Елхата чака вече ДЕКЕМВРИЙСКОТО човече!

• 13 898
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Честито на Natikot ,  Валката , Верка и Peoopi !  Да са им живи и здрави бебчетата !

Честит рожден ден и на ВаляР !       

На нас пъпчето ни падна в петък / чак на 18 ден /. Направо бях започнала да се притеснявам. След ден-два вече ще се къпем както му е реда - изтегнати във ваничката  newsm44  bath1

# 76
  • София
Розичке, добре дошла! Hug

# 77
Мамчета, взехме си едно кремче за колики Flatulin, да сте го ползвали или поне чували нещо за него, не пише дори и на англииски, няма упътване, а и в интернет нищо не намерих, незнам как да го ползваме Thinking, а и се чудя като ни падна днес пъпчето кога да ще може да се мажем с него newsm78
Добре дошла на Розичка  Hug  bouquet

# 78
  • Sofia
 МОМИЧЕТА ИМАМ ОГРОМНОТО УДОВОЛСТВИЕ ДА ВИ СЪОБЩЯ, ЧЕ G BABY Е РОДИЛА: " ИМАМЕ СИ БЕБЕ! АНИТА - РОДИ СЕ ДНЕС В 22.20, РУСО МИНЬОНЧЕ 46 СМ И ЦЕЛИ 2500 ГР.
АХ КОЛКО СЕ РАДВАМ!!!!!!!!!!!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ! И ЦЯЛАТО ЩАСТИЕ НА СВЕТА ЗА НЕЯ И МАЛКАТА ДУШИЧКА!  Grinning  Heart Eyes   bouquet

# 79
Честита бебка на G baby, да и е жива и здрава и много да я радва   bouquet, а на мамчето бързо възстановяване

# 80
  • София
Много любов, щастие, радост и успехи да съпровождат мъничката Анита! Честито на G baby!  bouquet

# 81
Лелеееее,колко много бебчета заваляха през уикенда.
Момичета,да са ви живи и здрави мъничетата и много ама много да ви радват и да се гордеете с тях.Нека късмета винаги да върви ръка до ръка с тях и бъдат много щастливи и всички техни мечти и сънища се превръщат в реалност.  bouquet  bouquet  bouquet
Добре дошли на завърналите се маминки.Радваме се,че отново сте сред нашите редици. Hug Hug
Да не забравя да пожелая късмет на Галчо и Йети за утрешното събитие,и искам да им кажа,че мислено с тях. Peace Hug
Честит рожденна Валияр,макар и на патерици на -бъди жива и здрава и много щастлива във всяко отношение.

# 82
  • София
Добро утро  Grinning
Честити бебоци на Пеоопи и Джи-Бейби!  newsm51
Стискам палци на Галчо и Йети за днес.
След малко хуквам към ТК, та щях да ви питам за номера на стаята на Цвети да мина да я посетя, но се сетих, че като вестителка, нейният телефон го има отпред и мога лично да я попитам.
А къде е Нонич? Термина й беше в събота, ако се не лъжа. Или поне план-програмата й беше до 14-ти. Mr. Green

Тази сутрин по време на папкането си мислех, че сега сме в много особено положение от гледна точка на етикетите. Преди бяхме бременни, но все пак жени (или кълбета според терминологията на мъж ми), след туй станахме родилки ("спукани кълбета"), а сега сме кърмачки. Много странно ми звучи таз дума, обидно някак си - ти вече не си човек, за жена да не говорим, а същество, което е предназначено за кърмене. И като чета по дебелите книги (и форуми) навсякъде се среща изречението, че кърменето е "Неповторимо чувство/удоволствие за майката, което никой друг не може да изпита". Сигурно аз съм някакъв по-нечувствителен човек, но хич не го усещам туй неповторимото. newsm78
Клер, права си, душко. Верно звучат като някаква секта. Но пък са доста агресивни на моменти, така че по- им тичка да са ултрарадикали. Според по-дашната цица даже може да има леви и десни ултраси.

