Шал, шапка, терлички- плетем дружно всички! /13/

• 83 705
  • 322
  •   1
Отговори
# 75
Моля за малко превод:
Для вязания етого шнура нужно взять 2 чулочнье спиць, у которьх оба конца рабочие. Наберите 3 петли, провяжите их лицевьх, после чего передвиньте провязанье петли на другой конец спиць и снова и снова провяжите их лицевьми петлями, проведя рабочую нить сзади. Обратите внимание, что при таком вязании работь фактически не поворачивается.

# 76
Den1s , аз това не можах да си го представя. има ли снимка?
за да се изплете този шнур се вземат 2 чорапени куки, на които и двата края са работни ( в смисъл като кукички  Grinning) . правят се 3 бримки и се изплитат като лицеви, след което се изтикват на края на куката и пак и пак се плетат като лицеви, като конецът минава отзад ( ей това не ми стана ясно как). така плетката не се обръща, като стигнеш до края на реда....

# 77
като конецът минава отзад ( ей това не ми стана ясно как). така плетката не се обръща, като стигнеш до края на реда....

И на мен това не ми е ясно...
Може ли да го покажеш в оригинал, заинтригува ме.

Всъщност след като си почесах клавиатурата ми мина през ум, дали ме се плете (примерно): 3лицеви, избутваш и плетеш отново трите лицеви без да обръщаш плетивото. Така ще да е, иначе няма да се получи шнур а лентичка. 

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 16:23 от Палечка

# 78
аха, като тръбичка  с основа от три бримки.. пробвах се- много ми е трудно... в смисъл, че е много стегнато, за да не се провлачва конец между последната и първата бримка.

# 79
Да, има картинка, сваляла съм го от форума. Ама чакай че нещо ми се обърка комп-а  и не мога да превключа на латиница. Обаче ако е на такива куки май няма да мога да го направя.
zurnal_mod_488.djvu
Обаче убий ме ако помня от къде точно го свалих. Тия дни чета старите теми и свалям всичко,което ми хване окото. На стр.44 са показани няколко шнура и как се изплитат. Ако някой има скайп веднага му го пращам.

# 80
Знам, че не съм от пишещите мами в тази тема, но пък съм от редовно четящите и плетящите. Имам големи трудности при плетенето на една детска шапчица. Моля ви ако сте срещали нещо подобно или някой е плел да ме упъти как точно се наддава след двойния ластик, защото аз за първи път плета шапка, при която трябва и да се наддава. Ето я въпросната шапчица http://keep4u.ru/full/061105/6b2d6ac3060e141383/jpg

# 81
аз не виждам двоен ластик  Embarassed

# 82
То и аз не го виждам, но така пише в описанието и аз така я започнах.

# 83
"Двоен ластик" английски ластик ли е newsm78 или просто 2х2?

Иначе по снимката, мисля че  след всяка 4бримка (на следващия ред след всяка 5та и т.н.).

# 84
Направих го шнура. Момичета много ви благодаря. Наистина е малко еквилибристика с ръцете, ама съм доволна от себе си. 
Boomerang, изпратих ти списанието. Ако ти се занимава да ми преведеш и другите  Praynig. На страница 44 са. На мен лично са ми много интересни. Ще си ги запиша в големия тефтер. Grinning

# 85
Ами двоен е този, при който се плете лицевата, а опаковата се взима като конеца минава отпред! Благодаря ви за отговорите!

# 86
Ами двоен е този, при който се плете лицевата, а опаковата се взима като конеца минава отпред! Благодаря ви за отговорите!

това не е ли кух ластик?

# 87
двоен и кух е едно и също, просто вътре може да се промуши връзка или пък плосък ластик, за да се стяга, поне аз така мисля

# 88
  • София
Ау, изтървах темата. засега запис, а после ще чета Rolling Eyes

# 89
на шапката няма кух ластик newsm78 има 2л. 2 о.- според мен така е ластика.

Общи условия

Активация на акаунт