълно е с магазинчета и готини ресторантчета, хлябът и водата в ресторанта се сервира още преди да си поръчал, към бирата има купичка с чипс и с ядки, които се сменят веднага щом свършат, същото важи и за сладкишите към кафето, и не се заплаща нещо за тази глезотия
порция в ресторант е 5 евро, напр пилешко гирос е само месо, едва се изяжда, а гирос в питка е 1.80 евро
само порция с октопод е 8 евро, ама тя е повече за гъдел, не се нахранваш с нея

минуси: фирмата-организатор
пътувахме с техен автобус, на отиване беше поносимо, в работещ климатик, на връщане беше с автобус, по-стар от мен, вътре жега
шофьрът на отиване спираше на любимите си долнопробни заведения, вместо на бензиностанции с поносими ресторанти и тоалетни
екскурзоводът беше пълна подигравка  #2gunfire
говореше англ по-зле от сина ни
забрави да ни даде ваучери за ресторанта, да ни представи там на собственика, както и на собственика на хотелчето
фирмата промени часа на тръгване в 21ч в деня преди заминаването  #2gunfire #2gunfire  от 9ч на 7ч, а ние ги избрахме точно заради по-поносимия час на тръгване

но като изключим БГ неразбориите, си прекарахме добре

още нещо
ходихме до Катерини
там е по-лъскаво, но не ни хареса така, както на Олимпик бийч

и задължително носете пари в брой
няма банки, банкомати
само кеш се плаща
в някои магазинчета имат терминали за плащане с карта

отидохме с 1 куфар, прибрахме се с 3
моите си взеха маслини, риби, узо
аз - дрешки, шапка, чанта

беше много топло
гледайте стаята да е северна и с климатик

# 583
Patenze25  ,Mma Ramotswe,моля дайте инфо за Халкидики или Олимпийската Ривиера-адрес,сайт има ли?
Търся по4ивка за няколко дни за семейството ми!:)
Благодаря предварително!

# 584
И аз искам да задам един въпрос,надявам се да не събудя смях  Embarassed
Напоследък все повече говорят по телевизии и т.н,че в Гърция и Турция излиза по-евтина почивката,на същите цени,та искам да ви попитам - реално ли е това двама души да почиват за 500-600 лв. в хотел ол инклузив,па макар и да не е 4-5 звезди? То много е изписано тук,но ако няма да можем да влезем в тази цена изобщо да не се ядосвам като чета Simple Smile
И още нещо - повечето страници на чужди хотели не дават цени(Или аз не мога да ги открия). Резервации само през наши фирми ли се правят?
Ще съм много благодарна ако ми отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт