Шал, шапка, терлички- плетем дружно всички! /13/

• 83 766
  • 322
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета.Имам огромно желание да се науча да плета като вас.Като гледам какво сте сътворили, благородно Ви завиждам за уменията.Разгледах някои неща от Библиотеката, много полезни за такива начинаещи като мен.На едно място попаднах на "как да разчетем схема" или нещо подобно, но втори път не можах да го открия.Сигурна съм, че беше някъде в Библиотеката.Моля да ми помогнете ако някой се сеща къде е.Също така искам да Ви питам как се плете висок и нисък пълнеж.Ако не Ви се обяснява дайте някакъв линк, моля.не мога да си намеря сама, защото не знам какво и къде да търся.
Благодаря Ви.

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 12:14 от ketti

# 151
Айля страхотни са ти шапките.

Плета и аз. Ето едни терлици от квадратчета: http://images22.snimka.bg/004777065.jpg

Идеята е от тук http://picasaweb.google.bg/polli.r/Sapatinhos03/photo#5142017965624617474

Това е схемата.http://picasaweb.google.bg/polli.r/SapatinhosDeBebe/photo#5106444015860494034

Станаха много мънички като спазих точно схемата, за това направих квадратчетата с още един ред. Начин на плетене, друга прежда или размер игла, но така вече са точни!

thedragonbg каскетът се е получил много добре. Манекенката ти е прекрасна. Козирката я плетеш отделно и я пришиваш след това, така ли?

dodko за шапката с цветя - преждата е "Калина" на "Велбъжд - Кюстендил" имат много свежарски цветове. Всъщност всичко шарено, което съм изплела е с такива прежди. Плета с кука № 3, перифериите стоят добре според моя начин на плетене. Ако ти се вижда меко трябва да плетеш с по-малка кука за да става стегнато. Този размер е за 2-3 годишно хлапе: започва се отгоре. В кръг се плете, като се наддава на спирала 15 реда. След това спирам наддаването и плета 18 реда за дълбомината на шапката. Периферията е общо 10 реда. В първия ред правя наддавки през 7 бр., спираловидно наддавам и на 2-ри, 3-ти и 4-ти ред. Натам до 10-ти плета без да наддавам.

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 11:44 от Snejana_G

# 152
  • София
Айля страхотни са ти шапките.

А аз се впечатлих от ръкавиците,които ги има в албума, - толкова хубаво са изплетени, все едно са от магазина Peace

# 153
Здравейте момичета.Имам огромно желание да се науча да плета като вас.Като гледам какво сте сътворили, благородно Ви завиждам за уменията.Разгледах някои неща от Библиотеката, много полезни за такива начинаещи като мен.На едно място попаднах на "как да разчетем схема" или нещо подобно, но втори път не можах да го открия.Сигурна съм, че беше някъде в Библиотеката.Моля да ми помогнете ако някой се сеща къде е.Също така искам да Ви питам как се плете висок и нисък пълнеж.Ако не Ви се обяснява дайте някакъв линк, моля.не мога да си намеря сама, защото не знам какво и къде да търся.
Благодаря Ви.

това е, което ти трябва, ако четеш руски: http://webposidelki.ru/Vk1.htm
или английски http://www.crochet.com/lessons/lessonr/rsthdc.html

# 154
Благодарности Тити  Heart Eyes

# 155
Snejana_G - за козирката бримките си ги извадих директно от края на плетката, мисля че 8 или 9, и после плетеш отиване-връщане, като от всеки край наддаваш с по 1-2 полустълбчета, и най-отзад по една залепена бримка, за да стане по-гладко. И следиш от коя страна на бримката ще хванеш, за да се получи същото ръбче като на самия каскет.  Simple Smile

# 156
thedragonbg, а ти спази ли схемата напълно? Аз няколко пъти разплетох, без да довърша, защото ме притесняваше накъдрянето на каскета. Наддаването - добре, получава се, обаче не знам кога да спра да наддавам и да почна да свивам каскета. Сега пак съм на ниво свивки и ми е притеснено, понеже не знам ще се получи ли красиво в крайна сметка, това ми е проблемът, не мога да преценя на прав път ли съм със свивките. Нямам фотоапарат да щракна, а и плета с тънка кука стегнато и не мога да спазя указанията в схемата. Гледам, че хората изплели по има няма 15 реда за целия каскет, а на мен само разширяването в тилната част ми е 20 реда.

# 157
Весела Коледа на всички, творящи чудеса!

# 158
ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!!

тити - схемата я следвах напълно, значи като се започне от 5 полустълбчета, на втория ред ги удвояваш и стават 10, на третия пак ги удвояваш и стават 20. На четвъртия Плетеш от първото 2, от второто 1, от третото 2, от четвъртото 1 и т.н. и стават 30. Делиш ги наум на 10 клина, и на всеки клин наддаваш с по 1 стълбче в началото, докато от 3 стълбчета в клин станат 17 (а редовете на каскета трябва да са ти 19. При мен се получи точно така. След това Новите наддавки образуват къдричките, а свивките в по-крайните редове "долинките". Препоръка - плети на по-дебела прежда и с по-дебела кука. Аз плетох с прежда "Мимоза" за игли 3,5-4, и с кука 3,5мм, и каскета се получи с големина за 3-4 годишно дете! Накрая не е обяснено довършването, но аз изплетох още един ред с дупчици както е показано на снимката, и накрая добавих два реда с полустълбчета (равни, без свивки и наддавки).

Дано се справиш, но да знаеш че схемата си отговаря. Ако плетеш с по-тънка прежда увеличи броя на стълбчетата в клин, и броя на редовете съответно, за да се получи по-дълбот.

Приятно изкарване на празниците!!!  Grinning

# 159
Весели празници момичета!

# 160
  • София
Честита Коледа!

Нека късмет, здраве, любов и щастие не ни оставят!   bouquet

# 161
  • в баира
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ОБИЧАНИ И ЩАСТЛИВИ. НЕКА ВСИЧКИ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ВЕСЕЛИ МОМЕНТИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА!

# 162
Весела Коледа !
Пожелавам Ви много прекрасни емоции.

# 163
Весела Коледа на всички.Бъдете живи и здрави и много, много щастливи.

Момичета аз пак да питам, че чакам да минат празниците и да почна упражнениея по плетене.Коя всъщност е лицева плетка?Тази която изглежда отпред така:vvvvvvvvv или тази която изглежда така: ~~~~~~~.Купих си едно малко списание за плетене, обаче там ми объркаха представата за лицево и опъково.До сега си мислех, че първото е лицева, а там показват второто за лицева.Та реших да ви питам Дали няма някаква грешка  newsm78

# 164
  • София
Честита Коледа и от мен! Продължавайте да творите такива прекрасни неща и да вдъхновявате такива като мен, дето бяха позабравили колко е приятно плетенето!

ketti, и аз мисля, че първото е лицева плетка, а второто опакова.

Общи условия

Активация на акаунт