Ха, Калинуча днес е рожденик! Всичко най-хубаво и щастлива година в новото жилище и новия човек! newsm59   bouquet

# 83
Честита щерка на G_Baby! Hug Да расте здрава хубавица, умница и чаровница!  bouquet
Днес, дай Боже, ще чакаме повече бебчета Praynig Дано всичко с всички мине нормално и безпроблемно!
Бабче, подкрепям те напълно за кърмаческите усещания и чувства...Аз, като стана така, че не можех да кърмя малката, изпитвах известни угризения, че каква съм такава та първо не усещам това чувство на удоволствие и второ бързо реших въпроса със спиране на каквато й да е кърма и прибягнах към АМ...ама какво да правя като имах нечовешки болки с това стискане на зърната, та белким пуснат нещо Thinking
Да е честит рождения ден на Калинуча Hug Нека този ден, както и предстоящата година, бъдат изпълнени за нея с много любов, красиви мигове с Максо и цялото семейство!  bouquet

# 84
  • София
Добро утро, мамчета. Ама много бебчета, много нещо   baby_neutral

Честити бебоци на Пеоопи и  Джи-Бейби !   bouquet Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат и радват!
ivalinai, напълно съм съгласна с теб. Освен огромно количество болка и потоп от сълзи - не си спомням друго от кърмаческият ми период. Бях толкова надъхана да се кърмим, че като се получиха усложненията пи мен изпаднах в страхотна дупка ( то бе депресия -то бе чудо  #Crazy ).Може би ако бях с друга нагласа - по -леко щях да го приема....ама не се знае. Всеки случай, много се радвам на майчетата дето кърмят  Hug .
Честит рождения ден на Калинуча   newsm59
Бабче, специални поздрави на Цветето !

# 85
  • София
Добро утро!
Честит рожден ден на Калинучиа! Много щастливи и слънчеви години ти пожелавам, независимо от времето на вън!  bouquet

Аз пък много се кефя на кърменето. Така беше първия път, така е и сега. невероятно е за мен наистина усещането, че с детето сме толкова обвързани. Баща му идав да ни гледа и се кефи на доволните звуци, примлясквания и наядена физиономия, която прави накрая. После почвам да дразня малкия, като му стискам или гъделичкам устничките, а той, понеже не е гладен, така ги стиска, че те чак побеляват Mr. Green Много ми харесват и никак не тежат дори и нощните кърмения. Е, малкия , както всичките мъже, не е толкова стриктен в часовете, колкото беше дъщеря ми, но това лека по-лека отминава, както гледам.
Не съм маниачка на темата, няма да кърмя повече от 10-11 месеца, дотогава остава, ако не се лъжа , само вечерното кърмене. Ще захранвам към 4-5 месец и не смятам всъщност кърменето за някакво геройство - имакърма - кърмя. както казва мъжа ми:"Има крава - има млеко, нЕма крава - нема млеко". Mr. Green
Разбира се, далеч съм от мисълта да упреквам някого в нещо или да не приемам нечия гледна точка. Никога не съм го правила и няма и да правя - всичко, което пиша е споделяне или желание да помогна на някого с нещо ( не лично, а посредством нещо прочетено или подобно, не съм специалист по нищо, та да се натрапвам или да давам ненужни съвети!) В този ред на мисли, ако се дразните - спирам да пиша за това  Wink
А за чувството на вина - познато ми е и дълго време ми трябваше да разбера, че това чувство трябва да го изкореним от нашите сърца, души или където там седи. Става дума за 1-то ми секцио. понеже бях се надъхала да раждам естествено, дишах, като луда, последните месеци на бременноста, изчетох какво ли не, морално се подготвих, че ще боли...но ние предполагаме , а Господ разполага, дет' се вика. Наложи се секцио и, докато ме караха към операционната, сълзите ми текоха от очите. Като ме попитаха защо и чуха отговор за желанието да усетя "истинското" раждане, ми казаха да не мисля за глупости! И престанах да мисля известно време след това. какво значение има как, важното, че даваш живот на най-близкото нещо в твоя живот- твоето детенце!
Така че вън всякякви чувства на угризения - имате си малка душичка до вас и й давате всичката ви любов, а другото вече няма никакво значение в крайна сметка! Hug

# 86
  • София
Добро утро и от мен!
Честита беборанка на Джи-Бейбиnewsm30
Честит рожден ден на Калинучаnewsm59

Относно кърменето и храненето на бебчовците с АМ на мен лично ми е много интересно да чета какво пишете и от двете страни. Защото не знам ние към коя група ще се присъединим. Не че после няма да ви затрупам с въпроси, сигурно, и се надявам да не се сърдите, ама кат` са ни толкоз накрая на декември термините.  Mr. Green

И в тоя ред на мисли, като гледам как валят бебоците, останали още някой като мен, да чака големия ден  Laughing

# 87
  • София
G-baby, да ти е жива и здрава русата красавица! Да е мила, нежна, изящна и винаги да има мъж наоколо, който да е готов на всичко, за да я закриля!

Калинуча, ЧРД! Желая ти много щастие, любов, успехи и верни приятели около теб, в което число се надявам да се вписвам и аз! Hug

Розичка, добре дошла! Hug Хайде, нямам търпение да докладваш за всичко покрай раждането и грижите с малкия - от игла до конец!

За кърменето. Никога не съм била надъхана особено, затова кърмачките-маниачки ме дразнят ужасно. Кърмила съм Ивето 10 месеца, смятам това за достатъчно. Ще кърмя Лили, докато мога. Знам, че кърмата е най-доброто за бебето ми, но нямаше да се самоубия ритуално, ако нямах кърма. Е, правя всичко възможно да я запазя, освен да се тъпча. Приятно ми е да кърмя бебето си, но не е чак най-върховното удоволствие, което съм преживявала. Wink Не укорявам никого за нищо и смятам, че всяка жена трябва да изпитва удоволствие от майчинството така, както го разбира. Peace

Исках да ви кажа и още нещо, дано сте го разбрали, защото поне малко вече би трябвало да ме познавате. Понякога си позволявам да съветвам в малко по-настойчив тон, дано не ви звуча агресивно, защото въобще не искам да е така. Blush Единственото ми желание е да помагам със собствения си опит, когато мога. Моля, не ми се сърдете! Peace

# 88
Много здраве и късмет на новите бебоци и мамчета! Simple Smile

Момичета, много сте прави за кърменето- не трябва да се превръща в самоцел. Никога не съм се чувствала толкова зле и толкова виновна, като сега. В родилния дом бях на антибиотик 3 дни и половина и казаха да не кърмя, бях със запушени канали и чак вкъщи на 8-мия ден имамхме успех с кърменето. Иначе в родилния дом повече от 15-20 гр не успявахме. Вкъщи не успявахме повече от 55гр и дохранвахме. После поучих инфекция на матката след секциото с висока температура и 10 дни съм на антибиотик и малкия е на АМ. Междувременно получих и мастит с ужасни болки и температура, но не си спрях кърмата, както ме съветваха, а сега на 1.5, 2 цедя по 5, 10, да 30 гр от двете сумарно. И през цялото време-уйасно чувство на вина. Никога не съм била в такава дупка, и до голяма степен е заради "пропагандата" за кърменето. Пак ще пробвам да кърмя от утре, пак ще се тъпча с рицинуса, но отказвам да си жертвам здравето и нервите повече.
Надявам се да спра да се чувствам "половин майка", заради затрудненията с кърменето.

# 89
Честита радост на Джи- бейби   да ви е жива и здрава малката  красавица   bouquet

Честит рожден ден на Калинуча   много здраве, късмет и семейно щастие   bouquet

Девойки, каде е Макси , някой мяркал ли я е скоро? Тая жена да не роди без да се похвали? Дано всичко е наред при тях.

Общи условия

Активация на акаунт